0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: rodos5 στις Ιουλίου 22, 2009, 05:51:02 pmΓενικά, πιστευω πως το κάθε τμήμα θα πρέπει να κρίνεται με εξατομικευμένο τρόπο. Για ιστορικο- αρχαιολογικό που αναφέρεις η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να εντάσσεται τουλάχιστον στην ΠΕ02. Δεν το λέω αυτό για να μειώσω την αξία του απλώς πιστεύω ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας του. ΠΕ02 είναι απόφοιτοι της φιλοσοφικής. Δε θα έπρεπε να εντάσσεται το ιστορικό-αρχαιολογικό στους ΠΕ02; Για όνομα του θεού! Πληροφοριακά πάντα, το 1/3 των μαθημάτων που διδασκόμαστε είναι φιλολογικά (λατινικά, αρχαία, φιλοσοφία κτλ.). Πάντα πληροφοριακά, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στον ΑΣΕΠ το έχουν οι απόφοιτοι του ιστορικού-αρχαιολογικού. Τέλος, στα σχολεία διδάσκεται και ιστορία, μην το ξεχνάμε. Μήπως πρέπει να μας αφαιρεθεί και το δικαίωμα να κάνουμε ιστορία; Προφανώς, θα εννοείς ότι δεν πρέπει να μας αποκαλούν φιλολόγους. Μα ούτε και εμείς θέλουμε, γιατί απλά δεν είμαστε.
Γενικά, πιστευω πως το κάθε τμήμα θα πρέπει να κρίνεται με εξατομικευμένο τρόπο. Για ιστορικο- αρχαιολογικό που αναφέρεις η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να εντάσσεται τουλάχιστον στην ΠΕ02. Δεν το λέω αυτό για να μειώσω την αξία του απλώς πιστεύω ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας του.
Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό. Όλα τα τμήματα της φιλοσοφικής είναι ισότιμα και έχουν λόγο ύπαρξης στα σχολεία. Φιλόλογος όμως δεν είμαι. Το θεωρώ άδικο να οικειοποιηθώ κάτι που δεν μου ανήκει. Είμαι απόφοιτος της φιλοσοφικής, που τέλειωσε το ιστορικό-αρχαιολογικό. Αυτό με το ποσοστό επιτυχίας στον ΑΣΕΠ λέγεται στη φιλοσοφική από τους καθηγητές. Προφανώς, αν ισχύει, οφείλεται στη δυσκολία της ιστορίας.Όσον αφορά στο κατά πόσο ο ΑΣΕΠ είναι θέμα τύχης, από την πρώτη στιγμή είπα στο φόρουμ ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έπεσα σε καλούς διορθωτές. Λύθηκε, λοιπόν, η παρεξήγηση;
Παράθεση από: LK στις Ιουλίου 22, 2009, 09:02:18 pmΔεν κάνω κανένα διαχωρισμό. Όλα τα τμήματα της φιλοσοφικής είναι ισότιμα και έχουν λόγο ύπαρξης στα σχολεία. Φιλόλογος όμως δεν είμαι. Το θεωρώ άδικο να οικειοποιηθώ κάτι που δεν μου ανήκει. Είμαι απόφοιτος της φιλοσοφικής, που τέλειωσε το ιστορικό-αρχαιολογικό. Αυτό με το ποσοστό επιτυχίας στον ΑΣΕΠ λέγεται στη φιλοσοφική από τους καθηγητές. Προφανώς, αν ισχύει, οφείλεται στη δυσκολία της ιστορίας.Όσον αφορά στο κατά πόσο ο ΑΣΕΠ είναι θέμα τύχης, από την πρώτη στιγμή είπα στο φόρουμ ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έπεσα σε καλούς διορθωτές. Λύθηκε, λοιπόν, η παρεξήγηση; Καμία παρεξήγηση εξ αρχής! Η ιστορία, όπως και όλα τα αντικείμενα κατά την άποψή μου κατακτούνται με το διάβασμα. Δεν εννούσα ότι το να διοριστεί κάποιος είναι θέμα τύχης, αν και σε κάποιο βαθμό ισχύει εξαιτίας συνάρτησης πολλών ασταθμητων παραγόντων. Εννοούσα ότι τα ποσοστά των διάφορων τμημάτων μπορεί σε κάθε διαγωνισμό να διαφέρουν, αυτό είναι καθαρά θέμα τύχης. Και αυτό μου δείχνει ότι όλοι μας μπορούμε να κατακτήσουμε όλα τα αντικείμενα, με βασική προϋπόθεση το διάβασμα!
Παράθεση από: fair_play στις Ιουλίου 22, 2009, 01:03:20 pmΩς προς τη λογοτεχνία, το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο σε ύλη και περιεχόμενο έχεις διδαχθεί εσύ όπως και ένας απόφοιτος του ΕΑΠ , από τον ίδιο πανεπιστημιακό καθηγητή με εσένα, αλλά με τη διαφορά πως αυτός έχει εκπονήσει και 4 γραπτές εργασίες υπό την επίβλεψή του και έχει παρακολουθήσει και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, άρα διαθέτει σφαιρικότερη γνώσει του αντικειμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορούσε να διδάξει επαρκώς; Γιατί αμφιβάλεις ή αμφισβητείς ότι και κάποιοι άλλοι διαθέτουν επάρκεια εκτός από εσάς; Μήπως υπάρχει προκατάληψη; Γιατί αυτό διακρίνω. Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν.... Ο καλύτερος τρόπος για να πείσεις για την άποψή σου είναι να επιτεθείς στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς κόπιασε για να μπεί, και από το οποίο κόπιασε για να βγει. Και το οποίο δεν έχει ως κριτήριο εισαγωγής την κλήρωση, την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το μέσον. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες την καλύτερη απάντηση την έχεις ήδη πάρει από άλλο συνάδερφο, μερικές σελίδες πριν! Έχεις μπει σε αμφιθέατρο για να δεις τι γίνεται ή έχεις μείνει στις κακές εμπειρίες που είχες στο λύκειο; Ξέρεις ποια δουλειά γίνεται ή αρέσκεσαι στο να υποτιμάς τη δουλειά του δημόσιου πανεπιστημίου για να νιώθεις καλύτερα για ό,τι έκανες εσύ; Επιπλέον ξέρεις ποια είναι τα προγράμματα σπουδών και μιλάς για "σφαιρικότητα"; Τον ισχυρισμό ότι ο απόφοιτος του Ελληνικού Πολιτισμού γνωρίζει καλύτερα από λογοτεχνία ή ακόμη οτι κάνει τα ίδια μαθήματα τον αφήνω ασχολίαστο... Αν μη τι άλλο υπάρχουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί να κάνει τις διαπιστώσεις του! Στο θέμα της προκτάληψης, όχι δεν την είχα εναντίον κανενός, μου τη δημιούργησες εσύ με την επίθεση που έκανες σε όλους τους υπόλοιπους.Παράθεση από: rodos5 στις Ιουλίου 22, 2009, 01:44:07 pmΠαράθεση από: AntreaEirini στις Ιουλίου 21, 2009, 04:38:36 pmΠροφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. Καλά συγγνώμη, ο Καθήγητης πώς προέκυψε, από παρθενογένεση?Δεν παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας κλπ?Εκτός αν υποστηρίζεις ότι στα σχολεία θα πρέπει να προσλαμβάνονται μόνο κάτοχοι διδακτορικού (αν αυτούς θεωρείς ως "καθηγητές" με την πλήρη έννοια του όρου).Καλά είναι να προσέχουμε τι λέμε για να μη βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας γιατί μας διαβάζει και κόσμος.Εγώ που έχω τελειώσει ένα οποιδήποτε τμήμα φιλοσοφικής (καθηγητικής) σχολής είμαι καθηγήτρια και έχω διδακτική επάρκεια. Τι ακριβώς δεν είναι κατανοητό;
Ως προς τη λογοτεχνία, το ίδιο ακριβώς γνωστικό αντικείμενο σε ύλη και περιεχόμενο έχεις διδαχθεί εσύ όπως και ένας απόφοιτος του ΕΑΠ , από τον ίδιο πανεπιστημιακό καθηγητή με εσένα, αλλά με τη διαφορά πως αυτός έχει εκπονήσει και 4 γραπτές εργασίες υπό την επίβλεψή του και έχει παρακολουθήσει και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, άρα διαθέτει σφαιρικότερη γνώσει του αντικειμένου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορούσε να διδάξει επαρκώς; Γιατί αμφιβάλεις ή αμφισβητείς ότι και κάποιοι άλλοι διαθέτουν επάρκεια εκτός από εσάς; Μήπως υπάρχει προκατάληψη; Γιατί αυτό διακρίνω. Στο ΕΑΠ, ξέρεις, ο καθηγητής δεν κάθεται σαν τον παραμυθά να τους διαβάζει και αυτοί να ροχαλίζουν....
Παράθεση από: AntreaEirini στις Ιουλίου 21, 2009, 04:38:36 pmΠροφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας. Καλά συγγνώμη, ο Καθήγητης πώς προέκυψε, από παρθενογένεση?Δεν παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας κλπ?Εκτός αν υποστηρίζεις ότι στα σχολεία θα πρέπει να προσλαμβάνονται μόνο κάτοχοι διδακτορικού (αν αυτούς θεωρείς ως "καθηγητές" με την πλήρη έννοια του όρου).Καλά είναι να προσέχουμε τι λέμε για να μη βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας γιατί μας διαβάζει και κόσμος.
Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι αντικείμενα τα οποία υποτίθεται ότι "αλληλοκαλύπτονται" μπορούν να διδαχτούν και από τους δύο. Εγώ όχι, και υποθέτω ότι δεν είμαι η μόνη. Η λογοτεχνία διδάσκεται από καθηγητή φιλόλογο, όχι απ' όποιον έχει κάνει μαθήματα λογοτεχνίας.
fair play, για να μιλήσουμε δίκαια και ειλικρινά:τα εργασιακά δικαιώματα ενός φιλόλογου του δίνουν το δικαίωμα να διδάξει στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.Είναι δίκαιο να αποκτάει κάποιος τα εργασιακά δικαιώματα του φιλόλογου χωρίς να έχει διδαχθεί αρχαία ελληνικά, λατινικά και παιδαγωγικά;Η επιλογή των φοιτητών του ΕΑΠ γίνεται με κλήρωση, και επειδή η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Ελληνικής Δημοκρατίας , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν πάρει θέσεις άτομα με μέσον. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ίδια άτομα θα έπαιρναν με μέσον ώρες διαδασκαλίας ΠΔΣ αν ονομάζονταν φιλόλογοι, μαζεύοντας μόρια.Μπορεί βέβαια η επιλογή να γίνεται με κλήρωση και όχι με πανελλαδικές εξετάσεις (αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του θεσμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου), η ολοκλήρωση όμως των σπουδών απαιτεί τη συγγραφή πολλών και απαιτητικών εργασιών...Και εδώ ερχόμαστε σε ένα θέμα ταμπού...Οι φοιτητές που γράφουν μόνοι τους τις εργασίες τους δουλεύοντας ίσως παράλληλα είναι άξιοι μέγιστου σεβασμού και δεν αναφέρομαι σε αυτούς. Όμως...Στην Ελλάδα λειτουργούν πολλές εταιρίες που προσφέρουν "υποστήριξη σε φοιτητές", οι οποίες προσλαμβάνουν φιλόλογους για να γράφουν τις εργασίες των φοιτητών του ΕΑΠ. Οι εταιρίες μάλιστα είναι πλήρως οργανωμένες με βιβλιογραφία και οδηγίες συγγραφής εργασιών για εγγυημένα αποτελέσματα. Λόγω της ανεργίας στον κλάδο των φιλολόγων, πολλοί είναι οι συνάδελφοι που απασχολούναται σε αυτές τις εταιρίες, δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση και με πολύ λίγα χρήματα για την κάθε εργασία. Η μικρή αμοιβή αντισταθμίζεται βέβαια από τον μεγάλο όγκο των πελατών, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για έτοιμες εργασίες. Υπάρχει μάλιστα και εξειδίκευση, έτσι κάποιος αναλαμβάνει τις εργασίες φιλοσοφίας, άλλος τις εργασίες λογοτεχνίας και πάει λέγοντας. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μία έρευνα στο google και να βρει τέτοιες εταιρίες. Δεν είναι κάτι το μυστικό ή το κρυφό καθώς οι ίδιες διαφημίζονται και οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει χρήση των "υπηρεσιών" που προσφέρουν.Έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από το ΕΑΠ, και πριν κάποιος μιλήσει για αδικία στο ότι δεν κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του "Ελληνικού Πολιτισμού", πρέπει να λάβει υπόψη του το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, τη διαδικασία επιλογής των φοιτητών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάθε ένας από αυτούς πήρε το πτυχίο του. Μέχρι τώρα καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πτυχιούχοι του τμήματος είναι φιλόλογοι.'Οσοι δεν έβαλαν μέσον και δεν έκαναν χρήση υπηρεσιών "υποστήριξης σε φοιτητές" είναι γνώστες πολλών πτυχών του Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ οι υπόλοιποι είναι απλώς απατεώνες.
Στην Ελλάδα λειτουργούν πολλές εταιρίες που προσφέρουν "υποστήριξη σε φοιτητές", οι οποίες προσλαμβάνουν φιλόλογους για να γράφουν τις εργασίες των φοιτητών του ΕΑΠ. Οι εταιρίες μάλιστα είναι πλήρως οργανωμένες με βιβλιογραφία και οδηγίες συγγραφής εργασιών για εγγυημένα αποτελέσματα. Λόγω της ανεργίας στον κλάδο των φιλολόγων, πολλοί είναι οι συνάδελφοι που απασχολούναται σε αυτές τις εταιρίες, δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση και με πολύ λίγα χρήματα για την κάθε εργασία. Η μικρή αμοιβή αντισταθμίζεται βέβαια από τον μεγάλο όγκο των πελατών, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για έτοιμες εργασίες. Υπάρχει μάλιστα και εξειδίκευση, έτσι κάποιος αναλαμβάνει τις εργασίες φιλοσοφίας, άλλος τις εργασίες λογοτεχνίας και πάει λέγοντας.
Παράθεση από: unsettled στις Ιουλίου 22, 2009, 11:15:07 pmΣτην Ελλάδα λειτουργούν πολλές εταιρίες που προσφέρουν "υποστήριξη σε φοιτητές", οι οποίες προσλαμβάνουν φιλόλογους για να γράφουν τις εργασίες των φοιτητών του ΕΑΠ. Οι εταιρίες μάλιστα είναι πλήρως οργανωμένες με βιβλιογραφία και οδηγίες συγγραφής εργασιών για εγγυημένα αποτελέσματα. Λόγω της ανεργίας στον κλάδο των φιλολόγων, πολλοί είναι οι συνάδελφοι που απασχολούναται σε αυτές τις εταιρίες, δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση και με πολύ λίγα χρήματα για την κάθε εργασία. Η μικρή αμοιβή αντισταθμίζεται βέβαια από τον μεγάλο όγκο των πελατών, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για έτοιμες εργασίες. Υπάρχει μάλιστα και εξειδίκευση, έτσι κάποιος αναλαμβάνει τις εργασίες φιλοσοφίας, άλλος τις εργασίες λογοτεχνίας και πάει λέγοντας. Αν μπούμε στη διαδικασία να εξετάζουμε αν οι απόφοιτοι του ΕΑΠ δικαουνται να διοριστουν με βάση τον τροπο που κάποιοι απο αυτους περνούν τις εξετάσεις, κάνουν εργασίες και παίρνουν πτυχίο... τότε πρέπει να δούμε τι γίνεται και στις δικές μας σχολές, στα δημόσια πανεπιστήμια. Μην μου πείτε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα!Όλοι δεν ειχαμε συμφοιτητές που περνούσαν τις εξετάσεις με σκονακια, που έκαναν ιδιαίτερα με τον λεκτορα/τον αναπληρωτη κλπ και ειχαν εξασφαλισμενο τουλαχιστον το 5αρι στο μάθημα - και να μην συζητήσουμε για τους γνωστους συνδικαλιστές-αιώνιους φοιτητές που λογω των σχέσεων με διδάσκοντες όλων των παρατάξεων και της ανταλλαγης αλληλοεξυπηρετησεων (σε ψηφιζω στις πρυτανικες, μου δινεις συστατικη επιστολη) περνουσαν συνηθως τα παντα με καλους βαθμους?... Πολλοι απο αυτους τους άσχετους βρισκονται αυτοι τη στιγμη σε σχολεια! Σε τι είναι καλύτερος ο αιώνιος φοιτητής του δημόσιου πανεπιστημιου που δεν παταει ποτέ στη σχολή του, απο έναν συνεπή φοιτητη του ΕΑΠ?Μηπως τελικα ειναι άδικες για όλους αυτες οι συγκρισεις?