0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ, παρεπιπτόντως την διάβασα πριν από σένα, αν και δεν με ενδιαφερει να εμπλακώ σε προσωπικές αναφορές.Πιστευω ότι είναι άδικο να μένουν τόσοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ άνεργοι επειδή ο κλάδος εχει κορεστοί με άλλα τμήματα και σχολές. Προσωπική μου γνώμη θα πεις. Ναι προσωπική μου γνώμη, ίσως και υποκειμενική αν και υποψιάζομαι ότι δεν είναι μοναδική αυτή η αποψη...Αντιθέτως!Προτείνω να μην κλείσει τελείως το ΦΠΨ αλλά οι απόφοιτοί του που θέλουν να δίνουν ειδικές έξετάσεις κάτω απο αυστηρές συνθήκες ώστε να μπορούν να εισάγονται κι αυτοί στο Α ή ακόμα και στο
δεν υποτιμω καποια συγκεκριμενη....π.χ να μεινουν οι φιλολογιες...και να καταργηθει το ΦΠΨ....αλλα....να μειωθουν ολες οσες οι αποφοιτοι τους ανηκουν στην πε02....
αν και δεν με ενδιαφερει να εμπλακώ σε προσωπικές αναφορές.
Προτείνω να μην κλείσει τελείως το ΦΠΨ αλλά οι απόφοιτοί του που θέλουν να δίνουν ειδικές έξετάσεις κάτω απο αυστηρές συνθήκες ώστε να μπορούν να εισάγονται κι αυτοί στο Α ή ακόμα και στο
Παράθεση από: Sun στις Ιουλίου 20, 2009, 07:02:13 pmΌταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά σε ποιούς αναφέρομαι.Στους συνδικαλιστικούς σας φορείς, στους συμβούλους και παρατρεχάμενους του κλάδου σας που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα και στις διαδικασίες λήψης απόφασης. Και σε όσους "είναι" μαζί τους.Αν εσένα δεν σε εκφράζει ο συντεχνιακός αποκλεισμός των άλλων για να μη μας πάρουν τις θεσεις, τότε η αναφορά δεν σε πιάνει.
Όταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !
να ρωτήσω κάτι η αφελής ξανθιά; Δεν είμαι φιλόλογος αλλά θέλω την άποψη φιλολόγων: το βρίσκετε σωστό να μην υπάρχει διαχωρισμός στον κλάδο σας; Δηλαδή, λέγεστε όλοι φιλόλογοι ( απο 23 τμήματα ανά τη χώρα βγαίνουν...φιλόλογοι) και καλούνται να διδάξουν πχ λατινικά - απόφοιτοι του ιστορικού λογοτεχνία - απόφοιτοι της εθνολογίας ιστορία - απόφοιτοι του κλασσικού.... δε θα έπρεπε να διδάσκει καθένας αυτό στο οποίο ειδικεύτηκε; (κάτι παρόμοιο γινεται με φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ.) καταλαβαίνω ότι έτσι θίγονται πολλές οργανικές θέσεις, ωστόσο, εκπαιδευτικά, αντικειμενικά και συλλογιζόμενοι το λειτούργημά μας, εσείς τι γνώμη έχετε;
Απ την άλλη, αν το σκεπτικό είναι Γιατί ένας ιστορικός να μη μπορεί να κάνει λογοτεχνία, τότε γιατί οι φιλόλογοι το φέρουν βαρέως που οι αγγλικών κάνουν ιστορία - καιμάλιστα, το χω ξαναγράψει και αλλού- δεδομένου ότι τοπτυχίο των απαοφοίτων αγγλικής της αθήνας, είναι ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας;