*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #280 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 10:00:45 pm »
αααχ βρε κοπελια ποσο ανωριμη εισαι τελικα ;;;διαβασε ολη την προταση....εχεις προβλημα με τα ελληνικα ή δεν καταλαβαινεις γενικα ;;;; εκτος αν θες να ασχολουνται μαζι σου.....τι να πω αλλη εξηγηση δεν μπορω και δεν  :-\θελω να δωσω...
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:57:56 »

Αποσυνδεδεμένος tequila01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 11:09:54 pm »
Εγώ, παρεπιπτόντως την διάβασα πριν από σένα, αν και δεν με ενδιαφερει να εμπλακώ σε προσωπικές αναφορές.

Πιστευω ότι είναι  άδικο να μένουν τόσοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ άνεργοι επειδή ο κλάδος εχει κορεστοί με άλλα τμήματα και σχολές.
Προσωπική μου γνώμη θα πεις. Ναι προσωπική μου γνώμη, ίσως και υποκειμενική αν και υποψιάζομαι ότι δεν είναι μοναδική αυτή η αποψη...Αντιθέτως!

Προτείνω να μην κλείσει τελείως το ΦΠΨ αλλά οι απόφοιτοί του που θέλουν να δίνουν ειδικές έξετάσεις κάτω απο αυστηρές συνθήκες ώστε να μπορούν να εισάγονται κι αυτοί στο Α ή ακόμα και στο

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #282 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 11:18:55 pm »
Εγώ, παρεπιπτόντως την διάβασα πριν από σένα, αν και δεν με ενδιαφερει να εμπλακώ σε προσωπικές αναφορές.

Πιστευω ότι είναι  άδικο να μένουν τόσοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ άνεργοι επειδή ο κλάδος εχει κορεστοί με άλλα τμήματα και σχολές.
Προσωπική μου γνώμη θα πεις. Ναι προσωπική μου γνώμη, ίσως και υποκειμενική αν και υποψιάζομαι ότι δεν είναι μοναδική αυτή η αποψη...Αντιθέτως!

Προτείνω να μην κλείσει τελείως το ΦΠΨ αλλά οι απόφοιτοί του που θέλουν να δίνουν ειδικές έξετάσεις κάτω απο αυστηρές συνθήκες ώστε να μπορούν να εισάγονται κι αυτοί στο Α ή ακόμα και στο
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 11:50:08 pm »

Πιστευω ότι είναι  άδικο να μένουν τόσοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ άνεργοι επειδή ο κλάδος εχει κορεστοί με άλλα τμήματα και σχολές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:57:56 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #284 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 12:00:00 am »
για να μη τσακωνομαστε μονιμως εχω να προτεινω μια ιδεα που θα αρεσει στους φιλολογους του κλασικου....Ναι λοιπον να γινει διαχωρισμος εφοσον εχουν περισσοτερες και πιο εξειδικευμενες γνωσεις απο εμας στα αρχαια κλπ....Αυτοι να πανε σε εκδοτικους οικους να μεταφραζουν τα αρχαια κειμενα που το ξερουν πολυ καλα... και μεις στο σχολειο να διδασκουμε τα κειμενα με τις μεταφρασεις τους, που  ξερουμε  τον τροπο να διδαξουμε ακομα καλυτερα ;) ;) ;D ;D :P :P
(Αρκάς)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #285 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 02:21:55 am »
Παράθεση
δεν υποτιμω καποια συγκεκριμενη....π.χ να μεινουν οι φιλολογιες...και να καταργηθει το ΦΠΨ....αλλα....να μειωθουν ολες οσες οι αποφοιτοι τους ανηκουν στην πε02....

οποιος καταλαβε καταλαβε.... μικρη μου  :-\
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 03:21:14 am »
Κακιάς ποιότητας η κωμωδία της παραπάνω "συναδέλφου" tequila01 (καμία σχέση με... τις κωμωδίες του Αριστοφάνη μας, τις οποίες διδάχτηκε, αλλά δεν μπόρεσε να... αγγίξει!).  ;D Επίσης, δεν ανέφερε το τμήμα της. Καλό θα ήταν να γνωρίζαμε την ειδίκευσή της... Μπορεί να μην ειδικεύτηκε στη Φιλολογία, αλλά στη Γλωσσολογία.

Παράθεση
αν και δεν με ενδιαφερει να εμπλακώ σε προσωπικές αναφορές.

Παρόλα αυτά αντιγράφεις τις απόψεις άλλης συναδέλφου, χωρίς να τεκμηριώσεις τη δική σου, αν έχεις βέβαια...

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε κάποιοι και κάποιες "συνάδελφοι" ότι τα τμήματα δε δημιουργήθηκαν για να βολεύεστε στην εκπαίδευση, κυνηγώντας την πολυπόθητη μονιμότητα. Τα τμήματα σε ένα πανεπιστήμιο πρώτα από όλα έχουν ακαδημαϊκό, επιστημονικό ρόλο και σκοπό: Να θεραπεύουν τις επιστήμες, είτε ανθρωπιστικές είτε φυσικές κοκ. Επομένως, όπως το τμήμα Φιλολογίας (& Γλωσσολογίας πιο σωστά) θεραπεύει τις επιστήμες του, έτσι και το Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας θεραπεύει τις δικές του και ειδικεύει τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του σε μία από αυτές. Και όλα τα τμήματα που έχουν συγκεκριμένο επιστημονικό προφίλ και ταυτότητα, καλλιεργώντας τις επιστήμες τους έχουν την αξία τους. Σεβασμός χρειάζεται, αν θέλετε να λέγεστε ακαδημαϊκοί πολίτες.

Παράθεση
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 14, 2009, 02:50:20 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος alex1977

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Απριλίου 26, 2010, 12:51:36 am »

Όταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά σε ποιούς αναφέρομαι.

Στους συνδικαλιστικούς σας φορείς, στους συμβούλους και παρατρεχάμενους του κλάδου σας που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα και στις διαδικασίες λήψης απόφασης. Και σε όσους "είναι" μαζί τους.

Αν εσένα δεν σε εκφράζει ο συντεχνιακός αποκλεισμός των άλλων για να μη μας πάρουν τις θεσεις, τότε η αναφορά δεν σε πιάνει.

Εγώ φιλόλογος είμαι. δεν μπορώ να πω ότι δεν με πειράζει. γιατί είμαστε τραγικά πολλοί και τα πρα΄γματα σφίγγουν όλο και περισσότερο. με πειράζει πιο πολύ γι αυτούς. γιατί είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες ούτως ή αλλως διορισμού. με πειράζει που το ελλ. κράτος αντί να φτιάξει τμήματα με σπουδές που δεν υπάρχουν΄στην ελλάδα και χρειάζονται στον εργασιακό΄και εκπαιδευτικο΄τομεα, αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια με αποτέλεσμα ορδές ανέργων, που αντί να τα σπάουν όλα και να κάνουν οδοφραγματα μαλώνουν αναμεταξύ τους. διαίρει και βασί΄λευε έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση από το 98 και μετα΄΄στους καθηγητές. και την έχουμε βοηθήσει να τα καταφέρει με το νακοιτα΄με την πάρτι μας

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:01:35 am »
να ρωτήσω κάτι η αφελής ξανθιά; Δεν είμαι φιλόλογος αλλά θέλω την άποψη φιλολόγων:
το βρίσκετε σωστό να μην υπάρχει διαχωρισμός στον κλάδο σας; Δηλαδή, λέγεστε όλοι φιλόλογοι ( απο 23 τμήματα ανά τη χώρα βγαίνουν...φιλόλογοι) και καλούνται να διδάξουν πχ
λατινικά - απόφοιτοι του ιστορικού
λογοτεχνία - απόφοιτοι της εθνολογίας
ιστορία - απόφοιτοι του κλασσικού....
δε θα έπρεπε να διδάσκει καθένας αυτό στο οποίο ειδικεύτηκε; (κάτι παρόμοιο γινεται με φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ.)
καταλαβαίνω ότι έτσι θίγονται πολλές οργανικές θέσεις, ωστόσο, εκπαιδευτικά, αντικειμενικά και συλλογιζόμενοι το λειτούργημά μας, εσείς τι γνώμη έχετε;
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:14:21 am »
να ρωτήσω κάτι η αφελής ξανθιά; Δεν είμαι φιλόλογος αλλά θέλω την άποψη φιλολόγων:
το βρίσκετε σωστό να μην υπάρχει διαχωρισμός στον κλάδο σας; Δηλαδή, λέγεστε όλοι φιλόλογοι ( απο 23 τμήματα ανά τη χώρα βγαίνουν...φιλόλογοι) και καλούνται να διδάξουν πχ
λατινικά - απόφοιτοι του ιστορικού
λογοτεχνία - απόφοιτοι της εθνολογίας
ιστορία - απόφοιτοι του κλασσικού....
δε θα έπρεπε να διδάσκει καθένας αυτό στο οποίο ειδικεύτηκε; (κάτι παρόμοιο γινεται με φυσικούς, χημικούς, βιολόγους κτλ.)
καταλαβαίνω ότι έτσι θίγονται πολλές οργανικές θέσεις, ωστόσο, εκπαιδευτικά, αντικειμενικά και συλλογιζόμενοι το λειτούργημά μας, εσείς τι γνώμη έχετε;

η ειδικευση ή μαλλον αυτη η εξειδεκευση θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα παρα θα λυσει.
σκεφου το λιγο.....
σκοπος δεν ειναι να βγαλουμε εξειδεικευμενους σε κατι μαθητες αλλα η παροχη γνωσης γενικης.
μαθηματα οπως αρχαια,λατινικα,ιστορια,νεα κλπ κανουν ολα τα τμηματα
εξαλλου, εκει μονο δεν βασιζεται ουτε βαφτιζεται κανεις "ικανος" εκπ/κος.
δηλ. ενας του ιστορικου γιατι να μη μπορει να διδαξει ενα αρχαιο ή νεοελληνικο κειμενο?

τελος απ οτι ξερω με τους φυσικους, μπορει να δινουν στον ασεπ ο,τι τελος παντων δινουν, αλλα στην πραξη διδασκουν και τα αλλα αντικειμενα τα σχετικα με την επιστημη τους.
ας με διορθωσουν οι συναδελφοι.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:25:14 am »
έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ακριβώς έτσι...πχ, αν δεις τον οδηγό σπουδών του Εθνολογίας, δεν κάνουν λατινικά. Που σημαίνει ότι τελευταιο φορά τα έκαναν στο λύκειο. Και όμως καλούνται να τα διδάξουν.
Απ την άλλη, αν το σκεπτικό είναι Γιατί ένας ιστορικός να μη μπορεί να κάνει λογοτεχνία, τότε γιατί οι φιλόλογοι το φέρουν βαρέως που οι αγγλικών κάνουν ιστορία - καιμάλιστα, το χω ξαναγράψει και αλλού- δεδομένου ότι τοπτυχίο των απαοφοίτων αγγλικής της αθήνας, είναι ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας;
Φυσικά η εξειδίκευση απο μόνη της δεν αρκεί να είναι κανείς Ικανός εκπ/κός. Ακόμα θυμόμαστε στο σχολείο και γελάμε, φιλόλογο που ήρθε ως νεοδιόριστη, της είπαμε Πάρε να κάνεις και Λογοτεχνία και ρωτούσε....τι ακρβώς είναι η Λογοτεχνία!!!!
Οι φυσικοί, χημικοί κτλ πλέον διδάσκουν μόνο την ειδικότητά τους - και οι οργανικές καθοριζονται πλέον με βαση τις ώρες που προκύπτουν ξεχωριστά σε κάθε αντικειμενο...Δικαιούνται πχ οι φυσικοί να πάρουν χημεία μονο αν δεν υπάρχει κάποιος χημικός και μόνο ως δεύτερη ανάθεση -΄όχι ως πρώτη όπως γινόταν παλαιότερα.
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:33:37 am »

Απ την άλλη, αν το σκεπτικό είναι Γιατί ένας ιστορικός να μη μπορεί να κάνει λογοτεχνία, τότε γιατί οι φιλόλογοι το φέρουν βαρέως που οι αγγλικών κάνουν ιστορία - καιμάλιστα, το χω ξαναγράψει και αλλού- δεδομένου ότι τοπτυχίο των απαοφοίτων αγγλικής της αθήνας, είναι ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας;

Πολύ σωστή! Από τη μία διαμαρτύρονται οι φιλόλογοι για το ότι οι ξενόγλωσσοι κάνουν Ιστορία, από την άλλη καλούνται οι ίδιοι να διδάξουν άπειρα μαθήματα, τα οποία σε πολλά τμήματα που οδηγούν στον κλάδο ΠΕ02 δεν γίνονται καν ή είναι επιλογής με ελάχιστη βαρύτητα.
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:41:03 am »
Την Ιστορία όμως τη δίνουν όλοι οι απόφοιτοι ιστορικού, φιλολογίας, φπψ στον ΑΣΕΠ. Οι ξενόγλωσσοι δε νομίζω ότι εξετάζονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο στον ΑΣΕΠ. Δε λέω ότι όποιος αναλαμβάνει να τη διδάξει δεν ανταποκρίνεται ποτέ στις απαιτήσεις, είναι καθαρά θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Απριλίου 26, 2010, 10:45:18 am »
Τη δίνουν στον ΑΣΕΠ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2021, 09:13:11 pm από AlexandeR »
Another Brick In The Wall

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά