0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: vasp στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 07:21:54 pmΠόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό; Κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 850Ε. Για το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" θα υπολογίσεις 4 Θ.Ε. και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας δηλ. 850 * 5 = 4250Ε ,οπότε θα συμφωνήσω με τη ΛΩΡΑ πως δεν είναι το ακριβότερο μεταπτυχιακό..
Πόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό;
Παράθεση από: domenica στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 08:16:18 pmΠαράθεση από: vasp στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 07:21:54 pmΠόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό; Κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 850Ε. Για το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" θα υπολογίσεις 4 Θ.Ε. και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας δηλ. 850 * 5 = 4250Ε ,οπότε θα συμφωνήσω με τη ΛΩΡΑ πως δεν είναι το ακριβότερο μεταπτυχιακό..Δεν ξέρω αν είναι το ακριβότερο ρε παιδιά, εμένα μου φαίνονται πολλά Και μετά λέμε οτι στο εξωτερικό είναι ακριβά;Καλά για αυτό που αναφέρει η Lila_76 δεν έχω λόγια...ακου 4.000 το εξάμηνο . Πάντως για ειδική αγωγή υπάρχουν πολύ φθηνότερα, ξέρω και με 2.400 στο σύνολο
ΛΩΡΑ ναι όντως της Κύπρου είναι λίγο πιο ακριβό αλλά έχει πολύ ωραία αντικείμενα πχ "αναλυτικά προγάμματα" που θα ενδιέφεραν αρκετούς...Είναι και "επιστήμες της αγωγής" που λογικά θα δίνει παιδαγωγική επάρκεια και αναγνωρίζεται Πόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό; Θυμάμαι οτι τα χα υπολογίσει και ήταν "καμπάνα" (για μένα)
Μα δεν είπε κανείς ότι το ποσό είναι μικρό ,απλά είναι μικρότερο από άλλα πιο εξωφρενικά ποσά που αποτελούν το κόστος μεταπτυχιακών εκτός ΕΑΠ.
Άλλωστε έχω τονίσει πολλές φορές (σε αντίστοιχες συζητήσεις) πως πρέπει κάποιος να εξετάζει πολύ καλά το "γιατί" ενός μεταπτυχιακού και να μην παίρνει μια τέτοια απόφαση επιπόλαια.
Παιδιά...επειδή βλέπω πολύ παραφιλολογία σε σχέση με το ΕΑΠ...θέλω να πω πως δεν είναι το πλέον ακριβό...προχθές έβλεπα μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού που κοστίζει 2000 ευρώ το χρόνο...τα δύο εξάμηνα δηλαδή...Ποια διαφορά βλέπετε απ'το ΕΑΠ...;; Επίσης το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" παρόλο που κι εμένα δεν με τρέλαινε σαν αντικείμενο όταν το πρωτοείδα,εντούτοις έχει πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες απ'τις οποίες μπορείς να κάνεις επιλογή...Αααα...και δίνει και παιδαγωγική επάρκεια...πρόσφατα το 'μαθα! Όσο για το Ανοιχτό της Κύπρου ή άλλων χωρών...προσέξτε γιατί για να αναγνωριστεί πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ της Ελλάδας! Και κοστίζει και 1350 ευρώ η κάθε θεματική του...χρυσάφι δηλαδή! Αυτά...
Παράθεση από: domenica στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:38:32 pmΜα δεν είπε κανείς ότι το ποσό είναι μικρό ,απλά είναι μικρότερο από άλλα πιο εξωφρενικά ποσά που αποτελούν το κόστος μεταπτυχιακών εκτός ΕΑΠ.Mα εγω εκεί κολλάω στο οτι εκτός ΕΑΠ είχα βρει πολύ χαμηλότερα δίδακτρα (το 2009 βέβαια που έψαχνα, τωρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα)Λώρα μου προσωπικά δεν το έψαξα, συνάδελφος μου όμως που έκανε το συγκεκριμένο μου είχε πει πως αναγνωρίζεται.
Παράθεση από: vasp στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:48:24 pmΠαράθεση από: domenica στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:38:32 pmΜα δεν είπε κανείς ότι το ποσό είναι μικρό ,απλά είναι μικρότερο από άλλα πιο εξωφρενικά ποσά που αποτελούν το κόστος μεταπτυχιακών εκτός ΕΑΠ.Mα εγω εκεί κολλάω στο οτι εκτός ΕΑΠ είχα βρει πολύ χαμηλότερα δίδακτρα (το 2009 βέβαια που έψαχνα, τωρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα)Λώρα μου προσωπικά δεν το έψαξα, συνάδελφος μου όμως που έκανε το συγκεκριμένο μου είχε πει πως αναγνωρίζεται.Η επιλογή του ΕΑΠ για μένα ήταν μονόδρομος για αρκετούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ενδελεχή έρευνα για το κόστος μεταπτυχιακών δεν έχω κάνει αλλά εικάζω πως υπάρχουν φθηνότερα αλλά και πολύ ακριβότερα μεταπτυχιακά. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να το ψάξεις πολύ και να μη στηριχθείς σε γνώμες "τρίτων". Όσο για το θέμα "παιδαγωγική επάρκεια" , "προσέχετε πώς ακούετε" . ΛΩΡΑ , είναι η δεύτερη χρονιά μου στο ΕΑΠ και κανείς από τους παλιούς δεν ισχυρίζεται αυτό που υποστηρίζεις..το αντίθετο μάλλον..πέρσι μάζευαν υπογραφές από όλους τους φοιτητές ώστε να "φτάσουν" το ζήτημα στα αυτιά του Υπουργείου Παιδείας..έχω την εντύπωση πως σοβαρή απάντηση δεν έχει δοθεί στο ζήτημα αυτό (μακάρι να είμαι λάθος).
ειστε σιγουρη για το 4000 το εξαμηνο στο εκπα που λετε πιο πανω? γιατι θυμαμαι οτι το πιο ακριβο ηταν το mba της ασοε που ειχε κανει ο αδελφος μου με 7500 για 18 μηνες (δλδ. 2500 το εξαμηνο). κ αυτο πριν 5 χρονια. κ γενικα αυτα τα μεταπτυχιακα οικονομικων - mba χτυπανε.
Domenica...όσον αφορά στην παιδαγωγική επάρκεια λες; Εμένα μου το είπαν αυτό βασιζόμενοι κάποιοι στο ότι τους έδωσε παραπάνω μόρια στον ΑΣΕΠ απ'ό,τι ένα άλλο μεταπτυχιακό...από κει και πέρα συμφωνώ πως μπορεί αυτό να μην σημαίνει απαραίτητα και παιδαγωγική επάρκεια...Εδώ οφείλω να ομολογήσω πως δεν το έψαξα κι εγώ προσωπικά γιατί δεν με αφορά άμεσα...έχω επάρκεια απ'την σχολή μου (ΦΠ) και δεν το έψαξα καθόλου προσωπικά...Όσον αφορά όμως στην αναγνώριση μεταπτυχιακών απ'τα Ανοιχτά Πανεπιστήμια του εξωτερικού...ξέρω τον νόμο γι αυτό το είπα αυτό για το μεταπτυχιακό "Επιστήμες της Αγωγής" της Κύπρου...
Παράθεση από: evi06 στις Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:04:27 pmειστε σιγουρη για το 4000 το εξαμηνο στο εκπα που λετε πιο πανω? γιατι θυμαμαι οτι το πιο ακριβο ηταν το mba της ασοε που ειχε κανει ο αδελφος μου με 7500 για 18 μηνες (δλδ. 2500 το εξαμηνο). κ αυτο πριν 5 χρονια. κ γενικα αυτα τα μεταπτυχιακα οικονομικων - mba χτυπανε.Συμβουλευτική ή συμβουλευτική ψυχολογία....Ναι....Και τα καταβάλεις πριν το εξάμηνο!!!!(αν κερδίσεις το τζόκερ φυσικά!!!)