*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως  (Αναγνώστηκε 278562 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:32:27 pm »

Πόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό;

Κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 850Ε. Για το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" θα υπολογίσεις 4 Θ.Ε. και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας δηλ. 850 * 5 = 4250Ε ,οπότε θα συμφωνήσω με τη ΛΩΡΑ πως δεν είναι το ακριβότερο μεταπτυχιακό..
Δεν ξέρω αν είναι το ακριβότερο ρε παιδιά, εμένα μου φαίνονται πολλά  :( :( Και μετά λέμε οτι στο εξωτερικό είναι ακριβά;
Καλά για αυτό που αναφέρει η Lila_76 δεν έχω λόγια...ακου 4.000 το εξάμηνο :o :o. Πάντως για ειδική αγωγή υπάρχουν πολύ φθηνότερα, ξέρω και με 2.400 στο σύνολο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:11:18 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:38:32 pm »

Πόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό;

Κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 850Ε. Για το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" θα υπολογίσεις 4 Θ.Ε. και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας δηλ. 850 * 5 = 4250Ε ,οπότε θα συμφωνήσω με τη ΛΩΡΑ πως δεν είναι το ακριβότερο μεταπτυχιακό..
Δεν ξέρω αν είναι το ακριβότερο ρε παιδιά, εμένα μου φαίνονται πολλά  :( :( Και μετά λέμε οτι στο εξωτερικό είναι ακριβά;
Καλά για αυτό που αναφέρει η Lila_76 δεν έχω λόγια...ακου 4.000 το εξάμηνο :o :o. Πάντως για ειδική αγωγή υπάρχουν πολύ φθηνότερα, ξέρω και με 2.400 στο σύνολο

Μα δεν είπε κανείς ότι το ποσό είναι μικρό ,απλά είναι μικρότερο από άλλα πιο εξωφρενικά ποσά που αποτελούν το κόστος μεταπτυχιακών εκτός ΕΑΠ.
Άλλωστε έχω τονίσει πολλές φορές (σε αντίστοιχες συζητήσεις) πως πρέπει κάποιος να εξετάζει πολύ καλά το "γιατί" ενός μεταπτυχιακού και να μην παίρνει μια τέτοια απόφαση επιπόλαια. Από την άλλη, κάθε άποψη είναι σεβαστή ,όπως επίσης και οι επιλογές καθενός .
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:48:07 pm »
ΛΩΡΑ ναι όντως της Κύπρου είναι λίγο πιο ακριβό αλλά έχει πολύ ωραία αντικείμενα πχ "αναλυτικά προγάμματα" που θα ενδιέφεραν αρκετούς...Είναι και "επιστήμες της αγωγής" που λογικά θα δίνει παιδαγωγική επάρκεια και αναγνωρίζεται  ;)

Πόσο πάει η θεματική στο ΕΑΠ και πόσες έχει για να παρεις το μεταπτυχιακό; Θυμάμαι οτι τα χα υπολογίσει και ήταν "καμπάνα" (για μένα)
Είστε σίγουροι πως αναγνωρίζεται το "Επιστήμες της Αγωγής" απ'το Ανοιχτό της Κύπρου; Δεν αρκεί να υπάρχει ως αντικείμενο μεταπτυχιακού γενικά στην Ελλάδα...αλλά πρέπει να το έχει συγκεκριμένα το ΕΑΠ της Ελλάδας το ίδιο αντικείμενο....(και δεν έχει)...γι αυτό το τόνισα... ???

ΥΓ: vasp...ξέρω πως προφανώς από αλλού το άκουσες μια και ξέρω πως δεν σε ενδιαφέρει άμεσα,αλλά παιδιά...γι αυτό που λέω είμαι σίγουρη...πρέπει να υπάρχει ίδιο αντικείμενο και στο ΕΑΠ για να αναγνωρίζεται....ιδιοτροπία τους προφανώς για να δίνουμε τα λεφτά στο ελληνικό ΕΑΠ.  :o :o
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:01:54 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:48:24 pm »
Μα δεν είπε κανείς ότι το ποσό είναι μικρό ,απλά είναι μικρότερο από άλλα πιο εξωφρενικά ποσά που αποτελούν το κόστος μεταπτυχιακών εκτός ΕΑΠ.
Mα εγω εκεί κολλάω στο οτι εκτός ΕΑΠ είχα βρει με πολύ χαμηλότερα δίδακτρα (το 2009 βέβαια που έψαχνα, τωρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα)
πχ
http://www.primedu.uoa.gr/metaptyxiaka.htm (βλ 9 ο λινκ)

Άλλωστε έχω τονίσει πολλές φορές (σε αντίστοιχες συζητήσεις) πως πρέπει κάποιος να εξετάζει πολύ καλά το "γιατί" ενός μεταπτυχιακού και να μην παίρνει μια τέτοια απόφαση επιπόλαια.
++++++

Λώρα μου προσωπικά δεν το έψαξα, συνάδελφος μου όμως που έκανε το συγκεκριμένο μου είχε πει πως αναγνωρίζεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2011, 10:59:05 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:11:18 »

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:00:16 pm »
Παιδιά...επειδή βλέπω πολύ παραφιλολογία σε σχέση με το ΕΑΠ...θέλω να πω πως δεν είναι το πλέον ακριβό...προχθές έβλεπα μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού που κοστίζει 2000 ευρώ το χρόνο...τα δύο εξάμηνα δηλαδή...Ποια διαφορά βλέπετε απ'το ΕΑΠ...;; Επίσης το "Σπουδές στην Εκπαίδευση" παρόλο που κι εμένα δεν με τρέλαινε σαν αντικείμενο όταν το πρωτοείδα,εντούτοις έχει πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες απ'τις οποίες μπορείς να κάνεις επιλογή...
Αααα...και δίνει και παιδαγωγική επάρκεια...πρόσφατα το 'μαθα!
Όσο για το Ανοιχτό της Κύπρου ή άλλων χωρών...προσέξτε γιατί για να αναγνωριστεί πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ της Ελλάδας! Και κοστίζει και 1350 ευρώ η κάθε θεματική του...χρυσάφι δηλαδή!
Αυτά...

αναλογα με το τι θες. πχ. το ειδικευση στην αγγλικη (γνωστο κ ως TEFL) το αντιστοιχο του απθ για το οποιο εδωσα εξετασεις το καλοκαιρι ηταν δωρεαν. (ειμαι κατα 90%σιγουρη. αν κανω λαθος παντως κ δεν ηταν δωρεαν σιγουρα δεν ειχε πανω απο 200 - 500 το εξαμηνο).

αν κ για μενα το μεγαλο μειον του εαπ δεν ειναι το κοστος (γιατι για αυτο που ηθελα εγω η αμεσως επομενη κ μοναδικη επιλογη ειναι η αγγλια αφου του απθ δεν γινεται καθε 2 χρονια) αλλα η μεγαλη του διαρκεια, το λιγοτερο 3 χρονια που απαιτειται για την ολοκληρωση του.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:01:11 pm »
Mα εγω εκεί κολλάω στο οτι εκτός ΕΑΠ είχα βρει πολύ χαμηλότερα δίδακτρα (το 2009 βέβαια που έψαχνα, τωρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα)

Λώρα μου προσωπικά δεν το έψαξα, συνάδελφος μου όμως που έκανε το συγκεκριμένο μου είχε πει πως αναγνωρίζεται.

Η επιλογή του ΕΑΠ για μένα ήταν μονόδρομος για αρκετούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ενδελεχή έρευνα για το κόστος μεταπτυχιακών δεν έχω κάνει αλλά εικάζω πως υπάρχουν φθηνότερα αλλά και πολύ ακριβότερα μεταπτυχιακά. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να το ψάξεις πολύ και να μη στηριχθείς σε γνώμες "τρίτων".
Όσο για το θέμα "παιδαγωγική επάρκεια" , "προσέχετε πώς ακούετε" . :D
ΛΩΡΑ , είναι η δεύτερη χρονιά μου στο ΕΑΠ και κανείς από τους παλιούς δεν ισχυρίζεται αυτό που υποστηρίζεις..το αντίθετο μάλλον..πέρσι μάζευαν υπογραφές από όλους τους φοιτητές ώστε να "φτάσουν" το ζήτημα στα αυτιά του Υπουργείου Παιδείας..έχω την εντύπωση πως σοβαρή απάντηση δεν έχει δοθεί στο ζήτημα αυτό (μακάρι να είμαι λάθος).
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:04:27 pm »
ειστε σιγουρη για το 4000 το εξαμηνο στο εκπα που λετε πιο πανω? γιατι θυμαμαι οτι το πιο ακριβο ηταν το mba της ασοε που ειχε κανει ο αδελφος μου με 7500 για 18 μηνες (δλδ. 2500 το εξαμηνο). κ αυτο πριν 5 χρονια. κ γενικα αυτα τα μεταπτυχιακα οικονομικων - mba χτυπανε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:08:27 pm »
Mα εγω εκεί κολλάω στο οτι εκτός ΕΑΠ είχα βρει πολύ χαμηλότερα δίδακτρα (το 2009 βέβαια που έψαχνα, τωρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα)

Η επιλογή του ΕΑΠ για μένα ήταν μονόδρομος για αρκετούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ενδελεχή έρευνα για το κόστος μεταπτυχιακών δεν έχω κάνει αλλά εικάζω πως υπάρχουν φθηνότερα αλλά και πολύ ακριβότερα μεταπτυχιακά. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να το ψάξεις πολύ και να μη στηριχθείς σε γνώμες "τρίτων".
Όσο για το θέμα "παιδαγωγική επάρκεια" , "προσέχετε πώς ακούετε" . :D
ΛΩΡΑ , είναι η δεύτερη χρονιά μου στο ΕΑΠ και κανείς από τους παλιούς δεν ισχυρίζεται αυτό που υποστηρίζεις..το αντίθετο μάλλον..πέρσι μάζευαν υπογραφές από όλους τους φοιτητές ώστε να "φτάσουν" το ζήτημα στα αυτιά του Υπουργείου Παιδείας..έχω την εντύπωση πως σοβαρή απάντηση δεν έχει δοθεί στο ζήτημα αυτό (μακάρι να είμαι λάθος).
Domenica...όσον αφορά στην παιδαγωγική επάρκεια λες; Εμένα μου το είπαν αυτό βασιζόμενοι κάποιοι στο ότι τους έδωσε παραπάνω μόρια στον ΑΣΕΠ απ'ό,τι ένα άλλο μεταπτυχιακό...από κει και πέρα συμφωνώ πως μπορεί αυτό να μην σημαίνει απαραίτητα και παιδαγωγική επάρκεια...
Εδώ οφείλω να ομολογήσω πως δεν το έψαξα κι εγώ προσωπικά γιατί δεν με αφορά άμεσα...έχω επάρκεια απ'την σχολή μου (ΦΠ) και δεν το έψαξα καθόλου προσωπικά...
Όσον αφορά όμως στην αναγνώριση μεταπτυχιακών απ'τα Ανοιχτά Πανεπιστήμια του εξωτερικού...ξέρω τον νόμο γι αυτό το είπα αυτό για το μεταπτυχιακό "Επιστήμες της Αγωγής" της Κύπρου...

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:15:25 pm »
ειστε σιγουρη για το 4000 το εξαμηνο στο εκπα που λετε πιο πανω? γιατι θυμαμαι οτι το πιο ακριβο ηταν το mba της ασοε που ειχε κανει ο αδελφος μου με 7500 για 18 μηνες (δλδ. 2500 το εξαμηνο). κ αυτο πριν 5 χρονια. κ γενικα αυτα τα μεταπτυχιακα οικονομικων - mba χτυπανε.
Συμβουλευτική ή συμβουλευτική ψυχολογία....Ναι....Και τα καταβάλεις πριν το εξάμηνο!!!!(αν κερδίσεις το τζόκερ φυσικά!!!)
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:18:43 pm »
Domenica...όσον αφορά στην παιδαγωγική επάρκεια λες; Εμένα μου το είπαν αυτό βασιζόμενοι κάποιοι στο ότι τους έδωσε παραπάνω μόρια στον ΑΣΕΠ απ'ό,τι ένα άλλο μεταπτυχιακό...από κει και πέρα συμφωνώ πως μπορεί αυτό να μην σημαίνει απαραίτητα και παιδαγωγική επάρκεια...
Εδώ οφείλω να ομολογήσω πως δεν το έψαξα κι εγώ προσωπικά γιατί δεν με αφορά άμεσα...έχω επάρκεια απ'την σχολή μου (ΦΠ) και δεν το έψαξα καθόλου προσωπικά...
Όσον αφορά όμως στην αναγνώριση μεταπτυχιακών απ'τα Ανοιχτά Πανεπιστήμια του εξωτερικού...ξέρω τον νόμο γι αυτό το είπα αυτό για το μεταπτυχιακό "Επιστήμες της Αγωγής" της Κύπρου...

Λέω ΛΩΡΑ μου  :D ...τουλάχιστον όσα αναφέρω τα βίωσα η ίδια και συγχωρέστε με αλλά είμαι πολύ επιφυλακτική σε ότι "ακούγεται" ή "λέγεται" και προσπαθώ πολύ να προσέχω τα γραφόμενα μου ώστε να μην παραπληροφορήσω (άθελα μου) κάποιον συνάδελφο..
Είναι πολύ καλό που ακούγονται οι γνώμες/απόψεις/εκτιμήσεις όλων (και γνωρίζω πως η πρόθεση -των περισσοτέρων τουλάχιστον- είναι καλή) αλλά αυτό δε σημαίνει πως αποτελούν εγγύηση για το ισχύει πραγματικά.
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:20:30 pm »
Συμβουλευτική ή συμβουλευτική ψυχολογία....Ναι....Και τα καταβάλεις πριν το εξάμηνο!!!!(αν κερδίσεις το τζόκερ φυσικά!!!)
Tι απο τα δύο; Συμβουλευτική ή συμβουλευτική ψυχολογία; Ποιο ήταν το αντικειμενό του; Μηπως λες για κεινο του ΦΠΨ που είναι συμβουλευτική για Ε.Π ;

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:25:51 pm »
Lila  είναι 2000 ευρώ το εξάμηνο....αλλά και έτσι να είναι μιλάμε για 8.000 ευρώ στο σύνολο!!  :o :o
Να και η προκήρυξή του: http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/anakoinwseis/foititika/pms_TEAPH.pdf

Το άλλο με τον Τοτό τους το 'πε κανείς;; Αν και εμένα μου βρωμάει πως εξαιτίας αυτής της τιμής θα πάρουν πολύ συγκεκριμένα άτομα που ξέραν αυτοί από πριν πως μπορούν να τα καταβάλλουν....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:28:16 pm »
Στο pde το είχαν βάλει αλλά το είχα δει και στη σελίδα του τεαπη(προσχολική ηλικία).Έχει 2 κατευθύνσεις λέει.Συμβουλευτική η συμβουλευτική ψυχολογία.Λώρα θα το ψάξω.
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:31:59 pm »
Ναι Λώρα αυτό είναι.Λάθος κατάλαβα εγώ..Αλλά και πάλι,2000 το εξάμηνο είναι πάρα πολλά....Δηλαδή γιατί να είναι τόσο ακριβό;;;;Και θέλει και εξετάσεις.....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182653
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)