*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως  (Αναγνώστηκε 278648 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως
« Απάντηση #168 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:15:09 am »
παντως το ΕΑΠ εχει Μεταπτυχιακο στην Εκπαιδευση και Μεταπτυχιακο καθηγητων Αγγλικης
αυτα τα 2 φαινομενικα μοιαζουν με τα παραπανω....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:02:20 »

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:29:56 am »
Να κάνω μια ερώτηση; το μεταπτυχιακό της Αγγλικής στο Αριστοτέλειο γιατι δεν σε ενδιαφέρει; (έτσι απλά απο περιέργια ρωτάω)

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:33:58 am »
Να κάνω μια ερώτηση; το μεταπτυχιακό της Αγγλικής στο Αριστοτέλειο γιατι δεν σε ενδιαφέρει; (έτσι απλά απο περιέργια ρωτάω)

ποιο απ'ολα? της διδακτικης της αγγλικης εννοεις?
τα αγγλικης και αμερικανικης λογοτεχνιας δεν ξερω αν χρησιμευουν στη ιδιοτητα του καθηγητη σε σχολειο,το διατμηματικο της μεταφρασης ακουγεται επισης καλο.
εισαι σε καποιο απο αυτα?

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:51:40 am »

ποιο απ'ολα? της διδακτικης της αγγλικης εννοεις?
τα αγγλικης και αμερικανικης λογοτεχνιας δεν ξερω αν χρησιμευουν στη ιδιοτητα του καθηγητη σε σχολειο,το διατμηματικο της μεταφρασης ακουγεται επισης καλο.
εισαι σε καποιο απο αυτα?

Ναι το διδασκαλία της Αγγλικής σαν ξένη γλώσσα εννοώ. Παρακολούθησα το θεωρητικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας (και ακόμα παλεύω να τελειώσω... :( ).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:02:20 »

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:58:19 am »
φυσικα και με ενδιαφερει αυτο με τη διδασκαλια της αγγλικης αλλα ποτε δεν το προσπαθησα,μαλλον γιατι το θεωρω δυσκολο να με παρουν..τι να πω,ισως παρω το κουραγιο να κανω μια αιτηση κι εκει με την ανεργια που βιωνουμε τωρα,οι αιτησεις παντου δεν βλαπτουν,χεχε

αυτο που εκανες πως σου φανηκε? μπηκες ευκολα?

[sorry αν ρωταω πολλα αλλα ειναι ενδιαφερον]

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:23:34 am »
φυσικα και με ενδιαφερει αυτο με τη διδασκαλια της αγγλικης αλλα ποτε δεν το προσπαθησα,μαλλον γιατι το θεωρω δυσκολο να με παρουν..τι να πω,ισως παρω το κουραγιο να κανω μια αιτηση κι εκει με την ανεργια που βιωνουμε τωρα,οι αιτησεις παντου δεν βλαπτουν,χεχε

παντως το 2010 που εγιναν οι τελευταιες εισαγωγικες εξετασεις για το εν λογω μεταπτυχιακο εδωσαν περιπου στους 50. καπου 14 περασαν στις συνεντευξεις(δλδ. την βαση του 6) και στο τελος δεν συμπληρωσαν ουτε τις 12 θεσεις που ειχαν προκηρυχθεί, πηραν μονο 9.

κανονικα ειναι να γινουν παλι φετος εξετασεις για τα ακαδημαικα ετη 2012-2014. θα ειναι κ τελευταια χρονια λειτουργιας του μεταπτυχιακου με το υπαρχον φεκ. μετα δεν ξερω τι γινεται. 

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:39:34 am »
Δεν αρκεί η αίτηση. Θέλει να έχεις και έναν καλό βαθμό αλλά κυρίως μετράνε οι εξετάσεις. Στην δική μου χρονιά είχαν έρθει πραγματικά λίγοι για το Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης . Στο άλλο (το Διδασκαλία της Αγγλικής) είχαν έρθει 40 για 12 θέσεις. Πάλι το ποσοστό είναι καλό σε σχέση με τον ΑΣΕΠ :)

Αλλά το θέμα είναι γιατί θες να κάνεις το μεταπτυχιακό; για το χαρτί ή για τις γνώσεις;
Αν το κάνεις για τις γνώσεις τι ακριβώς θες να μάθεις;

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:45:51 am »
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!
Το θελω για 2 λογους¨
α) για τις επιπλεον γνωσεις οσον αφορα το επαγγελμα μας,την ιδιοτητα του καθηγητη,για πρακτικη αξιοποιηση των γνωσεων στη σχολικη ταξη ελπιζω
β) γιατι ειναι ειναι ενα εφοδιο απαραιτητο τη σημερινη εποχη

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:48:04 am »
ψαχνοντας εδω κι εκει τοση ωρα βρηκα κι αυτο:

http://www.teikav.edu.gr/teikav/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=385&Itemid=440&lang=el

το ξερει καποιος??

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:51:36 am »
Το θελω για 2 λογους¨
α) για τις επιπλεον γνωσεις οσον αφορα το επαγγελμα μας,την ιδιοτητα του καθηγητη,για πρακτικη αξιοποιηση των γνωσεων στη σχολικη ταξη ελπιζω

Ξεκινάω με το α). Κατα την γνώμη μου αυτά που μαθαίνεις βιωματικά είναι αυτά που χρησιμοποιείς άμεσα και με μεγαλύτερη άνεση στην τάξη. Κατα συνέπεια ίσως δεν είναι αυτό που ψάχνεις το 'Διδασκαλία της Αγγλικής' του Αριστοτελείου, αλλά αμφιβάλλω και για το αν ένα μεταπτυχιακό εξ'αποστάσεως όπως το ΕΑΠ μπορεί να σου δώσει αυτό που πραγματικά ζητάς. Όπως ξέρεις το πανεπιστήμιο μας απο θεωρία σκίζει αλλά απο πρακτική τίποτα. Δεν υπάρχει μάθημα πρακτικής στο μεταπτυχιακό όπως υπάρχει (έστω ένα) στο προπτυχιακό. Επίσης (για έναν άγνωστο λόγο) η διδασκαλία στα μαθήματα του μεταπτυχιακού παρά τον μικρό αριθμό των φοιτητών γίνεται με διάλεξη και Powerpoint presentations είτε απο εμάς είτε απο τον καθηγητή. Δηλ. μπορεί να σου διδάσκουν για την ομαδοσυνεργατική αλλά θα στο διδάξουν με διάλεξη και powerpoint!!! (εξαίρεση ένα επιλεγόμενο μάθημα της Ματθαιουδάκη που ήταν βιωματικό και γινόταν σε εργαστήριο πληροφορικής). Εγώ δεν χαλάστηκα τόσο απο αυτή την κατάσταση γιατι ήμουν άλλωστε στο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης οπότε τουλάχιστον οι γλωσσολογίες ήξερα οτι θα είναι θεωρία αλλά αν ήμουν στο Διδακτικής πραγματικά θα απογοητευόμουν πιστεύω.

Στην Αγγλία είδα οτι ισχύει το αντίθετο (με βάση την εμπειρία που είχα απο ένα μάθημα που παρακολούθησα στο Erasmus που άνηκε στα μαθήματα του μεταπτυχιακού στο πανεπιστήμιο που φοίτησα για λίγους μήνες). Εκεί είχαν τον τρόπο τους να σου διδάσκουν όσο γίνεται πιο βιωματικά αυτό που ήθελαν να διδάξουν και τους συγχαίρω για αυτό. Επίσης είχαν και τμήματα φοιτητών που μάθαιναν αγγλικά (έκαναν προπαρασκευαστικά μαθήματα) και αναλάμβανες έναν μαθητή απο αυτούς για να του διδάξεις κάτι και μετά έκανες εργασία βασισμένος σε αυτό.
Αλλά επιμένω οτι το θεωρητικό υπόβαθρο που αποκτάς απο το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι πολύ πιο πλούσιο απ αυτό που είδα τουλάχιστον εγώ στο Αγγλικό πανεπιστήμιο.

όσο για το β) αν το κάνεις για το χαρτί αν έχεις τα λεφτά πήγαινε Αγγλία (θα τελειώσεις σε έναν χρόνο) διαφορετικά δώσε εξετάσεις για κάποιο μεταπτυχιακό στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Το διάβασμα στο μεταπτυχιακό στο δημοτικής απ ότι είδα απο μια φίλη μου είναι πολύ πολύ πολύ λιγότερο. Οι συμφοιτητές μου και εγώ είμασταν μέσα στο άγχος, στην πίεση, ξενυχτούσαμε ενώ αυτή ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς. Και στον ΑΣΕΠ παίρνεις τα περισσότερα δυνατά μόρια για μεταπτυχιακό, και αν ισχύσει αυτό που λένε για παιδαγωγική επάρκεια θα είσαι καλυμμένος/η. Δεν ξέρω και αν μπορείς και να διδάξεις σε ιδιωτικό σχολείο στο δημοτικό σαν δασκάλα/ος γιατί σε ένα άλλο topic στο pde διάβασα οτι φιλόλογοι μπορούν να διδάξουν σαν δάσκαλοι σε ιδιωτικό σχολείο αν έχουν μεταπτυχιακό στο δημοτικής. Αλλά δεν ξέρω και αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 01:40:57 pm »
να προσθεσω καποιες σκεψεις και εγω.............εκανα δυο μεταπτυχιακα, το ενα στην αγγλια στην διδασκαλια της αγγλικης γλωσσας και στην εφαρμοσμενη γλωσσολογια και μου βγηκε ο πατος και ενα στο προσχολικης που ηταν δυο λαλουν και τρεις χορευουν...........εαν θελεις γνωσεις για την διδασκαλια κανεις το celta η το delta του cambridge που δεν ειναι μεταπτυχιακο αλλα αποκτας γνωσεις, εαν θελεις χαρτια για μορια οπως εγω τοτε κανεις μεταπτυχιακο..........

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:28:26 pm »
να προσθεσω καποιες σκεψεις και εγω.............εκανα δυο μεταπτυχιακα, το ενα στην αγγλια στην διδασκαλια της αγγλικης γλωσσας και στην εφαρμοσμενη γλωσσολογια και μου βγηκε ο πατος και ενα στο προσχολικης που ηταν δυο λαλουν και τρεις χορευουν...........εαν θελεις γνωσεις για την διδασκαλια κανεις το celta η το delta του cambridge που δεν ειναι μεταπτυχιακο αλλα αποκτας γνωσεις, εαν θελεις χαρτια για μορια οπως εγω τοτε κανεις μεταπτυχιακο..........

το εψαξα το delta και βρηκα οτι γινεται στο study space στη θεσσαλονικη.λεω να παω.
τι γνωμη εχεις? δε μπορω να φυγω και να το κανω αλλου..
αν πχ.το ολοκληρωσω και μετα κανω αιτηση σε ενα μτπτχιακο ελληνικου πανεπιστημιου,θα μετρησει υπερ μου?
οχι σε μοριοδοτηση αλλα σαν ενα επιπλεον εφοδιο που θα με κανει δεκτη στο προγραμμα?

Αποσυνδεδεμένος luxe

• Πλήρες μέλος
  • still waiting...
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:30:30 pm »
Το θελω για 2 λογους¨

Ξεκινάω με το α). Κατα την γνώμη μου αυτά που μαθαίνεις βιωματικά είναι αυτά που χρησιμοποιείς άμεσα και με μεγαλύτερη άνεση στην τάξη. Κατα συνέπεια ίσως δεν είναι αυτό που ψάχνεις το 'Διδασκαλία της Αγγλικής' του Αριστοτελείου, αλλά αμφιβάλλω και για το αν ένα μεταπτυχιακό εξ'αποστάσεως όπως το ΕΑΠ μπορεί να σου δώσει αυτό που πραγματικά ζητάς. Όπως ξέρεις το πανεπιστήμιο μας απο θεωρία σκίζει αλλά απο πρακτική τίποτα. Δεν υπάρχει μάθημα πρακτικής στο μεταπτυχιακό όπως υπάρχει (έστω ένα) στο προπτυχιακό. Επίσης (για έναν άγνωστο λόγο) η διδασκαλία στα μαθήματα του μεταπτυχιακού παρά τον μικρό αριθμό των φοιτητών γίνεται με διάλεξη και Powerpoint presentations είτε απο εμάς είτε απο τον καθηγητή. Δηλ. μπορεί να σου διδάσκουν για την ομαδοσυνεργατική αλλά θα στο διδάξουν με διάλεξη και powerpoint!!! (εξαίρεση ένα επιλεγόμενο μάθημα της Ματθαιουδάκη που ήταν βιωματικό και γινόταν σε εργαστήριο πληροφορικής). Εγώ δεν χαλάστηκα τόσο απο αυτή την κατάσταση γιατι ήμουν άλλωστε στο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης οπότε τουλάχιστον οι γλωσσολογίες ήξερα οτι θα είναι θεωρία αλλά αν ήμουν στο Διδακτικής πραγματικά θα απογοητευόμουν πιστεύω.

Στην Αγγλία είδα οτι ισχύει το αντίθετο (με βάση την εμπειρία που είχα απο ένα μάθημα που παρακολούθησα στο Erasmus που άνηκε στα μαθήματα του μεταπτυχιακού στο πανεπιστήμιο που φοίτησα για λίγους μήνες). Εκεί είχαν τον τρόπο τους να σου διδάσκουν όσο γίνεται πιο βιωματικά αυτό που ήθελαν να διδάξουν και τους συγχαίρω για αυτό. Επίσης είχαν και τμήματα φοιτητών που μάθαιναν αγγλικά (έκαναν προπαρασκευαστικά μαθήματα) και αναλάμβανες έναν μαθητή απο αυτούς για να του διδάξεις κάτι και μετά έκανες εργασία βασισμένος σε αυτό.
Αλλά επιμένω οτι το θεωρητικό υπόβαθρο που αποκτάς απο το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι πολύ πιο πλούσιο απ αυτό που είδα τουλάχιστον εγώ στο Αγγλικό πανεπιστήμιο.

όσο για το β) αν το κάνεις για το χαρτί αν έχεις τα λεφτά πήγαινε Αγγλία (θα τελειώσεις σε έναν χρόνο) διαφορετικά δώσε εξετάσεις για κάποιο μεταπτυχιακό στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Το διάβασμα στο μεταπτυχιακό στο δημοτικής απ ότι είδα απο μια φίλη μου είναι πολύ πολύ πολύ λιγότερο. Οι συμφοιτητές μου και εγώ είμασταν μέσα στο άγχος, στην πίεση, ξενυχτούσαμε ενώ αυτή ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς. Και στον ΑΣΕΠ παίρνεις τα περισσότερα δυνατά μόρια για μεταπτυχιακό, και αν ισχύσει αυτό που λένε για παιδαγωγική επάρκεια θα είσαι καλυμμένος/η. Δεν ξέρω και αν μπορείς και να διδάξεις σε ιδιωτικό σχολείο στο δημοτικό σαν δασκάλα/ος γιατί σε ένα άλλο topic στο pde διάβασα οτι φιλόλογοι μπορούν να διδάξουν σαν δάσκαλοι σε ιδιωτικό σχολείο αν έχουν μεταπτυχιακό στο δημοτικής. Αλλά δεν ξέρω και αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

σε ευχαριστω για τη γνωμη σου και τις πολλες πληροφοριες.θα σε πειραζε αν μιλουσαμε με pm και ανταλλασσαμε τηλεφωνα? η εστω mail? θα ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα..

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 08:01:12 pm »
σε ευχαριστω για τη γνωμη σου και τις πολλες πληροφοριες.θα σε πειραζε αν μιλουσαμε με pm και ανταλλασσαμε τηλεφωνα? η εστω mail? θα ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα..

Κανένα πρόβλημα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144