0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: futiki στις Ιανουαρίου 24, 2013, 01:09:43 amσυμφωνώ και να φανταστείς δεν υπάρχουν και οργανικές νομίζω στα σμεα ασεπ στην ειδική ακόμα τον περιμένουμε να βγει από 2010 και πολλοί απ'ότι έχω καταλάβει μπορεί να παρακλουθούν ήδη της
συμφωνώ και να φανταστείς δεν υπάρχουν και οργανικές νομίζω στα σμεα ασεπ στην ειδική ακόμα τον περιμένουμε να βγει από 2010 και πολλοί απ'ότι έχω καταλάβει μπορεί να παρακλουθούν ήδη της
Οι συνθήκες σπουδών δεν μου φαίνονται γελοίες και δεν νομίζω πως ένα πρόγραμμα που προσφέρεται στην ελληνική ήγλώσσα και εξ ορισμού θα το παρακολουθήσουν Κύπριοι και Έλληνες (κυρίως το εξ αποστάσεως) είναι κακό αυτοί που το προσφέρουν να εξασφαλίζουν αναγνώριση από την χώρα από την οποία θα προέρχονται όλοι οι φοιτητές. Θεωρώ πως το πρόβλημα με το 12μηνο 18μηνο βγαίνει από το άγχος όλων να προλάβουν να το τελειώσουν πιο γρήγορα για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση. Λυπηρό μεν, αλλά ελληνική πραγματικότητα χρόνια τώρα. Δεν νομίζω πως η ποιότητα του εν λόγω μεταπτυχιακού έχει προλάβει ή θα προλάβει να αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες.
p.s: foibos81 νομίζω πως μπορείς να το κάνεις. Ρώτα ένα δικηγόρο. Εδώ η Κοκκίνου, άνοιξε παιδικό σταθμό. Τι λέμε τώρα..
Τα πάντα ρει. Τι σας φαίνεται παράξενο? Αυτό θα γίνει πλέον και στην παιδεία. Προετοιμάζεται απο καιρό. Καπιταλισμό έχουμε, άλλωστε. Τα μεγάλα κεφάλαια και κεφάλια, θα διαπέψουν και εμείς θα πληρώνουμε στην κυριολεξία για την επιβίωση. Και θα τρωγόμαστε και μεταξύ μας, γιατί είναι στη φύση μας. Πάλι εις βάρος μας. Απο τη μεταπολίευση και μετά όμως τίποτα δε κάναμε. Τώρα θα τα κάνουμε όλα?Κι όσο για τα "καθως πρέπει" ελληνικά πανεπιστήμια, όταν αλλάξουν τις κοτσουμπολίστικες ερωτήσεις της συνέντευξης στα μεταπτυχιακά των πανεπιστημίων τους (εννοείται πέτυχες στις γραπτές εξετάσεις), όταν θα σε κοιτάζουν με αξιοκρατικό βλέμμα, κι εσένα τον φτωχό που δεν είσαι βολεμένος, κι εσένα που αξίζεις, γιατί έφτυσες αίμα αυτά τα χρόνια, κι εσένα που είσαι διδάκτορας ή καθηγητής με την αξία σου (κι όχι επειδή ήταν ο μπαμπάς), κι εσένα που σπούδασες στην επαρχία, κι εσένα που δεν έχεις αφήσει σεμινάριο και ξενόγλωσσο φροντιστήριο, αλλά ούτε και φράγκο στη τσέπη σου για να έχεις ενα παχυλό βιογραφικό (που τέτοιο θέλει η αγορά), ας έρθουν να μας μιλήσουν για την επιστημονικότητα και για τα κριτηρία της. Αν την ξέρουν οι κύριοι.Το ό,τι παλιά έκαναν μεταπτυχιακό αυτοί που το άξιζαν πραγματικά, αληθεύει, αλλά σε ένα ποσοστό 10%! Οι άλλοι είχαν άλλα εφόδια στο καλάθι τους. Εδώ τη δεκαετία του ΄60 η μισή Ελλάδα (και παραπάνω) πεινούσε και οι άλλοι έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη Σορβόνη! Όλοι είμαστε σε αδιέξοδο. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως δομική. Εδώ που φτάσαμε, καλύτερα ένα μεταπτυχιακό απο μπακάλικο, παρα ένα μεταπτυχιακό απο το παντοπωλείο της γειτονιάς που "σερβίρει" πολλά "καλά" μεταξύ πολλών "καλών" κι αναρωτιέσαι: μπας κι είναι μεταλλαγμένα?p.s: foibos81 νομίζω πως μπορείς να το κάνεις. Ρώτα ένα δικηγόρο. Εδώ η Κοκκίνου, άνοιξε παιδικό σταθμό. Τι λέμε τώρα..
Θέλω να εκφράσω μία απορία: Ο γιος μου, μαθητής δημοτικού, έχει μαθησιακές δυσκολίες και ψαχνόμαστε για δυσλεξία. Στο σχολείο κάνει βέβαια ενισχυτική, αλλά δεν επαρκεί. Η δασκάλα του δουλεύει αποκλειστικά με τους καλούς μαθητές και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια με τον δικό μου. Τον έχουμε πάει σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ, ενώ παράλληλα τον διαβάσει εξειδικευμένη δασκάλα στο σπίτι. Ρωτάω εγώ τώρα:1ο) Το δημόσιο σχολείο δεν θα έπρεπε να εξασφαλίζει την εκπαίδευση και πρόοδο και αυτών των παιδιών; 2ο) Όλοι όσοι κάνουν μεταπτυχιακά ή εξειδικεύονται στην ειδική αγωγή είναι σε θέση να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά; 3ο)Μπορώ να εμπιστευτώ κάποιους που τους ενδιαφέρει μόνον η παιδαγωγική επάρκεια (δεν μπορώ να δεχτώ ότι άσχετες με την εκπαίδευση ειδικότητες αγάπησαν ξαφνικά την ειδική αγωγή); Αυτά με όλη την καλή διάθεση, γιατί υποψιάζομαι ότι κάποιοι κόπτονται για τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά,όπως κόπτονταν κάποιοι άλλοι παλιότερα να γίνουν δάσκαλοι ή καθηγητές για τον διορισμό και αδιαφορούσαν για όλα τα άλλα.