0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θεωρεις οτι ειναι καλυτερο να παρεις 9 μαθηματα ή 7 και διπλωματικη?
Καλό απόγευμα και από εμένα. Επειδή και εγώ έχω αποφασίσει να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, αλλά από το επόμενο εξάμηνο, παρακολουθώ συνέχεια τις πληροφορίες σας και ομολογώ με έχουν βοηθήσει πολύ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που το παρακολουθείτε, θεωρείτε πως είναι εύκολο να ανταπεξέλθεις όταν ουσιαστικά δεν έχεις καμία βοήθεια?? Εννοώ ότι αν ήμασταν στο πανεπιστήμιο θα είχαμε την αλληλοβοήθεια με τους συμφοιτητές μας για τυχόν απορίες κτλ. Τώρα που ουσιαστικά ο καθένας είναι σπίτι του χωρίς κάποια βοήθεια εκτός των καθηγητών έστω και για την πιο απλή απορία, είναι εύκολο αυτό?
Πιστεψε με το ΕΠΠΑΙΚ είναι κλάσης ανώτερο από πλευράς κάποιων μικρών πρακτικών και καθημερινών πραγμάτων. Π..χ στο μαστερ δεν κάνεις μικροδιδασκαλίες, ενώ στο ΕΠΠΑΙΚ κάνεις. Καμιά σχέση αυτά που θα μάθεις στο εν λόγω μαστερ και γενικά στα μαστερ. Τα μαστερ εστιάζουν ερευνητικά. Στο μαστερ μαθαίνεις μια γενικούρα, στο ΕΠΠΑΙΚ επίσηε μαθαίνεις γενικούρα αλλά κάνεις και λίγο πρακτική, ακους κανμα δυο κουβεντούλες. Αναφέρομαι πάντα στο πρακτικο κομμάτι της επάρκειας. Δεν αποθεώνω το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο πρακτικά εστιασμένο και πιο κοντά σε αυτά που μπαίνουν στις εξετάσεις ΑΣΕΠ.Α και όσοι σκέφτεστε να κάνετε το μαστερ αυτο γιοα επάρκεια, η ΑΣΠΑΙΤΕ πολύ απλά κάθε χρόνο αυξάνει τις θέσεις σε κάθε παράρτημα και από του χρόνου θα προσφέρει και το μαστερ το αγγλικό που έχει στα παιδαγωγικά σε όλα τα παραρτήματα. Για αυτο και για εμένα κανένα μαστερ πλεον δεν πρέπει να δίνει παιδαγωγικη επάρκεια. Είναι άλλος ο ρόλος του μαστερ.
Με λίγα λόγια, ο καθένας έχει τους λόγους τους που κάνει το μαστερ. Εγώ θα ρωτήσω βέβαια κάτι που τσούζει:Στα αλήθεια αν σας έλεγαν: με 1000 ευρώ σας εκπαιδευουμε πρακτικά στο τομέα ειδικής αγωγής, με επίσημο πιστοποιητικό. Θα αναλάβετε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες σε κατασκηνώσεις να το επιβλέπετε για 2 μήνες, θα μας πληρώσετε 1000 ευρώ και εμείς θα σας καταρτίσουμε και θεωρητικά και πρακτικά στο πρόβλημα που έχει και θα σας δώσουμε και επισημοτατο πιστοποιητικο κατάρτισης. Θα πηγαίνατε άραγε;Είμαι σίγουρος ότι ούτε το 90% αυτών που κάνουν το θεωρητικό μαστερ δεν θα πατούσε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αμφιβάλλω πραγματικά αν τόσος κόσμος ξέρει γιατί κάνει κάτι. Όπως προείπα τα φύκια που μοιάζουν με μετάξι είναι πολλά στην αχανή θάλασσα της ελλάδας της κρίσης.