*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 102009 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα
« Απάντηση #336 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:00:00 pm »
Παράθεση
και αφου οπως λες ολα αυτα γινονται γιατι το δημοσιο εχει μηδενικη παραγωγικοτητα,
γιατι στον ιδιωτικο τομεα που ειναι παραγωγικος, τα πραγματα για τους εργαζομενους
ειναι τοσο αθλια??
Καταρχάς τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα συμβαδίζουν με το γενικότερο κλίμα τόσο της εθνικής όσο και της διεθνούς οικονομίας. Τώρα αυτό που μπερδεύεις είναι την παραγωγικότητα με τον μισθό. Όταν ένας εργαζόμενος δουλεύει στην οικοδομή ή στην μεταποίηση ή στην βιομηχανία ή στον τουρισμό και πάει λέγοντας..δε γίνεται να μην είναι παραγωγικός. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο..ειδικά αυτοί που δουλεύουν για τον εαυτό τους (γιατροί δικηγόροι μηχανικοί υδραυλικοί κτλ κτλ) αν δεν δουλέψουν όπως πρέπει δε θα παράξουν και άρα δε θα έχουν λεφτά και άρα δε θα ζήσουν...ο Δημόσιος Υπάλληλος βρέξει χιονίσει ξυστεί δεν ξυστεί θα πάρει έναν συγκεκριμένο μισθό. Πάρε παράδειγμα τον δάσκαλο που κάνει ιδιαίτερα. Όταν είναι στο δημόσιο σχολείο ό,τι μάθει και να κάνει το χειρότερο ή το καλύτερο θα πάρει 1000
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:29:27 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:02:36 pm »
Παράθεση
το συγκεκριμενο μετρο βεβαια, δεν υπαρχει περιπτωση να προσπαθησει καν η κυβερνηση
να το περασει...αλλα η τακτικη ειναι γνωστη...διαρρεουμε κατι ακραιο,
οποτε αφενος βλεπουμε τις αντιδρασεις και αφετερου προετοιμαζουμε το εδαφος
για να περασουμε κατι ηπιοτερο(πχ παγωμα η και μικρη μειωση μισθων)
και να μας πουνε και ευχαριστω γιατι θα νομιζουν οτι νικησαν..
ας τα ξεχασουν αυτα...δεν κανουμε ουτε ενα βημα πισω..το νου μας και το νου τους...
Μακάρι φίλε μου να είναι όπως τα λες..δυστυχώς όπως εξήγησα παραπάνω το πρόβλημά μας είναι ΔΟΜΙΚΟ! Και αν δεν το αλλάξουμε και τώρα εν μέσω κρίσης θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον! Είναι σαν το ασφαλιστικό! Κάποια μέρα θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε λεφτά να πληρωθούν οι συντάξεις..τόσο απλά...ρε παιδιά κανας ΠΕ09 δεν υπάρχει εδώ μέσα?  ;)
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:16:06 pm »
Το οτι δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις οφείλεται στο γεγονός οτι παίχτηκαν ΟΛΑ τα λεφτά στο χρηματηστήριο ή αγορασαν ομόλογα. Σε απλά ελληνικά τα έδωσαν στους καπιταλιστές....
Για εμένα αυτό ειναι το δομικό πρόβλημα, ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική χώρα της οποίας το κράτος δουλεύει για το καλό των αφεντικών. Τώρα το αν ειναι περιφερειακή ή κεντρική στο καπιταλιστικό σύστημα δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Και στις ανεπτυγμένες και στις... περιφερειακες καιταλιστικές οικονομίες οι λαοί υποφέρουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Και τώρα με πρόσχημα την κρίση προσπαθούν να περάσουν ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα. Οι του ΠΕ02 ας ανατρέξουν την ιστορία του μεσοπολέμου της Ελλάδας. Είναι πολύ χαρακτηριστική για ό,τι συμβαίνει σήμερα
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος Lydia78

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:23:45 pm »
Eγω αυτο που βλεπω ειναι οτι απαξιωνεται περα για περα σ' αυτη τη χωρα η παιδεια. Τελος. Χαλια σχολεια, χαλια βιβλια, χαλια συνθηκες διδασκαλιας, εκπαιδευτικοι που σκιζονται να αποκτησουν αυτο που δικαιωματικα τους ανηκει-να διδασκουν (ποσο γελοιο ειναι αυτο; ) ξεσπιτωνονται, σερνουν μαζι τους παιδια στην ακρη της Ελλαδας για να παρουν εναν μισθο που στην υπολοιπη Ευρωπη ειναι ανεκδοτο. Ξερετε ποιος ειναι ο μισθος του πρωτοδιοριζομενου στην Κυπρο; 1700 ευρω. Εχω φιλο εικει που μετα απο 7 ρονια που ειναι διορισμενος στο νησι παιρνει 2250 το μηνα. Μεσα σε 7 χρονια. Χωρις εξετασεις φυσικα. Με επετηριδα.
Και οταν εφτασε η σειρα του να διοριστει, περιπου ενα χρονο πριν για να ειναι ακριβης τον καλεσαν να παρακολουθησει απλα καποια σεμιναρια κατα τη διαρκεια των οποιων ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ περιπου 900 ευρω το μηνα.
Εμεις εδω...αντε μην πω... ΠΙΚΡΑ!

Ο,τι σπερνουν ομως θα θερισουν. Χωρα που δεν επενδυει στην παιδεια ειναι μελλοθανατη. Ντροπη! Θα τριζουν τα κοκκαλα των προγονων μας. Μια χουφτα καρεκλοκενταυροι, τυχαρπαστοι γονοι πολιτικαντηδων μας σουρνουν και μας φερνουν κατα πως τους γουσταρει. Ντροπη!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 08:28:05 pm από Lydia78 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:29:27 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:32:57 pm »
Παράθεση
Γιατί να γίνουν περικοπες; Για να πάνε τα λεφτά από τις περικοπες στις τράπεζες, όπως έγινε με τα 28 δις πέρσι, που ως διά μαγείας βρέθηκαν σε μια νύχτα;
Ρε παιδιά αυτό το παραμύθι με τις τράπεζες και τα 28 δις πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να σταματήσουμε να ανεχόμαστε να μας δουλεύουν.Όποιος έχει υπομονή ας διαβάσει προσεκτικά.Να σας εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ τί είναι αυτό το περιβόητο πακέτο των 28 δις. Αυτά τα λεφτά δεν τα δώσανε όπως το εννοείς. Αυτό που έγινε είναι το εξής. Οι τράπεζες (κυρίως η ΕΤΕ και δευτερευόντως ΑΤΕ,ΑΛΦΑ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ,EUROBANK) μέχρι ένα μειοψηφικό ποσοστό ελέγχονται από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (τα λεγόμενα pension funds). Όταν λέμε ελέγχονται μη σκεφτείται τίποτα τρομερό έλεγχο στυλ κρατικής τράπεζας σοβιατικής ένωσης. Για την Εθνική Τρπάπεζα σημαίνει ότι τον δ.ντα σύμβουλο που είναι ο Αράπογλου τον ορίζει το κράτος. Μέχρις εκεί..από κει και πέρα όλες δρουν με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και σκοπό το κέρδος.Τί έγινε τώρα. Όταν τα πράγματα πάνε καλά στην οικονομία και υπάρχει φτηνό χρήμα στην αγορά, οι τράπεζες έχουν ρευστότητα και μας "πρήζουν" να αγοράσουμε από διακοποδάνειο μέχρι σπίτι. Οι μετοχές τους έχουν υψηλές τιμές πράγμα που σημαίνει ότι έχουν επιπλέον ρευστότητα κτλ κτλ την οποία επανεπενδύουν στην αγορά. Όταν τα πράγματα πάνε κακά όπως τώρα που έχουμε κρίση..το χρήμα ακριβαίνει..οι τράπεζες όπως κι εμείς οι άνθρωποι..έχουν κάνει ανοίγματα..έχουν δώσει λεφτά σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, έχουν δανείσει σε χώρες της ανατολικής ευρώπης με υποτιμημένα νομίσματα(όπου ο άλλος δανείστηκε σε ευρώ και ξεπληρώνει σε πλέον υποτιμημένο δηνάριο!!!!!!!)..όποτε αναγκαστικά λόγω των παραπάνω επισφαλειών επειδή δεν έχουν λεφτά σταματάνε να δανείζουν στους πάντες οπότε η αγορά νεκρώνει και έχουμε ύφεση. Αυτό που έγινε από όλα τα κράτη ετου δυτικού κόσμου είναι το εξής: Μερική κρατικοποίηση: λέει ο κράτος έλα εδώ κυρία εθνική τράπεζα..δεν έχεις λεφτά ε? Ωραία  μπαίνω εγώ εγγυητής και λέω ότι έχω 28 δις στην άκρη σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι επισφάλειές σου..Ή αλλιώς αγοράζω με αυτά τα κρατικά λεφτά δικές σου μετοχές...και όταν αρχίζεις να παρουσιάσεις κερδοφορία, πουλάω τις μετοχές και παίρνω τα λεφτά μου πίσω. Εν ολίγοις το κράτος επειδή είναι συνυφασμένο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν χάρισε τπτ λεφτά..απλά τα παρείχε ως εγγύηση αφού ξέρει ότι αν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει το καπιταλιστικό σύστημα και θα γυρίσουμε 5 γενιές πίσω σε βιοτικό επίπεδο. Παρένθεση: ένας σημαντικός λόγος που δεν έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία χρήματα είναι επειδή έχουν επενδύσει τα λεφτά σε μετοχές κυρίως της εθνικής..στις καλές μέρες που οι μετοχές πετούσαν τα λεφτά των ταμείων αβγάτιζαν...τώρα μειωθήκαν αισθητά. Και εφόσον το πήγαμε σε μακροοικονομικό επίπεδο τη συζήτηση, το θέμα είναι το εξής. Οιι ΗΠΑ επειδή έχουν δικό τους νόμισμα  "κόβουν χρήμα και το ρίχνουν με τα ελικόπτερα" με στόχο  ο πληθωρισμός να  φάει το υψηλό δημόσιο χρέος τους. Εμείς δεν έχουμε τη μηχανή που κόβει λεφτά..ο πληθωρισμός μας πέφτει τα ελλειμματά μας μεγαλώνουν το δημόσιο χρέος γιγαντώνεται και επιπλέον δεν παράγουμε και τίποτα...Πρόβλεψη? Μέσα το πολύ σε 10 χρόνια κάποιος πρωθυπουργός όπως ο κάποτε ο Τρικούπης θα πει δυστυχώς επτωχεύσαμεν...Εκτός κι αν...κάνουμε κάτι..όχι τώρα..χθες!
Και θα κλείσω με μια αγαπημένη μου φράση ενός αγγλου τραπεζίτη: "Οι τράπεζες εν ζωή είναι παγκόσμιες αλλά στο θάνατο εθνικές..." Ο νοών νοήτω...  8)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:47:51 pm »
Μηχανικέ (για να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι) τι κάνεις εδώ στο φόρουμ των κατ'εξοχήν βουλομένων να διοριστούν στο δημόσιο εκπαιδευτικών αντί να προσπαθείς να συμβάλεις στην αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας μέσω της επιχειρηματικότητας;
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:53:20 pm »
Παράθεση
Το οτι δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις οφείλεται στο γεγονός οτι παίχτηκαν ΟΛΑ τα λεφτά στο χρηματιστήριο ή αγορασαν ομόλογα
Δεν τα ξέρεις καλά φίλε μου ή για να το πω αλλιώς χωρίς καμια διάθεση να σε προσβάλλω είναι πολύ απλοίκη και μερική η οπτική σου. Καταρχάς το χρηματιστήριο ή αλλιώς  "ναός του καπιταλισμού" είναι ένας από τους πολλούς μηχανισμούς που έχει το καπιταλιστικό σύστημα να κάνει το χρήμα να γυρίζει. Εσύ τα δικά σου λεφτά τι τα κάνεις? Τα βάζεις κάτω από το στρώμα?τα έχεις στην τράπεζα σε καταθετικό λογαριασμό ή στο χρηματιστήριο? Αν υποτεθεί ότι τα έχεις κάτω από το μαξιλάρι ή αν αρνείσαι να πληρώνεσαι σε χρήμα είσαι άξιος συγχαρητηρίων. Σε κάθε άλλη περίπτωση είσαι όπως θα έλεγε και ο Μαρξ ακούσιο όργανο του καπιταλισμού ως ιστορικού τρόπου παραγωγης πλούτου. Και εξηγούμαι. Αν λοιπόν τα λεφτά σου τα βάζεις στην τράπεζα να ξες το εξής. Αυτά τα χρήματα όσο είναι στην τράπεζα δεν μπορείς να φανταστείς πόσα είδη χρηματοπιστωτικών προιόντων έχουν μεταμορφωθεί μέχρι να τα ξανατραβήξεις. Και πάμε σε αυτούς που επενδύουν στο χρηματιστηρίου. Ας μιλήσω όχι για τα commodities ούτε τα futures αλλά για απλές μετοχές. Παγκοσμίως λοιπόν εκτός από τους προσωπικούς επενδυτές (τη μαρίδα που λέω εγώ) υπάρχουν τεράστιοι παίκτες εκ των οποίων σημαίνουσα θέση έχουν τα λεγόμενα pension funds τα οποία αναζητούν τρόπους να αβγατίσουν τα λεφτά των συντάξεων. Στις καλές μέρες έχουν κέρδος και  βάσει αυτων των κερδών μπορούν και πληρώνουν τις συντάξεις. Στις κακές φαντάζεσαι τι συμβαίνει..Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λεφτά των συντάξεων δεν πηγαίνουν στον κουμπαρά ούτε κάτω από το μαξιλάρι. Γυρνάνε αλλάζουν μορφή μπορεί να κανουν το γύρο του κόσμου με την ευχή να αυξηθούν..Αυτό που ίσως εννοείς είναι τα λεφτά που επενδύθηκαν σε χρηματοπιστωτικά προιόντα υψηλού ρίσκου... στα λεγόμενα δομημένα ομόλογα...
Συμβουλή: Μην την ψάχνεις..όπως λέει κι ο λαός ένα παξιμάδι μιας τεράστιας μηχανής είμαστε..απλά να ξες ότι αυτό είναι το "μεγαλείο" του καπιταλισμού...η ικανότητά του μέσω κρίσεων και δημιουργικών καταστροφών ναι ανανεώνεται και να μην καταρρέει όπως άλλα μοντέλα παραγωγής (βλ. (αν)υπαρκτο σοσιαλισμό), μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.
Υ.Γ: Δεν είμαι καπιταλιστής αλλά θεωρώ ότι για να αλλάξεις κάτι (εν προκειμένω τον καπιταλισμό) πρέπει πρώτα να το κατανοήσεις...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Αυγούστου 13, 2009, 08:58:42 pm »
Παράθεση
Μηχανικέ (για να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι) τι κάνεις εδώ στο φόρουμ των κατ'εξοχήν βουλομένων να διοριστούν στο δημόσιο εκπαιδευτικών αντί να προσπαθείς να συμβάλεις στην αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας μέσω της επιχειρηματικότητας;
Χωρίς να κάνω χιουμορ θα σου πω ότι οι άνθρωποι με την εκπαίδευση και την κουλτούρα του Μηχανικού μόνο να οφελήσουν έχουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση..γιατί όπως εσύ είπες είναι άνθρωποι που συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας παράγοντας πλούτο.. ;)   

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:02:13 pm »
Αφού ρωτάς για τα δικά μου τα λεφτά σαν ωρομίσθια που ήμουν δεν φτάνουν να γεμίσουν ούτε...κουμπαρά. Ξες ή δε ξες τι παίρνουν οι ωρομίσθιοι και ποτε τα παιρν';
Δεν είπα ότι οι μηχανικοί παράγουν πλούτο. Είπα ότι θέλουν να παράγουν πλούτο.
Και αναφορικά με την απλοίκή μου άποψη για τα αποθεματικά των ταμείων, θα μπορούσαν να επενδυθούν σε low risk investments. Το γεγονός οτι αυτό δεν έγινε, εμένα μου δείχνει δόλο εκ μέρους τους

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:05:42 pm »
Παράθεση
Για εμένα αυτό ειναι το δομικό πρόβλημα, ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική χώρα της οποίας το κράτος δουλεύει για το καλό των αφεντικών
Και στις ανεπτυγμένες και στις... περιφερειακες καιταλιστικές οικονομίες οι λαοί υποφέρουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:16:39 pm »
Παράθεση
Και αναφορικά με την απλοίκή μου άποψη για τα αποθεματικά των ταμείων, θα μπορούσαν να επενδυθούν σε low risk investments. Το γεγονός οτι αυτό δεν έγινε, εμένα μου δείχνει δόλο εκ μέρους τους
Τεσπα προφανώς η συζήτησή μας είναι σε διαφορετική κλάση ισοδυναμίας. Εγώ προσπαθησα μέσα από ένα όσο το δυνατόν εκλαικευμένο κείμενο 200 λέξεων να εξηγήσω χοντρικά τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. Κι εσύ αυτό που κάνεις είναι να περιπτωσιολογείς για τα αποθεματικά. Μάθε λοιπόν ότι σύμφωνα με αναλογιστική μελέτες το πρόβλημα του ασφαλιστικό είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ολες τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες με γηρασμένο πληθυσμό. Στο ίδιο καζάνι και σε πληροφορώ χειρότερα είναι και η Ιταλία..Γι αυτό παγκοσμίως ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας δεν υπάρχουν εικονικές αναπηρικές συντάξεις ούτε πενηντάρηδες συνταξιούχοι του ΟΤΕ ή της Ολυμπιακής..που τους πληρώνω εγώ κι εσύ για να κάνουν και 2η δουλειά από πάνω...Για να μην πω για την εισφοροδιαφυγη..μετά μας φταίνε τα ομόλογα...και από οτι βλέπω κι από τη συζήτησή μας εδώ πέρα..δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσα κρίσιμα είναι πράγματα για την Ελλάδα..και στην τελική εγώ προτείνω κάτι πιο "ριζοσπαστικό" και "αριστερό" από όλους: Να διοριστούν και τα 11 εκατομύρια των Ελλήνων στο Δημόσιο. Και να μας τρέφει το κράτος! Και με αμοιβή 2000
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 09:19:14 pm από Mixanikos_HY »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:17:47 pm »
Για Γερμανια δεν μπορώ να μιλήσω αλλά για Αγγλια και πάλι θεωρείται κακοπληρωμενο επάγγελμα. Μπορεί σε απόλυτα νούμερα να πληρώνονται περισότερο, αλλά έχουν και άλλο κόστος ζωής. Από ότι ξέρω τραβάνε χοντρό λούκι σε όλες αυτες τις αναπτυγμένες χώρες τώρα με την κρίση.
Τελοσπάντων, αυτό που θέλω να πώ γενικά στο θέμα είναι:
1. την κρίση ή τη μη κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιουργήσανε και όχι μαι ζωή ο λαος
2. σε περιόδους ανάλογες με την τωρινή η ιστορία δείχνει ότι τα αντεργατικά μέτρα εντείνονται
3. 1+2= πρόθεση μείωσης του μισθού
 Υ.Γ την περίπτωση των ταμείων ΕΣΥ την ανεφερες...
Και δεν ξέρω αν δεν το'χεις καταλάβει, είσαι σε φόρουμ και δη εκπαιδευτικών...οπότε τα περί φιλολογικών συζητησεων σχόλια σου...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2009, 09:20:41 pm από Stavroula.V. »

Αποσυνδεδεμένος Nefelim

• Νέο μέλος
  • *
  • Φυραίνει ο τόπος ολοένα, χωματένιο σταμνί.
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:20:01 pm »

Χωρίς να κάνω χιουμορ θα σου πω ότι οι άνθρωποι με την εκπαίδευση και την κουλτούρα του Μηχανικού μόνο να οφελήσουν έχουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση..γιατί όπως εσύ είπες είναι άνθρωποι που συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας παράγοντας πλούτο.. ;)   
[/quote]

Ακόμη και αν καταφέρουμε να πλουτίσουμε ως κράτος, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε τον πλούτο και να τον αναπαράγουμε. Δε θα μας επιτραπεί. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος (και έθνος) έχει να φάει πολλά χαστούκια ακόμη. Θλίβομαι, αλλά φάωμεν, πίωμεν....  

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Αυγούστου 13, 2009, 09:23:40 pm »
Παράθεση
Αγγλια και πάλι θεωρείται κακοπληρωμενο επάγγελμα. Μπορεί σε απόλυτα νούμερα να πληρώνονται περισότερο, αλλά έχουν και άλλο κόστος ζωής. Από ότι ξέρω τραβάνε χοντρό λούκι σε όλες αυτες τις αναπτυγμένες χώρες τώρα με την κρίση.
Ε τότε αποφάσισε είσαι καλοπληρωμένη σε σχέση με το κόστος ζωής της Ελλάδος ή δεν είσαι..δε γίνεται να γκρινιάζεις για τους μισθούς εδώ και μόλις σου λέω ότι έξω είναι μεγαλύτεροι να τους αντιπαραβάλλεις με το κόστος ζωής ή τα νοίκια..η αλήθεια είναι μία..(αν το αμφισβητήσεις  απλά στα λόγια θα σε παραπέμψω σε σχετικά links αλλά με αγγλικό περιεχόμενο) Έξω το αντίστοιχο επάγγελμα πληρώνεται πολλαπλάσια σε σχέση με εδώ σε απόλυτα μεγέθη. Τώρα επειδή εδώ είμαστε μαμάκηδες και μένουε στο σπίτι μέχρι να παντρευτούμε το βαπτίζουμε χαμηλό κόστος ζωής και πάμε παρακάτω...Έξω παίρνεις δάνειο για να σπουδάσεις όχι όπως εδώ..τεσπα γιαυτο λέω ότι το πρόβλημα της ελλάδος είναι δομικό...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)