0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα περασουμε και στην αλλαγη του κοσμου..και σου ξαναλεω, εκτος απο την αναλυση που εκανες,εσυ τι προτεινεις
ΠαράθεσηΜηχανικέ (για να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι) τι κάνεις εδώ στο φόρουμ των κατ'εξοχήν βουλομένων να διοριστούν στο δημόσιο εκπαιδευτικών αντί να προσπαθείς να συμβάλεις στην αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας μέσω της επιχειρηματικότητας;Χωρίς να κάνω χιουμορ θα σου πω ότι οι άνθρωποι με την εκπαίδευση και την κουλτούρα του Μηχανικού μόνο να οφελήσουν έχουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση..γιατί όπως εσύ είπες είναι άνθρωποι που συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας παράγοντας πλούτο..
Μηχανικέ (για να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι) τι κάνεις εδώ στο φόρουμ των κατ'εξοχήν βουλομένων να διοριστούν στο δημόσιο εκπαιδευτικών αντί να προσπαθείς να συμβάλεις στην αύξηση της παραγωγικότητας της χώρας μέσω της επιχειρηματικότητας;
Τεσπα προφανώς η συζήτησή μας είναι σε διαφορετική κλάση ισοδυναμίας. Εγώ προσπαθησα μέσα από ένα όσο το δυνατόν εκλαικευμένο κείμενο 200 λέξεων να εξηγήσω χοντρικά τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. Κι εσύ αυτό που κάνεις είναι να περιπτωσιολογείς για τα αποθεματικά.
ΠαράθεσηΚαι δεν ξέρω αν δεν το'χεις καταλάβει, είσαι σε φόρουμ και δη εκπαιδευτικών...οπότε τα περί φιλολογικών συζητησεων σχόλια σου...Φαίνεται ότι είμαι σε φορουμ εκπαιδευτικών είναι σαφής η διαφορά του σε σχέση με άλλα fora στα οποία μπαίνω μην ανησυχείς δεν περνά απαρατήρητη η ταυτότητά του..και γιαυτό δεν παρεμβαίνω συχνά..αλλά όταν το κάνω...του δίνω και καταλαβαίνει..είμαι λάτρης της διαλεκτικής του Hegel έχε υπόψιν σου..
Και δεν ξέρω αν δεν το'χεις καταλάβει, είσαι σε φόρουμ και δη εκπαιδευτικών...οπότε τα περί φιλολογικών συζητησεων σχόλια σου...
Και αυτό σίγουρα δε μπορεί να ωφελήσει την εκπαίδευση...
ΠαράθεσηΚαι αυτό σίγουρα δε μπορεί να ωφελήσει την εκπαίδευση...Τα κείμενά μου δεν απευθύνονται σε θηρευτές ορθογραφικών λαθών..αλλά μ'αρέσεις γιατί μέχρι κι εδώ σε διακρίνει η σχολαστικότητα όπως εμένα με διακρίνει η επαγωγική μου σκέψη και η αναλυτική μου ικανότητα. Τουλάχιστον δεν παραγγέλνω τον καφέ με ήττα όπως η φιλολογος του σχολείου μου...
Από όλα όσα είπα κόλλησες στο ω για να κάνεις πνεύμα με τα λεχθέντα μου?
Αλήθεια: τι βαθμό θα μου έβαζες στην έκθεση αν το θέμα ήταν από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα?
2. Σε προηγούμενα μυν. σου είπες ορθά ότι οι κρίσεις στον καπιταλισμό είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Έχουν συμβεί και έχουν ξανασυμβεί. Γι’αυτό και τα μέτρα που προτείνεις δεν είναι καινοφανή. Έχουν εφαρμοστεί σε άλλες μεγαλύτερες καπιταλιστικές χώρες (πχ Αγγλία επί Θάτσερ, Αμέρικα, Αργεντινή). Και πάλι δεν τους γλίτωσαν από την κρίση, την ύφεση ή ό,τι άλλο θες.
Το ότι η οικονομία έχει περιέλθει στην κατάσταση που περιγράφεις, έχει να κάνει με τις επιλογές του εγχώριου κεφαλαίου
Αμφισβητώ το ότι πρέπει εμείς να υιοθετήσουμε αυτή την οπτική, την οπτική του κεφαλαίου, τη στιγμή που είμαστε απλοί εργαζόμενοι. Η ιστορία και η καθημερινή εμπειρία δείχνουν ότι είναι αδηφάγοι.
Το προκείμενο είναι το ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας μπροστά σε όλα αυτά. Εσύ προφανώς θεωρείς κοντόφθαλμο το να μην κάνουμε ρούπι πίσω στα ήδη λεηλατημένα κεκτημένα. Εγώ πάλι θεωρώ κοντόφθαλμο να δέσουμε την μοίρα μας στο άρμα ανθρώπων που σκοπό έχουν μόνο το κέρδος τους (κυρίως από την υπεραξία της εργασίας των πολλών), με τακτικές που έχουν δοκιμαστεί στις άλλες καπιταλιστικές χώρες και όχι μόνο δεν τους γλίτωσαν, αλλά τους οδήγησαν σε κρίση και ύφεση. 6. Τώρα το αν ο καπιταλισμός μπορεί να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο ή να λειτουργήσει σε όφελος των πολλών, ας το κρίνει ο καθένας βασιζόμενος στην εμπειρία του, και στα ιστορικά δεδομένα. Πάντως αν κανείς μπει στο κόπο να διαβάσει την ιστορία του εργατικού κινήματος θα διαπιστώσει ότι ό,τι κερδήθηκε δεν κερδήθηκε σαν μπόνους από την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά μέσα από σκληρούς αγώνες και διεκδικήσεις.
Εγώ πάλι νομίζω ότι για πολλούς και διαφόρους λόγους βιώνουμε το τέλος μιας εποχής. Λίγο πολύ όλα έχουν βαλτώσει. Οι παλιές ιδεολογίες προδόθηκαν από τους ιδεολόγους κατά την εφαρμογή, η απλή διαχείριση της κατάστασης, οι δοκιμασμένες συνταγές (βλ. καπιταλισμός, σοσιαλισμός, κουμουνισμός) ή οι εξυπνάδες δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά πια. Απλώς σερνόμαστε...και το να επιμένουμε να ξαναδοκιμάσουμε τα ίδια αποτυχημένα υλικά δεν βλέπω τι νόημα έχει.Δεν ξέρω το επόμενο βήμα ποιο θα είναι και πώς θα γίνει, αλλά αργά ή γρήγορα θα περάσουμε σε κάτι καινούργιο. Η ιστορία τουλάχιστον αυτό έχει δείξει. Ας ελπίσουμε το καινούργιο να είναι και καλύτερο.