0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πού να δείτε ρεκόρ στο έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού! Η μέτρηση για το οικονομικό έτος 2009 έδειξε 10%, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1945! Νέος «σταθμός» προβλέπεται στο 12,7%. Κλαίνε και οδύρονται στις ΗΠΑ; Οχι. Ανησυχία ναι, πανικός όχι. Ο Ομπάμα είπε πως ξενυχτάει για να βρει λύσεις, αλλά προσέξτε: την περίοδο αυτήν αποφάσισε –και πολύ καλά έκανε– να δημιουργήσει εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο θα καλύπτει και τα 46 εκατομμύρια Αμερικανών που είναι παντελώς ανασφάλιστοι.Τι είπατε; «Ασε τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, εμείς λογοδοτούμε στην Ε.Ε.»; Ωραία. Το προβλεπόμενο από την Κομισιόν για το 2010 ελληνικό έλλειμμα είναι 12,2%. Στη
Γιατί να νιώθουν «μαύρα πρόβατα» οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που εμφανίζουν –όπως εμείς– δείκτες ελλείμματος και δημόσιου χρέους υψηλότερους από τους μέσους; Μήπως δεν είναι… μαυρισμένο όλο το κοπάδι; Στην Ε.Ε. των «27» κατά το 2008 το μέσο έλλειμμα ήταν 2,3% και το 2010 θα φτάσει το 7,5%. Στην Ευρωζώνη οι ρυθμοί αύξησης του δημόσιου χρέους είναι ταχύτεροι από τους ελληνικούς. Από το 69,3% του 2008, η Κομισιόν προβλέπει 88,2% για το 2011. Κοτζάμ Γερμανία από 65,9% το 2008 θα μετρήσει χρέος 80% το 2011.Μήπως να ζηλέψουμε τη μοναδική χώρα από τις 27 που θα έχει έλλειμμα κάτω του 3% το 2010; Είναι η
Μήπως να ζηλέψουμε τη μοναδική χώρα από τις 27 που θα έχει έλλειμμα κάτω του 3% το 2010; Είναι η
Rovespier0s αυτά περί "οικονομικού πατριωτισμού" να τα πεις στο σύνδεσμο βιομηχάνων. Αν είχαμε μισθούς Γερμανίας, κάπως θα έστεκε. Τώρα, το να πληρώνει την κρίση του συστήματος (του καπιταλιστικού ντε) ο μισθωτός που παίρνει 800-1000 κατά μέσο όρο, είναι προκλητικό. Μας μπιπ τόσα χρόνια και πρέπει να σκύβουμε και άλλο;Που θα βρεθούν τα λεφτά να καλύψουν το έλλειμα; Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά κανένας (από τους κρατούντες) δεν έχει μέχρι τώρα τη θέληση να το πράξει. Δίκαιη κοινωνικά φορολόγηση (των υπερπλούσιων της χώρας), φορολόγηση υπερκερδών από το χρηματιστήριο, φοροείσπραξη κ.ά.
η ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpg
Παράθεση από: rorygr στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:51:20 pmη ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpgΟΛΟΙ θα πληρώσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί θα χρεωκοπήσουμε...τόσο απλά τόσο κυνικά...όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε αδέλφια...επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω το ρίσκο των λεγομένων μου και να μην τα λέω κατόπιν εορτής, θα πω το εξής: ΕΑΝ τη Δευτέρα οι αγορές αντιδράσουν άγρια..και το spread τραβήξει την ανηφόρα..ο 14ος μισθός και το επίδομα αδείας θα αποτελέσει παρελθόν...Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΓΑΠ είναι μέτρα παιδικής χαράς και να χαμε να λέγαμε...άπαντες πολιτική πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων...ντροπή σε όλους μας...
Παράθεση από: Rovespier0s στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:36:38 pmΠαράθεση από: rorygr στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:51:20 pmη ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpgΟΛΟΙ θα πληρώσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί θα χρεωκοπήσουμε...τόσο απλά τόσο κυνικά...όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε αδέλφια...επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω το ρίσκο των λεγομένων μου και να μην τα λέω κατόπιν εορτής, θα πω το εξής: ΕΑΝ τη Δευτέρα οι αγορές αντιδράσουν άγρια..και το spread τραβήξει την ανηφόρα..ο 14ος μισθός και το επίδομα αδείας θα αποτελέσει παρελθόν...Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΓΑΠ είναι μέτρα παιδικής χαράς και να χαμε να λέγαμε...άπαντες πολιτική πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων...ντροπή σε όλους μας...Αυτό το ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ χρεωκοπήσαμε με ενοχλεί!Μπορεί Rovespiere0s να ανήκεις εσύ ή η οικογενειά σου σ' αυτούς που κέρδισαν από τον τεράστιο δανεισμό του Ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Να πληρώσεις εσύ τότε, μαζί με αρκετούς άλλους, που είναι πολύ εύκολο να εντοπισυούν... Αν ορισμένοι προλάβουν να διαφύγουν, ας ξεκουμπιστούν...Εγώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν κερδίσαμε τίποτα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για την αισχροκέρδεια άλλων..Στα βιβλία των Οικονομικών ΣΑΣ επιτρέπονται τέτοιες στάσεις;
Παράθεση από: panos2 στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:26:17 pmΠαράθεση από: Rovespier0s στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:36:38 pmΠαράθεση από: rorygr στις Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:51:20 pmη ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpgΟΛΟΙ θα πληρώσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί θα χρεωκοπήσουμε...τόσο απλά τόσο κυνικά...όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε αδέλφια...επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω το ρίσκο των λεγομένων μου και να μην τα λέω κατόπιν εορτής, θα πω το εξής: ΕΑΝ τη Δευτέρα οι αγορές αντιδράσουν άγρια..και το spread τραβήξει την ανηφόρα..ο 14ος μισθός και το επίδομα αδείας θα αποτελέσει παρελθόν...Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΓΑΠ είναι μέτρα παιδικής χαράς και να χαμε να λέγαμε...άπαντες πολιτική πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων...ντροπή σε όλους μας...Αυτό το ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ χρεωκοπήσαμε με ενοχλεί!Μπορεί Rovespiere0s να ανήκεις εσύ ή η οικογενειά σου σ' αυτούς που κέρδισαν από τον τεράστιο δανεισμό του Ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Να πληρώσεις εσύ τότε, μαζί με αρκετούς άλλους, που είναι πολύ εύκολο να εντοπισυούν... Αν ορισμένοι προλάβουν να διαφύγουν, ας ξεκουμπιστούν...Εγώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν κερδίσαμε τίποτα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για την αισχροκέρδεια άλλων..Στα βιβλία των Οικονομικών ΣΑΣ επιτρέπονται τέτοιες στάσεις; Αυτό ακριβώς δεν μπορείς να καταλάβεις φίλε μου..οι μισθοί σου πληρώνονται από τις αγορές..από τις αγορές δανείζεται το κράτος για να πληρώσει εσένα εμένα όλους όσους αμοίβονται από το Δημόσιο..αν δεν νοείς να το καταλάβεις αυτό θα το καταλάβεις πολύ σύντομα που θα πάψουν να μας δανείζουν...δεν έχουμε πλέον δραχμή..έχουμε EYRO και το EURO έχει ένα καλό-κακό ταυτόχρονα: Δεν είναι μόνο νομισμά ΜΑΣ είναι και νόμισμά ΤΟΥΣ! Δε χρειάζεται να χεις τελειώσει Πολυτεχνείο και Οικονομικά για να το καταλάβεις αυτό έτσι δεν είναι? Όσα για τα βιβλία Οικονομικών δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς εννοείς..αλλά εν πάσει περιπτώσει ο Καπιταλισμός έτσι λειτουργεί είτε το θέλεις είτε όχι..Αν δεν το θέλεις, σηκώνεις το χέρι, κλείνεις τα σύνορα και ζεις με όσα μπορεις να παράγεις, αν όχι κάνεις ότι σου λένε στην οικονομία...έτσι ήταν έτσι είναι έτσι (θα) είναι στο ορατό μέλλον. Καλός ο Λαζόπουλος, καλός ο Αλέκος καλή η Αλέκα καλός ο cool Alex αλλά εδώ έχουμε (νομισματικό) πόλεμο και είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος..
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την αριστερά για να έχουμε κάποτε μισθούςΡωσσίας, Ουκρανίας, Πολωνίας... Επιτέλους ένας εφικτός εθνικός στόχος...
Ένα μεγάλο μέρος από το δημόσιο χρήμα που δανειστήκαμε πήγε στις τσέπες κάποιων επιτήδιων καταχραστών. Σε παχυλούς μισθούς ορισμένων, στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, σε μίζες...Να μας πουν αναλυτικά που πήγε αυτό το χρήμα...Αν ζούσα στη Γερμανία (που ζούσα), όπου υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στο δημόσιο χρήμα- από δεξιούς και αριστερούς-, θα αισθανόμουν πιο έντονα το: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟ