*

Αποστολέας Θέμα: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα  (Αναγνώστηκε 101976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ
Απ: Από το 2010 μισθοί ιδιωτικού τομέα
« Απάντηση #448 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 11:52:47 pm »
Παράθεση
Πού να δείτε ρεκόρ στο έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού! Η μέτρηση για το οικονομικό έτος 2009 έδειξε 10%, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1945! Νέος «σταθμός» προβλέπεται στο 12,7%. Κλαίνε και οδύρονται στις ΗΠΑ; Οχι. Ανησυχία ναι, πανικός όχι. Ο Ομπάμα είπε πως ξενυχτάει για να βρει λύσεις, αλλά προσέξτε: την περίοδο αυτήν αποφάσισε –και πολύ καλά έκανε– να δημιουργήσει εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο θα καλύπτει και τα 46 εκατομμύρια Αμερικανών που είναι παντελώς ανασφάλιστοι.

Τι είπατε; «Ασε τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, εμείς λογοδοτούμε στην Ε.Ε.»; Ωραία. Το προβλεπόμενο από την Κομισιόν για το 2010 ελληνικό έλλειμμα είναι 12,2%. Στη
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:45 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 12:00:38 am »
Παράθεση
Γιατί να νιώθουν «μαύρα πρόβατα» οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που εμφανίζουν –όπως εμείς– δείκτες ελλείμματος και δημόσιου χρέους υψηλότερους από τους μέσους; Μήπως δεν είναι… μαυρισμένο όλο το κοπάδι; Στην Ε.Ε. των «27» κατά το 2008 το μέσο έλλειμμα ήταν 2,3% και το 2010 θα φτάσει το 7,5%. Στην Ευρωζώνη οι ρυθμοί αύξησης του δημόσιου χρέους είναι ταχύτεροι από τους ελληνικούς. Από το 69,3% του 2008, η Κομισιόν προβλέπει 88,2% για το 2011. Κοτζάμ Γερμανία από 65,9% το 2008 θα μετρήσει χρέος 80% το 2011.
Μήπως να ζηλέψουμε τη μοναδική χώρα από τις 27 που θα έχει έλλειμμα κάτω του 3% το 2010; Είναι η
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #450 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 12:09:44 am »
Παράθεση
Μήπως να ζηλέψουμε τη μοναδική χώρα από τις 27 που θα έχει έλλειμμα κάτω του 3% το 2010; Είναι η
MIXANIKOS_HY is back

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 12:24:20 am »
Παράθεση
Rovespier0s αυτά περί "οικονομικού πατριωτισμού" να τα πεις στο σύνδεσμο βιομηχάνων. Αν είχαμε μισθούς Γερμανίας, κάπως θα έστεκε. Τώρα, το να πληρώνει την κρίση του συστήματος (του καπιταλιστικού ντε) ο μισθωτός που παίρνει 800-1000 κατά μέσο όρο, είναι προκλητικό. Μας μπιπ τόσα χρόνια και πρέπει να σκύβουμε και άλλο;
Που θα βρεθούν τα λεφτά να καλύψουν το έλλειμα; Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά κανένας (από τους κρατούντες) δεν έχει μέχρι τώρα τη θέληση να το πράξει. Δίκαιη κοινωνικά φορολόγηση (των υπερπλούσιων της χώρας), φορολόγηση υπερκερδών από το χρηματιστήριο, φοροείσπραξη κ.ά.
Αγαπητέ φίλε δε σε παρεξηγώ γιατί πρώτον δεν έχεις προηγμένες γνώσεις οικονομικών και δεύτερον γιατί δεν λαμβάνεις έναν πολύ βασικό νόμο: Το νόμο των ακούσιων συνεπειών..Καταρχάς για να γκρεμίσουμε και κάποιους αστικούς μύθους που αναπαράγει η Αριστερα (ο θεός να την κάνει τέτοια) είναι αυτό που λες: Οι πρώτοι που πλήρωσαν την κρίση ήταν Μεγαλοκαπιταλιστές (μπες στη λίστα του Forbes να δεις πόσα δισεκκατομμυρια δολλάρια έχασαν εν μια νυκτι λόγω της βύθισης των χρηματιστηρίων και των χρεοκοπιών των τραπεζών οι : Αμπράμοβιτς, Gates και άλλοι που δεν ειναι διάσημοι αλλά είναι λιγότερο πάμπλουτοι πλέον) Δεύτερον: και οι
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2009, 12:41:00 am από Rovespier0s »
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:45 »

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 04:51:20 pm »
η ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... >:(

http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpg

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 07:36:38 pm »
η ''φιλολαικη'' αντεπιθεση ξεκιναει...το πρωτο ''φιλολαικο'' μετρο που αφορα και τους εκπαιδευτικους ερχεται...κατα τα αλλα θα πληρωσουν οι εχοντες... >:(

http://4.bp.blogspot.com/_Zus0hhpeoW4/SyOQO0rvZOI/AAAAAAAAX_g/sFe38zhyqVc/s1600-h/real2.jpg

ΟΛΟΙ θα πληρώσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί θα χρεωκοπήσουμε...τόσο απλά τόσο κυνικά...όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε αδέλφια...επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω το ρίσκο των λεγομένων μου και να μην τα λέω κατόπιν εορτής, θα πω το εξής: ΕΑΝ τη Δευτέρα οι αγορές αντιδράσουν άγρια..και το spread τραβήξει την ανηφόρα..ο 14ος μισθός και το επίδομα αδείας θα αποτελέσει παρελθόν...Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΓΑΠ είναι μέτρα παιδικής χαράς και να χαμε να λέγαμε...άπαντες πολιτική πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων...ντροπή σε όλους μας...
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:08:12 pm »
Ντροπή σε αυτούς που στηρίζουν τον συγκεκριμένο δικομματισμό 30 χρόνια. Εγώ προσωπικά δεν ευθύνομαι που ο μέσος έλληνας είναι τόσο χαμηλού επιπέδου ή/και έχει οργανώσει τη μίζερη ζωή του με βάση την ελπίδα στο ρουσφέτι. Μην πετάς λοιπόν συνθήματα του τύπου "ντροπή σε όλους".
Και όποιος συνεχίζει να φοράει παρωπίδες ή απλά να αποτελεί το παπαγαλάκι της εξουσίας, υποστηρίζοντας την άποψη ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι.. ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ανεγκέφαλοι για να δεχτούμε τέτοιες ηττοπαθείς "λογικές". Όποιος θέλει ας συνεχίζει να σκύβει... οι άλλοι δεν θα πάρουμε!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 08:26:17 pm »

ΟΛΟΙ θα πληρώσουμε γιατί ΟΛΟΙ μαζί θα χρεωκοπήσουμε...τόσο απλά τόσο κυνικά...όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε αδέλφια...επειδή μου αρέσει να αναλαμβάνω το ρίσκο των λεγομένων μου και να μην τα λέω κατόπιν εορτής, θα πω το εξής: ΕΑΝ τη Δευτέρα οι αγορές αντιδράσουν άγρια..και το spread τραβήξει την ανηφόρα..ο 14ος μισθός και το επίδομα αδείας θα αποτελέσει παρελθόν...Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΓΑΠ είναι μέτρα παιδικής χαράς και να χαμε να λέγαμε...άπαντες πολιτική πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων...ντροπή σε όλους μας...
Αυτό το ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ χρεωκοπήσαμε με ενοχλεί!
Μπορεί Rovespiere0s να ανήκεις εσύ ή η οικογενειά σου σ' αυτούς που κέρδισαν από τον τεράστιο δανεισμό του Ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Να πληρώσεις εσύ τότε, μαζί με αρκετούς άλλους, που είναι
πολύ εύκολο να εντοπισυούν... Αν ορισμένοι προλάβουν να διαφύγουν, ας ξεκουμπιστούν...
Εγώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν κερδίσαμε τίποτα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για την αισχροκέρδεια άλλων..
Στα βιβλία των Οικονομικών ΣΑΣ  επιτρέπονται  τέτοιες στάσεις;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 10:37:41 am »

Μπορεί Rovespiere0s να ανήκεις εσύ ή η οικογενειά σου σ' αυτούς που κέρδισαν από τον τεράστιο δανεισμό του Ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Να πληρώσεις εσύ τότε, μαζί με αρκετούς άλλους, που είναι πολύ εύκολο να εντοπισυούν... Αν ορισμένοι προλάβουν να διαφύγουν, ας ξεκουμπιστούν...
Εγώ και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν κερδίσαμε τίποτα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για την αισχροκέρδεια άλλων..

Αυτό ακριβώς δεν μπορείς να καταλάβεις φίλε μου..οι μισθοί σου πληρώνονται από τις αγορές..από τις αγορές δανείζεται το κράτος για να πληρώσει εσένα εμένα όλους όσους αμοίβονται από το Δημόσιο..αν δεν νοείς να το καταλάβεις αυτό θα το καταλάβεις πολύ σύντομα που θα πάψουν να μας δανείζουν...δεν έχουμε πλέον δραχμή..έχουμε EYRO και το EURO έχει ένα καλό-κακό ταυτόχρονα: Δεν είναι μόνο νομισμά ΜΑΣ είναι και νόμισμά ΤΟΥΣ! Δε χρειάζεται να χεις τελειώσει Πολυτεχνείο και Οικονομικά για να το καταλάβεις αυτό έτσι δεν είναι? Όσα για τα βιβλία Οικονομικών δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς εννοείς..αλλά εν πάσει περιπτώσει ο Καπιταλισμός έτσι λειτουργεί είτε το θέλεις είτε όχι..Αν δεν το θέλεις, σηκώνεις το χέρι, κλείνεις τα σύνορα και ζεις με όσα μπορεις να παράγεις, αν όχι κάνεις ότι σου λένε στην οικονομία...έτσι ήταν έτσι είναι έτσι (θα) είναι στο ορατό μέλλον. Καλός ο Λαζόπουλος, καλός ο Αλέκος καλή η Αλέκα καλός ο cool Alex αλλά εδώ έχουμε (νομισματικό) πόλεμο και είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος..
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 11:06:11 am »

Μπορεί Rovespiere0s να ανήκεις εσύ ή η οικογενειά σου σ' αυτούς που κέρδισαν από τον τεράστιο δανεισμό του Ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Να πληρώσεις εσύ τότε, μαζί με αρκετούς άλλους, που είναι πολύ εύκολο να εντοπισυούν... Αν ορισμένοι προλάβουν να διαφύγουν, ας ξεκουμπιστούν...

Αυτό ακριβώς δεν μπορείς να καταλάβεις φίλε μου..οι μισθοί σου πληρώνονται από τις αγορές..από τις αγορές δανείζεται το κράτος για να πληρώσει εσένα εμένα όλους όσους αμοίβονται από το Δημόσιο..αν δεν νοείς να το καταλάβεις αυτό θα το καταλάβεις πολύ σύντομα που θα πάψουν να μας δανείζουν...δεν έχουμε πλέον δραχμή..έχουμε EYRO και το EURO έχει ένα καλό-κακό ταυτόχρονα: Δεν είναι μόνο νομισμά ΜΑΣ είναι και νόμισμά ΤΟΥΣ! Δε χρειάζεται να χεις τελειώσει Πολυτεχνείο και Οικονομικά για να το καταλάβεις αυτό έτσι δεν είναι? Όσα για τα βιβλία Οικονομικών δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς εννοείς..αλλά εν πάσει περιπτώσει ο Καπιταλισμός έτσι λειτουργεί είτε το θέλεις είτε όχι..Αν δεν το θέλεις, σηκώνεις το χέρι, κλείνεις τα σύνορα και ζεις με όσα μπορεις να παράγεις, αν όχι κάνεις ότι σου λένε στην οικονομία...έτσι ήταν έτσι είναι έτσι (θα) είναι στο ορατό μέλλον. Καλός ο Λαζόπουλος, καλός ο Αλέκος καλή η Αλέκα καλός ο cool Alex αλλά εδώ έχουμε (νομισματικό) πόλεμο και είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος..
Ξανά...
Ένα μεγάλο μέρος από το δημόσιο χρήμα που δανειστήκαμε πήγε στις τσέπες κάποιων επιτήδιων καταχραστών. Σε παχυλούς μισθούς ορισμένων, στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, σε μίζες...
Να μας πουν αναλυτικά που πήγε αυτό το χρήμα...
Αν ζούσα στη Γερμανία (που ζούσα), όπου υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στο δημόσιο χρήμα- από δεξιούς και αριστερούς-, θα αισθανόμουν πιο έντονα το: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟ

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 12:47:04 pm »
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την αριστερά για να έχουμε κάποτε μισθούς
Ρωσσίας, Ουκρανίας, Πολωνίας... Επιτέλους ένας εφικτός εθνικός στόχος...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:11:11 pm »
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την αριστερά για να έχουμε κάποτε μισθούς
Ρωσσίας, Ουκρανίας, Πολωνίας... Επιτέλους ένας εφικτός εθνικός στόχος...

Λέγοντας αριστερά.. εννοείς πασοκ ή νδ; Γιατί μετά από 35 χρόνια που μας κυβερνάνε, αντί να προοδεύουμε συνεχώς, αρχίζουμε να πηγαίνουμε προς τα πίσω, με μείωση του πραγματικού μισθού.
Και όχι, δεν αντιπροτείνω κάτι, απλά κάνω μια διαπίστωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:16:40 pm από Landau »
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 08:05:38 am »
Παράθεση
Ένα μεγάλο μέρος από το δημόσιο χρήμα που δανειστήκαμε πήγε στις τσέπες κάποιων επιτήδιων καταχραστών. Σε παχυλούς μισθούς ορισμένων, στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα,  σε μίζες...
Να μας πουν αναλυτικά που πήγε αυτό το χρήμα...
Αν ζούσα στη Γερμανία (που ζούσα), όπου υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στο δημόσιο χρήμα- από δεξιούς και αριστερούς-, θα αισθανόμουν πιο έντονα το: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟ
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: Δεκεμβρίου 16, 2009, 09:07:55 am »
Θέλεις να πεις ότι για την κρίση φταίω εγώ που ως ωρομίσθια έπαιρνα 300 ευρώ το μήνα, εφτά μήνες το χρόνο, χωρίς ταμείο ανεργίας κι αρκετές φορές χωρίς ασφάλιση και τώρα ως αναπληρώτρια αμείβομαι με το αστρονομικό ποσό των 1300 ευρώ, «συνεισφέροντας» στην πορεία προς το γκρεμό;
Μήπως φταίνε οι γονείς μου, που μετά από 35 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα ζουν και παίρνουν μια σύνταξη;
Με κατηγορείς για διαφθορά; Για παράλογη απαίτηση να ζητάω αύξηση του μισθού μου;

Εγώ δημιούργησα την κρίση και τις ελλείψεις στα ταμεία;
Εγώ φταίω που οι ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μετανάστευσαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ;
Εγώ μοίρασα δις ευρώ στις τράπεζες για... στήριξη εν τω μέσω οικονομικής κρίσης κι ενώ ταυτόχρονα είχαν κερδοφόρα αποτελέσματα;
Εγώ διαχειρίζομαι πελατειακά και προς ίδιον συμφέρον το δημόσιο χρήμα;
Εγώ φταίω που δεν έγινα Κόκκαλης ή Λάτσης ή έστω υπουργός; (σε αυτό μπορεί να φταίω...)

Η παιδεία δεν σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι μόνο το πρόβλημα αλλά και το πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιος το δημιούργησε. Και η παιδεία σε οδηγεί σε λύσεις ρεαλιστικές μεν, ανθρώπινες δε.
Η απλή διαπίστωση ενός προβλήματος και το τσουβάλιασμα, η ισοπέδωση θυτών και θυμάτων έχει σαν στόχο, συνήθως, την αθώωση των θυτών!

Καλημέρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144