*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58612 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #238 στις: Ιουνίου 17, 2007, 04:55:16 pm »
Για να σας βοηθήσω, όπως και θα σας πουν και οι άλλοι μαθηματικοί , υπάρχει ολόκληρος κλάδος της στατιστικής
που λέγεται δειγματοληψία.Η επιλογή του αντιπροσωπευτικού δείγματος είναι δύσκολη υπόθεση.
Δεν είναι απαραίτητο ότι το μεγάλο δείγμα είναι και το αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Χρειάζεται να συμπεριλάβουμε πάρα πολλούς παράγοντες

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:22:26 »

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιουνίου 17, 2007, 05:08:37 pm »
Για να τεκμηριώσω την παραπάνω άποψη παραθέτω απόσπασμα του βιβλίου
"Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής" Γ' Λυκείου σελίδα 60

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 1936.
Το περιοδικό Literary Digest χρησιμοποιώντας δείγμα 2.400.000 ατόμων προέβλεψε νίκη του Landon
με ποσοστό 57%
Αντίθετα, το δημοσκοπικό γραφείο του G.Gallup χρησιμοποιώντας δείγμα 50.000 ατόμων προέβλεψε
το σωστό απότέλεσμα που ήταν η νίκη του Roosvelt με ποσοστό 62%.
Η παταγώδης αποτυχία της δημοσκόπησης του περιοδικού οφειλόταν στο γεγονός ότι το δείγμα που
επιλέγη δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Ιουνίου 17, 2007, 05:11:13 pm »
Μίλησε ο πιο ειδήμων επι του θέματος συνάδελφος Μαθηματικός με χαρακτηριστικά στοιχεία (ευχαριστώ!) και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει σχετικά με τη στατιστική πλευρά του θέματος. Το μόνο που θα προσθέσω είναι το εξής: όταν υποστηρίζω πως είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα, το λέω επειδή κατά τη γνώμη μου όλοι όσοι έχουν την ίδια "πώρωση" με μας γύρω από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (και αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από εμάς που μπαίνουμε στο φόρουμ), έχουν γράψει περίπου όπως και εμείς. Πιστέυω δηλαδή ότι οι περισσότεροι ανήκουμε στην ομάδα των υποψηφίων που έγραψε καλά (στους διοριστέους ή  στους επιτυχόντες) και από αυτή την άποψη είμαστε αντιπροσωπευτικό τους δείγμα. Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητός..... :)

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #241 στις: Ιουνίου 17, 2007, 05:13:52 pm »
Οk, πάω πάσο. Προσωπικά φεύγω σε λίγο για τη συνάντηση. Ελπίζω πολλούς από εσάς να σας δω εκεί.  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:22:26 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιουνίου 17, 2007, 09:37:40 pm »
Δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα επειδή οι υποψήφιοι που δεν τα πήγαν καλά δεν έχουν καμιά όρεξη να το συζητήσουν και να μπαίνουν στα φόρουμ. Όσοι έχουν γράψει καλά ή όσοι έχουν ελπίδα μέσα τους 'καίγονται' και θέλουν να το αναλύουν περισσότερο. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και υποψηφίους που δεν είναι χρήστες ή που είναι χρήστες, αλλά οι συνθήκες διαμονής τους (απομακρυσμένα, ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι) δεν επιτρέπουν καθημερινή χρήση του ιντερνετ. Ακόμη και αν το δείγμα των συμμετοχόντων στο φόρουμ κάλυπτε όλες τις πιθανές μεταβλητές, ο αριθμός και μόνο όσων επισκέπτονται εδώ το φόρουμ θα ήταν ανεπαρκής. Έμένα κανένας γνωστός μου δεν έγραψε καλά για να ελπίζει, αλλά και αυτό δε λέει τίποτα.Έπίσης το ψηλό γνωστικό δεν εξασφαλίζει διορισμό, ούτε μόνο καλή

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιουνίου 17, 2007, 09:49:17 pm »
Syllas, έχω απογοητευτεί τελείως! Μάλλον πως πάλι επιτυχούσα με βλέπω. Με Ιστορία 52 και κάτι,
 Νέα 84, 09  και Αρχαία γύρω στο 60-65, ενώ παράλληλα Παιδαγωγικά 77 και κάτι και άγνωστον Διδακτική, μπορώ να ελπίζω καθόλου; Θέλω τη γνώμη σου ως πιο έμπειρος.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιουνίου 17, 2007, 10:04:49 pm »
Μάλλον δεν έγινα καθόλου κατανοητός!!Αυτό που είπα είναι ότι κατά τη γνώμη μου οι βαθμοί που παραθέτουμε είναι αντιπροσωπευτικοί των βαθμών που θα έχουν πάρει και όλοι οι άλλοι που θα τα έχουν πάει καλά!Με άλλα λόγια, όσο λέμε ότι γράψαμε, τόσο θα έχει γράψει και ο μέσος όρος των επιτυχόντων και γι'αυτό θα ανέβουν και οι βάσεις. Είναι περίπλοκο;;

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιουνίου 17, 2007, 10:49:48 pm »
εξάλλου διαπίστωσα πως πολλοί που παρακολουθούν τις συζητήσεις τόσο καιρό, τώρα έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα και από όσο διαπιστώνω τα έχουν παέιι περίφημα. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν εξίσου πολλοί που απλώς παρακολουθούν, επειδή ακριβώς καίγονται και δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να πουν τους βαθμούς τους. Δε σημαίνει πως μόνο εμείς που γράφουμε έχουμε πάει (όσο μπορούμε να υπολογίσουμε) καλά.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιουνίου 17, 2007, 10:55:40 pm »
Αντιπροσωπευτικο δειγμα ειναι αυτο που περιλαμβανει 1)Χρηστες Ιντερνετ 2)Μη χρηστες 3)Ηλικιες 23-29 4)Ηλικιες 30-35 5)Ηλικιες 36και ανω 6)Αναπληρωτες 7)ωρομισθιους και λοιπες ομαδες που δεν μπορω να σκεφτω γιατι δεν ειμαι ειδικη.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιουνίου 17, 2007, 10:57:17 pm »
Το να ανέβουν οι βάσεις είναι και λίγο σχετικό, γιατί άνοδος είναι 0,5 μόρια πάνω, άνοδος ειναι και 5 μόρια πάνω. Κανείς δεν μπορεί, βεβαίως ,να προβλέψει με ασφάλεια που θα φτάσουν οι βάσεις.Ωστόσο αυτό που διαφαίνεται (από δημοσιεύματα στον Τύπο, από γνώμες συναδέλφων στα sites) είναι  μία ανοδική τάση των βάσεων.
Sisses, με βάση την εμπειρία που έχω και με βάση τα στοιχεία που δίνεις(χωρίς να γνωρίζω τις προσαυξήσεις σου από βαθμό πτυχίου κλπ.),υπολογίζω ότι για να ελπίζεις βάσιμα σε διορισμό πρέπει στην ειδική διδακτική να έχεις γράψει πάνω από 80.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιουνίου 17, 2007, 11:12:52 pm »
syllas, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί (και στου βαθμολογητή το χέρι). Η αλήθεια είναι πως έχω κάνει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και υπολογισμούς. Ακόμη και την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο είμαι με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι. Τα ρημάδια τα νούμερα όμως δε με βγάζουν με τίποτε διοριστέα (υπολογίζω μόνη μου τη βάση στο 80+).Όμως θέλω να ρωτήσω κάτι: ποιο νούμερο στη διδακτική με βγάζει αποτυχουσα (στα παιδαγωγικά έχω γράψει 92,5); Το λέω αυτό γιατί με ενδιαφέρει να είμαι επιτυχούσα (αφού έχω και τα -μισά έστω- μόρια του προηγούμενου ασεπ) και θέλω να έχω μια καλή σειρά ως αναπληρώτρια

Αποσυνδεδεμένος latifov

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιουνίου 17, 2007, 11:43:19 pm »
pariel θα πρέπει να έχεις γράψει απο 30 και κάτω στην ειδική για να είσαι αποτυχούσα (έχω πάντως την αίσθηση ότι χαλαρά θα είσαι διοριστέα)

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιουνίου 17, 2007, 11:44:58 pm »
Pariel, και γω νομίζω πως δεν πρέπει να ανησυχείς. Έχεις γράψει πολύ καλά.
Στην ερώτηση που έκανες, αν υποθέσουμε πως γνωστικό έχεις 80 (δεν ξέρω αν συμφωνείς με αυτό), για να έχεις επίσης 80 και στην

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιουνίου 18, 2007, 01:02:14 am »
Μάλλον δεν έγινα καθόλου κατανοητός!!Αυτό που είπα είναι ότι κατά τη γνώμη μου οι βαθμοί που παραθέτουμε είναι αντιπροσωπευτικοί των βαθμών που θα έχουν πάρει και όλοι οι άλλοι που θα τα έχουν πάει καλά!Με άλλα λόγια, όσο λέμε ότι γράψαμε, τόσο θα έχει γράψει και ο μέσος όρος των επιτυχόντων και γι'αυτό θα ανέβουν και οι βάσεις. Είναι περίπλοκο;;
Μα το αντιπροσωπευτικό δείγμα ενδιαφέρεται και για όσους δεν έχουν γράψει καλά, όχι μόνο για τους ψηλούς βαθμούς. Δεν είναι περίπλοκο, αλλά στατιστικά είναι λάθος. Apuleius, το 52 ιστορία δεν σε καίει, είναι αυτό που λέμε να έχεις χτυπήσει άλλο αντικείμενο πολύ ψηλά και ταυτόχρονα να μην πέσεις και σε άλλο κάτω από 60. έννοείται ότι μπορείς να ελπίζεις!
Pariel, για να κινδυνεύεις πρέπει να έχεις γράψει κάτω από 30 στην ειδ. διδακτική, ας υποθέσουμε 30, τότε 36,8 παιδαγ.+18 διδακτική=54,8+ μέσος όρος γνωστικό (περίπου) 87=151:2=75 και φυσικά έχεις πάλι ελπίδα. Sisses, καλό είναι να γράψεις 85 διδακτική, αλλά από αυτά που λες για τη διδακτική πιστεύω ότι θα το πάρεις. με λίγα λόγια, όλοι σας έχετε ελπίδες και γι' αυτό είστε εδώ κάθε μέρα. Μόνο τύχη σας εύχομαι από δω και πέρα και θα δείτε την ημέρα των αποτελεσμάτων ότι θα έχετε περάσει όλοι!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2007, 01:27:38 am από Syllas »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182670
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144