*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος suomaf

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #252 στις: Ιουνίου 18, 2007, 09:43:22 am »
  Καταρχήν καλημέρα σε όλους!Κ καλή εβδομάδα...με καλά αποτελέσματα προς το τέλος της!Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί νομίζω ότι μπερδεύτηκα.Πως βγαίνει ο τελικός μέσος όρος στα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ??Εννοώ ότι από το γνωστικό (αρχαία, νέα, ιστορία)βγαίνει ο μέσος όρος!Μετά συμψηφίζονται η γενική κ ειδική διδακτική!Αλλά ο βαθμός γραπτής εξέτασεις  πως βγαίνει??Ίσως ρωτάω χαζομάρα αλλά νομίζω δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμη...κ ευχαριστώ!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2007, 01:31:22 pm από rica »
αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεπτό της κάθε ώρας
στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερολέπτων της διαδρομής του....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:39:55 »

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιουνίου 18, 2007, 10:32:05 am »
Ο Μ.Ο. βγαίνει από συμψηφισμό Γνωστικού και Διδακτικής (προσθέτεις τους δύο βαθμούς και διαιρείς με το 2).
Για να βγάλεις το βαθμό του Γνωστικού αθροίζεις το βαθμό στα τρία γραπτά (Αρχαία, Νέα, Ιστορία) και διαιρείς με το 3.
Ο βαθμός στη Διδακτική είναι αποτελέσμα του βαθμού σου στην Ειδική Διδακτική κατά 60%, και στα Παιδαγωγικά κατά 40%.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιουνίου 18, 2007, 12:12:00 pm »
Ή και ετσι: ο βαθμός σου στα παιδαγωγικά πχ 80 το πολλαπλασιάζεις επί 40 (τα παιδαγ. μετράνε 40%) και διαιρείς δια του 100 δηλ. 80x40:100=32 και προσθέτεις τη διδακτική (πχ υπολογίζεις 70 το πολλαπλασιάζεις επί 60 (η διδακτική μετράει 60%) και διαιρείς δια 100 δηλ. 70x60:100=42= σύνολο

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιουνίου 18, 2007, 12:47:52 pm »
Θα πρότεινα να μη χρησιμοποιήσετε αυτό τον τρόπο για πρόβλεψη της βάσης,δηλάδη με δείγματα πόσο καλά έχετε γράψει εδώ στο forum. Συνήθως κάνουμε κάτι τέτοιο για πρόβλεψη του ποσοστού των επιτυχόντων και αποτυχόντων και όχι για την πρόβλεψη της βάσης.Μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.
Θα πρότεινα κάποιος  έμπειρος που έχει συμμετοχή και σε προηγούμενους ΑΣΕΠ να κοιτάξει μέχρι ποιο βαθμό έπαιζε ο τελευταίος
διοριστέος( μέχρι τον 840, που είναι το πλήθος που θα διορισθεί) .Στη συνέχεια να συγκρίνει τους δείκτες δυσκολίας σε κάθε αντικείμενο με τους προηγούμενους ΑΣΕΠ και να δει αν από το μέσο όρο μπορεί να είναι  '+' ή ' -'.
Εμείς οι μαθηματικοί το κάναμε και πέσαμε πάρα πολύ κοντά στη βάση, γιατί είδαμε κάποια κοινά στοιχεία με το διαγωνισμό του 2002 και βάζαμε τη βάση '-'
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2007, 12:52:12 pm από amdakos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:39:55 »

Αποσυνδεδεμένος agg

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιουνίου 18, 2007, 01:11:34 pm »
Κάτι τέτοιο έχει γίνει και δω. Αν διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα με στατιστικά, θέλουν τις βάσεις να κυμαίνονται χονδρικά στο +/-1 σε σχέση με το 2005. Με αυτό συμφωνώ και γω, ή έστω με ένα -1 μέχρι +2.

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιουνίου 18, 2007, 01:20:53 pm »
Τότε έχετε την προσωρινή σας απάντηση , δηλαδή η βάση θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα χωρίς μεγάλες αποκλίσεις,της τάξεως των +3 ή -3(είναι μεγάλη διαφορά) γιατί δίνετε και '+' και '-'.Το μόνο που μένει να κάνετε μιας και τελειώσαν και τα μαθήματα είναι να πάτε για μπανάκια , έχει τρομερή θάλασσα αυτές τις μέρες , μην την χάσετε................ ;)

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιουνίου 18, 2007, 02:43:51 pm »
Syllas, ευχαριστούμε για την αισιοδοξία και τις ελπίδες που διαπερνάς σε όλους μας  στο forum. Ενννοείται βέβαια ότι ευχόμαστε το καλύτερο και για σένα !
Μακάρι να έχω πάει τόσο καλά στη διδακτική, όσο και το 2005, αλλά δεν ξέρω αφού λέγεται ότι τα Νέα έχουν <<χτυπήσει>>. Θα δείξει...
Τουλάχιστον ας έχω καλή σειρά ως αναπληρώτρια, καθώς έχω τα μισά από ΑΣΕΠ του 2005 και κάποιο μόριο από προϋπηρεσία σε πρόσθετη.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιουνίου 18, 2007, 03:11:24 pm »
Αυτό που παρατηρώ από τα αποτελέσματα των άλλων κλάδων στα παιδαγωγικά (οι κλάδοι που τα έχουν ίδια με μας) είναι ότι οι βαθμολογίες τους δεν είναι τόσο ψηλές όσο υπολογίζουμε να είναι για τους φιλολογους φέτος. Εμείς εδώ λέγαμε ότι οι περισσότεροι από μας φέτος θα έχουν γράψει από 90-100. Ή εμείς πράγματι θα έχουμε γράψει πολύ ψηλα γιατί γενικά γράφουμε παιδαγωγικά πιο ψηλά πάντα ή και σε μας δεν θα είναι τόσο ψηλά όσο υπολογίζαμε; Δε γνωρίζω αν το 2005 εμείς γράψαμε καλύτερα από τους άλλους κλάδους. Τι πιστεύετε; Δηλαδή τα παιδαγωγικά έκλειναν μόνο σε μας το μάτι;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2007, 03:13:40 pm από Syllas »

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Ιουνίου 18, 2007, 03:22:57 pm »
Για το αν οι φιλόλογοι σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις το 2005 συγκριτικά με άλλους κλάδους δεν το ξέρω, γιατί δεν είμαι καλή στα στατιστικά . Από την άλλη βέβαια, όλοι φέτος μιλούσαν για πανεύκολα παιδαγωγικά , πράγμα που προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνη. Ακόμη και αν οι ερωτήσεις δεν αφορούσαν θεωρίες παιδαγωγών ( Piaget, Buner κτλ.), εντούτοις  έκρυβαν αρκετές παγίδες κατά τη γνώμη μου. Αλλά ό, τι και να λέμε σε λίγο θα δείξει τί πραγματικά ισχύει.
Syllas,να σε ρωτήσω: αν σε μια ερώτηση έβαζε κάποιος μια απλή κουκκίδα, διαβαζόταν από το scanner ; Σε ρωτάω γιατί μια φίλη μου επιμένει ότι διαβάζεται, ενώ στις οδηγίες έλεγε ξεκάθαρα ότι τα τετράγωνα πρέπει να είναι μαυρισμένα καλά.Έχω δίκιο;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Ιουνίου 18, 2007, 03:49:50 pm »
Εκτός από αποφοίτους ΦΠΨ δε βλέπω το λόγο γιατί οι φιλόλογοι να τα έχουν πάει καλύτερα παιδαγωγικά απ' ό,τι οι άλλοι κλάδοι.
Στους Θεολόγους (επιτυχόντες και διοριστέους: 600 περίπου άτομα) ο ΜΟ είναι περίπου 80,50
σε Μαθηματικούς & Φυσικούς στα 840 πρώτα άτομα ο ΜΟ είναι επίσης περίπου 80,50.
Το ίδιο και στους Χημικούς (επιτυχόντες 430 άτομα)
Τα παραπάνω είναι σαφώς ενδεικτικά του ότι τα παιδαγωγικά φέτος ήταν ευκολότερα από άλλες χρονιές.
Ο ΜΟ των φιλολόγων διοριστέων το 2002 ήταν 64, και το 2006 73 (με διαφορά 200 περίπου άτομα ανάμεσα στους δύο διαγωνισμούς). Φέτος είναι λογικό να αγγίζει, και ίσως να ξεπερνά το 80. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για τους άλλους κλάδους τις προηγούμενες χρονιές.
Προσωπικά πάντως θα έλεγα πως ο ΜΟ των φιλολόγων διοριστέων φέτος στα Παιδαγωγικά θα κυμανθεί στο 80-85, το οποίο είναι από μόνο του πολύ υψηλός βαθμός.

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Ιουνίου 18, 2007, 04:54:12 pm »
Εμένα, παιδιά, τα παιδαγωγικά μου φάνηκαν εξευτελιστικά εύκολα. Τόσο που όταν βγήκα είπα σίγουρα κάτι άλλο έπρεπε να απαντήσω δεν ήταν αυτές οι σωστές απαντήσεις. Ή ήταν πανεύκολα ή είχα διαβάσει πολύ.. τι να πω; Επίσης, θέλω μια διευκρίνιση: όσο καλά και να έχω πάει στο γνωστικό (ας πούμε 80) αν γράψω κάτω από 50 ή 55 στη β΄θεματική ενότητα δε συμψηφίζονται με τα διδακτικο-παιδαγωγικά;

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Ιουνίου 18, 2007, 05:13:45 pm »
Pariel, μπορώ να σου απαντήσω αυτό που αναφέρεται ρητά στην προκήρυξη: για να θεωρηθεί κάποιος επιτυχών στο διαγωνισμό πρέπει να έχει γράψει χωριστά σε κάθε θεματική ενότητα τουλάχιστον 50
 ( συμψηφισμός των 3 μαθημάτων του γνωστικού  αντικειμένου και διδακτικής- παιδαγωγικών αντίστοιχα), ενώ ο Μ.Ο των δύο θεματικών ενοτήτων πρέπει να είναι τουλάχιστον 55. Συνεπώς, εάν κάποιος έχει γράψει άριστα σε μία θεματκή ενότητα, αλλά κάτω από τη βάση στη δεύτερη , τότε δε θεωρείται επιτυχών. Με βάση την προκήρυξη, εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω. Δεν  ξέρω αν απάντησα στην απορία σου ή εννοούσες κάτι διαφορετικό. Αλλά απ' ότι αναφέρεις , εσύ δε χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί τα έχεις πάει αρκετά καλά. Εμείς που είμαστε οριακά να ανησυχούμε.....

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Ιουνίου 18, 2007, 05:28:48 pm »
pariel ναι, συμψηφίζονται. Δηλ. γνωστικό 80+55 στη β' θεματική =135/2=67,5 τελικός βαθμός. Αλλά αποκλείεται να έχεις στη β' θεματική 55 μέσο όρο όταν έχεις γράψει σχεδόν άριστα στα Παιδαγωγικά όπως λες. Δηλ. πόσο έγραψες στην ειδική διδακτική 30; Πολύ χαμηλός βαθμός για να είναι αληθινός μου φαίνεται!
Νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να ηρεμήσουμε. Ήμουν μια χαρά μέχρι που μπήκα στο φόρουμ, διάβασα αυτά που λέτε για τη βάση ότι θα εκτιναχτεί στα 80 μόρια και να το το εγκεφαλικό που έρχεται! Ηρεμείστε. Το ξανάγραψα και δυο μέρες νωρίτερα. Ο διαγωνισμός αυτός ήταν πιο δύσκολος από τον προηγούμενο, όλοι το λένε. Και τι δηλαδή; Σ' αυτόν το διαγωνισμό όλοι οι υποψήφιοι κατέβηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι, ενώ στον προηγούμενο όχι; Η βάση στο διαγωνισμό του 2005 εκτινάχτηκε 5 μόρια πάνω (75,63 ο 840 επιτυχών) γιατί τα θέματα ήταν πολλαπλής επιλογής, ενώ στο διαγωνισμό του 2004 τα θέματα ήταν ανάπτυξης (70,82 τότε είχε ο 840). Η ιστορία τσάκισε κόσμο, τα αρχαία επίσης δυσκόλεψαν πολλούς και ειδική διδακτική ήταν όπως λέτε κι εσείς οι ίδιοι ήταν πιο απαιτητική. Μόνο τα παιδαγωγικά ήταν πιο εύκολα όπου και πάλι ο ΜΟ όπως βγαίνει απ΄αυτά που έγραψαν οι άλλες ειδικότητες δεν ξεπέρασε το 80,50 και δε νομίζω να θεωρεί κανείς ότι εμείς είμαστε πιο έξυπνοι από πχ τους Μαθηματικούς. Και ναι, το δείγμα του φόρουμ δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό. Απ' ότι βλέπω όσοι μπαίνουμε και μιλάμε έχουμε γράψει όλοι ΜΟ από 75-80 περίπου μόρια γι αυτό και καιγόμαστε και όλο ασχολιόμαστε με το θέμα. Οι υπόλοιποι ξέρουν ότι δεν είναι διοριστέοι και δεν ασχολούνται τόσο.
Δεκτή φυσικά κάθε γνώμη και άποψη, άλλωστε όταν μιλάς με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν το άγχος μειώνεται. Νομίζω όμως ότι η καλύτερη ιδέα θα ήταν να μαζευτούμε και να κανονίσουμε κανένα μπανάκι στη θάλασσα, γιατί με τόση ζέστη θα λαλήσουμε μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα! Άντε γιατί μας την έβγαλαν την ψυχή μέχρι να τα ανακοινώσουν!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Ιουνίου 18, 2007, 05:57:35 pm »
ευχαριστώ! Έτσι τα είχα καταλάβει κι εγώ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)