*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58394 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 02:20:55 pm »
840...λάθος μου.
Τα Παιδαγωγικά καθορίζουν κατά 20% τον βαθμό, ενώ η Ιστορία κατά 16,5%. Στα Αρχαία οι πραγματολογικές ήταν νομίζω πιο εύκολες από το 2005, αλλά το Άγνωστο σαφώς πιο δύσκολο, οπότε οι επιδόσεις πάνω κάτω οι ίδιες. Το ίδιο πιστεύω και για τα Νέα (ίσως να είναι λιγότερα φέτος τα άριστα γραπτά). Το ερωτηματικό είναι η Διδακτική που καθορίζει και κατά 30% τον βαθμό μας.Αν εκεί οι επιδόσεις είναι ανάλογες με το 2005 τότε πιστεύω ότι θα ανέβουν οι βάσεις, αν είναι χειρότερες τότε θα υπάρξει μικρή πτώση.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:25:58 »

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 04:22:24 pm »
Το ζήτημα δεν είναι αν θ΄ανέβουν οι βάσεις, αλλά πόσο θ΄ ανέβουν.Και η εκτίμησή μου αυτή προκύπτει από τις ψηφοφορίες στο site και από αυτά που ακούω από διάφορες μεριές. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι διαμαρτύρονται για τα θέματα. Εκτός κι αν διαμαρτύρορονται για την ποιότητα των θεμάτων και όχι για τη δυσκολία τους.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 07:33:46 pm »
VICA,μας λες οτι εισαι του φιλολογικου ,οτι στερεισαι του γνωστικου υποβαθρου στην ιστορια,  παρολαυτα εχασες μονο 5 ερωτησεις, αρα ο βαθμος σου στην ιστορια θα εναι απο 78 εως 83.Με τετοιο βαθμο ιστορια που δεν ειναι το μαθημα σου ,που δεν ειχες διαβασει τα σχολικα οπως λες περιμενεις να πεσουν οι βασεις?Κοιταξε λιγο την ψηφοφορια,στο γνωστικο ενα ποσοστο 50%ειναι πανω απο 70 ,οσο για τα παιδαγωγικα το ποσοστο των αριστων γραπτων αγγιζει το 100%.Μην ξεχνας οτι τα παιδαγωγικα μετεχουν με μεγαλυτερο ποσοστο απο οτι η ιστορια στην διαμορφωση της τελικης βαθμολογιας.Πιστευω οτι οι βασεις θα ανεβουν και μαλιστα αυτη η ανοδος θα κυμανθει απο 3 εως 5 μορια.Καλη επιτυχια!

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 08:04:19 pm »
Λούλου, το 2005 το 43 της ιστορίας με έβγαλε από το παιχνίδι.Είπα να μην το ξαναπάθω και να μην πάω για δεύτερη φορά αδιάβαστη. Φέτος, λοιπόν, διάβασα σχεδόν μόνο ιστορία από το φόβο μου.Εξηγείται άρα η επίδοση.
Ως προς την άνοδο των βάσεων τείνω να πειστώ κι εγώ μετά από όσα διαβάζω εδώ.Εξακολουθούν όμως να με εκπλήσσουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις περί  γνωστικού αρχαίων και διδακτικής.Μένει να επαληθευθούν.
Και κάτι άλλο: ο διοριστέος με σειρά 384 το 2005, είχε βαθμολογία 78,86. Τώρα ο αντίστοιχος σε βαθμολογία του 2007 θα είναι μάλλον μη διοριστέος.Σωστά; Τότε πόσοι θα είναι οι επιτυχόντες, εφόσον είναι τόσο καλές οι επιδόσεις και με τόσο χαμηλή βάση;
Μένει να δούμε.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:25:58 »

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 08:37:06 pm »
VICA, την απαντηση σου θα την βρεις αν κοιταξεις τα μορια του 384 στον διαγωνισμο του 2002 ηταν 74,14, στον προηγουμενο διαγωνισμο του 2005 ειχα περισσοτερα μορια και ομως εμεινα εξω.Δηλαδη οι βασεις διαμορφωνονται καθε φορα αναλογα.Κανεις δεν περιμενε το 2005 αυτη την ανοδο ,ολοι μιλουσαν και τοτε για δυσκολη ιστορια και δυσκολη διδακτικη στα νεα αλλα και στα αρχαια,τελος παντων κανεις δεν μπορει να ξερει σιγουρα ,ομως καλυτερα να περιμενουμε την καθιερωμενη ανοδο παρα να μας ερθει η εκπληξη στο τελος.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 09:06:34 pm »
Στην Ιστορία υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με το 2005. Τότε είχε δοθεί συγκεκριμένη "βιβλιογραφία" (δηλ. 3 σχολικά βιβλία) και οι ερωτήσεις ήταν μέσα από αυτήν, ενώ τώρα ήταν "χύμα" και όσοι διάβασαν μόνο τα σχολικά είχαν πρόβλημα.
Δεν είχα δώσει το 2005, αλλά βλέποντας τα θέματα τα βρίσκω ευκολότερα από τα φετινά στο γνωστικό, περίπου του ίδιου επιπέδου στη διδακτική και δυσκολότερα στα παιδαγωγικά.
Από εκεί και πέρα, η βάση θα εξαρτηθεί από το πόσοι πήγαν καλά προετοιμασμένοι (λογικά περισσότεροι από την προηγούμενη φορά).

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 10:05:39 pm »
Να θυμήσω ότι το 2002 εξετάζονταν 2 γνωστικά και 2 διδακτικές άρα υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο εμβάθυνσης γι' αυτό και τα θέματα ήταν περισσότερο απαιτητικά άρα και οι βαθμολογίες χαμηλές. Το 2005 το τρίτο γνωστικό, για πολλούς η ιστορία με τα 3 συγκεκριμένα βιβλία της ύλης της λειτούργησε θετικά. Παρατήρησα ότι πολλοί διοριστέοι στηρίχτηκαν στους υψηλούς βαθμούς που είχαν στην ιστορία.Έτσι, μαζί με την αλλαγή στον τρόπο εξέτασης ανέβηκαν και οι βάσεις. Κάνω,λοιπόν, τη σκέψη ότι φέτος οι "ιθύνοντες" του ΑΣΕΠ επιδίωξαν λίγο με το άγνωστο,λίγο με κάποιες ερωτήσεις στ'αρχαία και στα νέα και- κυρίως- με την ασαφή ύλη της ιστορίας να "πλήξουν" το γνωστικό μας.Έτσι, με δεδομένο το "ερωτηματικό" της διδακτικής και αφού δεν μπορούσαν να μας ζορίσουν στα παιδαγωγικά(ενιαία θέματα λόγω ταυτόχρονης εξέτασης λόγω οικονομίας), τα "μαγείρεψαν" στο γνωστικό στο οποίο έβαλαν και λίγη διδακτική και στη διδακτική στην οποία έβαλαν και λίγο γνωστικό.Και με μερικές οδηγίες αυστηρής διόρθωσης σε αρχαία και διδακτική θα"δέσει το γλυκό". Αν μετά απ' όλα αυτά οι διαγωνισθέντες φιλόλογοι του 2007 αντισταθούν και ανεβάσουν τις βάσεις,εγώ υποκλίνομαι. Οι διοριστέοι του 2007,θα μείνουν στην ιστορία(πράγμα που έχω αρχίσει-επαναλαμβάνω- να το πιστεύω).
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 10:24:27 pm »
Παραθέτω και γω μια στατιστική πρόχειρη που έκανα με βάση τις ψήφους στο site και τους βαθμούς αυτών που πέρασαν τη βάση το 2005 :
εξετάσεις 2005

Α΄θεματική ενότητα
Ιστορία : 67,31
Νέα : 69,74
Αρχαία : 64,2

Μ.Ο. α΄ θέματικής ενότητας : 67,08

Μ.Ο.

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 10:28:55 pm »
Να προσθέσω ότι οι γενικοί μέσοι όροι είναι χωρίς τις προσαυξήσεις

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 10:37:46 pm »
Anakrewn, κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από τις ψηφοφορίες στο φόρουμ για τους εξής λόγους:

1. Το δείγμα είναι πολύ μικρό.

2. Νομίζω ότι ψηφίζουν κυρίως αυτοί που πήγαν στον διαγωνισμό με αξιώσεις και καλή προετοιμασία.

3. Στα αρχαία και κυρίως στη διδακτική δεν μπορεί να κάνει κανείς ασφαλή πρόβλεψη για το τι βαθμό θα πάρει. Εμένα τουλάχιστον με εκπλήσσει η βεβαιότητα κάποιων ότι έγραψαν πάνω από 80 στη διδακτική.

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 11:06:52 pm »
Ιωάννα από την ίδια βεβαιότητα εκλπήσσομαι και γω.Όμως αν εξαιρέσουμε τη β΄ θεματική ενότητα, όπου μόνο τα παιδαγωγικά μπορούν να μετρηθούν, ακόμα και στην πρώτη όπου, εκτός απ΄ τ αρχαία, όλα τα άλλα ειναι μετρήσιμα, ακόμα και κει οι περισσότεροι δηλώνουν ότι έγραψαν καλύτερα από το 2005. Επομένως τα θέματα ήταν ήταν πιο εύκολα από το 2005. Και η εκτίμησή μου αυτή πηγάζει και από δηλούμενες επιδόσεις γνωστών μου, οι οποίοι μετά τις διαμαρτυρίες τους για τα θέματα μου δηλώνουν ότι έγραψαν 70άρια και 80άρια.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 13, 2007, 11:10:07 pm »
Μπορεί να διαμαρτύρονται επειδή, με βάση το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων του 2005, περίμεναν να γράψουν πάνω από 80 και έγραψαν π.χ. 70.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:39:21 am »
Παραθέτω και γω μια στατιστική πρόχειρη που έκανα με βάση τις ψήφους στο site και τους βαθμούς αυτών που πέρασαν τη βάση το 2005

Η στατιστική του Anakrewn είναι όντως πρόχειρη, και ας μου επιτραπεί να προσθέσω αποπροσανατολιστική.
Οι Μ/Ο των διοριστέων στον Ασεπ 2005 είναι:
Γνωστικό: 75,40 (Αρχ 71,75, Ν 77,67, Ι 76,77)
Διδακτική: 76,89 (Παιδ 73, Ε/Δ Α 75,14  Ε/Δ Ν 80,24  Ε/Δ Ι 80,13)

Θα παρακαλούσα, όποιος έχει σκοπό να παραθέτει στοιχεία, καλό να είναι να τα ελέγχει πρώτα. Η δημοσιοποίηση ανακριβών στοιχείων δεν βοηθά κανέναν.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:53:11 am από xr15gr »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:49:11 am »
Το ζήτημα δεν είναι αν θ΄ανέβουν οι βάσεις, αλλά πόσο θ΄ ανέβουν.Και η εκτίμησή μου αυτή προκύπτει από τις ψηφοφορίες στο site και από αυτά που ακούω από διάφορες μεριές. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι διαμαρτύρονται για τα θέματα. Εκτός κι αν διαμαρτύρορονται για την ποιότητα των θεμάτων και όχι για τη δυσκολία τους.

Ας μου επιτραπούν κάποιες παρατηρήσεις για τον τρόπο που γράφουμε μερικοί

1. Από τη στιγμή που όλοι πάνω-κάτω υποθέτουμε, καλό θα ήταν να εκφράζουμε την αβεβαιότητα της άποψής μας. Προτού ανακοινωθούν οι βάσεις και τα αποτελέσματα, δεν έχουν θέση εκφράσεις του τύπου: "Το ζήτημα δεν είναι αν θ΄ανέβουν οι βάσεις, αλλά πόσο θ΄ ανέβουν."
2. Το αν σε κάποιους τα θέματα φάνηκαν δύσκολα, και σε άλλους εύκολα δεν νομίζω πως θα πρέπει να αποτελεί αντίκειμενο διαμαρτυρίας μεταξύ μας. Και σε μένα κάποια θέματα μου φάνηκαν γελοία, αλλά δεν κατακρίνω όσους αντιμετώπισαν δυσκολία σε αυτά. Λίγο μετροπάθεια δεν βλάπτει.
3. Αντιγράφω: "Εκτός κι αν διαμαρτύρορονται για την ποιότητα των θεμάτων και όχι για τη δυσκολία τους." Δεν βγάζω νόημα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)