PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων
(Συντονιστές:
Pixie
,
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Οι βάσεις εισαγωγής
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
21
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής (Αναγνώστηκε 58482 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λουλου
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
«
Απάντηση #42 στις:
Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:17:48 pm »
Tweet
Τα μορια απο τον προηγουμενο ΑΣΕΠ χρειαζονται για τον πινακα των αναπληρωτων
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:00:20 »
Pixie
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #43 στις:
Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:18:52 pm »
Δυστυχώς έτσι είναι. Μόνο για τον πίνακα αναπληρωτών· και αυτά μειώνονται στο μισό μετά τη διετία και μετά χάνονται.
Και πάλι "καλά", γιατί το 2000 οι επιτυχόντες δεν έμπαιναν ούτε στον πίνακα αναπληρωτών.
Καταγράφηκε
http://istorialykeiou.blogspot.gr
Daidalos
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
(Χωρίς τίτλο)
«
Απάντηση #44 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 12:02:13 pm »
Καταγράφηκε
ovidius
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
Απ:
«
Απάντηση #45 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 12:58:46 pm »
4,5 και 6 μόρια είναι πολύ δύσκολο εώς απίθανο . Οι επιδόσεις τόσο στην Ιστορία, όσο και στα Νέα είναι σαφώς χειρότερες από το 2004 : μιλάμε για μαθήματα που κρίνουν το 33,3% του συνολικού βαθμού. Στα Παιδαγωγικά πιστεύω έχουμε πάρα πολλά γραπτά πάνω από 80, όμως το μάθημα συνεισφέρει κατά 20% στον τελικό βαθμό. Αν ανέβει η βάση θα το κρίνει η Ειδική Διδακτική και οι πραγματολογικές ερωτήσεις των Αρχαίων.
Δε νομίζω να συμφέρει το Υπουργείο (αλλά και άλλους φορείς που επηρεάζουν το Υπουργείο πχ ΠΕΑ) η μεγάλη άνοδος των βάσεων, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για πάνω από 5.000 επιτυχόντες μη διοριστέους (κι αν προσθέσουμε αυτούς του 2005 ή και του 2002, τότε ίσως το καλοκαίρι να υπάρχουν περίπου 10.000 επιτυχόντες (τουλάχιστον σε 1 διαγωνισμό) αλλά μη διοριστέοι φιλόλογοι. Με τις ρυθμίσεις περί τρίτεκνων, οι συντριπτική πλειοψηφία αυτών δε θα απασχοληθούν σε κανένα πόστο της δημόσιας εκπαίδευσης (αναπληρωτής, (ψ)ωρομίσθιος) για τα επόμενα 2 χρόνια (μέχρι να προστεθούν άλλοι 5.000 από το ΑΣΕΠ2009, που θα έχουν ξοδέψει αρκετούς μισθούς σε βοηθήματα και φροντιστήρια και πιθανότατα να ξέρουν τα ονόματα και τα τηλέφωνα όσων πήραν μέρος σε όλες τις Σταυροφορίες...)
Καταγράφηκε
CARPE DIEM
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:00:20 »
Daidalos
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Απ:
«
Απάντηση #46 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 01:28:13 pm »
Δηλαδή λες ότι το πολύ να ανέβει μέχρι 4 μόρια; Γιατί και εγώ ανέβηκα σχεδόν 40 μόρια στα παιδαγωγικά. Πάντως, σίγουρα υπήρξε προσπάθεια να πιεστούν οι υποψήφιοι στην Ιστορία. Οπωσδήποτε υπάρχουν και κάποια όρια στην όποια αύξηση, γιατί από 79 και πάνω (μέσο όρο) φθάνουμε στον "σκληρό πυρήνα" της βαθμολογίας.
Καταγράφηκε
ovidius
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #47 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 01:44:34 pm »
Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει άνοδος. Αν υπάρξει όμως δύσκολα θα είναι πάνω από 2-3 μόρια.
Καταγράφηκε
CARPE DIEM
Daidalos
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #48 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 01:58:29 pm »
Το 2005 οι βάσεις ανέβηκαν (σε σχέση με το 2002) κατά 6,1 μόρια και μόνο το 1,4 (νομίζω) οφειλόταν στην σημαντική τότε περικοπή των θέσεων. Πού αποδίδεις το υπόλοιπο 4,7; Στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής, με τα 3 γνωστικά, τη μια διδακτική και τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή/και στην καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων;
Σίγουρα, τώρα οι θέσεις είναι σχεδόν οι ίδιες (863/840), το ίδιο και ο τρόπος διεξαγωγής, αλλά η καλύτερη προσαρμογή των υποψηφίων στα δεδομένα του διαγωνισμού, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη αναλογία διοριστέων/υποψηφίων που παρουσιάστηκαν φέτος (1/17 έναντι 1/15), αλλά και τα καλύτερα αποτελέσματα στα παιδαγωγικά, πιθανότατα υποδεικνύουν κάποια αύξηση στη βάση. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή, μένει να το δούμε. Ενδεχομένως, πάντως, να έχεις δίκιο.
Καταγράφηκε
Syllas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
«
Απάντηση #49 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 02:04:29 pm »
Μου άρεσε το ψ(ωρομίσθιους), προτείνω για τους αναπληρωτές (μ)αναπληρωτές και για όλους εμάς που θα δώσουμε το 2009 ξανά να μετονομαστούμε σε (καλο)πληρωτές στα 20 επιπρόσθετα συγγράμματα και φροντιστήρια. Καλύτερες προτάσεις δεκτές.
Καταγράφηκε
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #50 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 02:07:52 pm »
Όχι ρε παιδιά τόση απαισιοδοξία! Η ψυχή μου μαύρισε! Ρεαλιστές να είμαστε και "θα'ρθει άσπρη μέρα και για μας"...
Καταγράφηκε
ovidius
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #51 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 02:12:56 pm »
Αν δεν πέσει κανά γιαούρτι άσπρη μέρα δεν έρχεται...
Μη με αναγκάσεις να μιλήσω πάλι για παστέλια
Καταγράφηκε
CARPE DIEM
para5
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #52 στις:
Μαρτίου 27, 2007, 05:08:37 pm »
Ό,τι και να γίνει πάντως με τις βάσεις, είτε ανέβουν είτε κατέβουν, αυτοί που είναι να περάσουν θα περάσουν. Γι' αυτό δε νομίζω πως χρειάζεται να αγωνιούμε άλλο με αυτό το θέμα. Οι απόψεις που εκφράστηκαν εδώ δείχνουν πως οι βάσεις θα κυμανθούν από -3 μέχρι +3, μέχρι και +6 μόρια. Η συμβουλή μου είναι να κρατήσουμε το +/- 3 ως το πιο πιθανό σενάριο.
Το +6 το θεωρώ πολύ δύσκολο, αλλά και πάλι όχι απίθανο. Π.χ. σε άλλες ειδικότητες οι βάσεις είναι πολύ υψηλές: στους φιλολόγους αγγλικής το 2004 οι βάσεις ήταν 79,30 (905 υποψήφιοι) και το 2002 85,20 (637 υποψήφιοι). Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό να συγκρίνουμε τις βάσεις άλλων ειδικοτήτων, αλλά στον ασεπ δεν νομίζω πως ενδιαφέρει το πόσο καλά έγραψαν οι υποψηφίοι, αλλά το ποιοι συμπληρώνουν τον πίνακα των διοριστέων.
Όλα παίζουν λοιπόν, αλλά γενικά οι φιλόλογοι δεν γράφουν τόσο υψηλούς βαθμούς λόγω δυσκολίας ύλης και θεμάτων.
Καταγράφηκε
Syllas
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
«
Απάντηση #53 στις:
Μαΐου 25, 2007, 03:51:21 pm »
Αυτά που διάβασα πριν από λίγο στο τόπικ των αποτελεσμάτων ασεπ από το Έθνος για τους φιλολόγους, ότι σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους έχουν θετικά αποτελέσματα, σημαίνει ότι οι βάσεις θα ανέβουν; Όταν τα λένε αυτά έχουν υπολογίζουν μόνο τα παιδαγωγικά ή και την ιστορία και τα αρχαία; αν τα παίρνουν όλα υπόψη τους πως μπορούν να τα έχουν διορθώσει όλα και να τα βγάζουν σε ένα μήνα;
Καταγράφηκε
Pixie
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #54 στις:
Μαΐου 25, 2007, 06:28:30 pm »
Λέει "σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία", οπότε μάλλον η εκτίμηση βασίζεται στις επιδόσεις στα πολλαπλής επιλογής (Παιδαγωγικά-Νέα-Ιστορία). Το περί ικανοποιητικών επιδόσεων μάλλον αφορά το διαφαινόμενο ποσοστό επιτυχίας (το οποίο, ούτως ή άλλως, και στα προηγούμενα ΑΣΕΠ ήταν υψηλό σε σύγκριση με άλλους κλάδους). Δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι για τη βάση διορισμού.
Καταγράφηκε
http://istorialykeiou.blogspot.gr
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #55 στις:
Μαΐου 27, 2007, 04:39:01 am »
Από παντού ακούω "φήμες" ότι οι φιλόλογοι τα έχουν πάει "πολύ καλά". Κι αυτοί που μου το λένε το έχουν ακούσει από τα ΜΜΕ. Τί γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
4
5
6
...
21
Πάνω