0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 15, 2011, 03:39:13 pmμερικοι εχουν παρεξηγησει το "ελευθερο πνευμα" που ομως ετσι οπως το παρουσιαζουν δειχνει αποστεομενο απο καθε ρεαλιστικη βαση! "ελευθερα" πνευματα, ....σε σας μιλω. Στις δυσκολες ωρες θελω να σας δω απο μια μερια... Στις δύσκολες ώρες τα "ελεύθερα" πνεύματα χωρίς ρίζες και σημεία αναφοράς, είτε καταρρέουν είτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη παραλία...
μερικοι εχουν παρεξηγησει το "ελευθερο πνευμα" που ομως ετσι οπως το παρουσιαζουν δειχνει αποστεομενο απο καθε ρεαλιστικη βαση! "ελευθερα" πνευματα, ....σε σας μιλω. Στις δυσκολες ωρες θελω να σας δω απο μια μερια...
Επειδή βλέπω συγκρούσεις μεγάλες ανάμεσα σε εκπροσώπους της σημερινής εξουσίας (bitch) και σε εκπροσώπους του θρησκευτικού "αντιεξουσιασμού" (Landau), δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να προτείνω μια συμβιβαστική λύση:Αντί της συνηθισμένης και αναχρονιστικής καθημερινής προσευχής μπορούμε κάθε πρωί να λέμε την "αρχή διατήρησης της ενέργειας"!! Αυτή η αρχή έχει μια βαθιά θεική υπόσταση που μπορεί να προβληματίσει "διαθεματικά" τους μαθητές. Για αλλαγή προτείνω και άλλες βασικές αρχές της Φυσικής...Φυσικά, με αυτή την υπερβολική αναβάθμιση των φυσικών επιστημών πολλοί φιλόλογοι θα διαμαρτυρηθούν.Γι' αυτό και προτείνω και την ταυτόχρονη απαγγελία ενός ποιήματος των καταξιωμένων ποιητών μας και μη...Όλοι γνωρίζετε πως και η ποίηση έχει και αυτή μια βαθιά μεταφυσική - θεική υπόσταση και μπορεί να "αλατίσει" πετυχημένα τις σημαντικές αρχές των φυσικών επιστημών...ΥΓ1. Κάπως να μπορούσαμε να εντάξουμε και τα μαθηματικά θεικά θεωρήματα...ΥΓ2. Όποιος δεν βρει καλή την ιδέα μου... ΝΑ ΧΑΘΕΙ!!
Με τα σημαντικά ανακάτεψες και πολλά ασήμαντα... Δεν την απογείωσες, την ξεχείλωσες την πρότασή μου...
Παράθεση από: apri στις Απριλίου 15, 2011, 03:54:34 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 15, 2011, 03:39:13 pmμερικοι εχουν παρεξηγησει το "ελευθερο πνευμα" που ομως ετσι οπως το παρουσιαζουν δειχνει αποστεομενο απο καθε ρεαλιστικη βαση! "ελευθερα" πνευματα, ....σε σας μιλω. Στις δυσκολες ωρες θελω να σας δω απο μια μερια... Στις δύσκολες ώρες τα "ελεύθερα" πνεύματα χωρίς ρίζες και σημεία αναφοράς, είτε καταρρέουν είτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη παραλία...Oύτε καταρρέουν ούτε την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια εάν το σχόλιο πήγαινε σε εμένα σεβαστέ συνάδελφε καθότι εγώ αναφέρθηκα στο "ελεύθερο" πνεύμα μου. Πόσες άλλες δύσκολες ώρες συνάδελφοι? Όλοι τις περνάμε και το θέμα της προσευχής είναι το λιγότερο που απασχολεί πολλούς από εμάς όταν ενδέχεται σύντομα να μην πατήσουμε καν στο χώρο του σχολείου.. :- Δύσκολοι καιροί. Ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τι 'ελεύθερο" πνεύμα θα ήμουν εάν το έβαζα κάτω? Απλά απορώ...εάν κάνετε προσωπικές επιθέσεις επειδή κάποιος εξέφρασε αντίθετη άποψη από τη δική σας δεν απορώ που σε αυτόν τον δύσμοιρο κλάδο επικρατεί τέτοια φαγωμάρα.. Καλή παραμονή στην παραλία σας. Και καλές γιορτές.
Απ' ό,τι κατάλαβα, τελικά το αγκάθι για κάποιους δεν είναι τόσο η σημαία, αλλά η θρησκεία σε οποιαδήποτε μορφή εμφανίζεται στο σχολείο (προσευχή, μάθημα θρησκευτικών κλπ). Από τη στιγμή όμως που η πλειοψηφία των μαθητών δεν δείχνει να έχει πρόβλημα και όσοι έχουν απαλλάσσονται, τι πρόβλημα υπάρχει; Θα έπρεπε, δηλ. με το ζόρι να γίνουν όλοι άθεοι, για να ικανοποιηθεί ο εκσυγχρονιστικός καημός κάποιων καθηγητών ή η ψυχολογική τους ανάγκη να υιοθετηθούν επιτέλους οι προσωπικές τους επιλογές από την πλειοψηφία; Και γιατί τέτοια πρεμούρα να κρυφτεί πάση θυσία πίσω από την ιδιωτικότητα η θρησκευτική ταυτότητα του καθενός, εφόσον αυτή προστατεύεται δημοκρατικά; Και επειδή πολύς λόγος έγινε για την εξουσία, για να είμαστε ειλικρινείς, τις τελευταίες δεκαετίες περισσότερο έλεγχο ασκεί στο μυαλό και τις συνειδήσεις των ανθρώπων η εξουσία των κομμάτων, παρά αυτή των εκπροσώπων της επίσημης Εκκλησίας. Δυστυχώς, ενώ η δεισιδαιμονία καταπολεμήθηκε με την ανάπτυξη της επιστήμης και την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου, η κομματική πλύση εγκεφάλου και η εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων ανθεί μια χαρά... ακόμα και στα σχολεία. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πειράζει...