*

Αποστολέας Θέμα: Συναισθήματα νεοδιόριστων πριν την αναχώρηση  (Αναγνώστηκε 22583 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ...
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 11, 2009, 03:25:56 pm »
Ακριβώς.Τα συναισθήματά μου διατύπωσα όπως ο καθένας μας.Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφέρουν μια άποψη,αλλά και υποχρέωση αυτή να είναι κριτικά ελεγμένη.Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της αντιπαράθεσης (για διάλογο δεν τίθεται θέμα...).
Απλά να προσθέσω ότι ο εκπ/κός θεωρώ ότι επιβάλλεται να είναι κοινωνικοποιημένος,προσαρμοστικός και να μην αρκείται μόνο στην ασφάλεια του κοινωνικού του περίγυρου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 11, 2009, 03:59:28 pm »
Υπάρχει τέτοιο άτομο?
Πάντως το σταρ τα παίζει εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:45.

Υπαρχω!

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 11, 2009, 04:01:47 pm »
Ήμουν τόσο ευτυχισμένη όταν είδα το όνομά μου στους διοριστέους της πρώτης φουρνιάς που η ευτυχία αυτή δεν με άφησε να έχω κανένα άλλο συναίσθημα.Τα συναισθήματα του φόβου για το άγνωστο τα είχα νιώσει λίγο στα 17,5 όταν πέρασα σε πόλη 450 χλμ μακριά από το σπίτι.
Ελάχιστη ώρα κράτησε όμως, πάλι έκλαιγα από χαρά που πέρασα στη σχολή που ήθελα.Αυτές τις 2 φορές έχω κλάψει από χαρά στη ζωή μου.Με τον Ασεπ πολύ περισσότερο βέβαια  :)
Νομίζω όσοι δεν έχετε οικογένεια ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα μια χαρά θα περάσετε  ;)

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 11, 2009, 04:14:01 pm »
Ήμουν τόσο ευτυχισμένη όταν είδα το όνομά μου στους διοριστέους της πρώτης φουρνιάς που η ευτυχία αυτή δεν με άφησε να έχω κανένα άλλο συναίσθημα.

Nομίζω ότι αυτή η στιγμή θα είναι και η 'στιγμή-κλειδί' που ως δια μαγείας θα μας διώξει τα όποια αρνητικά συναισθήματα! Την περιμένω με μεγάλη αγωνία... Να 'σαι καλά Μάγδα που μας τη θύμισες!
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος susan sarandon

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 11, 2009, 05:18:41 pm »
Παιδιά υπενθυμίζω, ή μάλλον ξεκαθαρίζω οτι κανείς δεν θα σταλθεί από την υπηρεσία στη Νέα Ζηλανδία!
Εδώ γύρω στην Ελλαδίτσα θα βρισκόμαστε, κοντά, να πάρει ο αγαπημένος μας το καραβάκι ή το αυτοκήνητάκι να έρθει να μας δεί και να κάνει και τη βόλτα του...
Άσε που μεσω skipe και MSN μπορεί να βλέπεις και να ακούς τους φίλους τόσο συχνά που μπορεί και να τους βαρεθεις... βρε αδερφε...χαχαχαχα!

Ετσι ακριβώς!!!Σήμερα αγόρασα web camera, πήγα για καθάρισμα την κεντρική μονάδα και όλα τα σχετικά!!!  ;D ;D ;D
Ελπίζω μόνο εκεί που θα πάμε να έχουμε καλή σύνδεση internet!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
A great teacher
takes a hand,
opens a mind,
and touches a heart.

ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 11, 2009, 05:43:02 pm »
ειμαι απο ηρακλειο κρητης. οταν εκανα το μηχανογραφικο δε δηλωσα ρεθυμνο. ηθελα να φυγω μακρια, να ζησω νεες εμπειριες. τα 2 πρωτα χρονια εφευγα με μαυρο δακρυ απο ηρακλειο. οταν εφυγα ομως απο θεσσαλονικη εκει να δεις κλαμα που εριξα. η ζωη μας ειναι ενα συνολο εμπειριων. ας ειμαστε ανοιχτοι σε νεες περιπετειες. οταν μου δινουν συγχαρητηρια μου λενε επισης "καλη τοποθετηση" η απαντηση μου ειναι" δε με νοιαζει καθολου πού θα με πανε. αφου διοριστηκα ολα τα αλλα περισσευουν" στη χειροτερη περιπτωση να παμε σε κανενα δυσπροσιτο κ να κατσουμε εκει για 2 χρονια. ε και? τι εγινε? την υγεια μας να εχουμε κ ολα τα αλλα φτιαχνουν...
επισης οταν πιανω τον εαυτο μου να ανησυχει μηχως τυχον παω σε καμια αναφη σκεφτομαι ανθρωπους που αφηνουν πισω τους οικογενεια κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο κ πανε στην αλλη ακρη της ελλαδας ως ωρομισθιοι. κ τοτε σκεφτομαι "εγω θα γκρινιαξω"?
εχουμε απιστευτες αντοχες μεσα μας που δε γνωριζουμε. μονο οταν χρειαστει τις βγαζουμε στην επιφανεια. οποτε σκεστειτε το σαν μια ακομα δοκιμασια. να θυμαστε τα θετικα κ μην επικεντρωνεστε στα αρνητικα  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2009, 05:45:32 pm από maryvas »

Αποσυνδεδεμένος susan sarandon

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 11, 2009, 05:45:59 pm »
ειμαι απο ηρακλειο κρητης. οταν εκανα το μηχανογραφικο δε δηλωσα ρεθυμνο. ηθελα να φυγω μακρια, να ζησω νεες εμπειριες. τα 2 πρωτα χρονια εφευγα με μαυρο δακρυ απο ηρακλειο. οταν εφυγα ομως απο θεσσαλονικη εκει να δεις κλαμα που εριξα. η ζωη μας ειναι ενα συνολο εμπειριων. ας ειμαστε ανοιχτοι σε νεες περιπετειες. οταν μου δινουν συγχαρητηρια μου λενε επισης "καλη τοποθετηση" η απαντηση μου ειναι" δε με νοιαζει καθολου πού θα με πανε. αφου διοριστηκα ολα τα αλλα περισσευουν" στη χειροτερη περιπτωση να παμε σε κανενα δυσπροσιτο κ να κατσουμε εκει για 2 χρονια. ε και? τι εγινε? την υγεια μας να εχουμε κ ολα τα αλλα φτιαχνουν...
επισης οταν πιανω τον εαυτο μου να ανησυχει μηχως τυχον παω σε καμια αναφη σκεφτομαι ανθρωπους που αφηνουν πισω τους οικογενεια κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο κ πανε στην αλλη ακρη της ελλαδας ως ωρομισθιοι. κ τοτε σκεφτομαι "εγω θα γκρινιαξω"?
εχουμε απιστευτες αντοχες μεσα μας που δε γνωριζουμε. μονο οταν χρειαστει τις βγαζουμε στην επιφανεια. οποτε σκεστειτε το σαν μια ακομα δοκιμασια. να θυμαστε τα θετικα κ μην επικεντρωνεστε στα αρνητικα  ;)

++++++++++++++++++++++++
A great teacher
takes a hand,
opens a mind,
and touches a heart.

ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος zoi9

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 11, 2009, 05:55:52 pm »
Είμαι μία από τις δύσκολες περιπτώσεις: νεοδιόριστη μητέρα δύο πολύ μικρών παιδιών, που θα πάρω μαζί μου, κι ας πάω στις κυκλάδες. Συμφωνώ με όσους βλέπουν τα πράγματα με αισιοδοξία. Καλύτερα να συλλέξει κανείς εμπειρίες κι ας είναι άσχημες. Άλλωστε αυτό σημαίνει να ΖΕΙΣ! Καλή αρχή σε όλους μας και καλή συνέχεια στους πιο παλιούς!

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 11, 2009, 06:00:27 pm »

πόσο συμφωνω μαζί σου!!!!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 11, 2009, 06:04:25 pm »
Και εγώ συμφωνώ με τη Maryvas. έχω να προσθέσω και το εξής. Τόσα χρόνια δούλευα σε φροντιστήρια κάτω από δύσκολες συνθήκες (έχοντας οικογένεια και ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις). Όλοι ξέρουμε ότι η δουλειά του φροντιστή είναι δύσκολη, γιατί αναγκάζεσαι να δουλεύεις απόγευμα, όταν είσαι ήδη κουρασμένη και δεν έχεις κανένα περιθώριο αυτενέργειας. Υπήρχαν μέρες που πήγαινα στη δουλειά και νόμιζα ότι δε θα μπορέσω να κάνω μάθημα από την κούραση. Όταν έμπαινα στην τάξη, όμως, τα ξεχνούσα όλα. Δεν υπάρχει καλύτερο "διεγερτικό" από την αισιοδοξία που εκπέμπουν αυτά τα παιδιά και την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε αυτό το υπέροχο επάγγελμα κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Εγώ έχω να κάνω μάθημα από το Μάιο και ομολογώ ότι μου έχει λείψει. Ανυπομονώ να ξαναρχίσω. Τώρα, ως προς το πού θα με στείλουν, το έχω ξαναπεί, και στην Αλάσκα πήγαινα, προκειμένου να κάνω αυτό το επάγγελμα. Φυσικά και θα μου λείπουν οι δικοί μου, αλλά υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα. Άσε που έχουν κάνει ήδη κλεισίματα γνωστοί και φίλοι για να τους φιλοξενήσω. Μη φοβάστε, η παρέα δε θα μας λείπει.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 11, 2009, 06:41:57 pm »
Τέτοια θέλω να βλέπω κορίτσια!!Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη maryvas.
Εγώ ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει.Έχω μείνει στο σημείο που η κοπέλα μου προσπαθεί να με πείσει ότι ο πίνακας των διοριστέων γράφει το όνομά μου κι εγώ να επιμένω ότι πρόκειται περί λάθους!!(με πιθανότητες 1 προς 40 τί να περιμένεις;).Όπως και να΄ναι το μέρος που θα με στείλουν (έκανα μια αυτοψία ήδη σε πιθανά μέρη όπως Φολέγανδρο και Λειψούς...)ένα είναι το σίγουρο:όποιος μου ενοικιάσει δωμάτιο θα το μετανιώσει!Θα πάρω και τρομπέτα μαζί μου!

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 11, 2009, 06:47:15 pm »
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
             Χαίρομαι που υπάρχουν τόσο θετικοί άνθρωποι  :)
Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 11, 2009, 08:40:31 pm »

+++++++++++++++++++++++++++++++
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

Αποσυνδεδεμένος Sorrow

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 11, 2009, 09:15:48 pm »
Τέτοια θέλω να βλέπω κορίτσια!!Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη maryvas.
Εγώ ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει.Έχω μείνει στο σημείο που η κοπέλα μου προσπαθεί να με πείσει ότι ο πίνακας των διοριστέων γράφει το όνομά μου κι εγώ να επιμένω ότι πρόκειται περί λάθους!!(με πιθανότητες 1 προς 40 τί να περιμένεις;).Όπως και να΄ναι το μέρος που θα με στείλουν (έκανα μια αυτοψία ήδη σε πιθανά μέρη όπως Φολέγανδρο και Λειψούς...)ένα είναι το σίγουρο:όποιος μου ενοικιάσει δωμάτιο θα το μετανιώσει!Θα πάρω και τρομπέτα μαζί μου!

Άσχετο με το θέμα ....

rublev , πέρασε σε παρακαλώ από εδώ :

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7509.240

να γράψεις εντυπώσεις από Φολέγανδρο . Δεν θεωρείται δυσπρόσιτη (  :o :o :o ) αλλά θέλω να μάθω .
Έχω ένα προαίσθημα από προχτές .....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144