0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητέ fair play,μπήκαμε στο κομμάτι "πλανήτης Γη" και δίδαξα από κει την κίνηση της γης γύρω από τον εαυτό της καθώς τα παιδιά έβλεπαν την εναλλαγή μέρας και νύχτας και δίδαξα επίσης την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο για να καταλάβουν τις εναλλαγές των εποχών. Όπως λέει και το βιβλίο του εκπαιδευτικού (που τυπώθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψιν το λογισμικό) ειδικά η εναλλαγή των εποχών είναι θέμα που δύσκολα γίνεται αντιληπτό από τους μικρούς μαθητές. Με το λογισμικό όμως, μια χαρά την κατάλαβαν και απόδειξη είναι ότι όταν ο καθένας ήταν έτοιμος, πήγαινε στο link που είχε μια άσκηση-παιχνίδι σχετική και μπορώ να πω ότι όλα τα παιδιά την έκαναν! Εντάξει, κάποιοι χρειάστηκαν βοήθεια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικότατο. Μετά, αφήσαμε τα netbooks στην άκρη και δίδαξα με τον παραδοσιακό τρόπο την ισημερία. Για το σπίτι, τους έδωσα να μελετήσουν και να απαντήσουν τις 12 ερωτήσεις που αναφέρονται στην ενότητα αυτή. Απορίες και συζήτηση επί των ερωτήσεων θα γίνει στο επόμενο μάθημα. Αυτά έχω κάνει ως τώρα. Καλώς; κακώς; θα μάθω αύριο που είναι το σεμνάριο. Ελπίζω να μάθω κάτι ουσιαστικό, όπως είπα θα ενημερώσω.Όσο για το σεμινάριο των μαθηματικών, αυτό δεν θα το παρακολουθήσω δυστυχώς. Η "εύρρυθμη λειτουργία" του σχολείου, δεν μας το επιτρέπει. Εμένα πάλι, δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να αυτοσχεδιάσω παίρνοντας αμφιβόλου ποιότητας λογισμικά για να τα εντάξω στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όπως είπα και παλιότερα, είναι πολύ σημαντικό θέμα η χρήση λογισμικού στα μαθηματικά και οι αυτοσχεδιασμοί του καθενός μας, θεωρώ πως δεν έχουν θέση εδώ.
όοοοοολος ο χρόνος αναλώθηκε στο να δείξουν στους συναδέλφους πως να εγκαταστήσουν το λογισμικόήταν δηλαδή του τύπου "πάμε στο τάδε, κάνουμε δεξί κλικ κλπ"
Μας ενημέρωσαν σε επιμορφωτική συνάντηση ότι το βιβλίο της Α τάξης κανονικά συνοδευόταν από νέους επιτοίχους χάρτες που θα έπρεπε να έχουν σταλεί από το ΠΙ.
Παράθεση από: dina_pappa στις Νοεμβρίου 10, 2009, 08:34:20 pmΜας ενημέρωσαν σε επιμορφωτική συνάντηση ότι το βιβλίο της Α τάξης κανονικά συνοδευόταν από νέους επιτοίχους χάρτες που θα έπρεπε να έχουν σταλεί από το ΠΙ. Όπως έμαθα, από άτομο που πήγε σε αντίστοιχη συνάντηση, αυτούς τους χάρτες, που μου είπε πως είναι πολύ ωραίοι, και τους δώσανε σε ηλεκτρονική μορφή, το ΠΙ τους είχε φτιάξει έγκαιρα, αλλά το ελληνικό κράτος θεώρησε την εκτύπωσή τους και την αποστολή τους στα σχολεία πολύ ακριβό "σπορ". Για υπερτιμημένα γκατζετάκια βέβαια τα βρήκε...
Μα γιατί να εκτυπωθούν; Αν θέλει κάποιος να τους παρουσιάσει σε μεγάλο μέγεθος δεν αρκεί ένας προβολέας;
Δεν πειράζει που δεν έχουμε τους χάρτες αυτούς. Το λογισμκό έχει κα-τα-πλη-κτι-κούς χάρτες. Έχει χάρτες της Αφρικής -στην οποία αναφέρεται το σχολικό βιβλίο- και πραγματικά δεν τους λείπει τίποτα. Σου δίνει την δυνατότητα να δεις τον γεωφυσικό/πολιτικό/σεισμών κ.α και φαίνονται μια χαρά ακόμα και στις 10άρες οθόνες. Μη σας πω ότι είναι καλύτερα έτσι, παρά να έδιναν ένα σωρό λεφτά για χάρτες, οι οποίοι ξέρουμε πως δεν αντέχουν στο χρόνο.