0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Bittersweet τις φίλες μου από Ηράκλειο με 8-10 μόρια της καλούν κάθε χρόνο απλά όχι από την αρχή της χρονιάς απαραίτητα. Να τηλεφωνείς στην Αβαθμια μόλις αρχίσουν να καλούν άτομα να δεις πότε περίπου θα φτάσει η σειρά σου.
Παράθεση από: gelina στις Αυγούστου 27, 2009, 12:51:17 pmοι ώρες των ωρομισθίων μαζεύονται σε λίγες μέρες αν κάποιος έρχεται από μακριά??? και περίπου πόσες μέρες μπορεί να λείψει ένας ωρομίσθιος χωρίς να χάσει μόρια???πχ αν είναι άρρωστος?Εξαρτάται από τις διαθεσιμότητες του σχολειου και την διάθεση αυτού που φτιάχνει το πρόγραμμα. Πάντως, πρέπει να σκεφτείς αν σε συμφέρει να δουλεύεις λίγες μέρες, γιατί έστω και 1 ώρα τη μέρα είναι 1 ένσημο. Οι περισσότεροι ωρομίσθιοι πάντως ζητάνε να δουλεύουν όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες γι'αυτο το λόγο.Μπορείς να λείψεις όσες μέρες θέλεις λόγω ασθένειας. Χρήματα παίρνεις για τις πρώτες 15, ενώ για τις υπόλοιπες παίρνεις επίδομα από το ΙΚΑ. Η χαρτούρα ωστόσο για να το κάνεις αυτό είναι τεράστια. Θέλει χαρτί από κρατικό νοσοκομείο ότι όντως ήσουν άρρωστος και περνάς και από επιτροπή ΙΚΑ. Αν είναι για 1-2 μέρες, συνήθως οι διευθυντές στις δίνουν έτσι, γιατί είναι πραγματικά τεράστια η ταλαιπωρία. Αν είναι κάτι πιο σοβαρό τώρα, εύχομαι απλά να μην τύχει. Επίσης, αν είναι να λείψεις για μεγάλο διάστημα, καλύπτουν τη θέση σου με τον επόμενο ωρομίσθιο και όταν επιστρέψεις, σε στέλνουν στο επόμενο κενό. Οπότε αυτό μπορεί να σου βγει σε καλό, αν η τοποθέτηση είναι καλύτερη ή και σε κακό, αν το νέο κενό δεν σε βολεύει. Αν δεν υπάρχει κενό, είναι υποχρεωμένοι να απολύσουν τον τελευταίο ωρομισθιο που προσέλαβαν και να στείλουν εσένα στη θέση του. Εμένα πάντως ενα ωραιότατο σπασμένο πόδι, με πήγε από ΕΠΑΛ μιάμιση ώρα από το σπίτι μου στο Γενικό Λύκειο της γειτονιάς μου. Οπότε ήμουνα τυχερή μέσα στην ατυχία μου. Τα μόρια υπολογίζονται κανονικά και μην ακούτε διάφορους καλοθελητές που διαδίδουν φήμες για να γλιτώσουν την παραπάνω γραφειοκρατία που προκύπτει από την αλλαγή θέσης. (Ναι, μου έτυχε και αυτό, σε φάση εκβιασμού "ή κόβεις την αναρρωτική και πας στο σχολείο με το γύψο ή χάνεις τη θέση σου" από ένα "ευγενέστατο" υπάλληλο της δευτεροβάθμιας, αλλά ευτυχώς δεν μάσησα, χάρη σε μια συνάδελφο νομικό....). Η ωρομισθία θέλει καλή ενημέρωση ως προς τα δικαιώματα μας.
οι ώρες των ωρομισθίων μαζεύονται σε λίγες μέρες αν κάποιος έρχεται από μακριά??? και περίπου πόσες μέρες μπορεί να λείψει ένας ωρομίσθιος χωρίς να χάσει μόρια???πχ αν είναι άρρωστος?
δηλαδη συμφερει να σπασω τις ωρες σε περισσοτερες ημερες για να παρω ενσημα εστω κ αν εχω μια ωρα την ημερα μονο?
Καλησπέρα σε όλους!!Είμαι ΠΕ02 και για πρώτη φορά αποφάσισα να ψάξω τί τρέχει με τους συγκεκριμένους πίνακες ωρομισθίων.Έχω μια απορία που μπορεί να είναι αφελής, παρακαλώ όμως απαντήστε μου αν ξέρετε.Στην περιφέρεια που έχω δηλώσει οι πρώτοι στη σειρά έχουν συνολικό αριθμό μορίων γύρω στο 40,αυτοί δεν πάνε αναπληρωτές με τόσα μόρια ή κάτι δεν έχω καταλάβει;;;;;ΕυχαριστώΑυτοί απλά έκαναν τα χαρτιά τους και για ωρομίσθιοι...εννοείται πως με τόσα μόρια θα φύγουν αναπληρωτές.΄Ετσι η θέση των υπόλοιπων ωρομισθίων βελτιώνεται.