*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο  (Αναγνώστηκε 250077 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #602 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 09:29:58 pm »
Άλλο ένα σκηνικό "τρέλλας" σε ΚΞΓ.

Junior A και η ύλη βαίνει σύμφωνα με syllabus,το οποίο και αυστηρά πρέπει να ακολουθείς,μου το έχουν τονίσει έντονα από την εργοδοσία.Τα παιδιά καλοί μαθητές,ειδικά αν προσπαθήσουν,εκτός ενός,ο οποίος έχει δυσλεξία.Σήμερα λοιπόν,ήρθε μία μάνα και έκανε εντονότατη παρατήρηση στην εργοδότρια ότι βάζω πάρα πολλές λέξεις για το σπίτι-έτυχε να έχουν αρκετές για το σκ,πάντα όμως σύμφωνα με το syllabus-δεν ήρθε όμως να πιάσει εμένα την ίδια,και έχω παρατηρήσει ότι μιλάει με τις άλλες μάνες για μένα και όποτε αντιλαμβάνεται ότι βγαίνω από την αίθουσα σταματάει.Το θέμα δεν είναι ότι ήρθε να το πει με ωραιο τρόπο,ότι κοιτάξτε μήπως να βάζατε λιγότερες,αλλά απ'ό,τι μου είπε η εργοδότρια,έκανε επίθεση,μέσα στην ειρωνία.Παράλληλα,με πιάνει άλλη μάνα στο τέλος του μαθήματος,να μου πει ότι καλά κάνω που βάζω τόσα γιατί δε θέλει να μείνει πίσω ο γιος της(είναι άριστος)και να μην ακούω τις άλλες γιατί έχουν κακομαθημένα παιδιά.Και έρχεται και τρίτη μάνα μετά,της οποίας το παιδί έχει δυσλεξία,να μου πει γιατί δεν μαθαίνει ο γιος της.Τη ρωτάω ευγενικά αν της έχουν επισημάνει κάτι στο σχολείο,μου λέει τι σχέση έχει αυτο,ότι μια χαρά πάει στο σχολείο.Μου είπε να της γράψω πώς διαβάζονται οι λέξεις πάνω για να βοηθάει το γιο της,ενώ είχα σχολάσει-έλεος.Της εχουμε πει πάρα πολλές φορές και εγώ και η εργοδότρια ότι το παιδί πρέπει να έρχεται στο ενισχυτικό τμήμα του Σαββάτου που είναι δωρεάν.Και αντί να πει κι ευχαριστώ, πήγε στην εργοδότρια και είπε με υφάκι "Γιατί να ερχόμαστε Σάββατο,η δασκάλα τους τι τους κάνει;Έχει ποδόσφαιρο το παιδί το Σάββατο".Εντωμεταξύ να δεσμεύομαι από την διεύθυνση να μην τολμήσω να πω τη λέξη "δυσλεξία".Και καταλήξαμε με την εργοδότρια να βάζω πολύ λιγότερα και να αφήσω το παιδί με δυσλεξία στην τύχη του.Και το πιο τραγικό:Γράφει σήμερα το παιδί αυτής που παραπονέθηκε ότι βάζω πολλά αντί για :"colour","color".Και του εξηγώ του μικρού ότι δεν θα το πάρω λάθος γιατί έτσι το γράφουν στην Αμερική και μπλα μπλα μπλα και το έγραψα και στο τετράδιο του.Και μόλις τώρα με πήρε τηλ. η εργοδότρια και μου είπε ότι έξαλλη η μάνα πήρε τηλ. και είπε ότι προσβλήθηκε που έγραψα αυτό το πράγμα και απείλησε ότι θα γράψει το παιδί σε άλλο ΚΞΓ :-\

Και σας ρωτάω πάει καλά ο κόσμος;Συμβαίνουν κι αλλού αυτά;Κάθε φορά λέω να αποστασιοποιούμε όλο και περισσότερο και καταλήγω να κλαίω από την ένταση που μου δημιουργούν.Σκέφτομαι μέχρι και να παραιτηθώ.Τώρα μίλησα με μια καθηγήτρια απο το φροντιστήριο και με την εργοδότρια και μου είπαν ότι με στηρίζουν και ότι η μάνα αυτή δεν τα είπε μπροστά μου γιατί θέλει να μου δημιουργήσει πρόβλημα μέσω της εργοδοσίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:57:55 »

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 09:52:48 pm »
Και σας ρωτάω πάει καλά ο κόσμος;Συμβαίνουν κι αλλού αυτά;Κάθε φορά λέω να αποστασιοποιούμε όλο και περισσότερο και καταλήγω να κλαίω από την ένταση που μου δημιουργούν.Σκέφτομαι μέχρι και να παραιτηθώ.Τώρα μίλησα με μια καθηγήτρια απο το φροντιστήριο και με την εργοδότρια και μου είπαν ότι με στηρίζουν και ότι η μάνα αυτή δεν τα είπε μπροστά μου γιατί θέλει να μου δημιουργήσει πρόβλημα μέσω της εργοδοσίας.
Όχι - ο κόσμος, ειδικά φέτος, δεν πάει καθόλου καλά. Εμείς ευτυχώς δεν έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα με τους γονείς αλλά γενικά δεν συνεργαζόμαστε με περίεργους γονείς. Είμαι σίγουρη πως σε άλλα φροντιστήρια, αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά συνηθισμένο.

Από περιέργεια, μήπως μπορείς να μας πεις:

Πόσες λέξεις βάζεις για το σπίτι?

Έχεις ήδη αρχίσει να βάζεις λέξεις ορθογραφία στην Junior A? Έχεις διδάξει όλη την αλφαβήτα???

Πόσων χρονών είναι τα παιδιά?

Πόσο έχετε την Junior A στο φροντιστήριό σας?

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 10:34:49 pm »
Έχω τελειώσει την αλφαβήτα.Ξεκινήσαμε 14/9 και το syllabus έλεγε ότι μέσα σε 3 βδομάδες έπρεπε να βγει αλφαβητα-αριθμοί (1-10) και 4 χρώματα.Ε και εγώ τα έκανα αυτά και την προηγούμενη βδομάδα μπήκα στο βιβλίο.Δε θυμάμαι ποσες ήταν,αλλά ήταν σίγουρα τα χρώματα,και τα βασικά τύπου Hi/hello,what's your name?".Εντάξει,εχω καταλάβει ότι ήμουν υπερβολική,αλλά το θέμα είναι ότι οι 3 από τους 5 μαθητές ανταποκρίνται τέλεια στις απαιτήσεις και είχα πάρει και εγώ φόρα για να καλύψω συγκεκριμένη ύλη γιατί υπάρχει πίεση,αν και από την αρχή μου είχαν πει να βάζω λίγα.Εντάξει λάθος μου,απλά ο τρόπος που συμπεριφέρονται με προβληματίζει,κι αν κρίνεις από το "προσβλήθηκα από το color/colour" καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τυχαία η επίθεση.Δεν ξέρω σίγουρα να σου πω για τιμή,είχα δει όμως μια μάνα να κρατά 50 ευρώ όταν πλήρωσε.Isla,επειδή την Τετάρτη μου είπαν να μιλήσω στη μάνα,πώς με συμβουλεύεις να την αντιμετωπίσω;

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #605 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 10:36:17 pm »
Τα δύο είναι τρίτη δημοτικού και τα άλλα τρία δευτέρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:57:55 »

Αποσυνδεδεμένος pppff

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #606 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 10:53:02 pm »
απορια...
ποσες φορες κανετε την εβδομαδα ακι ποση ωρα?
και ποσα γραμματα σε καθε μαθημα???

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 10:57:06 pm »
Μαρκέλλα -- Κατ' αρχήν να σου πω ότι κι εγώ πιστεύω πως προχωράς πάρα πολύ γρήγορα, ειδικά αν τις λέξεις τις είχαν και ορθογραφία! Για να καταλάβεις, εμείς ξεκινήσαμε 22/9/2015 και μέχρι στιγμής έχουμε κάνει 10 γράμματα και 5-6 λέξεις. Υπολογίζω πως την αλφαβήτα θα την τελειώσω σε 3-4 εβδομάδες.

Αποσυνδεδεμένος pppff

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:00:42 pm »
Isla την Μαρκελλα ρωτουσα αλλα δεν πειραζει  :)
στο δικο μας παντως φροντιστηριο εχουμε τελειωσει τα γραμματα (συν μια λεξη για καθε γραμμα)
και επαναληψεις εννοειται
και σταδιακα και συνολικα
σκορπια τα θυμονται
αλλα δεν διαβαζουν!!!!!!!!!!!!!!
πρωτοτυπο θα μου πειτε  :P

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:03:36 pm »
Δεν διαβάζουν γιατί δεν έχουν μάθει ακόμα να κάνουν αποκωδικοποίηση. Αυτό παίρνει χρόνο. Όσο πιο γρήγορα κάνεις την αλφαβήτα, τόσο πιο πολύ δυσκολεύονται στο διάβασμα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #610 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:09:10 pm »
Δεν ξέρω γιατί παρεξηγήθηκε,εγώ στο τετράδιο έγραψα το εξής:colour:Αγγλικά Αγγλίας,color:αμερικάνικα,επισημαίνοντας ότι είναι σωστό.Το παιδί μου είπε στο μάθημα ότι η μάνα του τού το έμαθε ως color,ενώ το βιβλίο το έχει colour,εγώ του είπα ότι είναι και τα δύο σωστά.(Το ίδιο έγινε και με άλλο μαθητή,δεν πήρανε να με βρίσουνε όμως)Γενικά όμως,μου είπαν ότι έχει υφάκι κι απέναντι στην εργοδότρια και αυτοί την θεωρούνε τραγική.Εμένα μου μετέφεραν ότι πήρε και ούρλιαζε γι'αυτό το λόγο το βράδυ(εκτός του τι έκανε το μεσημέρι).Κοίτα,αναγνωρίζω ότι έβαλα πάρα πολλά,από την διεύθυνση είχα την γραμμή,λίγες λέξεις ορθογραφία,ό,τι μάθουν,ακολουθούμε αυστηρά το syllabus.Όπως καταλαβαίνεις,όταν έχω αυτή την εντολή,το μόνο λάθος που μου αναγνωρίζω είναι ότι έβαλα πολλές λέξεις ορθογραφία.Απο κει και πέρα,αυτό δε σημαίνει ότι έχω την ευκαιρία ή την δικαιοδοσία αν θες να κάτσω πάνω από μήνα στο αλφάβητο ή να κάνω δύο φορές τα χρώματα ή να καθυστερώ.Μου λένε προχώρα την ύλη,λίγες λέξεις κι ό,τι μάθουν.Κάνουμε ένα μονόωρο και ένα δύωρο κάθε βδομάδα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:15:25 pm »
Το παιδί με τη δυσλεξία έχει τα εξής συμπτωματα: Μπερδεύει το λατινικό αλφάβητο με το ελληνικό,κάνει αναγραμματισμούς,γράφει ανάποδα το g παράδειγμα,θυμάται μόνο τη φωνητική αξία του φθόγγου,και δεν μπορεί να πει το γράμμα ως έχει,δεν μπορεί να διαβάσει λέξεις.Θα μου πεις πάω γρήγορα,αλλα αυτα τα πράγματα κάνουν μπαμ από την αρχη.Επίσης,ξέρω ότι στο σχολείο δεν τους το λένε,ακόμα και στο δημόσιο γιατί αδιαφορούν.Εδώ δεν παραπεμπουν για αξιολογηση παιδια στο φάσμα του αυτισμού.

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:20:29 pm »
Σαφώς εσύ δεν έχεις τη δικαιοδοσία να κάνεις κάτι άλλο από αυτό που σου ζητούν. Εγώ απλά είπα τη γνώμη μου, ας την έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Το ότι ακολουθείς εντολές δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να έχεις άποψη σχετικά με το τι είναι σωστό ή λάθος. Από τη στιγμή που έχεις άποψη, θα μπορείς να εξηγήσεις γιατί παρεκκλίνεις από το syllabus και να υποστηρίξεις τις επιλογές σου στους γονείς, αν χρειαστεί.

Σχετικά με την ορθογραφία, πιστεύω πως 4-5 λέξεις τη φορά είναι υπεραρκετές για το επίπεδο αυτό (αρχές Junior A) αναλόγως της δυσκολίας τους.

Δεν είμαι σίγουρη γιατί η εργοδότρια σε βάζει να βγάλεις το φίδι από την τρύπα. Εφόσον εσύ απλά ακολουθείς εντολές, τι νόημα έχει να μιλήσεις η ίδια με τη μαμά? Ας μιλήσει η διεύθυνση να εξηγήσει τα περί syllabus. Όπως και να έχει, για τη συζήτηση με τη μαμά θα πρότεινα πρώτον να της δείξεις ότι την ακούς προσεκτικά (πείτε μου σε τι ακριβώς δυσκολεύεται ο Γιαννάκης, δεν είχα καταλάβει από την απόδοσή του ότι είχε κάποιο πρόβλημα, ευχαριστώ που με ενημερώνετε, σαφώς θα το λάβω υπόψιν, καταλαβαίνω τι εννοείτε κλπ) και δεύτερον δεν θα πεις για κανένα λόγο ότι έκανες λάθος να βάλεις τόσες λέξεις. Έτσι και παραδεχτείς πώς έκανες λάθος, το έχασες το παιχνίδι.

Όσο για τους σχολιασμούς στο τετράδιο, ένα πράγμα έχω να πω: ποτέ και για κανένα λόγο. Πιάνεις το color σωστό και ξεμπερδεύεις. Tick, excellent, job done!

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:29:14 pm »
Σ'ευχαριστώ πολύ Isla.Δεν μου πήγαινε το μυαλό ότι μπορεί κάποιος να πιαστεί από έναν σχολιασμό στο τετράδιο.Αυτό είναι που με βιδώνει πιο πολύ.Και θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να τους πω να αντιμετωπίσουν αυτοί την τρελλή μάνα.Δεν έχω πια το κουράγιο να εναντιωθώ και να πω άποψη στην εργοδοσία εφόσον κι αυτοί είναι απόλυτοι,γιατί είμαι τυπικά με το ένα πόδι έξω από το επάγγελμα ;) Ξέρω ότι δεν είναι ωραίο αυτό που λέω,αλλά δρω έτσι γιατί δεν θα συνεχίσω στην εκπαίδευση,οπότε καταλαβαίνεις ότι αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν,και να είμαι όσο το δυνατον επαρκής σ'αυτό που μου έχει ζητηθεί φέτος.

Αποσυνδεδεμένος Isla

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 11:30:34 pm »
Το παιδί με τη δυσλεξία έχει τα εξής συμπτωματα: Μπερδεύει το λατινικό αλφάβητο με το ελληνικό,κάνει αναγραμματισμούς,γράφει ανάποδα το g παράδειγμα,θυμάται μόνο τη φωνητική αξία του φθόγγου,και δεν μπορεί να πει το γράμμα ως έχει,δεν μπορεί να διαβάσει λέξεις.Θα μου πεις πάω γρήγορα,αλλα αυτα τα πράγματα κάνουν μπαμ από την αρχη.Επίσης,ξέρω ότι στο σχολείο δεν τους το λένε,ακόμα και στο δημόσιο γιατί αδιαφορούν.Εδώ δεν παραπεμπουν για αξιολογηση παιδια στο φάσμα του αυτισμού.
Πόσων χρονών είναι το παιδί αυτό; Πάει Δευτέρα ή Τρίτη δημοτικού; Ρωτάω γιατί τα περισσότερα (όλα?) από αυτά είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν σε παιδάκια μικρότερης ηλικίας που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει φωνολογική ενημερότητα ή δεν έχουν κατακτήσει την τεχνική της αποκωδικοποίησης ή που τέλος πάντων θέλουν το χρόνο τους για να μπορέσουν να διαβάσουν. Στα ελληνικά γράφει σωστά το παιδί ή δυσκολεύεται με τον ίδιο τρόπο?

Κι εγώ δεν θα έλεγα τίποτα στους γονείς ακόμα. Σίγουρα δεν θα ανέφερα καν τον όρο δυσλεξία. Αν τα προβλήματα συνεχιστούν, μπορείς απλά να τους περιγράψεις τι βλέπεις, χωρίς να βάλεις κάποιο "ταμπελάκι".

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
« Απάντηση #615 στις: Οκτωβρίου 13, 2015, 12:08:41 am »
Διαβάζω κάτι άρθρα σχετικά με τον εκφοβισμό γονέων απέναντι σε εκπαιδευτικούς και έχω σοκαριστεί από το τι συμβαίνει και στη δημόσια εκπαίδευση.Όσοι είστε παλαιότεροι στην εκπάιδευση,θυμάστε τους γονείς πριν 15+ χρόνια να είναι τόσο θρασείς;Να κάνουν τέτοια σκηνικά;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185407
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 818
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)