*

Αποστολέας Θέμα: Η "ειδική" κατηγορία των ΠΕ20  (Αναγνώστηκε 16165 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Η "ειδική" κατηγορία των ΠΕ20
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2009, 01:43:05 am »
Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο.

Η παιδαγωγική επάρκεια πρέπει να καταργηθεί γα το Λύκειο.
Θεωρείτε ότι είναι παιδάκια άνθρώποι 17-19 ετών (επειδή είσαι 19 όταν τελειώνεις το Λύκειο και όχι 18).

Μέχρι την Γ Γυμνασίου, δλδ ως τα 16 ως κριτήριο η παιδαγωγική επάρκεια για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και πολύ είναι, αφού έπειτα δεν μιλάμε πια για παιδιά αλλά για εφήβους και μελλοντικούς ενήλικες.

Ετσι όπως είναι το σύστημα τώρα βάζουμε σ' ένα σάκο παιδάκια νηπαιγωγίου και δημοτικού με μαθητές Λυκείου ολοκληρους μαντράχαλους...

Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν στην πρόσληψή τους και πολλοί εκπαιδευτικοί χωρίς την πολυπόθητη παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό βέβαια δεν είναι αυτοσκοπός αλλά παράπλευρη ωφέλεια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:24:44 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2009, 02:38:50 pm »
Στο Παπει ο κύριος Λυκουρεντζος μετρούσε τα παιδαγωγικά μαθήματα και έδωσε παιδαγωγική κατάρτιση, σε αυτό το τμήμα να τον ρωτήσω πως το έκανε τμήμα πληροφορικής;Δεν μέτρησε τα λιγοστά μαθήματα πληροφορικής που κάνουν;
Κατ' αρχήν δεν το "έκανε" τμήμα "πληροφορικής". Το πρόσθεσε απλά στην λίστα των σχολών, οι απόφοιτοι των οποίων έχουν δικαίωμα να διορίζονται στην

Αποσυνδεδεμένος apostolis_veria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2009, 02:54:37 pm »
δεν αναφερόμουν στο ΠΑΠΕΙ αλλά στο τμήμα πληροφορικής που έδωσε ο μηχανικός παραπάνω με τα λιγοστα μαθήματα πληροφορικής.
Ξαναρωτάω και πάλι:Γιατί εμένα με 4 παιδαγωγικά μαθήματα δεν μου δίνει παιδαγωγικό και δίνει στο ΠΑΠΕΙ με τα 15 μαθήματα;Ποιος κάνει τα περισσότερα πάει; &αν ναι, γιατί εμένα με 55 μαθήματα πληροφορικής με κάνει ίσο με πληροφορικό με 6 μαθήματα;Εκει το μέτρημα για τον Λυκουρεντζο δεν μετράει;;;
Το ότι όλοι μας μπορούμε να σταθούμε στην τάξη δεν μου λεει τίποτα.Με την ίδια λογική και εγώ με τα 5 παιδαγωγικά είμαι ίσαξιος με τον απόφοιτο του ΠΑΠΕΙ αλλά ο  υφυπουργός έχει άλλη γνώμη και μας ξεχωρίζει..Αυτη είναι η μπανανία που λέγεται Ελλάδα...

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 07:55:56 pm »
Παράθεση
και όσο αφορά την ερώτησή σου, εάν θα έπρεπε να εξετάζονται ΠΕ19 και ΠΕ20 μαζί...ναι. αλλά ο ΑΣΕΠ είναι τόσο απαξιωμένος και επιζήμιος στο μυαλό μου, που προσωπικά... σκασίλα μου. για το αν θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστοση...όχι.
Ρε φιλενάδα θα με τρελλάνεις...τί είναι οι ΠΕ20 για να έχουν ποσόστωση στον ΑΣΕΠ? Άτομα με ειδικές ανάγκες? Και κάτι άλλο..δεν μπορεί κάποιος ΠΕ20 να απαντήσει στην ερώτησή μου? Γιατί κάθεσαι εσύ και μου υπερασπίζεσαι την ισοτιμία τους..Και μην το ρίχνουμε στην παλαβή περί απαξιωμένου ΑΣΕΠ γιατί όσο απαξιωμένος είναι για τους ΠΕ19 άλλο τόσο είναι και για τους ΠΕ20...

Παράθεση
Ο απόφοιτος του ΤΕΙ με ΠΣ εφάμιλλο του ΜΙΤ, είναι του αντίστοιχου επιπέδου και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την ικανότητά του και τις γνώσεις του σε κανέναν συνάδελφο και σε κανέναν ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει "παίρνω πτυχίο". Σημαίνει ότι εξετάστηκα για το εάν είμαι ικανός να ανταποκριθώ στο ΠΣ της σχολής μου, και τα κατάφερα. Στην μετά-πτυχίο εποχή, ο βαθμός εισαγωγής του καθενός μας στην σχολή, δεν αφορά κανέναν.
Αυτό σημαίνει παίρνω πτυχίο στην φαύλη ελλάδα..γιατί σε άλλες χώρες υπάρχει αξιολόγηση και μάλιστα αυστηρή για το τί είναι το κάθε πανεπιστήμιο..
Παράθεση
Επίσης να σημείωσω, ότι επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά τις ανάγκες του επαγγέλματος του καθηγητή σε παιδαγωγικές γνώσεις και εστιάζεις στο θέμα του επιπέδου των γνώσεων πάνω στην επιστήμη της πληροφορικής.
Οσο για τις παιδαγωγικές γνώσεις ας τις αποκτήσουν έμπρακτα και όχι τύποις οι καθηγητικές σχολές και μετά τις αποκτάμε κι εμείς..αλλά μην τρελλαίνεσαι και μην αντιμετωπίζεις την παιδαγωγική κατάρτιση ως την ιερή αγελάδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας...Να σου δείξω καθηγήτριες με ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν την παλεύουν στάλα..
Παράθεση
Αλήθεια θεωρείς ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχει αρκετές γνώσεις (στο γνωστικό) για να διδάξει το μάθημα πληροφορικής
στο γυμνάσιο ή τα μαθήματα επιλογής στο λύκειο ή το μάθημα προγραμματισμού για τις πανελλήνιες;;
Εσύ ποια μαθήματα έχεις κάνει και θεώρησες ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ θα υπολειπόταν στο γνωστικό αντικείμενο;
Θα σου απαντήσω με τις βάσεις των Πανελληνίων των ΤΕΙ Πληροφορικής..και με το ελλιπέστατο ΠΣ των περισσότερων ΤΕΙ,καθως και με μια... ερώτηση: Που νομίζεις ότι υστερεί ο πτυχιούχος Μαθηματικός που έχει πάρει μαθήματα Πληροφορικής στο Πανμιο από τους ΠΕ19/20? Ποιό μάθημα  Πληροφορικής νομίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει?

"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:24:44 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 10:10:22 am »
Ρε φιλενάδα θα με τρελλάνεις...τί είναι οι ΠΕ20 για να έχουν ποσόστωση στον ΑΣΕΠ? Άτομα με ειδικές ανάγκες?
Μα είπαμε, συμφωνώ να καταργηθεί η ποσόστοση. Γιατί μπήκε; Μία καλή εξήγηση έχει δοθεί μάλλον σε άλλο thread.

Και κάτι άλλο..δεν μπορεί κάποιος ΠΕ20 να απαντήσει στην ερώτησή μου? Γιατί κάθεσαι εσύ και μου υπερασπίζεσαι την ισοτιμία τους..Και μην το ρίχνουμε στην παλαβή περί απαξιωμένου ΑΣΕΠ γιατί όσο απαξιωμένος είναι για τους ΠΕ19 άλλο τόσο είναι και για τους ΠΕ20...
Δεν μπορείς να "κάνεις παραγγελία" ποιός θα σου απαντήσει σε ένα φόρουμ και ποιος όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.
Εγώ προσωπικά, την μόνη ισοτιμία που έχω υπερασπιστεί μέχρι στιγμής, είναι η ισοτιμία όλων μας με τον πάτο του (εκπαιδευτικού) κουβά  ;D
Και χαίρομαι που συμφωνείς ότι ο ΑΣΕΠ είναι απαξιωμένος. Αλλά αφού το καταλαβαίνεις, γιατί τον χρησιμοποιείς ως κριτήριο για την "ισοτιμία" των ειδικοτήτων; Είναι σαν να χρησιμοποιείς ως κριτήριο περί ικανότητας οδήγησης μεταξύ του Σουμάχερ και του Ραϊκόνεν, το ποιος ξέρει να οδηγάει καλύτερα τέθριππο. Who cares ??? τι μας δείχνει αυτό;;;

Αυτό σημαίνει παίρνω πτυχίο στην φαύλη ελλάδα..γιατί σε άλλες χώρες υπάρχει αξιολόγηση και μάλιστα αυστηρή για το τί είναι το κάθε πανεπιστήμιο..
Δεκτόν.Αλλά και εκεί "παίρνω πτυχίο" σημαίνει το ίδιο ακριβώς πράμα ("εξετάστηκα για το εάν είμαι ικανός να ανταποκριθώ στο ΠΣ της σχολής μου, και τα κατάφερα"). Δεν νομίζω ότι ζητάει κανείς στον απόφοιτο πανεπιστημίου της Γαλλίας, να του δείξει το σκορ του στο Μπακαλορεά.

Οσο για τις παιδαγωγικές γνώσεις ας τις αποκτήσουν έμπρακτα και όχι τύποις οι καθηγητικές σχολές και μετά τις αποκτάμε κι εμείς.
ΧΑΧΑ! είσαι έτοιμος για δημόσιος υπάλληλος  ;D (αστειεύομαι)

.Να σου δείξω καθηγήτριες με ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν την παλεύουν στάλα..
Πολύ μου αρέσει αυτό το "κατά περίπτωση" επιχείρημα που λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλοάμ για τα πάντα. Λέω να το χρησιμοποιήσω και γω....
"Να σου δείξω καθηγητές ΠΕ20/μαθηματικούς με σεμινάρια, που βάζουν κάτω τους ΠΕ19 και τους πατάνε"
niiiiiice  :D

Που νομίζεις ότι υστερεί ο πτυχιούχος Μαθηματικός που έχει πάρει μαθήματα Πληροφορικής στο Πανμιο από τους ΠΕ19/20? Ποιό μάθημα  Πληροφορικής νομίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει?
Δεν ξέρω. Θα πρέπει να δω το είδος των μαθημάτων. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν σχολές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην λίστα.
Παράθεση
Στο 1ο θεωρώ πως υπάρχουν λίγες σχολές που αυτή τη στιγμή είναι στην λίστα και δεν προσφέρουν επαρκή κατάρτιση στην πληροφορική, τόση όση χρειάζεται για να μπορείς να ανταποκριθείς άνετα στα γυμνασιακά και λυκειακά μαθήματα.
Αλλά δεν είναι απαραίτητα όλες ΤΕΙ (μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι. δεν έχω κοιτάξει τα ΠΣ όλων των σχολών που είναι στην λίστα). Αλλά και πάλι θεωρώ αυτό το κακό, μικρό σε σχέση με το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη σχολή που να βγάζει καθηγητές, η οποία θα είναι και η μόνη με δικαίωμα διορισμού των αποφοίτων της.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 11:38:27 am »
Παράθεση
Οσο για τις παιδαγωγικές γνώσεις ας τις αποκτήσουν έμπρακτα και όχι τύποις οι καθηγητικές σχολές και μετά τις αποκτάμε κι εμείς..αλλά μην τρελλαίνεσαι και μην αντιμετωπίζεις την παιδαγωγική κατάρτιση ως την ιερή αγελάδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας...Να σου δείξω καθηγήτριες με ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν την παλεύουν στάλα..
Αν θελεις απάντησε σε όλο αυτό και όχι στις τελευταίες 10 λέξεις..επειδή έχω τελειώσει ΑΣΠΑΙΤΕ και ξέρω θέλω να σου πω ότι μεσα στο μυαλό σου την έχεις θεοποιήσει..η σχολή είναι της πλάκας (9.4 χωρίς καθόλου διάβασμα) και το μόνο που αξίζει είναι οι μικροδιδασκαλίες της, οι  οποίες θα μπορούσαν να γινονται σε ένα σοβαρό και άκρως πρακτικό και δημιουργικό ΠΕΚ. Και εν πάσει περιπτώσει δε δέχομαι ότι ένας φιλόλογος που δεν έχει κάνει τις μικροδιδασκαλίες της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει παιδαγωγική κατάρτιση κι εσυ που δεν τις έχεις κάνει να έχεις..Και οι 2 σας μπορειτε να κάνετε καλό ή άθλιο μάθημα όπως κι εγώ μπορω να κάνω καλό ή άθλιο μάθημα κι ας έχω πει και τον όρκο στην ΑΣΠΑΙΤΕ..Το γνωστικό αντικείμενο όμως φιλενάδα θα πρέπει να το κατέχεις πως θα γίνει..
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 11:51:38 am »
Παράθεση
Δεν μπορείς να "κάνεις παραγγελία" ποιός θα σου απαντήσει σε ένα φόρουμ και ποιος όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.
Εγώ προσωπικά, την μόνη ισοτιμία που έχω υπερασπιστεί μέχρι στιγμής, είναι η ισοτιμία όλων μας με τον πάτο του (εκπαιδευτικού) κουβά  Grin
Και χαίρομαι που συμφωνείς ότι ο ΑΣΕΠ είναι απαξιωμένος. Αλλά αφού το καταλαβαίνεις, γιατί τον χρησιμοποιείς ως κριτήριο για την "ισοτιμία" των ειδικοτήτων; Είναι σαν να χρησιμοποιείς ως κριτήριο περί ικανότητας οδήγησης μεταξύ του Σουμάχερ και του Ραϊκόνεν, το ποιος ξέρει να οδηγάει καλύτερα τέθριππο. Who cares Huh τι μας δείχνει αυτό;;;
Καλα μεχρι και σε αυτο εσυ απάντησες..ρητορικό ειναι το ερώτημα..προφανως και δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει..άλλωστε για να απαντήσει πρέπει να έχει και κάτι να πει..Οσο για την ισοτιμια που λες σου χω πει και σε αλλο τοπικι οτι αυτη η μιζερια δρα ως αυτοεκπληρουμενη προφητεια..
Δεν χρησιμοποιώ τον ΑΣΕΠ ως κριτηριο ισοτιμιας των ειδικοτήτων..το ΥΠΕΠΘ είναι υπεύθυνο για τον κατακερματισμο του κλάδου..αν υπηρχε ενιαίος κλάδος δε θα υπηρχε καμια γκρινια απο κανεναν. Απο τη στιγμη που τον σπας για τις ιδιες θέσεις μου δίνεις το δικαίωμα να θεωρήσω είτε τον ΠΕ19 (λίγο δύσκολο λόγω ψυχολογικής βαρύτητας πτυχίου) ή τον ΠΕ20 ως ειδικη κατηγορια. Ε..λίγο οι βάσεις των ΠΕ20 λίγο ότι πάτωσαν στον ΑΣΕΠ μου δίνεις επιχειρήματα να φτιάξω αυτό το τοπικ στο οποίο αν ήταν τόσο παράλογα όσα γράφω θα έπρεπε να γίνει κόλαση..

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 12:23:46 pm »
Όλοι καταντήσαμε αξιολογητές και προσπαθούμε να πούμε ποιος αξίζει και ποιος όχι.
Πείτε μου εσείς που προκαλείτε την διάσπαση των πληροφορικών αν γουστάρετε πραγματικά να παίρνετε τον ίδιο μισθό με μια κομμώτρια.
Γκλουπ, δε σας αρέσει ε; Γιατί δε συγκρίνετε την ειδικότητα σας με αυτή των άλλων ειδικοτήτων;
Γιατί δεν βλέπετε ότι κάποιοι άλλοι τελείωσαν γιατροί; Όλο τον εαυτούλη μας και όσους είναι από κάτω κοιτάμε;
Γιατί δεν βλέπετε ότι υπάρχουν απόφοιτοι ΑΕΙ πέρασαν στο τσακ και απόφοιτοι ΤΕΙ που αρίστευσαν;
Γιατί δεν κοιτάζετε που ο γείτονας σας παίρνει περισσότερα λεφτά ενώ δεν τα αξίζει;
Ο καθένας κάθεται και συζητά για θέματα που αφορούν το δικό του όφελος.
Είμαι σίγουρος ότι όταν διοριστείτε δε θα ξαναασχοληθείτε με όσους βλέπετε εσείς "κατώτερους".
Μας έχουν βάλει όλους σε ένα τεράστιο τσουβάλι και ο καθένας τραβάει τα πόδια του άλλου για να μην ανέβει στην κορυφή.
Την απόφαση να είμαι μια εξαίρεση στον κλάδο δεν την έβγαλα εγώ αλλά κάποιος άλλος τον οποίο ενδεχομένως να έχεις ψηφίσει, είτε είναι πράσινος είτε είναι μπλε.
Οπότε μην κατηγορείς εμένα ή τον άλλο που προσπαθεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του να γίνει εκπαιδευτικός.
Το έχω ξαναπεί, αν παλέψουμε όλοι μαζί για κάτι κοινό, πιο εύκολα θα πετύχουμε. Σκεφτείτε το
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 12:29:08 pm από psych@ra »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2009, 01:27:32 pm »
Ε..λίγο οι βάσεις των ΠΕ20 λίγο ότι πάτωσαν στον ΑΣΕΠ μου δίνεις επιχειρήματα να φτιάξω αυτό το τοπικ στο οποίο αν ήταν τόσο παράλογα όσα γράφω θα έπρεπε να γίνει κόλαση..
ως moderator αυτού του φόρουμ , έχω να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την κοινότητα του pde που δεν έπεσε στην παγίδα να ανοίξει yao ανούσιο flamewar (πράγμα που θα ήταν αυτό το τόπικ εάν είχε γίνει "κόλαση") :)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2009, 10:52:39 am »
Ε..λίγο οι βάσεις των ΠΕ20 λίγο ότι πάτωσαν στον ΑΣΕΠ μου δίνεις επιχειρήματα να φτιάξω αυτό το τοπικ στο οποίο αν ήταν τόσο παράλογα όσα γράφω θα έπρεπε να γίνει κόλαση..
ως moderator αυτού του φόρουμ , έχω να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την κοινότητα του pde που δεν έπεσε στην παγίδα να ανοίξει yao ανούσιο flamewar (πράγμα που θα ήταν αυτό το τόπικ εάν είχε γίνει "κόλαση") :)

ετσι ετσι εισαι και ...ω τους moderators  ;D ;D ;D ;D

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2009, 09:22:58 am »
Σβήστηκαν κάποια υβριστικά μηνύματα (και κατά συνέπεια και οι απαντήσεις σε αυτά).
Το προσωπικό chit-chat παρακαλώ να γίνεται σε πμ και όχι στον δημόσιο χώρο του φόρουμ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182728
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)