0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο Παπει ο κύριος Λυκουρεντζος μετρούσε τα παιδαγωγικά μαθήματα και έδωσε παιδαγωγική κατάρτιση, σε αυτό το τμήμα να τον ρωτήσω πως το έκανε τμήμα πληροφορικής;Δεν μέτρησε τα λιγοστά μαθήματα πληροφορικής που κάνουν;
και όσο αφορά την ερώτησή σου, εάν θα έπρεπε να εξετάζονται ΠΕ19 και ΠΕ20 μαζί...ναι. αλλά ο ΑΣΕΠ είναι τόσο απαξιωμένος και επιζήμιος στο μυαλό μου, που προσωπικά... σκασίλα μου. για το αν θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστοση...όχι.
Ο απόφοιτος του ΤΕΙ με ΠΣ εφάμιλλο του ΜΙΤ, είναι του αντίστοιχου επιπέδου και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την ικανότητά του και τις γνώσεις του σε κανέναν συνάδελφο και σε κανέναν ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει "παίρνω πτυχίο". Σημαίνει ότι εξετάστηκα για το εάν είμαι ικανός να ανταποκριθώ στο ΠΣ της σχολής μου, και τα κατάφερα. Στην μετά-πτυχίο εποχή, ο βαθμός εισαγωγής του καθενός μας στην σχολή, δεν αφορά κανέναν.
Επίσης να σημείωσω, ότι επιμένεις να αγνοείς επιδεικτικά τις ανάγκες του επαγγέλματος του καθηγητή σε παιδαγωγικές γνώσεις και εστιάζεις στο θέμα του επιπέδου των γνώσεων πάνω στην επιστήμη της πληροφορικής.
Αλήθεια θεωρείς ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχει αρκετές γνώσεις (στο γνωστικό) για να διδάξει το μάθημα πληροφορικής στο γυμνάσιο ή τα μαθήματα επιλογής στο λύκειο ή το μάθημα προγραμματισμού για τις πανελλήνιες;; Εσύ ποια μαθήματα έχεις κάνει και θεώρησες ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ θα υπολειπόταν στο γνωστικό αντικείμενο;
Ρε φιλενάδα θα με τρελλάνεις...τί είναι οι ΠΕ20 για να έχουν ποσόστωση στον ΑΣΕΠ? Άτομα με ειδικές ανάγκες?
Και κάτι άλλο..δεν μπορεί κάποιος ΠΕ20 να απαντήσει στην ερώτησή μου? Γιατί κάθεσαι εσύ και μου υπερασπίζεσαι την ισοτιμία τους..Και μην το ρίχνουμε στην παλαβή περί απαξιωμένου ΑΣΕΠ γιατί όσο απαξιωμένος είναι για τους ΠΕ19 άλλο τόσο είναι και για τους ΠΕ20...
Αυτό σημαίνει παίρνω πτυχίο στην φαύλη ελλάδα..γιατί σε άλλες χώρες υπάρχει αξιολόγηση και μάλιστα αυστηρή για το τί είναι το κάθε πανεπιστήμιο..
Οσο για τις παιδαγωγικές γνώσεις ας τις αποκτήσουν έμπρακτα και όχι τύποις οι καθηγητικές σχολές και μετά τις αποκτάμε κι εμείς.
.Να σου δείξω καθηγήτριες με ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν την παλεύουν στάλα..
Που νομίζεις ότι υστερεί ο πτυχιούχος Μαθηματικός που έχει πάρει μαθήματα Πληροφορικής στο Πανμιο από τους ΠΕ19/20? Ποιό μάθημα Πληροφορικής νομίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει?
Στο 1ο θεωρώ πως υπάρχουν λίγες σχολές που αυτή τη στιγμή είναι στην λίστα και δεν προσφέρουν επαρκή κατάρτιση στην πληροφορική, τόση όση χρειάζεται για να μπορείς να ανταποκριθείς άνετα στα γυμνασιακά και λυκειακά μαθήματα.
Οσο για τις παιδαγωγικές γνώσεις ας τις αποκτήσουν έμπρακτα και όχι τύποις οι καθηγητικές σχολές και μετά τις αποκτάμε κι εμείς..αλλά μην τρελλαίνεσαι και μην αντιμετωπίζεις την παιδαγωγική κατάρτιση ως την ιερή αγελάδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας...Να σου δείξω καθηγήτριες με ΑΣΠΑΙΤΕ που δεν την παλεύουν στάλα..
Δεν μπορείς να "κάνεις παραγγελία" ποιός θα σου απαντήσει σε ένα φόρουμ και ποιος όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά.Εγώ προσωπικά, την μόνη ισοτιμία που έχω υπερασπιστεί μέχρι στιγμής, είναι η ισοτιμία όλων μας με τον πάτο του (εκπαιδευτικού) κουβά GrinΚαι χαίρομαι που συμφωνείς ότι ο ΑΣΕΠ είναι απαξιωμένος. Αλλά αφού το καταλαβαίνεις, γιατί τον χρησιμοποιείς ως κριτήριο για την "ισοτιμία" των ειδικοτήτων; Είναι σαν να χρησιμοποιείς ως κριτήριο περί ικανότητας οδήγησης μεταξύ του Σουμάχερ και του Ραϊκόνεν, το ποιος ξέρει να οδηγάει καλύτερα τέθριππο. Who cares Huh τι μας δείχνει αυτό;;;
Ε..λίγο οι βάσεις των ΠΕ20 λίγο ότι πάτωσαν στον ΑΣΕΠ μου δίνεις επιχειρήματα να φτιάξω αυτό το τοπικ στο οποίο αν ήταν τόσο παράλογα όσα γράφω θα έπρεπε να γίνει κόλαση..
Παράθεση από: Mixanikos_HY στις Σεπτεμβρίου 07, 2009, 11:51:38 am Ε..λίγο οι βάσεις των ΠΕ20 λίγο ότι πάτωσαν στον ΑΣΕΠ μου δίνεις επιχειρήματα να φτιάξω αυτό το τοπικ στο οποίο αν ήταν τόσο παράλογα όσα γράφω θα έπρεπε να γίνει κόλαση.. ως moderator αυτού του φόρουμ , έχω να δηλώσω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την κοινότητα του pde που δεν έπεσε στην παγίδα να ανοίξει yao ανούσιο flamewar (πράγμα που θα ήταν αυτό το τόπικ εάν είχε γίνει "κόλαση")