0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πρώτο μου μήνυμα και ώρα να σας μπερδέψω...Λοιπόν έχουμε και λέμε για τον επαγγελματικό μου βίο:1) 1983: 1 χρόνο ΤΑΕ2) 1987-1989: 2 χρόνια έφεδρος αξιωματικός3) 1989-1994: 5 χρόνια ΤΕ
Ευχαριστώ πολύ για το άμεσο της απάντησης!Εχω διαβάσει τα περισσότερα ποστς αλλά γεγονός είναι ότι εξακολουθώ να έχω κάποιες απορίες.Τώρα σχετικά με τις απαντήσεις:3) Όποια χρόνια αναγνωρίσω για μισθολογική εξέλιξη στο Δημόσιο αποτελούν ταυτόχρονα και την Δημόσια Πραγματική μου Υπηρεσία ή απαιτείται εξαρχής διαδικασία όταν πάω για σύνταξη; ΝΑΙ Το ΝΑΙ αφορά την πρώτη εκδοχή ή την δεύτερη;Την πρώτη εκδοχή4) Μπορώ τώρα να αναγνωρίσω το στρατό καταβάλλοντας τις σχετικές εισφορές; Αυτά τα 2 χρόνια θα μεταβάλουν αυτόματα το ΜΚ μου (θα θεωρηθούν προϋπηρεσία για τη μισθοδοσία);; Αυτόματα η προϋπηρεσία μου σαν εκπαιδευτικός θα αυξηθεί και αυτή κατά 2 χρόνια ή όχι; Αυτό θα πρέπει αν το ρωτήσεις σε κάποια ταμεία νομίζω μπορείς σε κάποια όχι!Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα... Δεν θυμάμαι σε ποιο ταμείο ( ΜΤΠΥ ή ΤΠΔΥ ) δεν αναγνωρίζεται ο στρατός5) Τι με συμφέρει να κάνω για το διάστημα 1986-1989; Να το αναγνωρίσω με βάση τη Σύμβαση έργου που προανέφερα οπότε και θα πάρω περίπου 35 μήνες από 9/96-8/99 ή να αναγνωρίσω τις ώρες ΙΕΚ που μαζί με του ΤΕΙ μου δίνουν 3χ9=27 μήνες; Σαφώς μισθολογικά συμφέρουν οι 35 αλλά μήπως αν κάπου χρειαστώ διδακτική προϋπηρεσία δεν θα φαίνονται αυτοί οι μήνες; Σε συμφέρει να αναγνωρίσεις τα χρόνια σου και για μισθολογία και για προυπηρεσία.Ρώτα στο ΥΠΕΠΘ βρες τηλέφωνα από την ALFAVITA και ενόχλησε το τμήμα προσωπικού,αυτοί ξέρουν......Δηλαδή θα πρέπει να κάνω 2 ξεχωριστές αιτήσεις; Μία για την διδακτική προϋπηρεσία (που θα βάλω τις ώρες ΤΕΙ+ΙΕΚ και μία για το ΜΚ (όπου θα χρησιμοποιήσω τη σύμβαση έργου); Αλλά κάπου διάβασα ότι για να αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία (πχ εκπαιδευτική) θα πρέπει να έχει πρώτα αναγνωρισθεί μισθοδοτικά. Πράγμα που δεν θα συμβεί αν για το ίδιο διάστημα εγώ αναγνωρίσω τη σύμβαση έργου. Υπερκαλύπτονται χρονικά βλέπετε... Κενό νόμου εδώ;;;ΟΧΙ σωστά διάβασες για να αναγνωριστεί η προυπηρεσία πρέπει να δώσουν τα ΜΚ δηλαδή τα μισθοδοτικά.6) Πλασματικά χρόνια αναγνωρίζω (αναμονή επετηρίδα 12 χρόνια) ή αυτό συμβαίνει μόνο αν πάω 67 χωρίς να έχω 35 χρόνια; ΟΧΙΤο ΟΧΙ που πάει; Στο πρώτο σκέλος;Δεν αναγνωρίζονται πλέον πλασματικά χρόνια,μπορείς να το ρωτήσεις σε κάποιον εργατολόγο να σου πει καλύτερα.Ευχαριστώ και sorry για το πρήξιμο...