0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πώς σας φαίνεται το γεγονός ότι επιτέλους άλλαξαν την ύλη των Πανελληνίων τουλάχιστον όσον αφορά τη
Παράθεση από: sec στις Σεπτεμβρίου 25, 2009, 09:46:00 amΠαράθεση από: Marelex στις Σεπτεμβρίου 20, 2009, 11:19:50 pmΜόλις προχτές ανακάλυψα ότι μαθήτριά μου της Γ' Λυκείου, στην καρδιά της Αθήνας, πίστευε ότι πλύση με κόκα κόλα μετά το σεξ προσφέρει αντισύλληψη!!! Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι. Έχω ανοίξει θέμα για συγκέντρωση κοτσάνων εδώ: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=14835.0Θα είχε πλάκα συνάδελφοι να φτιάξουμε ένα ...κοτσανολόγιο βιολογίας Περιμένω τη συμμετοχή σας.Μόνο εσύ έγραψες εκεί.Προφανώς οι συνάδελφοί σου κρίνουν ότι το θέμα αυτό είναι ανάξιο λόγου.Σίγουρα έχεις τους λόγους σου που είσαι τόσο φανατισμένη,αλλά είναι αστείο να είσαι τόσο σίγουρη ότι οι βιολόγοι που κάνουν φυσικοί είναι καλύτεροι από τους φυσικούς που κάνουν βιολογία.Ο κάθε ένας πρέπει να διδάσκει αυτό που σπούδασε.Αυτό διδάχτηκε,αυτό είναι δίκαιο και για τους συναδέλφους των άλλων τμημάτων.Το θέμα όμως είναι ότι οι φυσικοί εύκολα συμπληρώνουν ωράριο σε ένα σχολείο,συνεπώς είναι πολύ λιγότεροι από τους βιολόγους που για να συμπληρώσουν ωράριο στο ίδιο σχολείο,αφού βαριούνται να τρέχουν σε άλλο,διδάσκουν μαθήματα β ανάθεσης.ΥΓ : Είσαι τόσο φανατισμένη,που αρχίζω να πιστεύω πως αυτές τις υπερβολές τις κατέβασες από το μυαλό σου,μόνο και μόνο για να μειώσεις και να εκθέσεις τους συναδέλφους σου.
Παράθεση από: Marelex στις Σεπτεμβρίου 20, 2009, 11:19:50 pmΜόλις προχτές ανακάλυψα ότι μαθήτριά μου της Γ' Λυκείου, στην καρδιά της Αθήνας, πίστευε ότι πλύση με κόκα κόλα μετά το σεξ προσφέρει αντισύλληψη!!! Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι. Έχω ανοίξει θέμα για συγκέντρωση κοτσάνων εδώ: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=14835.0Θα είχε πλάκα συνάδελφοι να φτιάξουμε ένα ...κοτσανολόγιο βιολογίας Περιμένω τη συμμετοχή σας.
Μόλις προχτές ανακάλυψα ότι μαθήτριά μου της Γ' Λυκείου, στην καρδιά της Αθήνας, πίστευε ότι πλύση με κόκα κόλα μετά το σεξ προσφέρει αντισύλληψη!!! Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι.
και ας με συγχωρεί ο άλλος συνάδελφος, είναι μία ιδέα προς την οποία είμαι εντελώς αντίθετη. Όσα είπα, τα είπα με πόνο ψυχής για τα όσα αντιμετωπίζω χρόνια τώρα στα σχολεία και οπωσδήποτε όχι για να κάνω πλάκα με κάτι που είπε μαθητής.
Ο αριθμός των
Παράθεση από: TEM στις Σεπτεμβρίου 25, 2009, 11:00:06 pmΠαράθεση από: sec στις Σεπτεμβρίου 25, 2009, 09:46:00 amΠαράθεση από: Marelex στις Σεπτεμβρίου 20, 2009, 11:19:50 pmΜόλις προχτές ανακάλυψα ότι μαθήτριά μου της Γ' Λυκείου, στην καρδιά της Αθήνας, πίστευε ότι πλύση με κόκα κόλα μετά το σεξ προσφέρει αντισύλληψη!!! Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι. Έχω ανοίξει θέμα για συγκέντρωση κοτσάνων εδώ: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=14835.0Θα είχε πλάκα συνάδελφοι να φτιάξουμε ένα ...κοτσανολόγιο βιολογίας Περιμένω τη συμμετοχή σας.Μόνο εσύ έγραψες εκεί.Προφανώς οι συνάδελφοί σου κρίνουν ότι το θέμα αυτό είναι ανάξιο λόγου.Σίγουρα έχεις τους λόγους σου που είσαι τόσο φανατισμένη,αλλά είναι αστείο να είσαι τόσο σίγουρη ότι οι βιολόγοι που κάνουν φυσικοί είναι καλύτεροι από τους φυσικούς που κάνουν βιολογία.Ο κάθε ένας πρέπει να διδάσκει αυτό που σπούδασε.Αυτό διδάχτηκε,αυτό είναι δίκαιο και για τους συναδέλφους των άλλων τμημάτων.Το θέμα όμως είναι ότι οι φυσικοί εύκολα συμπληρώνουν ωράριο σε ένα σχολείο,συνεπώς είναι πολύ λιγότεροι από τους βιολόγους που για να συμπληρώσουν ωράριο στο ίδιο σχολείο,αφού βαριούνται να τρέχουν σε άλλο,διδάσκουν μαθήματα β ανάθεσης.ΥΓ : Είσαι τόσο φανατισμένη,που αρχίζω να πιστεύω πως αυτές τις υπερβολές τις κατέβασες από το μυαλό σου,μόνο και μόνο για να μειώσεις και να εκθέσεις τους συναδέλφους σου.Λοιπόν, αγαπητέ συνάδελφε ΤΕΜ, τώρα μπόρεσα να δω κάποια μηνύματα του φόρουμ λόγω απουσίας μου κι έπεσα πάνω στα παραπάνω. Αν και έχει περάσει καιρός, τα φέρνω και πάλι στο προσκήνιο, γιατί τα έγραψες παραθέτοντας το όνομά μου, οδηγώντας με στο συμπέρασμα ότι απευθύνεσαι σε μένα. Είναι έτσι;;; Μήπως στη βιασύνη σου να οργανώσεις επίθεση ενάντια στη βιολογική λαίλαπα, δεν πρόσεξες ότι το μήνυμα περι κοτσανολογίου δεν ήταν δικό μου;; Για την ακρίβεια - και ας με συγχωρεί ο άλλος συνάδελφος, είναι μία ιδέα προς την οποία είμαι εντελώς αντίθετη. Όσα είπα, τα είπα με πόνο ψυχής για τα όσα αντιμετωπίζω χρόνια τώρα στα σχολεία και οπωσδήποτε όχι για να κάνω πλάκα με κάτι που είπε μαθητής. Επίσης στο μήνυμα σου αναφέρεις τη λέξη «φανατισμένη» και υποθέτω και πάλι ότι απευθύνεσαι σε μένα μια και ο φίλος sec δεν έχει αποκαλύψει το φύλο του στο προφίλ του. Να πω λοιπόν –αν και δεν έχω ανάγκη να απολογηθώ - ότι εκτός από το ότι το κοτσανολόγιο δεν είναι δικό μου πνευματικό παιδί, το περιστατικό με την κοκα κόλα δεν είναι υπερβολή, δυστυχώς είναι 100% αληθινό. Παράλληλα το ποιος είναι φανατισμένος εδώ μέσα είναι κάτι που όλοι έχουμε την κοινή αντίληψη να κρίνουμε χωρίς να απευθύνουμε χαρακτηρισμούς ο ένας στον άλλον. Θα σου ήμουν υποχρεωμένη αν δεν με αμφισβητούσες, κυρίως αφού δεν με γνωρίζεις, δεν ξέρεις ούτε ποια είμαι, ούτε ποια είναι η πορεία μου στο χώρο. Ξόδεψες πολύ χρόνο, μέρες τώρα, για να αποδείξεις ότι οι φυσικοί είναι οι καλύτεροι από όλους, ενώ από την άλλη έκανες ότι μπορούσες για να αποδείξεις το αντίθετο. Και τα κατάφερες περίφημα από ό,τι είδα. Άσε που έκανες και παρατήρηση σε μένα ότι θέλω να μειώσω τους συναδέλφους μου!! Να σου επιστρέψω τη σύσταση με την υπενθύμιση ότι κι εγώ και όλοι εδώ μέσα συνάδελφοί σου είμαστε, θέλεις δεν θέλεις. Ναι είμαστε βιολόγοι, μην κάθεσαι πολύ κοντά, αλλά όλοι οφείλουμε να τιμάμε τις ειδικότητές μας…. Ναι, καλημέρα σας… ακόμα και οι φυσικοί !!!Αυτά και ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους για την επαναφορά ενός μάλλον ανούσιου θέματος. Δεν θα επαναληφθεί.
Πίστεψέ με το θέμα που αναφέρεις, το άνοιξα με στόχο να μαζέψουμε τις πολλές και απίστευτες παρανοήσεις των παιδιών στο μάθημα της βιολογίας. Το ότι είναι γεγονότα τραυματικά για μας και τραγικά για τα παιδιά είναι παραπάνω από ευνόητο.
Σκέφτηκα να συγκεντρώσουμε εδώ συνάδελφοι ...κοτσάνες στη βιολογία που έχουμε ακούσει από παιδιά που έχουν την ατυχία να διδάσκονται βιολογία από άσχετο καθηγητή. Ξεκινάω εγώ
Οχι, SUNBIRD, ο μοναδικος λογος που ο αριθμος των βιολογων ηταν "μεγαλος" στην αρχη ηταν γιατι ο κλαδος δεν ειχε σπασει κι οι βιολογοι ειχαν υψηλοτερες βαθμολογιες στις γραπτες εξετασεις.
Αλλά η διαμαρτυρια των Φυσικων ηταν τοσο εντονη που στον ΑΣΕΠ 2004 (που ελαβε χωρα το 2005) τα θεματα των βιολογων ηταν δραματικης δυσκολιας κι ελαχιστοι διοριστηκαν.
Ειναι ανηκουστο να ειμαστε η μοναδικη χωρα της ΕΕ με μαθητες που ξεκινανε το λυκειο με μηδεν ωρες βιολογιας και συνεχιζουν με μια!!!