0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
trust... έχεις απόλυτο δίκαιο, και προσωπικά πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε στους πρώτους διορισμούς όταν στους 11700 πήραμε το απόλυτο μηδέν ΠΕ 95 και ΔΕ 67 αλλά και στους δεύτερους διορισμούς 8700 ΠΕ 43 και ΔΕ 30, 17ος κλάδος σε αριθμό διορισμών,τον κλαδο δηλ των 1800 προσλήψεων αναπληρωτων.
Ένα θέμα είναι οι κατάληψη ωρών πληροφορικής από μη-πτυχιούχους. Έχουμε φτάσει στο 2024 και αντί να ευαισθητοποιηθούν οι μη-πτυχιούχοι και να αναλάβουν ώρες σε αυτό που πραγματικά σπούδασαν, συνεχίζουν με ένα σεμινάριο 300 ωρών να διδάσκουν τα παιδιά μας.Υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν οι αναπληρωτές σε συνεννόηση με δικηγόρο: 1. να ζητήσουν με γραπτή αίτηση τους από το Υπουργείο να τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέγουν στο πληροφοριακό σύστημα ( https://opsyd.sch.gr ) σχολεία στα οποία υπηρετεί εκπαιδευτικός μη-πτυχιούχος πληροφορικής και ο οποίος θα μπορεί να συνεχίσει να διδάσκει σε κενά στην πραγματική του ειδικότητα (γυμναστής, γεωλόγος κλπ) στο ίδιο ή/και σε κοντινό/α σχολείο/α2. το υπουργείο φυσικά θα απαντήσει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται 3. επί της άρνησης του υπουργείου να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στα Διοικητικά ΕφετείαΑν μαζευτείτε 50 άτομα και καταθέσετε και υπογράψετε ΜΙΑ (την ίδια) αίτηση, το ίδιο έγγραφο, θα πάρετε όλοι την ίδια απάντηση από το υπουργείο. Τότε και οι 50 μπορείτε να μπείτε στο ίδιο δικόγραφο άρα υπολογίστε περίπου 1500 / 50 = 30 ευρώ ο κάθε ένας για να πληρώσετε την αίτηση ακύρωσης και την αίτηση αναστολής και να διεκδικήσετε μια καλύτερη τύχη.Θυμόμαστε ότι αυτή την στιγμή προσλαμβανόμαστε ή διοριζόμαστε ως ΠΕ19/20 (ΠΕ86) στις θέσεις μας γιατί μερικοί πληροφορικοί, μέλη του ΣΠΕΥΠΚ και αργότερα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, έκαναν δικαστήρια το 1995 και τα κέρδισαν το 2003 [1] για να μην προηγούνται μη-πτυχιούχοι πληροφορικής κλπ. Και είναι αυτό το δικαστήριο το οποίο (1) έθεσε τις βάσεις για να μην μπορούν μη-πτυχιούχοι πληροφορικής να λειτουργούν ως αλεξιπτωτιστές και σε άλλες δομές εκπαίδευσης (α' βαθμια, κδβμ, ιεκ κλπ) και (2) ισχυροποίησε την κατοχή του πτυχίου σε άλλα υπουργεία.Δεν βλέπω εύκολα άλλον δρόμο. Πολύ προσοχή στην επιλογή δικηγόρου, δεν αρκεί να σας το πει φίλο σας, δικηγόρος θα σας προτείνει δικηγόρο.
https://www.epe.org.gr/fileadmin/ttnews_imported/20170406_%CE%98%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD.pdfΠριν μερικά χρόνια είχα ασχοληθεί αρκετά με το θέμα και σας διαβεβαιώ ότι οι εν λόγω συνάδελφοι στην μεγαλύτερη τους πλειοψηφία καλύπτουν θέσεις γυμνασίου. Είχαν γίνει κινήσεις κυρίως από την ΕΠΕ (βλ. έγγραφο παραπάνω) αλλά έπεσαν στο κενό. Νομίζω ότι ούτε τώρα θα ιδρώσει το αυτί του υπουργείου. Μάλλον, δυστυχώς, θα χρειαστεί να περιμένει ο κλάδος 5-10 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθούν όλοι αυτοί.Προς το παρόν χρειάζεται ισχυροποίηση της πληροφορικής στην α/θμια με οργανικές όπου πρέπει, αύξηση των ωρών στις μεγάλες τάξεις και Ά ανάθεση στα εργαστήρια δεξιοτήτων.Στη β/θμια αύξηση ωρών σε β και γ γυμνασίου και πολλά άλλα που έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά.Σίγουρα χωρίς πίεση δεν κερδίζεται τίποτα.Υ.Γ. Να με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι άλλων κλάδων. Δεν είμαι καθόλου διασπαστικός. Απλά, αν και διορισμένος, θεωρώ ότι η πληροφορική δεν έχει ακόμη την θέση που της πρέπει στο κάδρο της εκπαίδευσης. Φυσικά παρόμοια ζητήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι κλάδοι και οφείλουν και αυτοί να διεκδικούν το δίκαιο για αυτούς.
Νομίζω ότι ούτε τώρα θα ιδρώσει το αυτί του υπουργείου. Μάλλον, δυστυχώς, θα χρειαστεί να περιμένει ο κλάδος 5-10 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθούν όλοι αυτοί.
Με κανενα δικαστηριο δεν προκειται να πανε οι μη-πτυχιουχοι Πληροφορικης πισω στο βασικο τους πτυχιο. Οποιος θελει να σπαταλησει τα λεφτα του, ας παει. Πολιτικη λυση απαιτειται για να γινει αυτο , οπου ο Υπουργος θα εδινε εντολη για υποχρεωτικη μεταταξη στο βασικο πτυχιο του καθενος.