0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διάβαζω με προσοχή τα όσα γράφεις για το τι έχει συμβεί στον κλάδο μας από τη σύστασή του το 1992. Είμαι ΠΕ19 (Μηχανικών Η/Υ Πάτρας) και κατάφερα μετά από 4 χρόνια προσπάθειας να διοριστώ επιτέλους φέτος αφού βέβαια ορκιστεί νέα κυβέρνηση. (τυχαίνει να διορίζομαι από τον πίνακα αλλά να είμαι και στους διοριστέους του ΑΣΕΠ ΠΕ19 φέτος) Για την κατάσταση στον κλάδο μας γνωρίζω ότι από τους 5000 και πλέον διορισμένους πληροφορικούς πάνω από το 50% δεν έχει πτυχίο Πληροφορικής. Ειλικρινά όμως δεν είχα γνώση για ακριβή στοιχεία όπως νόμοι, Π.Δ., ΦΕΚ κλπ. Θα σε παρακαλούσα αν έχεις τη θέληση, τη γνώση και τη δυνατότητα να συνεχίσεις και παρακάτω, για το τι έγινε δηλαδή και μετά το 1996 με νόμους και αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ για διορισμό καθηγητών Πληροφορικής. Τουλάχιστον μέχρι το 2005 (από εκεί και πέρα γνωρίζω...).Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά και θ' ακούω με "ευλάβεια" τα όσα αναφέρεις...
Σε άλλο topic έχει συζητηθεί η μετάταξη αυτών στον κλάδο που ανήκουν.
Παράθεση από: skarag στις Σεπτεμβρίου 15, 2009, 10:02:51 amΣε άλλο topic έχει συζητηθεί η μετάταξη αυτών στον κλάδο που ανήκουν.Και στραβος ειναι ο γιαλος και στραβα αρμενιζουμε και εμεις. Εχουμε λυσει ολα τα προβληματα μας σαν κλαδος και λεμε να ασχοληθουμε και με αυτους που (ΚΑΚΩΣ) διδασκουν πληροφορικη με σεμιναρια. Μαζι σας και εγω λοιπον. Ας πουμε οτι αυτοι ειναι 3000. Α) Πως τους βρισκουμε; Παμε και κοιταμε πτυχια απο το 1992; Υπαρχουν αρχες που προστατεουν τα προσωπικα δεδομενα (μην ξεχναμε ολοι αυτοι ειναι μονιμοι, δεν μπαινουμε στο e-aitisi ή στον Ασεπ να τους βρουμε).
Ισως το καλύτερο και πιο τεκμηριωμένο post που εχω διαβασει εδω και αρκετο καιρο στο forum.Έμαθα αρκετά πράγματα για το παρελθόν που ακουγόντουσαν αποσπασματικά χωρίς να έχω πλήρη επίγνωση του θέματος.Να αναφέρω και εγω ένα παράδειγμα που μου θύμισες τώρα.2α και 3η Λυκείου είχα έναν φυσικό που μας έκανε πληροφορική με κάτι σεμινάρια.Περνάω σε μία σχολη Πληροφορικής του Πολυτεχνείου και τον βρίσκω εκεί να έχει κάνει κατατακτήριες στην σχολη να δίνουμε JAVA και να μου ζητάει να κάτσει απο πίσω μου να αντιγράψει.