0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mpi στις Οκτωβρίου 05, 2010, 04:27:52 pmΠλέον δεν μου φαίνεται για δυσοίωνο. Μια χαρά είναι (Κάτι άλλαξε μάλλον ... )Έναν καλό ΑΣΕΠ και μπήκες στο κόλπο... Καλά ,μην επαναπαυσε κ τόσο!Εκτός κ αν έχεις τη περιβόητη παιδαγωγική επάρκεια...
Πλέον δεν μου φαίνεται για δυσοίωνο. Μια χαρά είναι (Κάτι άλλαξε μάλλον ... )Έναν καλό ΑΣΕΠ και μπήκες στο κόλπο...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕ19-20...ΟΙ "βαπτισμένοι ΠΕ19" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ) ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ... (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...)ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Παράθεση από: kripintiris στις Οκτωβρίου 06, 2010, 09:19:52 pmΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕ19-20...ΟΙ "βαπτισμένοι ΠΕ19" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ) ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ... (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...)ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Συνάδελφε, καταλαβαίνω τα δίκαια αιτήματά σου και την αγωνία για τον κλάδο σου αλλά εδώ σε βρίσκω λάθος και ίσως δεν βλέπεις τη συνολική εικόνα.
Το άνοιγμα που ίσως δοθεί στον κλάδο σας για διορισμούς θα είναι πολύ μεγάλο. Αναλογίσου πόσα δημοτικά σχολεία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα που χρειάζονται τουλάχιστον 1 πληροφορικό δάσκαλο. Αν ζητάτε να στείλουν τον κάθε "άχρηστο" καθηγητή πληροφορικής στα δημοτικά, το πρόγραμμα δεν θα περπατήσει και θα μείνετε στις ίδιες συνθήκες.
Είμαι φέτος σε ένα απο τα 800 σχολεία και ο συνάδελφος σας είναι απερίγραπτος...
Ο πληροφορικός του Ολοήμερου ερχόταν με κέφι και όρεξη στο σχολείο για 4 ώρες, 2 φορές την εβδομάδα ενώ πρωτού έρθει και αφού έφευγε πήγαινε στην εταιρεία πληροφορικής, που εργαζόταν. Τα παιδιά ακόμα και στο διάλειμμα δεν ξεκολλούσαν από πάνω του, από τα πρωτάκια μέχρι τα εκτάκια. Αυτόν το δάσκαλο χρειάζεται το δημοτικό σχολείο. Δεν ξέρω ούτε τι είχε τελειώσει, ούτε αν είχε παιδαγωγική επάρκεια, ούτε αν είχε επιτυχία ΑΣΕΠ και δεν ένοιαζε κι όλας γιατί έκανε εξαιρετική δουλειά! Αν αγαπήσει το δημοτικάκι την πληροφορική, θα φτάσει στη δευτεροβάθμια και θα πετάει και ας μην πετύχει το σωστό πληροφορικό. Αν σιχαθεί την πληροφορική 6 χρόνια στο Δημοτικό, δεν θα υπάρχει χρόνος να του αλλάξετε τη νοοτροπία στο γυμνάσιο και θα θεωρεί το μάθημα "χαμένο χρόνο"!
Ονειρεύονται Γενικό Λύκειο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Συμφωνώ αρκεί όσοι τελειώνουν ΓΕΛ να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ
...Είμαι φέτος σε ένα απο τα 800 σχολεία και ο συνάδελφος σας είναι απερίγραπτος. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμα και δεν έχει κάνει και σεμινάρια, να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο. Αλλά οι μέρες περνάνε και από δουλειά, ελάχιστα πράγματα και στεναχωριέμαι γιατί και το σχολείο και η τάξη μου είναι τεχνολογικά καλά εξοπλισμένη, οι μαθητές μου από πέρσι είχαν μάθει να δουλεύουν το word, το centennia και να blogάρουν, (καλά για internet, facebook kai msn δεν το συζητώ, ξέρουν καλύτερα και από εμένα). Αποτέλεσμα, τα παιδιά να βαριούνται και να γίνέται η ώρα του παιδιού το μάθημα της πληροφορικής, όταν πέρσι τα ίδια παιδιά αν ερχόταν η μητέρα ...Ο πληροφορικός του Ολοήμερου ερχόταν με κέφι και όρεξη στο σχολείο για 4 ώρες, 2 φορές την εβδομάδα ενώ πρωτού έρθει και αφού έφευγε πήγαινε στην εταιρεία πληροφορικής, που εργαζόταν. Τα παιδιά ακόμα και στο διάλειμμα δεν ξεκολλούσαν από πάνω του, από τα πρωτάκια μέχρι τα εκτάκια. Αυτόν το δάσκαλο χρειάζεται το δημοτικό σχολείο....
...ΟΧΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑ ΓΕΛ = ΟΧΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΕΙ + ΑΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Είχα απαντήσει στη μαιρούλα567. κ το μήνυμα μου δεν υπάρχει. Αν το έσβησε κάποιος διαχειριστής παρακαλώ ας με ενημερώσει τουλάχιστον!!!
Παράθεση από: anneta στις Οκτωβρίου 07, 2010, 10:40:59 amΕίχα απαντήσει στη μαιρούλα567. κ το μήνυμα μου δεν υπάρχει. Αν το έσβησε κάποιος διαχειριστής παρακαλώ ας με ενημερώσει τουλάχιστον!!!Το ίδιο παρατηρώ και εγώ. Με την Μαιρη567, στο "διάλογο" που είχαμε στο θεμα Αστείο και θλιβερό έγραψε "Αφήστε τους δασκάλους στην ησυχχια τους". Προτείνω Μαιρη567 αντί να ζητάς από τους admin να σβήνουν τα μηνύματα σου, να μάθεις λίγο ορθογραφία. Όχι ότι εγώ είμαι καλύτερος, απλά εσύ υποτίθεται θα την διδάξεις. Και να πω ότι γράφεις και πάνω από δυο – τρεις προτάσεις κάθε φορά...Εκτός αν το μόνο που σε ενδιαφέρει Μαιρη567 είναι μέχρι πότε θα διορίζονται εύκολα δάσκαλοι...Και να με συγχωράς αν γίνομαι "επιθετικός", αλλά δεν έχω δει κάποιο μήνυμα σου, για το πώς θα γίνεις καλύτερη εκπαιδευτικός. Πως θα διδάξεις το μάθημα καλυτερα. Μόνο μέχρι πότε θα διορίζονται εύκολα οι δάσκαλοι.
Εγώ απ΄όλα αυτά τα φρικαλέα που διαβάζω σ΄αυτό το τόπικ, καταλαβαίνω ότι το υπουργείο σας έχει χε........ και κατά καιρούς σας χρησιμοποίησε κατά το δοκούν! Είναι τουλάχιστον εξωφρενική τέτοια απαξίωση! Αυτό δε νομίζω να έχει συμβεί σε κανέναν άλλο κλάδο! (Λογική Υπουργείου: 1. Θέλω να βάλω Πληροφορική στα σχολεία 2. Δεν έχω Πληροφορικούς τόσους όσους χρειάζομαι για να κάνω τη δουλείά μου. 3. Δεν πειράζει μωρέ σιγά τώρα με λίγα σεμινάρια από άλλους κλάδους θα βουλώσω τις τρύπες. 4. Ας μπουν και οι θεολόγοι, κομμώτριες όποιος νάναι τέλος πάντων... Σιγά τώρα... Σάμπως τί θα μαθαίνουν τα παιδιά -λογική του 1995- λίγο εκεί πέρα να το χειρίζονται! 5. ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -διορίστηκε εννοώ με 3 (!!!!!!!) μήνες προυπηρεσία 26 ετών Πληροφορικός!!!!!) - Όλοι οι άλλοι κλάδοι έχουνε οργώσει το σύμπαν για να διοριστούν με τον ενιαίο μετά από ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ή τους έχει φύγει ο κ.... κι έχουνε φτύσει αίμα για να μπουν μέσω ΑΣΕΠ- κι ο άλλος ήρθε 26 ετών και χωρίς τίποτα! Τρελάθηκα!Θέλω να πω με όλα τα παραπάνω ότι πρέπει να κοιμάστε ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς ένα ζοφερό παρελθόν προοιωνίζει κι ένα εξαιρετικά δυσοίωνα μέλλον-ήδη κινδυνεύετε να μείνετε εκτός Λυκείου και να καταντήσετε σαν κι εμάς τους ΠΕ05 που μας πέταξαν έξω από το Λύκειο (μεταρρύθμιση Αρσένη) κλείσανε σιγά σιγά όλες οι οργανικές στα Λύκεια, μας κόψανε και το 1/3 του ωραρίου μας ανα τμήμα στο Γυμνάσιο και γίναμε οι νομάδες της εκπαίδευσης (μάντεψε σε πόσα σχολεία μπορώ να πάω σε μια μέρα... ). Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά όταν άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να πιστοποιηθούν οι δάσκαλοι για να σας αντικαταστήσουν, έφαγα φρίκη! Α Ν Τ Ι Δ Ρ Α Σ Τ Ε !!!!