0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξέρω όμως πολλούς άνδρες πληροφορικούς που λένε ότι αν είναι να μπουν στην 1η δημοτικού για να διδάξουν θα αλλάξουν επάγγελμα. Διοριστήκαμε (λένε) καθηγητές δευτεροβάθμιας και όχι νηπιαγωγοί. Δεν θα μας ξεφτιλήσουν κιόλας.Τέλος πάντων, ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει καλύτερα για τον εαυτό του.....
Μόλις τώρα είδα και το παρακάτω δελτίο τύπου της ΠΕΚΑΠ http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=204 Τα πράγματα φαίνεται να εξελίσσονται καλά...
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Νοεμβρίου 20, 2010, 08:54:35 pmΜόλις τώρα είδα και το παρακάτω δελτίο τύπου της ΠΕΚΑΠ http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=204 Τα πράγματα φαίνεται να εξελίσσονται καλά...Θετική εξέλιξη αυτή αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι θα αυξήσουν το ωράριο των καθηγητών και θα αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών στα εργαστηριακά μαθήματα....Επίσης δεν θα μειώνεται το ωράριο μας ανάλογα με τα χρόνια...
Εγώ γνωρίζω πληροφορικό στο σχολείο ο οποίος έχει βασικό τίτλο μαθηματικό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην πληροφορική και πριν διοριστεί δούλευε 10 χρόνια στην singular προγραμματιστής και κάνει παππάδες στην πληροφορική. Και γνωρίζω και πληροφορικό που μόλις τελείωσε την σχολή έδωσε ΑΣΕΠ και του έκατσε και διορίστηκε. Ανάμεσα δηλαδή σε αυτούς τους δύο ποιός είναι ο πιο κατάλληλος;
Θέλω να καταθέσω μια σκέψη μου:Με το να επιμένουμε και να προβάλλουμε συνεχώς στην πρώτη γραμμή το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί πληροφορικάριοι στα σχολεία που δεν έχουν βασικό τίτλο πληροφορικής αλλά είναι μαθηματικοί, φυσικοί κλπ δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Δεν είναι ισχυρό επιχείρημα και εξηγώ το γιατί: σε όλες τις σχολές πληροφορικής στην πλειοψηφία τους οι καθηγητές δεν έχουν βασικό τίτλο πληροφορικής αλλά αντίθετα είναι μαθηματικοί, φυσικοί κλπ. Μπείτε στα site των σχολών που τελειώσατε και ρίξτε μια ματιά στα βιογραφικά των καθηγητών σας. Αν βρείτε έστω και έναν που τελείωσε τμήμα πληροφορικής να μου τρυπήσετε την μύτη! με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν θα πρέπει και αυτοί να ξηλωθούν από τις θέσεις τους; που μάλιστα διδάσκουν μαθήματα πληροφορικής σε πανεπιστημιακό επίπεδο και όχι office στο Γυμνάσιο! πχ στο καποδιστριακό Αθήνας ο Ιωαννίδης που θεωρείται από τους κορυφαίους στον τομέα του και διεθνώς αναγνωρισμένος έχει τελειώσει μαθηματικός. Ο Σταματόπουλος Φυσικός. Άρα ο ισχυρισμός αυτός που προβάλλουμε δεν είναι για μένα σοβαρό επιχείρημα.Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι με το να μετακινηθούν όλοι αυτοί στους βασικούς τους κλάδους και τις θέσεις τους στο μάθημα της πληροφορικής να τις καλύψουν σε πρώτη φάση οι υπεράριθμοι που είναι στιβαγμένοι στα γραφεία και σερφάρουν όλη μέρα, εξυπηρετείται καλύτερα η κατάσταση και συμφέρει την κυβέρνηση οικονομικά. Αυτό πιστεύω πρέπει να προβάλλουμε και όχι ότι δεν είναι κατάλληλοι να διδάξουν και σας εξήγησα τον λόγο. Εγώ γνωρίζω πληροφορικό στο σχολείο ο οποίος έχει βασικό τίτλο μαθηματικό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην πληροφορική και πριν διοριστεί δούλευε 10 χρόνια στην singular προγραμματιστής και κάνει παππάδες στην πληροφορική. Και γνωρίζω και πληροφορικό που μόλις τελείωσε την σχολή έδωσε ΑΣΕΠ και του έκατσε και διορίστηκε. Ανάμεσα δηλαδή σε αυτούς τους δύο ποιός είναι ο πιο κατάλληλος; Τέλος πάντων απλά κατέθεσα την άποψή μου για το που πρέπει να κινηθούμε ώστε να ακουστούμε και να μας πάρουν στα σοβαρά.
Η άποψή σου είναι αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική. Συγκρίνεις τυπικά προσόντα καθηγητών σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης και μάλιστα με μεγάλο χάσχμα αυτών των βαθμίδων. Στο Πανεπιστήμιο ένας καθηγητής διδάσκει το αντικείμενο στο οποίο έχει πάρει διδακτορικό. Επίσης εκτός από διδακτικό έργο κάνουν και έρευνα. Στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δε διδάσκει κάποιος ειδίκευση αλλά βασικές γνώσεις. Κατά συνέπεια ένας μαθηματικός που μπορεί να έχει μεταπτυχιακό στην πληροφορική ή ακόμα χειρότερο για τα παιδιά μας, διδακτορικό θα μπορούσε να διδάξει μόνο την ειδίκευση στο υποτομέα της πληροφορικής που έχει. Μη μπερδεύουμε τα πράγματα για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Αλίμονο αν γινόταν αυτό το μπάχαλο και στους άλλους κλάδους (φυσικοι, χημικοί, μαθηματικοί κτλ). Πρέπει να διορθωθεί το λάθος στον κλάδο της πληροφορικής γιατί είναι απαράδεκτο μία χώρα σα την Ινδία να είναι πολύ πιο μπροστά στην πληροφορική και εμείς να είμαστε σαν την Ουγκάντα με αυτά που γίνονται στο ΥΠΕΠΘ (τροπολογίες Λυκουρέντζου, μεταλαγμένοι, άθλια μαθήματα πληροφορικής κτλ)
Δηλαδή θεωρείς έναν μαθηματικό που έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην πληροφορική και έχει δουλέψει και χρόνια σε εταιρίες, ακατάλληλο να διδάξει word και excel, ενώ ένας που μόλις τελείωσε ένα τμήμα πληροφορικής είναι πιο κατάλληλος;
Δηλαδή θεωρείς έναν μαθηματικό που έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην πληροφορική και έχει δουλέψει και χρόνια σε εταιρίες, ακατάλληλο να διδάξει word και excel στην δευτεροβάθμια, ενώ ένας που μόλις τελείωσε ένα τμήμα πληροφορικής είναι πιο κατάλληλος; Εγώ πιστεύω ότι και οι δύο είναι εξίσου κατάλληλοι! Εξάλλου κανένας από τους δύο δεν διδάχθηκε ως μάθημα το Office στο πανεπιστήμιο!!!! και μια γλώσσα προγραμματισμού όλοι σε όλα τα τμήματα θετικών επιστημών την διδάσκονται.
Και συ killbill ξερεις αναγνωση και γραφή, χωρις να τα διδαχθεις στη σχολή σου, αλλά δε θα πάρεις ποτε τη θεση δασκαλου. Και γω στο Πολυτεχνειο εκανα 20-30 μαθηματα που ειχαν μαθηματικά σε προχωρημενο επιπεδο αλλά ποτε δε θα με πάρουν ουτε στην Α γυμνασιου να διδαξω εξισωσεις Α βαθμου. Και ενας κολλητος μου τρεχει καθε μερα 10km και ειναι σε αριστη φυσική κατασταση αλλά δε θα τον κάνουμε γυμναστή.Πιστεύω να καταλαβες τι θελω να πω.
Παράθεση από: thrasius στις Ιανουαρίου 04, 2011, 12:03:00 amΚαι συ killbill ξερεις αναγνωση και γραφή, χωρις να τα διδαχθεις στη σχολή σου, αλλά δε θα πάρεις ποτε τη θεση δασκαλου. Και γω στο Πολυτεχνειο εκανα 20-30 μαθηματα που ειχαν μαθηματικά σε προχωρημενο επιπεδο αλλά ποτε δε θα με πάρουν ουτε στην Α γυμνασιου να διδαξω εξισωσεις Α βαθμου. Και ενας κολλητος μου τρεχει καθε μερα 10km και ειναι σε αριστη φυσική κατασταση αλλά δε θα τον κάνουμε γυμναστή.Πιστεύω να καταλαβες τι θελω να πω. Στην Αμερική φίλε μου (έχω συγγενή που είναι εκπαιδευτικός) μπορεί κάποιος με οποιοδήποτε πτυχίο θετικών επιστημών και αν κατέχει να διδάξει το μάθημα της πληροφορικής στα σχολεία. Εκεί απαραίτητη προυπόθεση όμως είναι να έχεις master of teaching δηλαδή στην διδακτική για να διδάξεις σε σχολείο. Αυτό μετράνε περισσότερο και όχι τι βασικό τίτλο τελείωσες.Και ναι στην Αμερική θα μπορούσες με το πτυχίο του Πολυτεχνείου αν βλέπανε τα 20-30 μαθήματα που έκανες με μαθηματικά προχωρημένου επιπέδου, να διδάξεις μαθηματικά σε σχολείο! Και φυσικά αν ξέρεις γραφή και ανάγνωση μπορείς να γίνεις δάσκαλος αρκεί να έχει το master of teaching που είναι απαραίτητο. Και μπορεί ο οποιοσδήποτε να εμφανιστεί και να πει ότι τρέχω 10km την ημέρα και θέλω να γίνω γυμναστής στα σχολεία και να είσαι σίγουρος ότι θα τον αξιολογήσουν και αν κρίνουν ότι μπορεί να διδάξει θα τον προσλάβουν.