0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
να ρωτήσω κάτι... Οι ΠΕ20 είναι οι απόφοιτοι σχολών πληροφορικής ΤΕΙ σωστά;Γιατί αφού είναι από ΤΕΙ, χαρακτηρίζονται ΠΕ?
Παράθεση από: killbill στις Ιουλίου 22, 2011, 09:27:36 amνα ρωτήσω κάτι... Οι ΠΕ20 είναι οι απόφοιτοι σχολών πληροφορικής ΤΕΙ σωστά;Γιατί αφού είναι από ΤΕΙ, χαρακτηρίζονται ΠΕ?Τα ΑΤΕΙ δεν είναι Ανώτατα όπως και τα ΑΕΙ;
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιουλίου 22, 2011, 02:00:02 pmΠαράθεση από: killbill στις Ιουλίου 22, 2011, 09:27:36 amνα ρωτήσω κάτι... Οι ΠΕ20 είναι οι απόφοιτοι σχολών πληροφορικής ΤΕΙ σωστά;Γιατί αφού είναι από ΤΕΙ, χαρακτηρίζονται ΠΕ?Τα ΑΤΕΙ δεν είναι Ανώτατα όπως και τα ΑΕΙ;Αυτό που είπε ο remain πάλι δεν ισχύει για το υπόλοιπο δημόσιο. Όλοι τα ίδια καθήκοντα έχουν, όμως άλλες θεσεις προκυρήσσονται για τους ΤΕ και άλλες για τους ΠΕ, με άλλα δικαιώματα, μισθοδοτικά κλπ
Έσυ έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσοι καταφέρνουν/τι ποσοστό να τελειώσει τις σχολές πληροφορικής;;
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιουλίου 22, 2011, 02:00:02 pmΠαράθεση από: killbill στις Ιουλίου 22, 2011, 09:27:36 amνα ρωτήσω κάτι... Οι ΠΕ20 είναι οι απόφοιτοι σχολών πληροφορικής ΤΕΙ σωστά;Γιατί αφού είναι από ΤΕΙ, χαρακτηρίζονται ΠΕ?Τα ΑΤΕΙ δεν είναι Ανώτατα όπως και τα ΑΕΙ;Τότε γιατί παντού σε όλο το δημόσιο οι θέσεις διαχωρίζονται σε ΠΕ & ΤΕ αντίστοιχα;Μόνο στην εκπαίδευση όλοι λέγονται ΠΕ.Να ξεκαθαρίσω ότι η ερώτησή μου δεν έχει υποτιμητικό υφος για τους αποφοίτους ΤΕΙ. (ίσα ίσα έχω υποστηρίξει στο παρελθόν τους Μαθηματικούς & Φυσικούς που έχουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά και 15 χρόνια ως προγραμματιστές σε εταιρίες πληροφορικής! και τα άκουσα για τα καλά για τις απόψεις μου αυτές!)Απλά το έχω απορία γιατί παντου στο δημόσιο εκτός από την εκπαίδευση, είτε τελείωσες ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ λέγεσαι ΠΕ.Αυτό που είπε ο remain πάλι δεν ισχύει για το υπόλοιπο δημόσιο. Όλοι τα ίδια καθήκοντα έχουν, όμως άλλες θεσεις προκυρήσσονται για τους ΤΕ και άλλες για τους ΠΕ, με άλλα δικαιώματα, μισθοδοτικά κλπ
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο ιδρυτής του παρόντος φόρουμ που μας φιλοξενεί όλους είναι ΠΕ20...
Χωρίς να έχω τίποτα με τους συναδέλφους ΠΕ20, αυτό που μου κάνει προσωπικά εντύπωση είναι περισσότερο η διάκριση 19-20 παρά η μη διάκριση ΠΕ-ΤΕ... Για ποιο λόγο να υπάρχει η ποσόστωση 60-40, όταν όλοι τοποθετούνται στις ίδιες θέσεις και κάνουν την ίδια δουλειά;
Δεν θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς; Και για όσους συγκρίνουν τους απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ ας ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, που παρά το 60-40 υπάρχουν αρκετοί επιτυχόντες ΠΕ19, που δεν διορίζονται, ενώ στους ΠΕ20 δεν συμπληρώθηκε καν το 40%... Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κλάδο, αλλά ο κανόνας είναι σαφής...
]Ο ΑΣΕΠ είναι ο ειδικός οργανισμός που κρίνει πιο είναι πιο κατάλληλος κατά την επιλογή προσωπικού. γι αυτό τα θέματα που βάζει είναι κυρίως μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια. Πολλοί ΠΕ20 διαμρτυρηθήκαν για τα θέματα. Τα θέματα κάλυπταν όλο το εύρος της επιστήμης του κλάδου. Ωστόσο σίγουρα θα υπάρχον ΠΕ20 που ξέρουν να διδάξουν καλύτερα από εμένα τον ΠΕ19 αρχιτεκτονική Η/Υ ή ίσως και δίκτυα. Άρα το ποσοστό δε θα έπρεπε να ήταν 60-40 αλλά βάση τις ανάγκες που έχουμε και τα μαθήματα.