0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν κάποιος μπαίνει σε μια σχολή με βαθμό 6-7 είναι ποτέ δυνατόν να φτάσει αυτόν που μπαίνει σε μια σχολή με >16?Καταρχήν για να έχει γράψει μέσο όρο 6-7 φαντάσου ότι μαθηματικά κατεύθυνσης θα έχει γράψει 2-3. Είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος μαθητής να ασχοληθεί με ανώτερα μαθηματικά, όταν δεν έχει καταλάβει τα στοιχειώδη? Κάποιοι θα διαφωνήσουν απλά και μόνο επειδή ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Η καραμέλα αυτή θα πρέπει να σταματήσει, δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βγαίνουν χιλιάδες απόφοιτοι πληροφορικής από απίθανα τμήματα οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου απλά έτυχε να περάσουν μερικά μαθήματα. Φυσικά πλέον και από τις "καλές" σχολές βγαίνουν άσχετοι, αλλά σε μικρότερο ποσοστό.Όπως και να έχει οι περισσότεροι απόφοιτοι πληροφορικής δεν μπορούν να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας γιατί δεν έχουν τα προσόντα για αυτό. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ψάχνουν την εύκολη λύση του δημοσίου. Προτιμούν να είναι ωρομίσθιοι σε ένα δημοτικό παρά να ψάξουν για μια full-time δoυλειά σε μια εταιρία. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια νέα γενιά χλιδάνεργων. Νέοι άνθρωποι που δεν θέλουν να δουλέψουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει. Ψάχνουν απλά να χωθούν κάπου.Να γιατί η οικονομία μας δεν προχωράει. Να γιατί ενώ έχουμε τόσες σχολές πληροφορικής, η βιομηχανία πληροφορικής στην χώρα μας είναι στον πάτο.Είναι πραγματικά κατάντια να έχει σπουδάσει κάποιος 4-5 χρόνια μια επιστήμη να θεωρεί τον εαυτό του επιστήμονα ή μηχανικό και να παρακαλάει κάθε χρόνο να τον πάρουν ωρομίσθιο για να κάνει ζωγραφική στο δημοτικό.Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 03, 2011, 10:37:36 pmνα κάνω μια ερώτηση θέλω χωρίς παρεξήγηση...Γιατί ένας πληροφορικός να θέλει τόσο πολύ να εργαστεί στην Εκπαίδευση;Δηλαδή ποιοί λόγοι τον ωθούν εκεί;
να κάνω μια ερώτηση θέλω χωρίς παρεξήγηση...Γιατί ένας πληροφορικός να θέλει τόσο πολύ να εργαστεί στην Εκπαίδευση;Δηλαδή ποιοί λόγοι τον ωθούν εκεί;
οκ, αφού συμφωνείτε, τότε περιμένω να μου πείτε τι είναι αυτό διδάσκετε στο δημοτικό και απαιτείται για αυτό πανεπιστημιακή γνώση πληροφορικής. Δηλαδή πως αξιοποιείτε τις γνώσεις σας? Ουσιαστικά στο δημοτικό δεν διδάσκεται η πληροφορική, διδάσκεται χρήση υπολογιστών και κάποιων λογισμικών. Ε για αυτά θέλει πανεπιστημιακό πτυχίο?Καταλαβαίνω την αγωνία όλων μας να βρούμε δουλειά, αλλά όχι να θέλουμε να παρουσιάσουμε ότι στο δημοτικό διδάσκουμε κάτι σχετικό με την επιστήμη της πληροφορικής που δεν μπορεί να διδάξει οποιοσδήποτε δάσκαλος με καλή γνώση των νέων τεχνολογιών.(άσε που το μάθημα λέγεται Νέες Τεχνολογίες και όχι πληροφορική έτσι?)ΥΓ. Εκτός φυσικά αν κάποιοι θεωρούν ότι το επίπεδο γνώσεών τους στην πληροφορική περιορίζεται σε αυτή τη βαθμίδα
Καλημέρα.Με τη λογική αυτή συνάδελφε κάποιος με πτυχίο Πληροφορικής και βαθμό εισαγωγής 17 θα έπρεπε να έχει δικαιώματα διδασκαλίας μαθηματικών επειδή πιθανόν κάποιος μαθηματικός ίσως εισήχθη με 13,5.
Επίσης γνωρίζω άτομο που ενώ δεν έχει σπουδάσει είναι ο επίσημος συνεργάτης του Κυπριακού κράτους σε προγράμματα πληροφοριακών συστημάτων. Απλά έχει απίστευτες γνώσεις και επιχειρηματικό δαιμόνιο.
Τέλος, όσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά της Α δημοτικού τόσο σημαντικές είναι και οι γνώσεις της πληροφορικής αρκεί βέβαια να μην παραμείνουν σε επίπεδο ζωγραφικής. Δε νομίζω ασφαλώς!
Ο ρόλος του δασκάλου ειδικά στην τάξη αυτή δεν είναι να μεταφέρει γνώσεις αλλά πιο πολύ παιδαγωγικός και κοινωνικός, να εισάγει το παιδί ομαλά στο περιβάλλον του σχολείου. Έχουμε σπουδάσει κάτι τέτοιο.?Αμάν ρε παιδιά, απλή λογική!!!Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας βάλουμε το καλό αυτών των παιδιών πάνω από το δικό μας "όνειρο" για βόλεμα στο δημόσιο
Όσο αναφορά για την κοινωνικοποίηση του μαθητή, είναι ότι πιο καλύτερο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στον τομέα της παιδείας, για να γίνω συγκεκριμένος θυμάμαι στο δημοτικό που προσπαθούσαν να προωθήσουν ένα μοντέλο αλληλογραφίας με παιδιά από ξένες χώρες φυσικά αυτό μέσω των νέων τεχνολογιών μπορεί να γίνει πιο άμεσο πιο εύκολο - πιο ολοκληρωμένο.
Παράθεση από: spidr στις Οκτωβρίου 04, 2011, 09:31:29 amΌσο αναφορά για την κοινωνικοποίηση του μαθητή, είναι ότι πιο καλύτερο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στον τομέα της παιδείας, για να γίνω συγκεκριμένος θυμάμαι στο δημοτικό που προσπαθούσαν να προωθήσουν ένα μοντέλο αλληλογραφίας με παιδιά από ξένες χώρες φυσικά αυτό μέσω των νέων τεχνολογιών μπορεί να γίνει πιο άμεσο πιο εύκολο - πιο ολοκληρωμένο. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δηλαδή κοινωνικοποίηση μέσω υπολογιστή!!!!Μήπως θα βάζουμε τα παιδιά να στέλνουν μηνύματα μέσω facebook για να "κοινωνικοποιηθούν"?Το απλό παιχνίδι δεν κάνει?Αλήθεια όμως μιας και αναφέρεις τόσο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες τεχνικές "κοινωνικοποίησης" και μάθησης με χρήση Η/Υ σε τόσο μικρές ηλικίες φαντάζομαι ότι θα έχεις υπόψη σου τα αποτελέσματα ερευνών που να τεκμηριώνουν αυτά που λες, ή όχι?λες "ας σοβαρευτούμε"και μετά μας αναφέρεις παράδειγμα με αλληλογραφία μαθητών δημοτικού από ξένες χώρες.Προφανώς στο δικό σου νοητό πρόγραμμα σπουδών τα παιδιά της Α δημοτικού ξέρουν όχι μόνο να διαβάζουν και να γράφουν αλλά γνωρίζουν ήδη και μια ξένη γλώσσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!ποιος πρέπει να σοβαρευτεί λοιπόν?εκτός φυσικά αν περιμένεις ότι στο νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου τα παιδιά θα τα ξέρουν όλα από το νηπιαγωγείο
Δεν σου φταίω εγώ αν εσύ θέλεις να κρατάς τους ορίζοντες σου κλειστούς, ούτε αναφέρθηκα για facebook, ούτε βλέπω το θέμα με αποστροφή.Ναι τα παιδιά στην πρώτη δημοτικού δεν μπορούν να αλληλογραφήσουν με παιδιά στο εξωτερικό το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού, όπως επίσης υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να κάνουν μέσω πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση (όχι το facebook)
Απαντώ πολύ γενικά.Δεν είμαι της άποψης να υπάρχει καιάδας των αποφοίτων χαμηλόβαθμων σχολών.Όποιος νομίζει ότι η πληροφορική στο δημοτικό περισσεύει ή μπορεί να διδάσκεται από δασκάλους τότε διαφωνούμε.Αν κάποιος θεωρεί ότι η παρουσία του σε κάποια βαθμίδα τον υποτιμά ας απομακρυνθεί.Η αριστοκρατία στην Ελλάδα πέθανε π.Χ. Μην την επαναφέρουμε.Πως φτάσαμε ως εδώ. Αναφορικά με το πλήθος των πληροφορικών, ο μαζικές προσλήψεις προηγούμενων χρόνων, οι αναθέσεις σε άλλες ειδικότητες, ο μεγάλος αριθμός σχολών και το έντονο ενδιαφέρον οδήγησαν μάλλον στο σημερινό σημείο. Σχετικά με το είδος της πληροφορικής που διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες, η προχειρότητα του σχεδιασμού για την Α/θμια, η επιλογή του μαθήματος στο Λύκειο και η έλλειψη εξοπλισμού στα σχολεία παίζουν νομίζω το ρόλο τους. Καταντήσαμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας γιατί εφαρμόστηκαν ανήθικες πολιτικές. Δηλαδή, διαφήμισαν την πληροφορική ως την επιστήμη του μέλλοντος όπου θα βασιστούν. Νομοθέτησαν τρόπους μονιμοποίησης - 30μηνο, 24μηνο + ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ κτλ - όπου βασιστήκαμε και τώρα αναιρέθηκαν. Γουστάραμε, σπουδάσαμε, ταξιδέψαμε, ελπίσαμε, πληγωθήκαμε. (αναφέρομαι αποκλειστικά στην εκπαίδευση)
Δεν ήθελα να αναφέρω την Α δημοτικού για να μην φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση αλλά μια και την αναφέρεις εσύ μπορείς σε παρακαλώ να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα?1) Τι στο καλό πληροφορική κάνεις στην Α δημοτικού?2) Πως μπορείς να μπαίνεις σε μια τάξη όπου τα παιδιά δεν ξέρουν καν να διαβάζουν?3)Αντιλαμβάνεσαι ότι απευθύνεσαι σε παιδιά 5-6 χρονών? Έχουμε την εκπαίδευση και την επιστημονική κατάρτιση να διδάσκουμε αυτές τις ηλικίες?
Παράθεση από: spidr στις Οκτωβρίου 04, 2011, 10:01:06 amΔεν σου φταίω εγώ αν εσύ θέλεις να κρατάς τους ορίζοντες σου κλειστούς, ούτε αναφέρθηκα για facebook, ούτε βλέπω το θέμα με αποστροφή.Ναι τα παιδιά στην πρώτη δημοτικού δεν μπορούν να αλληλογραφήσουν με παιδιά στο εξωτερικό το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού, όπως επίσης υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να κάνουν μέσω πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση (όχι το facebook)νομίζω τα σχόλια περιττεύουν!!! Επιμένεις σε κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι αυτό που είπες δεν γίνεται στην Α' δημοτικού. Δεν πειράζει, όταν μπεις σε μια τέτοια τάξη θα το δεις μόνος σου.μιλάς πολύ γενικά πάντως και είναι προφανές γιατί δεν έχεις κανένα απολύτως επιχείρημα. Πιθανότατα δεν έχεις μπει σε τέτοια τάξη για να εφαρμόσεις όλα όσα λες.Αν θες να με διαψεύσεις, τότε περιμένω να μου αναφέρεις τις "άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να κάνουν μέσω πληροφοριακών συστημάτων" τα παιδιά της πρώτης δημοτικού που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν, όχι γενικότητες, συγκεκριμένα πράγματα.και όχι σχέδια επί χάρτου, κάτι που έχεις δοκιμάσει στην τάξη και έχει πετύχει, γιατί στην θεωρία όλοι καλοί είμαστε. ή μάλλον θα ήμουν πολύ περίεργος να μας πουν συνάδελφοι που διδάσκουν στην 'α δημοτικού τι ακριβώς κάνουν και ποια "πληροφοριακά συστήματα" χρησιμοποιούν. Γιατί όχι το Taxis πάντως αφού τα παιδιά μπορούν να στέλνουν από μικρά αλληλογραφία στο εξωτερικό γιατί να μην μάθουν να συμπληρώνουν και την φορολογική τους δήλωση. ΥΓ. Αναφέρομαι σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την επιστήμη της πληροφορικής και όχι στον περυ και την κατια έτσι?