0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω γιατί έχεις φαγωθεί με την πρώτη δημοτικού. Μια ώρα την εβδομάδα θα κάνουμε πλέον. Μόνο από εμάς αφαιρέθηκαν ώρες. Με τις άλλες ειδικότητες στην πρώτη δημοτικού δεν έχεις πρόβλημα; Αλήθεια Αντώνη έχεις κάνει κάποιο αγώνα για να αυξηθούν οι ώρες μας στη δευτεροβάθμια; Το ότι δεν έχουμε στην Α λυκείου ούτε μια ώρα σε ενοχλεί Αντώνη; Τι έκανες σαν μόνιμος γι’αυτό;Δεν φταις εσύ όμως Αντώνη. Φταίω εγώ (και οι υπόλοιποι συνάδελφοι) που απαντάμε σε έναν διορισμένο του 2006 (που μόλις θα είχε αποφοιτήσει δηλαδή), και μάλλον τον κατέβασαν στην πρωτοβάθμια, τα βρήκε σκούρα και λέει ότι λέει. Που δεν δούλεψε ούτε μια ώρα ωρομίσθιος. Που δεν έχει ιδέα τι έχουν τραβήξει όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του όλα αυτά τα χρόνια. Που θα στερήσει μια θέση αναπληρωτή στην πρωτοβάθμια από κάποιον που θα έδινε τον καλύτερο του εαυτό για το μάθημα, ενώ ο Αντώνης μας δηλώνει οτι η πληροφορική στα δημοτικά είναι ζωγραφική. Ξέρεις υπάρχει και η παραίτηση. Και αφού είσαι και προγραμματιστάρα (μιας και δεν τέλειωσες σχολή του 6-7 όπως λες), μπορείς άνετα να βρεις δουλεία στον ιδιωτικό τομέα. Λοιπόν Αντώνη; Θα υποβάλλεις παραίτηση αφού δεν σε εκφράζει ο τρόπος διδασκαλίας της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια; Μάλλον όχι αν κρίνω από το πρώτο μήνυμα σου, που παρακαλάς να μείνεις στην εκπαίδευση.Συνέχισε λοιπόν να κρίνεις υποκριτικά και πάντα εκ του ασφαλούς. Από βολεμένους νεοέλληνες τσάμπα μάγκες, άλλο τίποτα.
Ότι έχω πει το έχω πει όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα και παραθέτω επιχειρήματα για το σκεπτικό μου. Εσύ δεν παραθέτεις κανένα επιχείρημα απλά μου κάνεις προσωπική επίθεση. Προφανώς δεν παραθέτεις κανένα επιχείρημα επειδή δεν έχεις κανένα επιχείρημα.Θεωρείς ότι ένας απόφοιτος τμήματος πληροφορικής μπορεί να μπαίνει και να κάνει μάθημα στην Α' δημοτικού. Αυτό και μόνο τα λέει όλα για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ειδικά όταν θεωρείς ότι δεν έχει και καμία διαφορά η Α δημοτικού από τις άλλες τάξεις, όταν όλοι ξέρουν πόσο ευαίσθητη είναι αυτή η τάξη για τον κόσμο του παιδιού.Όλοι εδώ μιλάτε για αγάπη για την εκπαίδευση, αλλά φοβάμαι ότι το μόνο που αγαπάτε είναι ο εαυτός σας και όχι οι μαθητές. Μπροστά στον διορισμό στο δημόσιο είστε ικανοί να κάνετε πληροφορική ακόμα και σε βρεφονηπιακό σταθμό.Διαχωρίζω τις μικρές τάξεις του δημοτικού γιατί θεωρώ ότι στην Ε' και ΣΤ' μπορεί να μπει και να κάνει μάθημα ένας εκπαιδευτικός πληροφορικήςΤο ότι κάποιοι θεωρούν ότι όλες οι τάξεις είναι ίδιες μαρτυρά την παιδαγωγική αντίληψη που έχουν και τις γνώσεις τους πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα ειδικά στις μικρές ηλικίες. Εγώ ο ίδιος πράγματι έχει διδάξει σε δημοτικό και θεωρώ ότι δεν είμαι επαρκής επιστημονικά για να διδάξω σε αυτή την βαθμίδα. Εσύ θεωρείς ότι είσαι. Συγχαρητήρια, προφανώς είσαι πολύ καλός εκπαιδευτικός.ΥΓ. Προφανώς αυτά που λέω για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ισχύουν για όλες τις ειδικότητες, όχι μόνο για μαςΠαράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 04, 2011, 11:07:40 amΠέρα από την πλάκα, δεν ξέρω γιατί έχεις φαγωθεί με την πρώτη δημοτικού. Μια ώρα την εβδομάδα θα κάνουμε πλέον. Μόνο από εμάς αφαιρέθηκαν ώρες. Με τις άλλες ειδικότητες στην πρώτη δημοτικού δεν έχεις πρόβλημα; Αλήθεια Αντώνη έχεις κάνει κάποιο αγώνα για να αυξηθούν οι ώρες μας στη δευτεροβάθμια; Το ότι δεν έχουμε στην Α λυκείου ούτε μια ώρα σε ενοχλεί Αντώνη; Τι έκανες σαν μόνιμος γι’αυτό;Δεν φταις εσύ όμως Αντώνη. Φταίω εγώ (και οι υπόλοιποι συνάδελφοι) που απαντάμε σε έναν διορισμένο του 2006 (που μόλις θα είχε αποφοιτήσει δηλαδή), και μάλλον τον κατέβασαν στην πρωτοβάθμια, τα βρήκε σκούρα και λέει ότι λέει. Που δεν δούλεψε ούτε μια ώρα ωρομίσθιος. Που δεν έχει ιδέα τι έχουν τραβήξει όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του όλα αυτά τα χρόνια. Που θα στερήσει μια θέση αναπληρωτή στην πρωτοβάθμια από κάποιον που θα έδινε τον καλύτερο του εαυτό για το μάθημα, ενώ ο Αντώνης μας δηλώνει οτι η πληροφορική στα δημοτικά είναι ζωγραφική. Ξέρεις υπάρχει και η παραίτηση. Και αφού είσαι και προγραμματιστάρα (μιας και δεν τέλειωσες σχολή του 6-7 όπως λες), μπορείς άνετα να βρεις δουλεία στον ιδιωτικό τομέα. Λοιπόν Αντώνη; Θα υποβάλλεις παραίτηση αφού δεν σε εκφράζει ο τρόπος διδασκαλίας της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια; Μάλλον όχι αν κρίνω από το πρώτο μήνυμα σου, που παρακαλάς να μείνεις στην εκπαίδευση.Συνέχισε λοιπόν να κρίνεις υποκριτικά και πάντα εκ του ασφαλούς. Από βολεμένους νεοέλληνες τσάμπα μάγκες, άλλο τίποτα.
Πληροφορική στην Α' Δημοτικού. ναι, μπορεί να διδαχθεί. Προσωπικά, πέρσι έκανα το δυαδικό σύστημα στα παιδάκια της πρώτης - το βρήκα σε ένα ωραίο βιβλίο και το προσάρμοσα. Τα παιδιά συμμετείχαν αρκετά.Πάντως, η αλήθεια είναι πως είναι πάρα πολύ απαιτητική η διδασκαλία στην Α' και στην
Ένα πράγμα δεν μπορώ να ανεχτώ, είναι αυτό της υποτίμησης των δυνατοτήτων των μικρών παιδιών το κάνουν πολλοί εδώ πέρα, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι οπισθοδρομικοί και αισθάνονται ανασφάλεια και ταυτόχρονα παρασύρουν τα ίδια τα παιδιά με τις δικές τους ανασφάλειες.γνωρίζετε ότι πλέον στα μεγάλα νήπια τους μαθαίνουν την άλφα βήτα και να μετράνε ?Έχετε δει παιδιά τρίτης δημοτικού να τερματίζουν παιχνίδια μυστηρίου και γρίφων ?
Ένα πράγμα δεν μπορώ να ανεχτώ, είναι αυτό της υποτίμησης των δυνατοτήτων των μικρών παιδιών το κάνουν πολλοί εδώ πέρα, προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι οπισθοδρομικοί και αισθάνονται ανασφάλεια και ταυτόχρονα παρασύρουν τα ίδια τα παιδιά με τις δικές τους ανασφάλειες.γνωρίζεται ότι πλέον στα μεγάλα νήπια τους μαθαίνουν την άλφα βήτα και να μετράνε ?Έχετε δει παιδιά τρίτης δημοτικού να τερματίζουν παιχνίδια μυστηρίου και γρίφων ?
http://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/O%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%A4%CE%A0%CE%95%20%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D.pdfhttp://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/O%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20T%CE%A0%CE%95%20%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85.pdfhttp://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A4%CE%A0%CE%95%20%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C.pdfhttp://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82%20%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A4%CE%A0%CE%95%20%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF.pdfΣε κάτι τέτοια είμαστε πρώτοι!Να είχαμε και καθηγητές να τα διδάσκουν!Πάντως έχουν αρκετές καλές ιδέες. Αξίζουν την προσοχή μας.Εύχομαι να τις υλοποιήσουμε και να μην μείνουμε με τους οδηγούς.
να κάνω μια ερώτηση θέλω χωρίς παρεξήγηση...Γιατί ένας πληροφορικός να θέλει τόσο πολύ να εργαστεί στην Εκπαίδευση;Δηλαδή ποιοί λόγοι τον ωθούν εκεί;...Αλήθεια για ποιούς λόγους ένας πληροφορικός που έκανε στο πανεπιστήμιο γλώσσες προγραμματισμού, εργασίες γράφοντας άπειρες γραμμές κώδικα, έφαγε τις βάσεις δεδομένων στην μάπα κλπ κλπ να πηγαίνει τελικά να διδάσκει στην πρωτοβάθμια ζωγραφική και word?
άρα ένας λόγος είναι η ασφάλεια και η μονιμότητα, όπως εξάλλου ισχύει και σε όλο το δημοσιο