0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρα η Χριστίνα και λοιποί άλλοι σε γενικές γραμμές έχουν δίκιο για τον κοινό αγώνα που χρειάζεται για την επιστήμηασχέτως της αδικίας που υπάρχει λόγο της παιδαγωγικής επάρκειας, όπου σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι.
Αγαπητοί συνάδελφοι νυν και μελλοντικοί, εγώ έχω να σας θέσω ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, σημαντικότερο όλων όσων συζητάτε εδώ. Χωρίς παρεξήγηση βέβαια για του κάθε ενός τις ανησυχίες.Εγώ πριν πετύχω στον ΑΣΕΠ είχα διδάξει στην τριτοβάθμια ώς κάτοχος διδακτορικού (ως ΠΔ 407 πτυχιακά και μεταπτυχιακά), και σε δημόσια ΙΕΚ και ΚΕΚ. Δεν είχα καθόλου προϋπηρεσία σε βθμια.Δούλευα ως προγραμματιστής για 6.5 χρόνια σε μεγάλη εταιρεία μέχρι να παραιτηθώ για να διοριστώ. Στη συνέχεια διορισμένος πια έκανα σε ΤΕΕ-ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσιο. Μου μένει μόνο το δημοτικό, αλλά που θα μουπάει δεν θα το γλιτώσω και αυτό αφού δεν έχω οργανική θέση.Με συγχωρείτε για τον πρόλογο απλά ήθελα να σας δείξω ότι έχω λάβει μηνύματα από πολλές κατευθύνσεις γιατην πληροφορική ως επιστήμη.Δυστυχώς οι χειρότερες αναφορές ως άποψη για την επιστήμη μας έρχονται από την βθμια εκπαίδευση.Ο μεγαλύτερος φόβος μας, εμάς των μονίμων και εσάς τον εν δυνάμη μονίμων ή όχι είναι, και θα έπρεπε να είναιότι τα τελευταία χρόνια μέσα από πολλά επίσημα χείλη η επιστήμη μας δενχαρακτηρίζεται ως επιστήμη αλλά ως δεξιότητα. Όλοι οι συνάδελφοι (και μιλάω για ανθρώπους με οργανικές θέσεις (σεμινάρια, μεταπτυχιακά, γνήσιοι ΠΕ)) έχουν την τρομερή ανησυχία ότι το μάθημα μας σχεδόν θα κατεργηθεί ώς αυτόνομο μάθημα-επιστήμη. Αντιθέτως θα λειτουργεί επικουρικά στις άλλες επιστήμες όπου όλοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι σε ένα πολύκαλό επίπεδο γνώσεων "της πληροφορικης όπως την εννοούν αυτοί" και έτσι οι μαθητές θα αποκτούν αυτές τις "δεξιότητες" μέσα από τα άλλα μαθήματα αφού δεν υπάρχει επιστήμη της πληροφορικής για να διδαχτεί.Έτσι οι Πληροφορικοί το μόνο που τους μένει θα είναι η συντήρηση των εργαστηρίων και η εύρυθμη λειτουργία τους, αυτών και των διαδραστικών συστημάτων, ενεργώντας ως βοηθητικό προσωπικό των άλλων ειδικοτήτων.Και χωρίς παρεξήγηση για κάποιους που μπήκαν σε πιο χαμηλόβαθμες σχολές, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους ΠΕ19 (και πολλούς ΠΕ20) γράψαμε πολύ καλύτερα από Φυσικο-Μαθηματικο-Χημικο-κλπκλπκλπ...., αλλά θα είμαστε βοηθοί τους.Αυτό κύριοι και κυρίες είναι το πιο βασικό μας πρόβλημα γιατί τότε δεν θα υπάρχουν θέσεις για κανέναν ούτε για εμάς, ούτε για εσάς τους επόμενους. Άρα η Χριστίνα και λοιποί άλλοι σε γενικές γραμμές έχουν δίκιο για τον κοινό αγώνα που χρειάζεται για την επιστήμηασχέτως της αδικίας που υπάρχει λόγο της παιδαγωγικής επάρκειας, όπου σε αυτό συμφωνούμε σχεδόν όλοι.Χαιρετισμούς.
Σε απάντηση προηγούμενου συναδέλφου να αναφέρω ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν συνάδελφοι πληροφορικοί στα επιτελεία των υπουργών.Αν ποτέ υπήρξαν, δεν μας ένιωθαν πλήρως, γιατί αυτοί, όπως και οι σύμβουλοι μας, καλοί και καραρτισμένοιάνθρωποι βέβαια, αλλά δεν είναι καθαροί πληροφορικοί, είναι συνήθως μαθηματικοί ΠΕ19.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν το καλό μας, αλλά δεν το νιώθουν ακριβώς όπως εμείς.Υ.Γ. Μην μπερδέψουμε φυσικά στην συζήτηση καθηγητές των Πανεπιστημίων μας που ήταν Μαθηματικοίγιατί αυτοί ασχολήθηκαν πολλά χρόνια με την Πληροφορική, ενώ η παραπάνω που αναφέρω μόνο λίγα χρόνιαστο σχολείο.Χαιρετισμούς.
Πολύ καλή ερώτηση killbill, θα πω την άποψή μου, η οποία ίσως να ενοχλήσει κάποιους αλλά καλό είναι να κοιτάμε κατάματα την αλήθεια.Όταν κάποιος μπαίνει σε μια σχολή με βαθμό 6-7 είναι ποτέ δυνατόν να φτάσει αυτόν που μπαίνει σε μια σχολή με >16?Καταρχήν για να έχει γράψει μέσο όρο 6-7 φαντάσου ότι μαθηματικά κατεύθυνσης θα έχει γράψει 2-3. Είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος μαθητής να ασχοληθεί με ανώτερα μαθηματικά, όταν δεν έχει καταλάβει τα στοιχειώδη? Κάποιοι θα διαφωνήσουν απλά και μόνο επειδή ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Η καραμέλα αυτή θα πρέπει να σταματήσει, δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βγαίνουν χιλιάδες απόφοιτοι πληροφορικής από απίθανα τμήματα οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου απλά έτυχε να περάσουν μερικά μαθήματα. Φυσικά πλέον και από τις "καλές" σχολές βγαίνουν άσχετοι, αλλά σε μικρότερο ποσοστό.Όπως και να έχει οι περισσότεροι απόφοιτοι πληροφορικής δεν μπορούν να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας γιατί δεν έχουν τα προσόντα για αυτό. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ψάχνουν την εύκολη λύση του δημοσίου. Προτιμούν να είναι ωρομίσθιοι σε ένα δημοτικό παρά να ψάξουν για μια full-time δoυλειά σε μια εταιρία. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια νέα γενιά χλιδάνεργων. Νέοι άνθρωποι που δεν θέλουν να δουλέψουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει. Ψάχνουν απλά να χωθούν κάπου.Να γιατί η οικονομία μας δεν προχωράει. Να γιατί ενώ έχουμε τόσες σχολές πληροφορικής, η βιομηχανία πληροφορικής στην χώρα μας είναι στον πάτο.Είναι πραγματικά κατάντια να έχει σπουδάσει κάποιος 4-5 χρόνια μια επιστήμη να θεωρεί τον εαυτό του επιστήμονα ή μηχανικό και να παρακαλάει κάθε χρόνο να τον πάρουν ωρομίσθιο για να κάνει ζωγραφική στο δημοτικό.Παράθεση από: killbill στις Οκτωβρίου 03, 2011, 10:37:36 pmνα κάνω μια ερώτηση θέλω χωρίς παρεξήγηση...Γιατί ένας πληροφορικός να θέλει τόσο πολύ να εργαστεί στην Εκπαίδευση;Δηλαδή ποιοί λόγοι τον ωθούν εκεί;
να κάνω μια ερώτηση θέλω χωρίς παρεξήγηση...Γιατί ένας πληροφορικός να θέλει τόσο πολύ να εργαστεί στην Εκπαίδευση;Δηλαδή ποιοί λόγοι τον ωθούν εκεί;