0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτή όμως δεν είναι η πραγματικότητα; Γι' αυτό έγραψα και στο πρώτο ποστ για την ΠΕΚΑΠ, ότι δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε απαξιώνω τη δράση της. Απλά όπως λειτουργεί εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία δεν είναι τα κοινά συμφέροντα του κλάδου. Και για να είμαι πιο σαφής εννοώ τα συμφέροντα των μονίμων, καθώς και των "σεμιναριούχων", ενώ μέχρι πριν ένα χρόνο με είχε σοκάρει η "φιλοκυβερνητική" της στάση σε πολλά ζητήματα. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που με έδιωξαν από την ΠΕΚΑΠ (και μπορώ να πω ότι πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για 2-3 άτομα που είχαν γραφτεί μαζί μου τότε), αλλά αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι.
Tolaki είπες ότι είμαστε όλοι συνάδελφοι μόνιμοι – αναπληρωτές. Όταν ομως οι αναπληρωτές υπερασπιζόντουσαν την πληροφορική στα δημοτικά, οι μόνιμοι έλεγαν να το κάνουν οι δάσκαλοι. Δεν είμαστε οι καθηγητές πληροφορικής παιδαγωγικά επαρκείς, ελεγαν. Το διανοείσαι; Οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας, ήθελαν να μας πετάξουν έξω.
Δεκάδες, βασικά εκατοντάδες μπορώ να σου βρω. Εδώ, στο στέκι. Πριν όμως πάρουν μετάταξη. Γιατι τότε δεν υπηρχε θεμα ωρών...
Συνοψίζοντας τις λεκτικές αψιμαχίες των τελευταίων σελίδων κάποιος αναγνώστης μη σχετικός υποθέτω ότι θα συμπεράνει ότι οι ΠΕ20 και οι μόνιμοι είναι βασικοί παράγοντεςγια το δυσοίωνο μέλλον των πληροφορικών στα σχολεία. Μάλιστα...
Δεν ξέρω γιατί εσύ και άλλοι εδώ είσαστε τόσο προκατειλημμένοι εναντίον των μόνιμων. Δηλαδή ποια είναι τα συμφέροντα των μόνιμων που δεν είναι και δικά σου συμφέροντα?Και γιατί δεν προτάσετε και τα δικά σας συμφέροντα με την συμμετοχή σας, ώστε να προωθούνται όλα μαζί? Επειδή (όπως είπες) και εσείς τα μικροσυμφεροντά σας κοιτάτε μόνο?Και γιατί δεν πάτε να ψηφίσετε έναν που έχει διδακτορικό πληροφορικής ώστε ο σεμιναριούχος να πάει σπίτι του?Τι σας εμποδίζει? Τα 5 ευρώ συνδρομής ανά έτος?Το μόνο που σας εμποδίζει κατά τη γνώμη μου είναι η έλλειψη πραγματικής αγωνιστικότητας, η ηττοπάθεια και ο ωχαδελφισμός που έχουμε όλοι μας.
Ίσως το πρόβλημα στην αδυναμία των μονίμων να κατανοήσουν την κατάσταση των αναπληρωτών είναι το γεγονός ότι ελάχιστοι από αυτούς έχουν δουλέψει περισσότερο από 1-2 χρόνια κάτω από αυτό το καθεστώς, όταν εμείς πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση πάει να γίνει μόνιμη. Και μάλιστα πολλοί από εμάς αποθαρρυνόμαστε από τη συμμετοχή μας σε φορείς όπως η ΠΕΚΑΠ (εκτός των άλλων), επειδή γνωρίζουμε ότι με το ένα πόδι είμαστε εκτός εκπαίδευσης. Μία περίεργη πολιτική απόφαση (πχ. το φετινό με το ΕΣΠΑ) μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας αναγκάσει να ψάχνουμε για δουλειά σε κάποια εταιρία. Σεβαστή πάντως η άποψή σου περί ωχαδερφισμού και ηττοπάθειας. Όπως στο παρελθόν η ΠΕΚΑΠ δεν προασπίστηκε τα συμφέροντα του κλάδου, αλλά συγκεκριμένα μικροσυμφέροντα, το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον ακόμα και με έναν αναπληρωτή στο ΔΣ... Το λες και ηττοπάθεια...
1-2 χρονια πριν, θυμάσαι τι συνέβαινε με την ΠΕΚΑΠ και πόσο έτρεχε και κινητοποιήθηκε όταν ακούστηκαν οι φήμες για διαθεσιμότητες τον μονίμων; Έχεις παρατηρήσει αντίστοιχη υποστήριξη για τους αναπληρωτές; μην τρελαθούμε.Πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και ένας μόνιμος καθηγητής πληροφορικής που έχει μπει στην διαδικασία να ρωτήσει/να ενημερωθεί για τα προβλήματα (έστω το 5% των προβλημάτων) των αναπληρωτών; Γνωρίζει κάποιος από τους μόνιμους τι σημαίνει ΕΣΠΑ; και αν όχι έχει την διάθεση έστω και τώρα να μάθει με σκοπό να κινητοποιηθεί, να αγωνιστεί για τους αναπληρωτές; Εγώ πάντως από την εμπειρία μου όχι. και από αιρετούς που έχω μιλήσει, όταν τους αναφέρω κάποια ζητήματα, απορώ με την ασχετοσύνη τους. Και γενικότερα, η άποψη που έχω σχηματίσει για τους μόνιμους καθηγητές πληροφορικής, είναι ότι οι περισσότεροι σαν να είναι κουρασμένοι/γερασμένοι πριν την ώρα τους, προφανώς επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από το επάγγελμα τους(αυτό δικό μου συμπέρασμα), εκτός από ορισμενους που κυνηγάνε μεγάλα πράγματα, π.χ. διδακτορικά (προφανώς και αυτοί για τον ίδιο λόγο).