0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν θα έπρεπε επίσης οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται σε ΣΔΕ, ΠΔΣ, ΕΠΑΛ και γενικά σε όσες δομές εκπαίδευσης είναι εκτός πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων και τις οποίες αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ ως αποδεκτή προυπηρεσία και την μοριοδοτεί ,να απορροφώνται από τον πίνακα επιτυχόντων? Καλή η προυπηρεσία εντάξει ( για όποιον μπορεί να την αποκτήσει ) αλλά δεν θα έπρεπε αυτός ο πίνακας επιτυχόντων να έχει ένα νόημα? Αφού ο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει όποια προυπηρεσία αναγνωρίζει ας τη προσφέρει κιόλας στα άτομα που βρίσκονται στο πίνακά του. Το βρίσκετε παράλογο?
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω και θα εξηγήσω γιατί. Θεωρώ ότι η δημιουργία άλλης μιας κατηγορίας διοριστέων απλώς θα αποδυναμώσει το γενικότερο επιχείρημα που έχουμε ως εκπαιδευτικοί, ότι για το διορισμό μας θα πρέπει είναι απαραίτητο το πτυχίο μας και ΜΟΝΟ. Υπάρχει ήδη το 40%, το 24μηνο+ΑΣΕΠ, το 20% των τρίτεκνων που διορίζονται αναπληρωτές, η προϋπηρεσία ειδικής αγωγής που μετράει στους ενιαίους πίνακες και αυτά είναι τα νόμιμα, για να μην αρχίσω και αραδιάζω τις τρύπες από την ΠΔΣ, εκκλησιαστικά και πάει λέγοντας. Νομίζω ότι ως κλάδος έχουμε πολύ βασικότερα αιτήματα να διεκδικήσουμε (όπως για παράδειγμα περισσότεροι διορισμοί με τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα και τη δημιουργία των ολοημέρων γυμνασίων, για τα οποία η ΕΕ είναι έτοιμη να μας ρίξει ένα ωραιότατο πρόστιμο). Κοινώς, καλύτερα να διεκδικήσουμε ευρύτερα αιτήματα που θα ευνοήσουν τον κλάδο μας ως σύνολο. Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι δις επιτυχούσα και μια τέτοια ρύθμιση σαφώς με ευνοεί, καθώς θα ήθελα κι εγώ τα χαμένα μου μόρια από τον ΑΣΕΠ του 2007. Αλλα θεωρώ ότι είναι πολύ βασικότερο να διεκδικήσω ρυθμίσεις που θα ευνοήσουν τον κλάδο μας συνολικά και όχι μια μικρή μερίδα. Εξάλλου, είναι προς το συμφέρον του Υπουργείου να μας διασπά ως ομάδα και να ευνοεί ρυθμίσεις που στρέφουν τους μεν εναντίον των δε, έτσι ώστε να μην είμαστε σε θέση ως κλάδος να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο διορισμού μας. Νομιζω οτι το να ζηταμε μαζικους διορισμους ειναι λιγο ουτοπικο απο τη στιγμη που καθε χρονο οι διορισμοι μειωνονται.Ας διεκδικησουμε οσοι εχουμε κοπιασει με τον ΑΣΕΠ οτι μας ανηκει.Και εγω θα ετρεχα πολυ για ενα τετοιο αιτημα.