0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι σωστά μάντεψες, δεν είμαι φιλόλογος!Αλλά απότι φαίνεται και εσύ δεν έχεις περάσει από τον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία ωράριο 8 με 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα γιατί δεν βγαίνει το έργο και φωνάζει ο πελάτης, και όλα αυτά με 1000 ευρώ το μήνα, χωρίς πληρωμή υπερωριών, και να έχεις σύμφωνα με τον νόμο μόλις 21 ημέρες άδεια τον χρόνο και να παρακαλάς να έρθει ο Αύγουστος για να ξεκουραστείς λίγο!Δούλευα σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής 6 χρόνια στους ρυθμούς αυτούς που σου περιέγραψα.Όλα αυτά που λέτε για την "κούραση" που προκαλεί η διόρθωση γραπτών και η προετοιμασία για μαθήματα κατεύθυνσης μου φαίνονται αστεία, και άνετα θα διόρθωνα όχι 100 αλλά 1000 γραπτά, αν είχα να διαλέξω μεταξύ του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού και μια θέση σε ιδιωτική εταιρία πληροφορικής.Δουλέψτε στους ρυθμούς αυτούς, δείτε τι γίνεται έξω στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μετά να συγκρίνετε.Εγώ θα πρότεινα στην Διαμαντοπούλου, όχι σεμινάρια και βλακείες να κάνει στου εκπαιδευτικούς, αλλά να τους υποχρεώνει κάθε 2 χρόνια να δουλεύουν με απόσπαση για 1-2 μήνες στον ιδιωτικό τομέα ή σε καμία μίζερη υπηρεσία του δημοσίου και μετά να επανέρχονται στο σχολείο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε! να δουν οι εκπαιδευτικοί την γλύκα και μετά να παρακαλάνε να διορθώνουν 1000 γραπτά και με ευχαρίστηση.Και στο κάτω κάτω αν σας έχει ,κουράσει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν παραιτείστε να πάτε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύετε 8 με 10 το βράδυ? Τι κάθεστε; δεν θα έχετε να διορθώνετε γραπτά να σας κουράζει, ούτε 5ήμερες να σας κουράζουν, ούτε προετοιμασία για το επόμενο μάθημα να σας κουράζει! αλλά ξέρω γιατί. λέτε ωραίο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού να έχεις το καλοκαιράκι σου να κάνεις τα μπανάκια σου.ΥΓ1 όσον αφορά την 5ήμερη, ειδικά αν δεν συνοδεύεις και έχεις και Γ Λυκείου, αυτό και αν είναι ξεκούραση!ΥΓ2 15 μέρες τα Χριστούγεννα σε κουράζει;15 μέρες το Πάσχα σε κουράζει;3 μήνες το καλοκαίρι σε κουράζει; (παραπάνω δηλαδή αν λάβουμε υπόψη ότι τα σχολεία ξεκινάνε μετά την 2η εβδομάδα του Σεπτέμβρη, και τον Ιούνιο πάμε για 1-2 ώρες να επιτηρήσουμε και φεύγουμε να πάμε το μπάνιο μας)
Και σε εταιρεια δουλεψα και σε καταστηματα. Με κανονικες αδειες αλλα αυξημενο ωραριο. Σε εκδοτικο οικο τα περισσοτερα χρονια. Σου απαντησα για τα 1000 , οχι τα 100 γραπτα, γιατι κοκορευεσαι οτι θα τα διορθωνες ανετα. εκτος αν εννοουσες οτι θα τα τελειωνες καποια στιγμη μεσα στα 35 χρονια υπηρεσιας.Αλλα για να τα διορθωσεις θα πρεπει να ξερεις και να το κανεις. Καλα κανεις και κρατας τη γνωμη που εχεις για την ειδικοτητα σου για τον εαυτο σου, μη μπλεκεσαι ομως και με τις ειδικοτητες των αλλων.
Ευχαριστώ τα μέλη MARKOS, και someone που με καταλαβαίνουν. Τουλάχιστον κάποιοι έχουν βιώσει τι θα πει σκληρή εργασία και κούραση.
Και μια συμπλήρωση. Μου προκαλεί εντύπωση το ότι αυτοί που επιδεικνύουν την εργατικότητά τους είναι συνήθως άντρες. Φαντάζομαι δηλαδή τι θα γινόταν αν:1. Ήταν γυναίκες.2. Είχαν το 2ο ωράριο, αυτό των οικιακών.3. Είχαν να θηλάσουν, να τακτοποιήσουν να να να τα παιδιά τους.4. Είχαν να διορθώσουν και 100 εκθέσεις!Ευτυχώς, λοιπόν, που η φύση προνοεί και αυτά τα έχουν επωμισθεί οι γυναίκες, οι οποίες έχουν, όπως φαίνεται, και ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεων και απεριόριστη αντοχή και διατηρούν χαμηλούς τόνους!