*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 45048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εκπαιδευτικών
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 20, 2010, 08:04:20 pm »
Ευχομαι κι εγω να μην υλοποιηθει αυτο το σχεδιο.Παντως το θεμα συζητιεται στις διευθυνσεις και τα γραφεια.
Δεν πιστευω οτι ειναι "ραδιο αρβυλα"(κατι εντελως ανυποστατο) αλλα σκοπιμη διαρροη για να τσεκαρουν αντιδρασεις,ισως για να αρχισουμε να το χωνευουμε(ετσι δεν εγινε και με τις περικοπες στις αποδοχες μας;).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:21:36 »

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 20, 2010, 08:28:36 pm »
Στα ιδωτικα νηπιαγωγεια που εχω υποψη μου(το 1ο στην Αθηνα και το 2ο στην επαρχια,τμηματα αποκλειστικα με προνηπια και τα 2)υπηρχε μια βοηθος μπαλλαντερ που ηταν για ολα τα τμηματα (νηπια και προνηπια).
"Στους παιδικούς σταθμούς των δήμων η νηπιαγωγός εργάζεται 6 ώρες και έχει μαζί της 2 βοηθούς" Ειναι ετσι;

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 20, 2010, 09:25:24 pm »
"Στους παιδικούς σταθμούς των δήμων η νηπιαγωγός εργάζεται 6 ώρες και έχει μαζί της 2 βοηθούς" Ειναι ετσι;
Η ανηψιά μου φοιτά σε παιδικό σταθμό του δήμου Αλίμου και είναι έτσι όλα τα τμήματα εκεί.
Και άλλες συναδέλφισσες στο παρελθόν μου είχαν πει το ίδιο.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 20, 2010, 09:37:01 pm »
Ευχομαι κι εγω να μην υλοποιηθει αυτο το σχεδιο.Παντως το θεμα συζητιεται στις διευθυνσεις και τα γραφεια.
Δεν πιστευω οτι ειναι "ραδιο αρβυλα"(κατι εντελως ανυποστατο) αλλα σκοπιμη διαρροη για να τσεκαρουν αντιδρασεις,ισως για να αρχισουμε να το χωνευουμε(ετσι δεν εγινε και με τις περικοπες στις αποδοχες μας;).

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου πάντως,που δημοσιεύτηκε δεν αναφέρει κάτι σχετικό.
Περισσότερο πιθανό θεωρώ κάποιοι χαιρέκακοι να θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.Μήπως είναι οι ίδιοι που μιλάνε και για άρση της μονιμότητας?
Προσωπικά κλείνω τα αυτιά μου στις Σειρήνες.
Είναι φύσει αδύνατο να εργαζόμαστε 6 συνεχόμενες ώρες και να προσφέρουμε εκπαιδευτικά.
Δε νομίζω η Διαμαντοπούλου να θέλει να μετατρέψει το δημόσιο νηπιαγωγείο σε χώρο φύλαξης προνηπίων-νηπίων.Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο.

ps:Τη φήμη ότι τα δημόσια σχολεία θα δοθούν στη δικαιοδοσία των δήμων,ξέρετε από πότε την ακούω?Από το 2002.Κάθε χρονιά όμως.8 συνεχόμενα χρόνια. ???
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:21:36 »

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 20, 2010, 09:58:47 pm »
Και εγώ έχω δουλέψει στο παρελθόν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό για 6 ώρες,αλλά έκανα απλή φύλαξη.Τίποτα περισσότερο.Οι σταθμοί αυτοί ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και διέπονται από άλλους κανονισμούς.

Στους παιδικούς σταθμούς των δήμων η νηπιαγωγός εργάζεται 6 ώρες και έχει μαζί της 2 βοηθούς.

Εν κατακλείδι,δεν πιστεύω ότι θα μας αυξήσουν τις διδακτικές ώρες,γιατί αυτό θα αποτελέσει υποβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που γίνει κάποια αλλαγή στο νηπιαγωγείο δε νομίζω τα κριτήρια να είναι το τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Πάντως επειδή έχω δουλέψει σε 4 διαφορετικά ιδιωτικά σε κανένα δε γινόταν απλή φύλαξη και σε κανένα δυστυχώς δεν είχα βοηθό. Το ωράριο μου ήταν 6ωρο αλλά υπήρχαν και κοπέλες που δούλευαν 8ωρο κανονικά. Θέλω να πω πως είναι εφικτό να συμβεί απλά χρειάζεται πολύ μεγαλύτερες αντοχές. Και επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους η ηρεμία και η καλή ψυχική διάθεση που προσφέρει το 4ωρο μεταφράζεται σε  πιο καλή παιδαγωγική αντιμετώπιση και εφαρμογή του προγράμματος. Άρα είναι προς όφελος των μαθητών κυρίως και βέβαια κατ επέκταση και δικό μας.  :) Συμφωνώ λοιπόν ότι έτσι θα υποβαθμιστεί το έργο μας.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 20, 2010, 11:11:37 pm »
. Πάντως επειδή έχω δουλέψει σε 4 διαφορετικά ιδιωτικά σε κανένα δε γινόταν απλή φύλαξη και σε κανένα

Σε μας γινόταν απλή φύλαξη,γιατί έπρεπε σε μια αίθουσα  να συνυπάρχουν γύρω στα 25 παιδιά,ηλικίας από 11 μηνών έως 5 χρονών.Όλες όσες περάσαμε από εκεί αυτό κάναμε,σε γνώση της ιδιοκτήτριας,της οποίας το μόνιμο ενδιαφέρον ήταν αν έφαγε όλο το φαγητό του ο Γιαννάκης κ.λ.π.
Ξέρω ότι δεν είναι έτσι γενικά,αλλά εγώ αυτό έζησα και αυτό ανέφερα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 21, 2010, 12:06:37 am »

Ναι κατάλαβα ότι αυτό ίσχυε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν το είπα γιατί αμφισβητώ ότι συμβαίνει απλά ήθελα να αναφέρω ότι σε άλλα σχολεία δεν γίνεται έτσι. Μάλλον δεν το διατύπωσα όπως ακριβώς θα έπρεπε. Φαντάζομαι την αγανάκτησή σας με τέτοιες συνθήκες εργασίας...Τι άλλο θα ακούσουμε για τον ιδιωτικό τομέα! :o  :-X  :o

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 21, 2010, 11:33:08 pm »
Γι' αυτό ακριβώς, επειδή είναι τόσο χάλια, ενδείκνυται να αποτελέσει... πρότυπο μίμησης και για το δημόσιο. Έτσι είναι, προσπαθούμε να εξισώσουμε τους τομείς, αλλά ποτέ προς τα πάνω!

Αποσυνδεδεμένος StratosK

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 28, 2010, 12:14:08 pm »
Άλλο πράγμα η δουλειά σε γραφείο και άλλο πράγμα η διδασκαλία
Δεν μπορούν να συγκριθούν!!!
[Αναφέρω περίπτωση με μαθητή 25 ετών, μου που αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο (ήταν για εμπόριο ναρκωτικών). Στο εσπερινό Λύκειο δεν με είχαν ενημέρωση  και δεν το ήξερα μέχρι που μια μέρα από υπερβολική δόση ηρωίνης  παραπατώντας, μέσα στο μάθημα άρχισε να παραληρεί και να παίρνει ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και να το χύνει στο  κεφάλι του. Η τάξη να έχει παγώσει, και να σκέφτεσαι “τί κάνω αν βγάλει στιλέτο?”
Στο σύλλογο που κάναμε στην ερώτηση που έκανα να ενημερώσουμε τον πατέρα του, έμαθα ότι διατηρεί μπαρ, έχει σχέσει με εμπόριο λευκής σάρκας  και με υπόκοσμο και ότι αυτός τον έχωσε στην παραβατικότητα....
Είναι να μην σου τύχει.
Ζήτησα να μην βρίσκεται στο σχολείο διότι προσπαθούσε να βρει πελάτες.]

Έχω τελειώσει πρώτος το Πανεπιστήμιο σε 4 χρόνια έχω PhD στην φυσική υψηλών ενεργειών  και  εργαστεί και στη βασική έρευνα (Στο CERN) και στην εφαρμοσμένη έρευνα (διευθυντής ερευνητικών έργων σε ρομποτική εταιρεία)
Επίσης έδωσα ΑΣΕΠ και είμαι  μόνιμος εκπαιδευτικός.

ΥΓ
Στη βασική έρευνα εργάστηκα σε εξοντωτικούς ρυθμούς.
[ Στις 9 στο γραφείο και έφευγα στις 4 (τα χαράματα...) όταν δεν είχα πολυ δουλειά ]Κατά μέσο όρο εργαζόμουν 120 ώρες τη βδομάδα!!! . Πρέπει να σημειώσω ότι ήμουνα νέος και ότι δεν πιστεύω ότι θα άντεχα ξανά τέτοια δοκιμασία.
Στην εφαρμοσμένη έρευνα 50-55 ώρες την εβδομάδα με επίβλεψη 5 ερευνητικών έργων κόστους 1.5Μ ευρώ.

Κάθε εργασία είχε τις δικές της δυσκολίες και φυσικά απολαβές.
π.χ.  Το 2001 όταν απλώς ζήτησα αύξηση μου είπαν θα μεταφέρω το αίτημα στον γενικό διευθυντή, μου έβαλαν 600 ευρώ αύξηση...

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 12, 2010, 12:53:09 pm »
Είναι γνωστό ότι οι καθηγητές ειδικοτήτων ΠΕ4 (φυσικοί-χημικοί κλπ) και ΠΕ19-20 (πληροφορικής) που είναι υπεύθυνοι εργαστηρίων στα σχολεία τους (γυμνάσια-λύκεια) έχουν μείωση του ωραρίου τους κατά 3 ώρες εβδομαδιαίως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δικαιολογημένα, θα πει κάποιος, αφού η προετοιμασία ενός εργαστηρίου απαιτεί κάποιες ώρες εργασία παραπάνω από τον διδάσκοντα. Με την ίδια λογική, γιατί να μην έχουν μείωση ωραρίου και οι συνάδελφοι που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του σχολείου (αρκετά δύσκολη και επίπονη εργασία) ή τη μισθοδοσία των καθηγητών; Να σας πω και μια περίπτωση που αφορά τη χρονιά που μας πέρασε στο σχολείο μας. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αισθάνθηκαν αδικημένοι γιατί ο φυσικός που ήταν υπεύθυνος εργαστηρίου δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό και ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ στους μαθητές του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς απολαμβάνοντας, φυσικά, το προνόμιο της μείωσης του ωραρίου κατά 3 ώρες! Και (παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών για το εργαστήριο που έμεινε σε αχρηστία) αυτό έγινε με την ανοχή του διευθυντή του σχολείου που, επίσης , ήταν φυσικός...

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 12, 2010, 01:01:23 pm »
Bιολογος εισαι?

Αποσυνδεδεμένος 0401

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Αυγούστου 12, 2010, 01:29:16 pm »

Η διενέργεια εργαστηριακών δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτική για ΟΛΟΥΣ τους ΠΕ04 (και για όλα τα μαθήματα της ειδικότητας) και ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τον υπεύθυνο του σχολικού εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών.

Δηλ. το 3-ωρο του εργαστηρίου ΔΕΝ είναι «παραχώρηση/ διευκόλυνση» για την διενέργεια πειραμάτων σε αυτό το χρονικό διάστημα αλλά έτσι ώστε ο υπεύθυνος να φροντίζει πρωτίστως τα σχετικά με την οργάνωση – ασφάλεια – καθαριότητα – αγορά αναλωσίμων καθώς και με τα γραφειοκρατικά του εργαστηρίου (υπάρχουν και τέτοια) και δευτερευόντως (εάν του ζητηθεί και δύναται) την υποβοήθηση της οργάνωσης των εργαστηριακών δραστηριοτήτων των υπολοίπων ΠΕ04 του σχολείου.   

Τα παραπάνω δεν αναιρούν την υποχρέωση ΟΛΩΝ των ΠΕ04 (μέσω σαφών υποχρεωτικών εγκυκλίων) να μεταφέρουν ένα μέρος της διδακτικής τους δραστηριότητας στο σχολικό εργαστήριο (στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός – η αδιαφορία είναι κατακριτέα), πολύ περισσότερο που πλέον μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχουν σύγχρονα (πλήρως εξοπλισμένα) εργαστήρια τουλάχιστον στο 70% των λυκείων της χώρας.

Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος, δηλ. οι αντικειμενικές δυσκολίες διενέργειας των πειραμάτων, θέματα για τα οποία υπάρχουν εισηγήσεις στο υπουργείο από φορείς όπως η ΠΑΝΕΚΦΕ, η ΕΕΦ οι σχολικοί σύμβουλοι ΠΕ04 και αφορούν εν τάχει: την θέσπιση εργαστηριακού 2ωρου στο ωρολόγιο πρόγραμμα (ως αυτόνομο «μάθημα»), η ύπαρξη (το σημαντικότερο) δύο καθηγητών σε κάθε εργαστήριο και η επιμόρφωση των καθηγητών ΠΕ04 και άλλα…   

Από κει και πέρα η πραγματοποίηση ενός πειράματος για 20-25 μαθητές απαιτεί πολύ μεγάλη προετοιμασία εκ μέρους του διδάσκοντα – να κάνει μόνος του το πείραμα, να ετοιμάσει φύλλο εργασίας, να στήσει-ξεστήσει 4-5 πειραματικές διατάξεις, να προπαρασκευάσει τα απαραίτητα χημ. αντιδραστήρια, να επιμεληθεί ή και να καθαρίσει μόνος του τα γυάλινα σκεύη, πολλές φορές από την τσέπη του να αγοράσει μικροαντικείμενα/ αναλώσιμα και το πιο δύσκολο να κουμαντάρει 20-25 εφήβους μέσα στο εργαστήριο με όσους κινδύνους έχει το τελευταίο...       

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Αυγούστου 12, 2010, 03:57:04 pm »
Καλά τα λες φίλε 0401, αλλά όταν τίποτα από όλα αυτά που περιγράφεις δεν γίνεται και το εργαστήριο φυσικής του σχολείου παραμένει κλειστό όλη τη χρονιά, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται, τότε γιατί ο συγκεκριμένος συνάδελφος να έχει όλη τη χρονιά μειωμένο ωράριο κατά 3 ώρες; Δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να τον παρακολουθεί και να τον ελέγχει; Δλδ εναπόκειται μόνο στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του καθηγητή; Και δεν είναι μόνο το δικό μας σχολείο. Παρόμοιες καταστάσεις υπήρξαν την περασμένη χρονιά και σε άλλα σχολεία από αναφορές συναδέλφων. Να, λοιπόν, ένα τρανταχτό παράδειγμα γιατί πρέπει να έχουμε αξιολόγηση ...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2010, 03:59:15 pm από Ερωδιός »

Ερωδιός

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 12, 2010, 06:07:47 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά