0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: panos2 στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:05:11 pmΠαράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 05:46:55 pmΠάνο, μίλησα εξαρχής για "καλούς" και "κακούς" εκπαιδευτικούς. Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Και ούτως ή άλλως το όλο θέμα ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Καθημερινής και τη διαπίστωση μου, η οποία είναι και δική σου από ότι καταλαβαίνω, ότι η κακή, ή έστω στρεβλή αν θες, εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα έξω έχει διαμορφωθεί με ευθύνη και μέρους της ίδιας.Προτάσεις για βελτίωση χρειαζόμαστε συνάδελφε...Μια σκέψη: Σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και πολλοί από τους "κακούς" θα κάνουν καλύτερα την δουλειά τους!! Εγώ έχω δει απογοητευμένους και ψυχικά κουρασμένους συναδέλφους...Χρειαζόμαστε επιτέλους φρεσκάδα, μια ανάταση, να φύγουμε από τη μιζέρια... Ένα παράδειγμα: Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο φροντιστήριο απαξιώνοντας τον καθηγητή του σχολείου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι συνάδελφοι, αλλά οι πανελλήνιες και ο εξετασιοκεντρικός τρόπος πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους γονείς ή ακόμη καλύτερα να αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, αναβαθμίζοντας το Λύκειο...Πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση με θετική σκέψη!!!!!! ΥΓ. Άντε μη ξεκινήσω και εγώ μίζερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.. Το μπορώ!! Πάνο μου, οι καθηγητές του Λυκείου κάνουν το απόγευμα επίσης ιδιαίτερα, ακόμα και στους ίδιους τους μαθητές τους κάποιοι. Τους ρώτησες αν θέλουν να αλλάξει αυτό; Δεν νομίζω ότι τους κακόπεσε η συγκεκριμένη κατάσταση...
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 05:46:55 pmΠάνο, μίλησα εξαρχής για "καλούς" και "κακούς" εκπαιδευτικούς. Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Και ούτως ή άλλως το όλο θέμα ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Καθημερινής και τη διαπίστωση μου, η οποία είναι και δική σου από ότι καταλαβαίνω, ότι η κακή, ή έστω στρεβλή αν θες, εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα έξω έχει διαμορφωθεί με ευθύνη και μέρους της ίδιας.Προτάσεις για βελτίωση χρειαζόμαστε συνάδελφε...Μια σκέψη: Σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και πολλοί από τους "κακούς" θα κάνουν καλύτερα την δουλειά τους!! Εγώ έχω δει απογοητευμένους και ψυχικά κουρασμένους συναδέλφους...Χρειαζόμαστε επιτέλους φρεσκάδα, μια ανάταση, να φύγουμε από τη μιζέρια... Ένα παράδειγμα: Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο Λύκειο φροντιστήριο απαξιώνοντας τον καθηγητή του σχολείου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι συνάδελφοι, αλλά οι πανελλήνιες και ο εξετασιοκεντρικός τρόπος πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους γονείς ή ακόμη καλύτερα να αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, αναβαθμίζοντας το Λύκειο...Πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση με θετική σκέψη!!!!!! ΥΓ. Άντε μη ξεκινήσω και εγώ μίζερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.. Το μπορώ!!
Πάνο, μίλησα εξαρχής για "καλούς" και "κακούς" εκπαιδευτικούς. Δεν ισοπέδωσα τίποτα. Και ούτως ή άλλως το όλο θέμα ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Καθημερινής και τη διαπίστωση μου, η οποία είναι και δική σου από ότι καταλαβαίνω, ότι η κακή, ή έστω στρεβλή αν θες, εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τα έξω έχει διαμορφωθεί με ευθύνη και μέρους της ίδιας.
Αν απολύονταν από την υπηρεσία καμία 20αρια που πιάνονταν, θα σου έλεγα για πότε θα τα έκοβαν όλοι. Φυσικά θα υπάρξει ο αντίλογος ότι οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών ωθούν τους εκπαιδευτικούς στα ιδιαίτερα και εγώ θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι ο εαυτός του και η επαγγελματική του δυνότητα αξίζει παραπάνω από από τα 1200 ευρώ του όντως κακοπληρωμένου δημόσιου σχολείου, ας ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα να βγάζει 3 χιλιάρικα το μήνα. Γιατί άλλο διεκδικώ ένα καλύτερο μισθολόγιο και άλλο μπαίνω μετά μεγάλης επιμονής στο δημόσιο, γνωρίζοντα τους μισθους που αυτό συνεπάγεται, με απώτερο σκοπό να κάνω και τα ιδιαίτερά μου, ενώ παράλληλα να καταγγέλω και την παραπαιδεία σε κάθε ευκαιρία.
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:30:17 pmΑν απολύονταν από την υπηρεσία καμία 20αρια που πιάνονταν, θα σου έλεγα για πότε θα τα έκοβαν όλοι. Φυσικά θα υπάρξει ο αντίλογος ότι οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών ωθούν τους εκπαιδευτικούς στα ιδιαίτερα και εγώ θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι ο εαυτός του και η επαγγελματική του δυνότητα αξίζει παραπάνω από από τα 1200 ευρώ του όντως κακοπληρωμένου δημόσιου σχολείου, ας ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα να βγάζει 3 χιλιάρικα το μήνα. Γιατί άλλο διεκδικώ ένα καλύτερο μισθολόγιο και άλλο μπαίνω μετά μεγάλης επιμονής στο δημόσιο, γνωρίζοντα τους μισθους που αυτό συνεπάγεται, με απώτερο σκοπό να κάνω και τα ιδιαίτερά μου, ενώ παράλληλα να καταγγέλω και την παραπαιδεία σε κάθε ευκαιρία. Για σένα δηλαδή φταίνει ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα;Ξέρεις πόσοι γονείς με έχουν πάρει τηλέφωνο ή έχουν έρθει στη δουλειά μου και μου ζήτησαν να κάνω μάθημα στα παιδιά τους; Και μιλάμε για παιδιά όλων των ηλικιών (ενώ είμαι νηπιαγωγός) και θέλουν και μάθημα αγγλικών γιατί έχω 2 μεταπτυχιακά από την Αγγλία, άρα ξέρω καλά τη γλώσσα. Εγώ δεν έχω δεχτεί μέχρι στιγμής (καλά τα τελευταία χρόνια δεν είμαι και στην Ελλάδα) γιατί έχω άλλες ασχολίες και δεν έχω ώρα. Αν, όμως, αυτή η κατάσταση συνεχιστεί κάποια στιγμή πολύ πιαθανόν να αρχίσω να κάνω μαθήματα. Τότε θα φταίω εγώ;Το ίδιο συνέβαινε και με τη μητέρα μου, η οποία είχε 30 χρόνια στην εκπαίδευση, και τα τελευταία 10 την τάραζαν στα τηλέφωνα. Η ίδια επίσης δεν ήθελε να κάνει μαθήματα.
Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:39:16 pmΠαράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:30:17 pmΑν απολύονταν από την υπηρεσία καμία 20αρια που πιάνονταν, θα σου έλεγα για πότε θα τα έκοβαν όλοι. Φυσικά θα υπάρξει ο αντίλογος ότι οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών ωθούν τους εκπαιδευτικούς στα ιδιαίτερα και εγώ θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι ο εαυτός του και η επαγγελματική του δυνότητα αξίζει παραπάνω από από τα 1200 ευρώ του όντως κακοπληρωμένου δημόσιου σχολείου, ας ασχοληθεί με το ελεύθερο επάγγελμα να βγάζει 3 χιλιάρικα το μήνα. Γιατί άλλο διεκδικώ ένα καλύτερο μισθολόγιο και άλλο μπαίνω μετά μεγάλης επιμονής στο δημόσιο, γνωρίζοντα τους μισθους που αυτό συνεπάγεται, με απώτερο σκοπό να κάνω και τα ιδιαίτερά μου, ενώ παράλληλα να καταγγέλω και την παραπαιδεία σε κάθε ευκαιρία. Για σένα δηλαδή φταίνει ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα;Ξέρεις πόσοι γονείς με έχουν πάρει τηλέφωνο ή έχουν έρθει στη δουλειά μου και μου ζήτησαν να κάνω μάθημα στα παιδιά τους; Και μιλάμε για παιδιά όλων των ηλικιών (ενώ είμαι νηπιαγωγός) και θέλουν και μάθημα αγγλικών γιατί έχω 2 μεταπτυχιακά από την Αγγλία, άρα ξέρω καλά τη γλώσσα. Εγώ δεν έχω δεχτεί μέχρι στιγμής (καλά τα τελευταία χρόνια δεν είμαι και στην Ελλάδα) γιατί έχω άλλες ασχολίες και δεν έχω ώρα. Αν, όμως, αυτή η κατάσταση συνεχιστεί κάποια στιγμή πολύ πιαθανόν να αρχίσω να κάνω μαθήματα. Τότε θα φταίω εγώ;Το ίδιο συνέβαινε και με τη μητέρα μου, η οποία είχε 30 χρόνια στην εκπαίδευση, και τα τελευταία 10 την τάραζαν στα τηλέφωνα. Η ίδια επίσης δεν ήθελε να κάνει μαθήματα.Συγχαρητήρια στη μητέρα σου και σε εσένα. Ναι, είναι η ευθύνη του εκπαιδευτικού για το πως θα διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Ο άλλος μπορεί να σου προτείνει οτιδήποτε, πάντα θα υπάρχουν αυτά, το θέμα είναι ότι εσύ είσαι ο επαγγελματίας, εσύ εργάζεσαι στο δημόσιο σχολείο και εσύ θα υποστείς επιπτώσεις αν κάτι πάει στραβά, όχι αυτοί. Αν βέβαια εφαρμοζόταν ο νόμος, δεν θα υπήρχε καν το δίλλημα.
Green με το συμπάθειο, αλλά ποια μύγα σε τσίμπησε σήμερα και ασχολείσαι με τόσο.. πάθος για το θέμα αυτό; Γιατί δεν βγάζεις τον θυμό σου στα όσα τραγικά και εγκληματικά συμβαίνουν στη διοίκηση της χώρας μας; Εκτός αν υπάρχει προσωπικό ζήτημα και θέλεις να το βγάλεις από μέσα σου..Παρεμπιπτόντως, χτες που "γιορτάσαμε" τον 1 χρόνο πράσινου "σοσιαλισμού" έγιναν αναφορές - υπενθύμιση στα όσα έλεγε ο ΓΑΠ πριν τις εκλογές και όσα άρχισε να κελαηδάει λίγες βδομάδες μετά (υπάρχουν λεφτά - που πήγαν τα λεφτά..)
Παρά την αποκλειστικότητα στο αλάθητο την οποία μου προσάπτεις, εσύ ανάλωσες τουλάχιστον ένα μισάωρο για να μου αποδείξεις το πόσο λάθος είμαι εγώ και πόσο σωστά αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα. Μεγάλη μου τιμή λοιπόν... Αυτό πάντως δεν δείχνει ότι έχεις όντως πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς από μία διένεξη που ούτως ή άλλως δεν την ξεκίνησα εγώ. Εγώ διατύπωσα μία θέση μου για κάποια πράγματα. Αν στο forum επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες θέσεις, ας μας γίνει ξεκάθαρο. Έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, προφανώς λόγω διαφορετικής θέσης, καταβολών και «συμφερόντων» για το πώς θα θέλαμε τον εκπαιδευτικό χώρο. Ως εκ τούτου η όποια περαιτέρω κουβέντα είναι άσκοπη. Παρά λοιπόν την δυνατότητα συγκεκριμένων απαντήσεων που θα μπορούσα να αντιπαραβάλω, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περεταίρω. Οι θέσεις μου και οι παρατηρήσεις μου είναι σαφείς και η έκφραση αυτών μόνο με απασχολεί.
Προσωπική ευθυνη και αντιστάσεις δεν υπάρχουν; Πάντα το μπαλάκι θα πέφτει στους άλλους; Καλώς λοιπόν και οι εφοριακοί λαδώνονται, πάντα κάποιοι πολίτες θα υπάρχουν να θέλουν να λαδώσουν, καλώς οι γιατροί παίρνουν φακελάκια, πάντα θα υπάρχουν ασθενείς να τα δώσουν, καλώς και αυτοί που έκλεψαν εκατομμύρια από το κράτος τα έκλεψαν αφού τους το επέτρεψε το "σύστημα". Όλα καλά λοιπόν!!!
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:54:43 pmΠροσωπική ευθυνη και αντιστάσεις δεν υπάρχουν; Πάντα το μπαλάκι θα πέφτει στους άλλους; Καλώς λοιπόν και οι εφοριακοί λαδώνονται, πάντα κάποιοι πολίτες θα υπάρχουν να θέλουν να λαδώσουν, καλώς οι γιατροί παίρνουν φακελάκια, πάντα θα υπάρχουν ασθενείς να τα δώσουν, καλώς και αυτοί που έκλεψαν εκατομμύρια από το κράτος τα έκλεψαν αφού τους το επέτρεψε το "σύστημα". Όλα καλά λοιπόν!!!Φοβερά τα επιχειρήματα και καταπληκτικές οι συγκρίσεις, δείγμα της συγκεκριμένης αντίληψης!
ΥΓ. Άντε μη ξεκινήσω και εγώ μίζερες προσωπικές αντιπαραθέσεις.. Το μπορώ!!
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 05:23:19 pmΠαρά την αποκλειστικότητα στο αλάθητο την οποία μου προσάπτεις, εσύ ανάλωσες τουλάχιστον ένα μισάωρο για να μου αποδείξεις το πόσο λάθος είμαι εγώ και πόσο σωστά αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα. Μεγάλη μου τιμή λοιπόν... Αυτό πάντως δεν δείχνει ότι έχεις όντως πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς από μία διένεξη που ούτως ή άλλως δεν την ξεκίνησα εγώ. Εγώ διατύπωσα μία θέση μου για κάποια πράγματα. Αν στο forum επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες θέσεις, ας μας γίνει ξεκάθαρο. Έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, προφανώς λόγω διαφορετικής θέσης, καταβολών και «συμφερόντων» για το πώς θα θέλαμε τον εκπαιδευτικό χώρο. Ως εκ τούτου η όποια περαιτέρω κουβέντα είναι άσκοπη. Παρά λοιπόν την δυνατότητα συγκεκριμένων απαντήσεων που θα μπορούσα να αντιπαραβάλω, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περεταίρω. Οι θέσεις μου και οι παρατηρήσεις μου είναι σαφείς και η έκφραση αυτών μόνο με απασχολεί. Ευτυχώς που δεν ασχολήθηκες περαιτέρω γιατί τα 20 μηνύματα σου (και σε άλλο topic όπου γράφεις τα ίδια) που ακολούθησαν θα ήταν 100! Σύνολο ημέρας 45!Εσύ κατάλαβες να σου προσάπτω αποκλειστικότητα στο αλάθητο!Και αφού είσαι καλός χρονομέτρης θα σου εξηγήσω ότι την ώρα που γράφω το μήνυμα μπορεί να ασχολούμαι και με κάτι πιο σοβαρό.Σαφώς και ξεκίνησες εσύ την αντιπαράθεση με τα ακραία στερεότυπα που επαναλαμβάνεις διαρκώς. Φυσικά και επιτρέπονται όλες οι θέσεις στο forum αλλά πρέπει να δέχεσαι και την απάντηση. Και καλά εγώ έχω συμφέροντα που σου απάντησα (αλήθεια φοβερό επιχείρημα) και όλοι οι υπόλοιποι που σου απάντησαν και αυτοί που δεν το έκαναν γιατί θεωρούν περιττό να ασχοληθούν, έχουν όλοι συμφέροντα;