0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο ΚΕΔΔΥ πήγα στο τέλος της χρονιάς, γιατι τρεμω τι θα γίνει του χρόνου. Μου είπαν ότι έχει νοημοσύνη πάνω από το φυσιολογικό αλλά παλινδρόμηση στο πρακτικό επίπεδο. Το παιδι μου είχε αρρωστησει για δύο μήνες το προηγούμενο καλοκαίρι και ολη τη χρονια ειχε προβλήματα και πολλές εξετασεις σε νοσοκομεία.
Σαν εκπαιδευτικός θεωρούσα ότι θα μπορούσα να συνεργαστώ πιο εύκολα με τους δασκάλους. Υποτίθεται ότι ξέρουμε και οι δύο για τι μιλάμε. Προσπάθησα πολύ και διαρκώς σε όλη την χρονια να είμαι διαθέσιμη , να δινω πληροφορίες για τον χαρακτήρα και τις "ιδιαιτερότητες" του παιδιού, να διαφωνώ με μεθόδους και όμως να τις στηρίζω και τελικά εμένα σαν γονιό δεν με άκουσαν καθόλου και δεν με υπολογισαν πουθενα.
Σιγουρα η δασκαλα αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα και δεν το υποβαθμιιζω. Για παραλληλη στηριξη μιλησαμε και στο ΚΕΔΔΥ αλλά μου είπαν ότι ειδικα φετος ειναι απιθανο. Εχουμε ξανα ραντεβου τον Σεπτεμβριο. Αυτοπειθαρχία εχει ελάχιστη. Θέλω να πιστευω οτι σιγα σιγα μεγαλωνει. Πως μπορω να πληρωνω εγω? Γινεται?
Από το ΚΕΔΔΥ agathi θα πήρες πιστεύω γραπτώς τη γνωμάτευση για το παιδί. Εκτός από την περιγραφή της συμπεριφοράς του παιδιού συνήθως γράφουν και πώς μπορεί να το βοηθήσει το σχολείο και το σπίτι. Εσένα τι σου έγραψαν;
Ερώτηση προς emmakiΤι εννοείς ιδιωτική παράλληλη στήριξη και ποια η διαφορά με τη δημόσια;
Παράθεση από: nisiotisa στις Αυγούστου 17, 2013, 03:51:12 pmΕρώτηση προς emmakiΤι εννοείς ιδιωτική παράλληλη στήριξη και ποια η διαφορά με τη δημόσια;Παράλληλη στήριξη που προσλαμβάνουν και πληρώνουν οι γονείς. Μπορεί να γίνει μόνο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Χρειάζεται ποινικό μητρώο και έγκριση/συμφωνία του συλλόγου διδασκόντων, ίσως και πιστοποιητικό υγείας (δεν είμαι σίγουρη). (αναφέρεται στον 3699, άρθρο 7, παράγραφος γ, εδάφιο 4)Δημόσια ΠΣ, παρέχεται από το κράτος και είναι δωρεάν
Παράθεση από: emmaki στις Αυγούστου 17, 2013, 04:25:30 pmΠαράθεση από: nisiotisa στις Αυγούστου 17, 2013, 03:51:12 pmΕρώτηση προς emmakiΤι εννοείς ιδιωτική παράλληλη στήριξη και ποια η διαφορά με τη δημόσια;Παράλληλη στήριξη που προσλαμβάνουν και πληρώνουν οι γονείς. Μπορεί να γίνει μόνο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Χρειάζεται ποινικό μητρώο και έγκριση/συμφωνία του συλλόγου διδασκόντων, ίσως και πιστοποιητικό υγείας (δεν είμαι σίγουρη). (αναφέρεται στον 3699, άρθρο 7, παράγραφος γ, εδάφιο 4)Δημόσια ΠΣ, παρέχεται από το κράτος και είναι δωρεάνΝα σε ρωτήσω κάτι (αν το γνωρίζεις φυσικά). Στη θέση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης παίρνεις και την αντίστοιχη προϋπηρεσία που θα είχες αν σε καλούσαν σε πρόγραμμα δημόσιας Π.Σ;
Παράθεση από: τσολιαδάκι στις Αυγούστου 17, 2013, 06:44:49 pmΝα σε ρωτήσω κάτι (αν το γνωρίζεις φυσικά). Στη θέση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης παίρνεις και την αντίστοιχη προϋπηρεσία που θα είχες αν σε καλούσαν σε πρόγραμμα δημόσιας Π.Σ;Αυτό δεν το γνωρίζω.Γνωρίζω όμως ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος εκπαιδευτικός για να πάει σε ιδιωτική ΠΣ. Συνήθως είναι απόφοιτοι ΙΕΚ (τουλάχιστον αυτοί που ξέρω εγώ), μιας και δεν χρειάζεται να κατατεθεί πουθενά τίτλος σπουδών, παρά μόνο ποινικό μητρώο και έγκριση του συλλόγου διδασκόντων.Δεν θα γράψω το αν συμφωνώ ή όχι με αυτή την πρακτική (και την ιδιωτική ΠΣ και την μη αναγαιότητα κατάρτισης). Απλά αναφέρω τι γίνεται
Να σε ρωτήσω κάτι (αν το γνωρίζεις φυσικά). Στη θέση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης παίρνεις και την αντίστοιχη προϋπηρεσία που θα είχες αν σε καλούσαν σε πρόγραμμα δημόσιας Π.Σ;
Ουαου, δεν ηξερα οτι δε χρειαζεται να κατατεθει ο τιτλος σπουδων! Παντως εγω φετος ειχα μαθητη που δεχοταν ιδιωτικη ΠΣ απο μια κοπελιτσα με πτυχιο Ψυχολογιας τους πρωτους μηνες και μετα απο αλλες που δε ρωτησα τους τιτλους σπουδων τους. (απο τρεις συνολικα στη διαρκεια της χρονιας, εκτος των διδακτικων ωρων που ο μαθητης δεχοταν ΠΣ απο δημοσιους αναπληρωτες)
Παράθεση από: biov στις Αυγούστου 18, 2013, 01:09:36 amΟυαου, δεν ηξερα οτι δε χρειαζεται να κατατεθει ο τιτλος σπουδων! Παντως εγω φετος ειχα μαθητη που δεχοταν ιδιωτικη ΠΣ απο μια κοπελιτσα με πτυχιο Ψυχολογιας τους πρωτους μηνες και μετα απο αλλες που δε ρωτησα τους τιτλους σπουδων τους. (απο τρεις συνολικα στη διαρκεια της χρονιας, εκτος των διδακτικων ωρων που ο μαθητης δεχοταν ΠΣ απο δημοσιους αναπληρωτες)Αν ο μαθητής δεν ήταν στο φάσμα του αυτισμού, είναι παράνομο! Και ου φαίνεται περίεργο γιατί η πρόσληψη γίνεται με επίσημες τυπικές διαδικασίες από την περιφέρειαΜήπως ήταν από πρακτική πανεπιστημίων;