0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 02, 2009, 07:30:57 pm«Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος είναι τα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Το έχω ποστάρει ήδη 4 φορές. Και κάθε φορά που θα ρωτάς για τα ΤEI, θα στο θυμίζω για να σου λύνεται η όποια απορία..Το ότι ισχύει το παραπάνω δε σημαίνει ότι τους δεσμεύει κάτι.Με μία τροποποίηση πάλι μπορούν να κάνουν τη λαδιά τους…
«Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος είναι τα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Το έχω ποστάρει ήδη 4 φορές. Και κάθε φορά που θα ρωτάς για τα ΤEI, θα στο θυμίζω για να σου λύνεται η όποια απορία..
Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα κριτήρια της ομάδας που ζητά υποστήριξη, εγώ και πολλοί άλλοι δηλώνουμε ΑΠΟΧΗ από τον αγώνα!Κουράστηκα να το λέω. Ο σκοπός πρέπει να είναι κοινός. Ξεχάστε τον 1ο στόχο σας (ορισμός κριτηρίων για τις σχολές). Αυτός είναι στόχος της ΕΠΕ και πολλά άτομα του δικαστικού αγώνα είναι της ΕΠΕ.
Μετά από χρόνια αντιπαραθέσεων μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από προεδρικό διάταγμα που έλυσε το θέμα μια για πάντα, πιστεύεις ότι ο καινούργιος Υπουργός Παιδείας θα θελήσει να ανοίξει την ατζέντα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τροποποιώντας το σύνταγμα και βάζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δυο ταχύτητες. Τα ΤΕΙ να αρχίζουν καταλήψεις. Πορείες στη βουλή τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Επεισόδια. Προσφυγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και ολα αυτα για να μην πάρουν τα ΤΕΙ πληροφορικής παιδαγωγική επάρκεια;;; Θα διαλυθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση για να μην πάρουν τα ΤΕΙ πληροφορικής παιδαγωγική επάρκεια;;;!!!
εσυ dimpas δεν παίζεσαι!δεν φτάνει που πηρατε παιδαγωγικό σε μια νύχτα , μας λες και για το πως θα φτιαχτεί η παιδεία...Δεν πρόκειται να φτιαχτεί ποτέ στην χώρα μας η παιδεία διότι πολλοί καθηγητές μπαίνουν από το παράθυρο..Ποιος θα την φτιάξει;οι ευνοημένοι; ο κυριος Λυκουρετζος τι να κάνει τώρα άραγε; πως αισθανεται που πήγε σπίτι του μετά από το έργο που άφησε; Άδική Ελλάδα, που τρως τους εργατικούς υφυπουργούς σου παρόλο που έχουν κάνει τόσα για σένα... Θα σε θυμόμαστε για πάντα κύριε υφυπουργέ!!!προλάβατε και εσεις να κάνετε κάτι για την παιδεία....
Η αλήθεια είναι ότι αν πάρουν παιδαγωγική επάρκεια οι των ΤΕΙ, που προσωπικά δεν το νομίζω, θα ξεσηκωθούν και οι υπόλοιποι τεχνικοί κλάδοι. Πράγμα που εν μέρει καταργει την ύπαρξη της ΑΣΠΑΙΤΕ ή αλλιώς ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ. Εν ολίγοις θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στην τεχνική εκπαίδευση και ειδικότητες παράλληλα
Μα nfountou ήδη ένα τμήμα έχει επάρκεια αν ισχύσει η τροπολογία. Είναι καλύτερο να την στερηθεί ή να πάρουμε όλοι; Ας το κάνουν και οι άλλοι κλάδοι κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στην εκπαίδευση ή να θεωρείται de facto ότι είναι παιδαγωγικά επαρκής ή να μην μπαίνει καθόλου.Τώρα αυτό για τα δημοτικά το λες σε μένα; Σε μένα; Ξέρεις πόσα προσωπικά μηνύματα έχω πάρει που μου λένε ότι θέλω να μπω στα δημοτικά για να λουφάρω; Τα οποία εννοείται θα σχολιαστούν αργότερα...
φιλε Don Quixote απλα δειχνει (και μαλλον ειναι) απιθανο να γινει κατι τετοιο... αναφερα τους λογους παραπανω... αυτο που θελω να πω με λιγα λογια ειναι οτι οταν μπαινει κανεις σε τετοιες διαδικασιες καλο ειναι να ζηταει πραγματα εφικτα, που θα αρεσαν σε ολους. Αν τωρα εσας σας φαινεται εφικτο δεν μπορω να πω κατι παραπανω πανω σε αυτο, ο καθενας εχει την αποψη του... απλα μην περιμενετε να υποστηριξει την αποψη σας ο καθενας του κλαδου.
Παράθεση από: psych@ra στις Οκτωβρίου 04, 2009, 06:39:23 pmΜέχρι τώρα, σύμφωνα με τα κριτήρια της ομάδας που ζητά υποστήριξη, εγώ και πολλοί άλλοι δηλώνουμε ΑΠΟΧΗ από τον αγώνα!Κουράστηκα να το λέω. Ο σκοπός πρέπει να είναι κοινός. Ξεχάστε τον 1ο στόχο σας (ορισμός κριτηρίων για τις σχολές). Αυτός είναι στόχος της ΕΠΕ και πολλά άτομα του δικαστικού αγώνα είναι της ΕΠΕ. Την παιδαγωγική επάρκεια πάμε να πάρουμε. Όλοι μαζί. Γιατι αν την πάρεις μόνο εσύ psych@ra και όχι εγώ, θα κάνω δικαστήριο. Και γενικά μέχρι να την πάρουν όλοι, θα συχνάσουμε στην Ευελπιδων. Πόσο δύσκολο είναι το καταλάβουμε αυτό;
Παράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 04, 2009, 09:20:06 pmΜετά από χρόνια αντιπαραθέσεων μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από προεδρικό διάταγμα που έλυσε το θέμα μια για πάντα, πιστεύεις ότι ο καινούργιος Υπουργός Παιδείας θα θελήσει να ανοίξει την ατζέντα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τροποποιώντας το σύνταγμα και βάζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δυο ταχύτητες. Τα ΤΕΙ να αρχίζουν καταλήψεις. Πορείες στη βουλή τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Επεισόδια. Προσφυγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και ολα αυτα για να μην πάρουν τα ΤΕΙ πληροφορικής παιδαγωγική επάρκεια;;; Θα διαλυθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση για να μην πάρουν τα ΤΕΙ πληροφορικής παιδαγωγική επάρκεια;;;!!!Αν παρει ολος ο κλαδος επαρκεια τοτε θα ζητησουν και ΟΟΟΛΟΙ οι αλλοι κλαδοι... πες ποιος πολιτικος θα υποστηριξει μια τετοια κινηση; ποιος θα παρει το βαρος και την ευθυνη; τι συνεπειες θα εχει κατι τετοιο; Φανταζομαι οτι με την σημερινη πολιτικη αλλαγη θα βρεθει μια λυση η οποια θα ειναι γρηγορη, ευνοικη για τους περισσοτερους και χωρις πολιτικο κοστος... σκουπιστε, ψεκαστε τελειωσατε! Μια δευτερη εναλακτικη ειναι να μην γινει τιποτα διαφορετικο απο αυτο που συμβαινει... δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι εχετε μανια με την επαρκεια και δεν εχετε την ιδια μανια πχ με τους διορισμους στα δημοτικα που οταν θα γινει πραγματικα θα αδειασουν ολοι οι πινακες...
ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΝΑ , φτιάξτε ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και αφού θέλετε παιδαγωγική επάρκεια , ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ Π.Ι ! Αφήστε ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ! Εγώ μπορώ να σου πώ ότι ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ , ή ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ! Απευθύνσου σε κάποιον που είναι ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ , όχι σε μένα ......Όσο για την παιδεία , στην χώρα μας , πρέπει να γίνει ΠΟΛΥ δουλειά ,για να ΥΠΑΡΞΕΙ , και αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό , ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει μόνο ΓΝΩΣΗ , παιδεία ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ δεν παρέχει....
...θέλουμε να μπείτε στα δημοτικά κύριε «Κιχώτη» αλλά όχι για να παίζουν τα παιδιά Πέρη και Κάτια...
...Γιατί θέλεις να μπεις στα δημοτικά και δεν πας να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα;...
...Τι τμήμα έχεις τελειώσει;...
Συνάδελφε και φίλε nfountou, o κλάδος ΠΕ19-ΠΕ20, αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν ένας ξύλινος πύργος jenga. Αν βγάλεις ένα κομμάτι, θα καταρρεύσει. Αυτό που περιμένω και ελπίζω, είναι να βγούμε ενωμένοι από όλη αυτή την κρίση, και όλοι μαζί μετά να πάμε να διεκδικήσουμε διορισμούς. Και δεν μιλάμε για 100 – 200 θέσεις. Μιλάμε για χιλιάδες...