0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ξέχασα και το τελευταίο! Εσύ nikit ζητάς στοιχεία των συναδέλφων για να δεις ποιοι δουλεύουν εκκλησιαστικά, ενισχυτική κλπ. Τι θέλεις να πεις με αυτό;Επειδή ο άλλος μπήκε με μέσο ενισχυτική ή είχε μπάρμπα θεολόγο για αυτό κάνατε και εσεις την κουτσουκέλα σας; Ετσι πάει; κλέβει να κλέψω; χαιρομαι που φανερώνεστε συνέχεια για το πως έγινε αυτή η τροπολογία.κρίμα που κάθεστε και μετράτε και τα μαθήματα...αυτό ισχύει στην Ελλάδα, έκλεψες εσύ, θα κλέψω και εγώ όχι μόνο το ίδιο αλλά και περισσότερο...Μπράβο στους παιδαγωγούς, που έκαναν μια μεγάλη αδικία για να ισοσκελίσουν άλλες αδικίες...Αντι να κάθεστε να κάνετε παιχνίδια κάποιοι για το πως θα φάτε τον συναδελφό σας στην στροφή να μάθετε να διαμαρτύρεστε σε αυτούς που τα κάνουν!Δεν είδα και πολλούς να πάνε στην
Παράθεση από: nikit στις Οκτωβρίου 05, 2009, 11:43:00 pmΚύριε Ρονιώτη μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις απ αυτούς που υπογράφουν πόσοι δουλεύουν ήδη στη Σιβιτανίδειο,σε εκκλησιαστικά ή σε άλλες θεσεις?? Για τους συμμετέχοντες έχουμε όνομα, σχολή, τηλέφωνο και e-mail. Άρα, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου.
Κύριε Ρονιώτη μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις απ αυτούς που υπογράφουν πόσοι δουλεύουν ήδη στη Σιβιτανίδειο,σε εκκλησιαστικά ή σε άλλες θεσεις??
Παράθεση από: elia στις Οκτωβρίου 01, 2009, 07:08:16 pmΔεν θέλω με αυτό να περιορίσω την κίνηση μας σε μία μόνο ομάδα πληροφορικών, απλά αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αυτοί είμαστε που κινούμαστε δικαστικά.elia έχεις προσέξει ότι μέσα σε αυτή την κίνηση είναι και ΠΕ20;Εγώ πρόσεξα ότι έχει περιοριστεί η κίνηση σας προς όφελος των ΠΕ19.Μήπως οι απόφοιτοι ΤΕΙ που συμμετέχουν στην κίνηση έχουν ελπίδες για αναγνώριση ενώ άλλοι όχι;Την κίνηση σας την βλέπω ως κίνηση για μία ομάδα πληροφορικών. Άσχετα εάν μέσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα που κινδυνεύουν από την "κρίση".
Δεν θέλω με αυτό να περιορίσω την κίνηση μας σε μία μόνο ομάδα πληροφορικών, απλά αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αυτοί είμαστε που κινούμαστε δικαστικά.
Για όποιον δε με πιστεύει. Γνωστός μου μου έστειλε στόχους της ομάδας του δικαστικού αγώνα και με κάνει να επιμένω ακόμα περισσότερο για την άποψη που έχω με το θέμα. Διαβάστε εδώ:"Αρχικά θα ήθελα να καταδείξω μια στρέβλωση με την "πληροφορική στην Ελλάδα". Διακρίνω τρία σύνολα Πληροφορικών με πτυχία τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης τα οποία δεν συμπιπτουν: Ι) το σύνολο των τμημάτων ΑΤΕΙ και ΑΕΙ κατά τα ΠΔ επαγγελματικών δικαιωμάτων Πληροφορικής που ισχύουν και σας έστειλα ΙΙ) το σύνολο των τμημάτων κατά τα ΠΕ19 - ΠΕ20 ΙΙΙ) το σύνολο των τμημάτων κατά την ποσοτική αξιολόγηση της ΕΠΕ η οποία είναι βασισμένη σε παγκόσμια πρότυπα της ACM [1] και βρίσκεται στο διαδίκτυο [2] και δείχνει ποιά τμήματα μπορούν να επικαλλούνται δεσμούς με την Πληροφορική Επιστήμη βάσει τον αριθμό των μαθημάτων που διδάσκονται (υποχρεωτικά και επιλογής).....Απο την άλλη δεν γνωρίζω αν το τμήμα σας ή αν άλλα τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Ενέργειας, Αυτοματιστών, Τοπογράφων-Γεωπληροφορικής (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) έχουν, κατά την παραπάνω προσέγγιση, "παιδαγωγική διάσταση". Γνωρίζω να σας πω όμως για ένα "παρόμοιο τμήμα", το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Εφαρμοσμένης Πληροφορικής που συνδυάζει θαυμάσια και την Πληροφορική Επιστήμη αλλά και την Οικονομική Επιστήμη και είναι σύμφωνο με τα Ι) και ΙΙΙ). Επομένως είναι ένα τμήμα που, κατά την παραπάνω προσέγγιση, μπορεί να ζητάει αναγνώριση καθηγητικής σχολής και ευχαρίστως θα αγωνιστώ για αυτό.Καταλήγω επομένως να έχω σοβαρούς ενδοιασμούς με το αν πρέπει να μαχηθώ δικαστικά για τμήματα που δεν τηρούν τις προϋποθεσεις Ι) και ΙΙΙ), από τις οποίες πηγάζει και η παιδαγωγικότητα μιας σχολής. Το ότι κάποια τμήματα (όπως και το δικό μου) έχουν ΚΑΙ παιδαγωγικά μαθήματα είναι ένα παραπάνω επιχείρημα για την "καθηγητική επάρκεια" που πρέπει να πάρουμε σαν αμιγή τμήματα της Πληροφορικής Επιστήμης. Αυτό είναι και το απαντητήριο μήνυμα μου σε εμαιλ που στάλθηκε και έπρεπε να δηλώσουμε την θέση μας.Τέλος δηλώνω ότι έχω σκοπό να στηρίξω με κάθε μέσο τα τμήματα τα οποία θέλουν να προσθέσουν μαθήματα Πληροφορικής και να χαρακτηριστούν τμήματα Πληροφορικής κατά το Ι) και το ΙΙΙ) και ότι θα παρέχω ως μέλος της ΕΠΕ κάθε δυνατότητα που μπορώ για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να αποκτήσουν κατά σειρά "πληροφορική επάρκεια" και μετά την "καθηγητική επάρκεια".Ας μου σχολιάσει τώρα κάποιος και να μου πει εάν αυτό είναι μήνυμα ενότητας ή όχι
Ας βγει ένα άτομο του δικαστικού αγώνα και να πει ντόμπρα όλη την αλήθεια!Γιατί διαβάζετε το θέμα και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια όταν βλέπετε ότι έχει αποκαλυφθεί το μυστικό; Ας βγει κάποιος με επιχειρήματα να μου πει το αντίθετο.Έχω γίνει ο κακός της υπόθεσης, την ώρα που θίγονται πολλά τμήματα πληροφορικής
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής : αφού δεν συμφωνείτε με τις κινήσεις μας τότε γιατί τις παρακολυθείτε με τόσο ζωηρό ενδιαφέρον; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει : εδώ και μέρες κόβετε και ράβετε κομμάτια από τις συζητήσεις μας, τα παρουσιάζετε όπως σας βολεύει και μετά πρέπει εμείς να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες! Έχουμε κάθε δικαίωμα να προσφύγουμε στο δικαστήριο ... η δικαιοσύνη θα κρίνει αν έχουμε δίκιο ή άδικο. Καταλαβαίνω ότι πολλοί μπορεί να μη θέλουν να συμμετέχεουν, δε μπορώ όμως να καταλάβα γιατί κάποιοι κάνουν τόσο κόπο για να σαμποτάρουν τις κινήσεις μας, στερώντας μας ουσιαστικά τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε αυτό το βασικό μας δικαίωμα...
Οι περισσότεροι που ακούνε τη σκέψη σας, είτε είναι ΠΕ20 είτε ΠΕ19 λένε ότι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν τα ΤΕΙ!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, κάποιος είπε το εξής:"Στην καλύετρη περίπτωση πρέπει οι απόφοιτοι κάθε τμήματος χωριστά να ακολουθήσουν τη διαδικασία που ακολούθησαν οι απόφοιτοι του ΔΤΨΣ (παιδαγωγικό ινστιτούτο, υπουργείο, κ.τ.λ.)."Τότε elia γιατί φτιάχνετε κοινή λίστα και δεν αφήνετε κάθε απόφοιτο να μαζέψει τους απόφοιτους της δικής του σχολής;
Φτιάξτε μια φορά μια ομάδα που θα περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ όσους ανήκουν στους πίνακες της ειδικότητας μας.
Αλλά ακόμα και τώρα που ασχολείσαι, πες μου ειλικρινά, γιατί θέλετε να "κριθούν" πρώτα οι σχολές; Γιατί όσες λιγότερες αναγνωριστούν τόσο "μόνοι" θα είστε μαζί με τους ΔΤΨΣ στον πίνακα.
Σύμφωνα με το δικηγόρο η διαδικασία που θα ζητήσουμε να ακολουθηθεί θα είναι η εξής :1ον) ορισμός κριτηρίων για τις καθηγητικές σχολές2ον) τροποποίηση των προγραμμάτων σπουδών των σχολών3ον) ρυθμίσεις για τους παλιούς απόφοιτους, ώστε να πάρουν και αυτοί επάρκεια.