0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να διαβάσουν και να γράψουν μπορούν όλοι όχι μόνο οι νέοι.
Και η εμπειρία όμως από κάπου αρχίζει. Και η αρχική επιλογή πρέπει να έχει κάποια κριτήρια τυπικά όπως πχ η βαθμολογία, αφού εμπειρία δεν έχουν όλοι...
Παράθεση από: larjohn στις Νοεμβρίου 04, 2009, 04:36:07 amΚαι η εμπειρία όμως από κάπου αρχίζει. Και η αρχική επιλογή πρέπει να έχει κάποια κριτήρια τυπικά όπως πχ η βαθμολογία, αφού εμπειρία δεν έχουν όλοι...Σε λίγα χρόνια θα συμβαίνει αυτό και στον κλάδο μας, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους, αφού η βαθμολογία του ΑΣΕΠ θα καθορίζει τη σειρά στον ενιαίο πίνακα (ήδη προκάλεσε πολύ μεγάλες ανακατατάξεις, μετά τον επόμενο ΑΣΕΠ όσοι δεν έχουν καθόλου μόρια και απ' το διαγωνισμό πιθανώς να μη δουλέψουν ούτε ως ωρομίσθιοι).Αλλά επειδή βλέπω ότι έχετε σε πολύ εκτίμηση τον ΑΣΕΠ σε σχέση με τον ενιαίο θα ήθελα να σχολιάσω το εξής : αν δείτε προσεκτικά τα ερωτήματα του ΑΣΕΠ θα διαπιστώσετε ότι είναι τελείως ασόβαρα (κακή διατύπωση, ασάφειες, διφορούμενες απαντήσεις κ.α. - τόσο στο γνωστικό όσο και στα παιδαγωγικά : το ίδιο το ΑΣΕΠ χρειάστηκε πάνω από 10 ημέρες, αν θυμάμαι καλά, για να ανακοινώσει τις απαντήσεις). Η ύλη του είναι πολύ μεγάλη και ασαφής (όσο και αν διαβάσεις ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος ότι την έχεις καλύψει όλη). Οι διορθωτές ποιοι είναι; Άκουσα ότι την ειδική διδακτική μας τη διορθώνουν φιλόλογοι, μαθηματικοί, κ.τ.λ..Γενικά ο ΑΣΕΠ είναι κατά τη γνώμη μου πολύ βάρβαρη διαδικασία : το να υποχρεώνεις έναν ενήλικα που έχει υποχρεώσεις να καθηλώνεται επί μήνες στο σπίτι του και να διαβάζει (πράγματα που έτσι και αλλιώς αποδεδειγμένα γνωρίζει), ώστε να μπορέσει σε μία ολιγόωρη εξέταση να είναι σε θέση να ανακαλέσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια του ζητηθεί από μία ολόκληρη επιστήμη, είναι βάρβαρο και κατά τη γνώμη μου δεν είναι αξιοκρατικό (αφού πολλοί μπορεί να μην έχουν καθόλου χρόνο για διάβασμα).
Μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει πόσες ενστάσεις έγιναν τελικά και τί γίνεται από εδώ και πέρα;
Επίσης, θέλω να ρωτήσω και τους υπόλοιπους που έχουν παιδαγωγική επάρκεια αν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το υπουργείο προς επαλήθευση της επάρκειας.
θέλω να ρωτήσω και τους υπόλοιπους που έχουν παιδαγωγική επάρκεια αν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το υπουργείο προς επαλήθευση της επάρκειας.
εαν παραμείνουν έτσι όπως έχουν τα πράγματα πως το βλέπετε κάθε χρόνο στον πίνακα Γ να προστιθενται 200 συναδελφοι με παιδαγωγική κατάρτιση;Πως το βλεπετε στην ωρομισθία να δουλευουν συνάδελφοι χωρίς την επάρκεια και αυτούς που το κράτος θεωρεί παιδαγωγους να τους έχει εκτός εκπαίδευσης;Σας αρέσει σαν εικόνα;Είναι σωστό; Να σας θυμίσω ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρείς την πολυπόθητη 1 ώρα και σε λίγα χρόνια που θα σταματήσει και ωρομισθία θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο...Εαν το υπουργείο έκανε καθηγητική σχολή για να απορροφάει από εκεί καθηγητες πληροφορικής είναι προτιμότερο να τους δώσει και την ωρομισθία και να τελειώνουμε.Ή το βολευει να έχουμε όλοι ελπίδες;;;