0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.youtube.com/watch?v=Sg4v4NDHEpQ
Εμένα "μου άρεσε" μία δημοσκόπηση η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα των αποφοίτων του ΔΤΨΣ
Εάν αυτόματα με την απόκτηση καθηγητικής επάρκειας, μειώνονταν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και θεωρούνταν "λιγότερο Πληροφορικοί" σε σχέση με τους υπόλοιπους, πίστεψε με θα γάβγιζαν!
Παράθεση από: sakis79 στις Νοεμβρίου 09, 2009, 08:34:57 pmΕάν αυτόματα με την απόκτηση καθηγητικής επάρκειας, μειώνονταν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και θεωρούνταν "λιγότερο Πληροφορικοί" σε σχέση με τους υπόλοιπους, πίστεψε με θα γάβγιζαν!όταν είχαν πολλα παιδαγωγικά και είχαν προβλημα στον ιδιωτικό τομέα(ο ιδιώτης δεν είναι σαν το κράτος, δεν κοιτάζει τίτλους κοιτάζει τι ξέρεις...) τα έβγαλαν!&τώρα που τα έβγαλαν πήραν και τον τίτλο διορισμού για το δημόσιο...Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια...Να χουν πολλες επιλογές σε όλους τους τομείς...Ετσι αναβαθμίζονται τα τμήματα και οι σχολές στην Ελλάδα, με το να δίνει το υπουργείο τίτλους...Ενω κάποια άλλα τμήματα,Ασοεε,Αριστοτέλειο κλπ αναβαθμίζονται με την δουλειά τους...Αυτή είναι η παιδεία που μας αξίζει...ΥΓ1. Και όλως τυχαίως αναβαθμίστηκε τμήμα της Αθήνας,δεν είδα να γίνει καθηγητική σχολή κανένα πανεπιστήμιο της κρήτης, της θεσσαλονίκης ή της πάτρας; Φαίνεται αυτά απείχαν πολλά χιλιόμετρα από τα κέντρα των αποφάσεων....Ευγε...ΥΓ2 Απο τους μαθηματικούς και τους φυσικούς δεν απαιτεί το υπουργείο να μάθουν γαλλικά,Από εμας το απαιτεί..Γιατί αυτοι θεωρούνται top και εμεις κατσαβηδάκηδες...Πρέπει να μάθουμε γαλλικα για να τους φτάσουμε...&όταν θα διοριστούμε θα είμαστε συνάδελφοι και θα παίρνουμε τα ιδια λεφτά...Αυτό είναι το σκεπτικό του υπουργείου...Πως θα μάθει ο κατσαβηδάκιας γαλλικά δεν μας το εξηγεί...
Οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Πληροφορικής δεν πρέπει σιγά σιγά να οργανώνονται?Και όλοι αυτοί οι απόφοιτοι θίγονται!Νομίζω θα ενίσχυε τον αγώνα και η δική τους συμβολή!
χα χα !Εμένα η σχολή μου είχε 2 διδακτικές !Μήπως κατα λάθος δεν την συμπεριέλαβε?Ζυγός αριθμός δεν ειναι?Στάσου να του κάνω ενα τηλεφώνημα....!!!!
Μέχρι και με την Ασπετε τα έχουν βρει (θα γίνει ή έχει ήδη γίνει διατμηματικό μεταπτυχιακό ΑΣΠΕΤΕ-ΔΤΨΣ), που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε διαμάχη, για την παιδαγωγική επάρκεια κ.α.
Ένας συνάδελφος μου στο σχολείο (διορισμένος κι αυτός), απόφοιτος του ΔΤΨΣ το 2004, μου έλεγε σήμερα στο σχολέιο για αυτήν την συγκεκριμένη κλίκα των 7-8 καθηγητών του τμήματος (δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη ΔΕΠ στο ΕΜΠ ή στα άλλα τμήματα πληροφορικής ΠΑ.ΠΕΙ., ΑΣΟΕΕ, και έτσι έγιναν μέλη ΔΕΠ στο ΔΤΨΣ) που στην κυριολεξία "λύνουν και δένουν". Άλλαζαν όποτε ήθελαν το πρόγραμμα σπουδών και τον τίτλο του τμήματος. Το τμήμα αρχικά ξεκίνησε το 1999 ως "Τεχνολογικής Εκπαίδευσης" (όπου οι απόφοιτοί θα ήταν τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αλλά το 2000 που ήρθε αυτή η κλίκα στη σχολή, πέτυχε τη σταδιακή μετατροπή του τμήματος σε "Ψηφιακών Συστημάτων" για προφανείς λόγους (οικονομικούς, τακτοποίηση δκών τους παιδιών κ.α.) διώχνοντας αρκετούς άλλους καθηγητές. Οπότε για οικείους τους σκοπούς θα κάνουν τα πάντα, και τους συμφέρει αφάνταστα η διατήρηση τς υπάρχουσας κατάστασης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο σύλλογος αποφοίτων ζήτησε να έχουν παιδαγωγική επάρκεια μόνο αυτή που την δικαιούνταν (δηλαδή οι 100-150 απόφοιτοι που αποφοίτησαν τη περίοδο 2003-2006), αλλά η κλίκα αυτή είχε άλλη γνώμη. Το ίδιο το παιδί απόρησε πως ο Λυκουρέντζος εισηγήθηκε την επίμαχη τροπολογία, καθώς η συγκεριμένη κλίκα της σχολής είχε και έχει περισσότερα "πάρε-δώσε" με στελέχη της σημερινής κυβέρνησης (δεν είναι μόνο οι Μανιάτης και Κάτσικας). Μέχρι και με την Ασπετε τα έχουν βρει (θα γίνει ή έχει ήδη γίνει διατμηματικό μεταπτυχιακό ΑΣΠΕΤΕ-ΔΤΨΣ), που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε διαμάχη, για την παιδαγωγική επάρκεια κ.α.