0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν νομίζω ότι έχει και την τρελή προετοιμασία ο δάσκαλος στο σπίτι...Πού να δείτε ο φιλόλογος του φροντιστηρίου τι ξενύχτια τραβάει για προετοιμασία σε όποιο από τα πολλά διδακτικά αντικείμενα του αναθέσουν, για διορθώσεις γραπτών, ασκήσεων, διαγωνισμάτων, εκθέσεων κ.λπ.. Και όλα αυτά για ψίχουλα, ούτε λόγος για επιδόματα κ.λπ.. Επίσης έχω δει αρκετούς δασκάλους να κάνουν τρομερά ορθογραφικά λάθη και αρκετούς εξ αυτών να τονίζουν σε λάθος συλλαβή τις λέξεις στον προφορικό λόγο, π.χ. οι ανθρώποι.
Semeli ΠΕ02 θέλεις να μιλήσουμε για εξαιρέσεις;;Γιατί έτσι έχω να σου πω και΄γω....για μαθηματικούς που δεν ξέρουν μαθηματικά,φυσικούς που δεν ξέρουν φυσική και πολλά πολλά άλλα.Απλά να ξέρεις οτι όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χτυπήσει.Αυτό είναι ένα έξτρα άγχος που επωμιζόμαστε εμείς της πρωτοβάθμιας και όχι τόσο εσείς της Δευτεροβάθμιας.
Παράθεση από: Boldini στις Οκτωβρίου 01, 2009, 01:33:55 amSemeli ΠΕ02 θέλεις να μιλήσουμε για εξαιρέσεις;;Γιατί έτσι έχω να σου πω και΄γω....για μαθηματικούς που δεν ξέρουν μαθηματικά,φυσικούς που δεν ξέρουν φυσική και πολλά πολλά άλλα.Απλά να ξέρεις οτι όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να χτυπήσει.Αυτό είναι ένα έξτρα άγχος που επωμιζόμαστε εμείς της πρωτοβάθμιας και όχι τόσο εσείς της Δευτεροβάθμιας.Αυτό ξαναπές το! 2 χρόνια σε λύκειο ήμουνα συνηθισμένη στα μεγάλα παιδιά. Φέτος που είμαι σε γυμνάσιο κοντεύω να λαλήσω έτσι όπως τρέχουν τα μικράκια μου πάνω κάτω. Δεν θέλω ούτε να φανταστώ πώς είναι να έχεις εφημερία σε δημοτικό...
Αν και διάβασα αρκετά από όσα γραφήκαν θέλω να σταθώ περισσότερο στον τίτλο του θέματος. Η δάσκαλοι καλύπτουν από μόνοι τους την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για αυτό και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον σχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμμένα στον αριθμό των σχολών και των αντίστοιχων φοιτητών. Θα μπορούσε η πολιτεία να προβλέψει έγκαιρα τις ανάγκες σε δασκάλους και σε καθηγητές στην βθμια και να είχε προ πολλού αλλάξει την αναλογία θέσεων στα πανεπιστήμια στις καθηγητικές (ή δασκαλικές) σχολές. Κάτι τέτοι δεν έγινε και μάλλον τώρα είναι και αργά...Τώρα ποιοι δουλεύουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο εξαρτάται όχι μόνο από την ειδικότητα αλλά και από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Ένας νέος σχετικά συνάδελφος μου είπε πρόσφατα ότι ο διευθυντής του είπε κάτι που του έκανε μεγάλη εντύπωση. Εμείς οι εκπαιδευτικοί κάνουμε ότι δουλεύουμε και το κράτος κάνει πως μας πληρώνει....Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό ισχύει κάτι τέτοιο, δεν διδάσκω σε δημόσιο σχολείο να το γνωρίζω. Το αφήνω να το σχολιάσετε εσείς...
Στο σημείο που υπογραμμίζεις εννοώ το εξής. Είναι στο χέρι του εκπαιδευτικού οι πολλές διορθώσεις/προετοιμασίες στο σπίτι. Άλλοι το επιδιώκουν και άλλοι το αποφεύγουν.