*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93919 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:16:35 pm »
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτός ο συνδυασμός ζήλιας και απαξίωσης των δασκάλων, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να τους ευνοούν οι περιστάσεις ως προς την πρόσληψη. Αλήθεια, όταν επί χρόνια έτρεχαν και στο τελευταίο ορεινό χωριουδάκι, για να διδάξουν ολομόναχοι σε πολυθέσια, γιατί κανείς δεν τους ζήλευε;

Για να μην αναφερθώ και εγώ στη δεκαετία του ΄90 που οι μισές σερβιτόρες ήταν δασκάλες. Αλλά και πιο πρόσφατα, συνάδελφος και φίλη μου το 2000 δεν έβρισκε δουλειά και πήγε σε ιδιωτικό σχολείο με 100.000 το μήνα, πήγαινε από τις 7 το πρωί, έκανε και αγγλικά και όταν σχολούσαν τα παιδιά έκανε και τη συνοδό στο σχολικό.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν οι γενικεύσεις. Επειδή 10, 100 ή και 1000 δασκάλες βαριούνται να κάνουν τη δουλειά τους και δεν έχουν προετοιμασία στο σπίτι δεν σημαίνει ότι είναι και ο κανόνας. Για αυτό το λόγο δεν γενικεύω και εγώ για τους φιλολόγους, επειδή έτυχα σε καθηγητή που μου έκανε μάθημα με τον "όσιο Πατάκη", σε μαθηματικό που κολλούσε στις αποδείξεις των θεωρημάτων, σε φυσικό που δεν αποδείκνυε τίποτα γιατί, όπως  μας έλεγε, θα τα μαθαίναμε στο φροντιστήριο.

Το ολοήμερο δημοτικό σχολείο ήταν ένα πρόγραμμα που επιδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση. Η καθηγήτρια στη σχολή, που μας έκανε την επιμόρφωση, ανέφερε ότι είχαν προταθεί και άλλα προγράμματα και προκρίθηκε αυτό. Πέρα από την όποια εκπαιδευτική αξία έχει σαν πρόγραμμα, εξυπηρετεί και τις χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες για αυτό και προτιμήθηκε.

Τέλος θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω, που είπε ότι όποιος δεν έχει μπει σε τάξη να διδάξει δεν μπορεί να καταλάβει και σχολιάζει αρνητικά το ωράριο , τις διακοπές κ.α.
Όπως επίσης κανένας δάσκαλος που κάνει έστω στοιχειωδώς καλά τη δουλειά του δεν θα έλεγε το γνωστό "Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος"
Το Ιούλιος -Αύγουστος ίσως  ;)
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:30 »

Αποσυνδεδεμένος martha8

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:32:54 pm »
Ρε παιδιά γιατί το ψάχνετε τόσο. Απλώς έτυχε αυτή είναι η γνώμη μου. Το 2000 που συμπλήρωνα μηχανογραφικό έβαλα παιδαγωγικό και οι γονείς μου προσπαθούσαν να μου αλλάξουν γνώμη. Και ένας φίλοσ μου ήταν top μαθητής και όταν τελικά πέρασε παιδαγωγικό τον παρηγορούσαν......
Σταθήκαμε τυχεροί, μακαρι να γίνει αυτό σε όλους τους κλάδους. 

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:34:36 pm »
να υποθέσω αγαπητε ότι το πτυχιο σας ειναι.........φπψ ή του ιστορικου; το κομπλεξ σας προφανες ,τ αρχαια ελληνικα ειναι ολοκληρη φλοσοφια αλλα τί να συζηταμε τωρα μαζι σας

μαλλον Ερση μου, κομπλεξ εχουν αλλοι, οχι εγω. εσυ μιλησες για κλασικους φιλολογους και εσυ εκανες διακριση, οχι εγω.πραγμα που δε σε τιμα. χαλαρωσε λοιπον. κουβεντα κανουμε και να προσεχεις πως εκφραζεσαι.τις αποψεις σου σχολιασα και οχι την προσωπικοτητα σου και το χαρακτηρα σου. συμφωνησα με καποιες αποψεις σου αλλα  με αλλες οχι. δεν ειναι δυνατον να συμφωνουμε ολοι σε ολα για να ειμαστε αρεστοι.

τελος, δεν ειναι μονο τα αρχαια ελληνικα ολοκληρη φιλοσοφια αλλα και ολα τα αλλα αντικειμενα ειναι "ολοκληρη"φιλοσοφια.που εμμεσα τα υποτιμας. τουλαχιστον αυτο αφηνεις να εννοηθει. αν κανω λαθος, συγγνωμη.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:43:18 pm »
Αυτό το διαίρει και βασίλευε αποδίδει τελικά...
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:46:30 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 04:45:02 pm »
το τρεξιμο που εχουν οι πολυτεχνικες σχολες δεν το εχει καμια αλλη και ειδικοτερα οι παιδαγωγικες.

καλα, αγωνες δρομου βαζουμε;; δεν καταλαβα τη συγκριση,την παιρνω μονο ως κακο χιουμορ

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 04:45:32 pm »
Ήταν ένας Γερμανός, ένας Αμερικάνος κι ένας Έλληνας. Ο Γερμανός έλεγε κάθε πρωί "Θεούλη μου, μακάρι να είχα ένα αυτοκίνητο σαν του γείτονα". Ο Αμερικάνος έλεγε "Θεούλη μου μακάρι να είχα ένα γκαζόν τόσο πράσινο όσο του γείτονα". Ο Έλληνας έλεγε πάντα μαρσάροντας το αυτοκίνητό του πάνω στο γκαζόν του  "Θεούλη μου μακάρι να καεί το αυτοκίνητο και το γκαζόν του γείτονα". :-X :-X
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 05:01:06 pm »
Το πρόβλημα τελικά δεν είναι τι τέλειωσε ο καθένας ή ποια σχολή θεωρείται η καλύτερη/δυσκολότερη κ.λ.π. Το πρόβλημα είναι η ανεργία που έχει κάνει όλους μας να παραληρούμε και να μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας φταίει.

Αποσυνδεδεμένος martha8

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 05:42:13 pm »
Ήταν ένας Γερμανός, ένας Αμερικάνος κι ένας Έλληνας. Ο Γερμανός έλεγε κάθε πρωί "Θεούλη μου, μακάρι να είχα ένα αυτοκίνητο σαν του γείτονα". Ο Αμερικάνος έλεγε "Θεούλη μου μακάρι να είχα ένα γκαζόν τόσο πράσινο όσο του γείτονα". Ο Έλληνας έλεγε πάντα μαρσάροντας το αυτοκίνητό του πάνω στο γκαζόν του  "Θεούλη μου μακάρι να καεί το αυτοκίνητο και το γκαζόν του γείτονα". :-X :-X

;D ;D ;D τέλειο και ταιριάζει γάντι................................... ;D

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 05:44:31 pm »
Το πρόβλημα τελικά δεν είναι τι τέλειωσε ο καθένας ή ποια σχολή θεωρείται η καλύτερη/δυσκολότερη κ.λ.π. Το πρόβλημα είναι η ανεργία που έχει κάνει όλους μας να παραληρούμε και να μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας φταίει.

Και για μένα,εδώ θα πρέπει να λήξει η κουβέντα μετά από το βαθυστόχαστο ποστ της Αριάδνης!!!Δεν ειρωνεύομαι Αριάδνη,το εννοώ!!!Έχεις απόλυτο δίκιο.Αν είμασταν όλοι διορισμένοι με μαμάτες συνθήκες εργασίας δεν θα είχαμε ασχοληθεί καν με αυτό το θέμα.
 8)

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 06:16:42 pm »
Σε όσους αναρρωτιούνται αν όντως υπάρχουν κενά δασκάλων έχω να πώ το εξής:
Δημιουργήθηκε ολοήμερο και επιπλέον νέες ανάγκες...μια ολόκληρη γενιά συνταξιοδοτείται...περνάνε νέους νόμους άυξησης ορίων συνταξιοδότησης και οδηγούν αρκετούς σε πρόωρες συντάξεις...Αναλογισθείτε μόνο πόσα είναι τα σχολεία ολόκληρης της χώρας και πόσες ανάγκες μπορούν να δημιουργούνται...
Επιπλέον σας φαίνεται το κράτος τέτοιο ώστε να κάνει διορισμούς επιπλέον από όσους χρειάζεται τη στιγμή που στους υπόλοιπους κλάδους αν και υπάρχουν κενά οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο?

Καλά κάνουν τα παιδιά και διορίζονται και εύχομαι σύντομα "και στα δικά μας".Είναι λόγος να γίνεται αυτό θέμα?Το αν εχουν την εμπειρία κτλ δεν είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει.Αν σας διόριζαν στα 22 θα λέγατε "δεν έρχομαι τώρα γιατί νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμος/η?" ή "δεν έχω ακόμα αρκετή εμπειρία"?

Και οι οικοδόμοι βρίσκουν εύκολα δουλειά γιατί πολλοί έλληνες το θεωρούν υποτιμητικό ως επάγγελμα...να τα βάλουμε και μ'αυτούς τώρα?

(όσο για τη συζήτηση με τους κλασικούς κτλ...νομίζω ότι είναι τελείως εκτός θέματος...όσοι κλασικοί νομίζετε ότι οι υπόλοιποι υστερούν κατά πολλοί κτλ τα λέμε σε 1 1/2 χρόνο και στα σχετικά θέματα http://www.pde.gr/forum/index.php?board=11.0 )
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 01:32:40 pm »
αρχικά να πω οτι διαβασα ολο το θέμα γιατι μου φανηκε ιδιαιίτερα ενδιαφέρον και έχω να δηλώσω ότι συμφωνώ με λίγους, αλλά καλύτερα από όλες η lisaki2004 εκφράζει αυτά που θα ήθελα να πω και όσα αισθάνομαι. ως εκπαιδευτικός εργάζομαι 3 χρόνια περίπου, είμαι πολύ μκρή για να ξέρω πολλα όπως κάποιοι εδώ, αυτό όμως δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να γνωρίζω πράγματα και να εκφέρω γνώμη. θα συμφωνήσω 1000% στο ότι δεν μπορεί να εκφράζει γνώμη για το θέμα κάποιος που δεν έχει μπει σε τάξη, όπως δεν θα είχα κι εγώ να πω κάτι, αν δεν είχα μπει σε τάξη, όπως δεν μιλάω κι εγώ για επαγγέλματα που δεν έχω κάνει ποτέ μου, όπως λογίστρια, πωλήτρια, νοσοκόμα, γιατρός, δικηγόρος κτλ. κι αυτό το λέω, γιατί με διάφορους που τυχαίνει να μιλάω ακούω την ίδια χαζομάρα ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο επάγγελμα από του εκπαιδευτικού... λυπάμαι αλλά πραγματικά πιστεύω οτι αυτό είναι τρομερά ανευθυνο σαν ιδέα και όποιος το λεει μάλλον δεν έχει δουλέψει οπως θα έπρεπε ως εκπαιδευτικός. καταρχάς το ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους και παιδιά που ζητούν από σένα να είσαι εκεί 100% και να ξέρεις ό,τι κι αν σου ζητήσουν και σε κοιτούν τόσα μάτια που σε κρίνουν, ενώ άλλα σε θαυμάζουν, άλλα σε αγνοούν, άλλα σε απαξιώνουν, είναι από μόνο του ιδιαίτερα κουραστικό. κι εγω μέχρι να μπω σε τάξη ελεγα ότι είναι ευκολο πράγμα και ειναι τραγικά απλό επαγγελμα. μόλις όμως μπήκα σε τάξη, κάθε μέρα, επί ένα χρόνο, σε γυμνάσιο, λύκειο, εκεί κατάλαβα ότι οι διακοπές που γίνονται όχι απλά χρειάζονται, αλλά επιβάλλονται. τα παιδια σε ρουφάνε, σου ρουφάνε το είναι σου. χρειάζεται να γεμίσεις ξανά για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα.... δική μου γνώμη, μπορεί κάποιοι να μην τη συμμερίζονται, αλλά ετσι πιστεύω εγώ. και σκεφτείτε ότι εγώ είμαι αγγλικού, κάνω ένα μάθημα που τα παιδιά ειδικά στο λύκειο το έχουν ψιλογραμμένο, φανταστείτε τι γίνεται με έναν φιλόλογο ή με έναν μαθηματικό που μπαίνει στην τάξη πολλές πολλές ώρες...
με όλα αυτά δεν θελω να πω οτι δεν υπαρχουν άλλα επαγγέλματα πιο δύσκολα, για το δικό μας μιλάω μόνο, γιατί αυτό μπορώ να κρίνω. αλλά επειδή έχω κάνει και άλλες δουλειές, έχω να πω ότι κάθε δουλειά έχει τα δύσκολα της. μονο που δυστυχως οι άλλοι μας απαξιώνουν συνέχεια, εγώ δεν εχω απαξιώσει ποτέ κανένα επάγγελμα. και επίσης μην ξεχνάτε ότι οι εκπαιδευτικοί όπως κι όλος ο υπολοιπος κοσμός έχουν και το θέμα της μετακίνησης και της απόστασης. δηλαδη μπορεί να δουλευουν πολυ μακριά από το σπίτι τους ή κι από την πόλη τους, όπως όμως δουλευε κι ο πατερας μου που πηγαινε στη θηβα καθε μερα για 25 χρονια γιατι εκει ειχε βρει δουλεια και δεν ηταν κι εκπαιδευτικός...

επίσης θα ηθελα να πω οτι μου φαινεται κι εμενα πολυ παραλογο που δεν αφηνουν καθηγητες να μπουν στα δημοτικα... για ποιο λογο ο νηπιαγωγος ή ο συνταξιουχος δασκαλος θεωρειται καταλληλοτερος απο εναν φιλολογο;; και μην ακουω βλακειουλες οτι δεν θα μαθει το παιδι αρχαια.. εννοειται αυτο...αλλα αφου ο φιλολογος ξερει αρχαια, νομιζω ειναι λιγο δυσκολο να μην ξερει τη δημοτικη και τα νεα... σωστα;;; γιατι αποκλειονται ετσι οι καθηγητες;; και αντιστοιχα αφου δεν υπαρχουν δασκαλοι, γιατι δεν συμπληρωνονται τα κενα τους με φιλολογους για τα φιλολογικα, με φυσικους για τη φυσικη, με μαθηματικους για τα μαθηματικα, με ιστορικους για την ιστορια και θεολογους για τα θρησκευτικα και ουτω καθεξης. καταλαβαινετε το νοημα αυτου που λεω φανταζομαι...

πιστευω οτι αν πραγματικα υπηρχε διαθεση απο το κρατος θα ειχαν βρεθει δικαιες λυσεις και δεν θα διδασκαν τα παιδια οι συνταξιουχοι δασκαλοι με αποτελεσματα χιλιαδες καθηγητες να δουλευουν σε καταστηματα και σε εστιατορια για να ζησουν... κι ετσι θα εκανε ο καθενας τη δουλεια για την οποια σπουδασε και κουραστηκε. προσωπικα παντως, δεν θα ηθελα στο παιδι μου στην 4η δημοτικου να κανει μαθημα ενας ανθρωπος 65 ετων και ανω που εχει παρει συνταξη... θα προτιμουσα τρεις ή τεσσερις καθηγητες 25-45 ετων που να ειναι απο διαφορες ειδικοτητες αλλα που τουλαχιστον θα μπορουσαν να πλησιασουν τελειως διαφορετικα το παιδι μου, κι οχι με το προτυπο του παππου ή της γιαγιας... συγγνωμη αν ειμαι σκληρη, αλλα αυτο πιστευω... ολοι μας πρεπει να ξερουμε ποτε να αποχωρουμε κι οταν ειναι η ωρα μας να φευγουμε απο καπου, πρεπει να το καταλαβαινουμε, γιατι ως εκπαιδευτικοι πρεπει να εχουμε γνωμονα το καλο του παιδιου, κι οχι το πορτοφολι μας και μονο...
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 01:43:36 pm »
επίσης θα ηθελα να πω οτι μου φαινεται κι εμενα πολυ παραλογο που δεν αφηνουν καθηγητες να μπουν στα δημοτικα... για ποιο λογο ο νηπιαγωγος ή ο συνταξιουχος δασκαλος θεωρειται καταλληλοτερος απο εναν φιλολογο;; και μην ακουω βλακειουλες οτι δεν θα μαθει το παιδι αρχαια.. εννοειται αυτο...

μηπως επειδη ειναι αλλο να ξερεις καλα ελληνικα και αλλο να ξερεις να τα διδαξεις;;ειναι τελειως αλλο πραγμα. το να μπορουμε να αγορευουμε ειναι ευκολο απο την εδρα,το να βρουμε τους μηχανισμους μαθησης ειναι πολυ δυσκολο. γιαυτο κ χρειαζονται παιδαγωγοι και οχι μονο εκπαιδευτικοι..

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 01:54:27 pm »
πριν απο λιγους μηνες ημουν και γω υπερμαχος της αποψης (Μπαμπινιωτη) να διοριζονται δηλ. φιλολογοι και στα δημοτικα. Ομως, οταν το σκεφτηκα καλυτερα και με τη βοηθεια καποιων παιδιων απο τουτο δω το φορουμ, καταλαβα οτι αυτο που ισχυριζομουν τοτε ηταν λαθος. Δεν μπορουμε να λυνουμε τα προβληματα της εκπαιδευσης με "μπαλωματα" κατα το "δοκουν" και με τη λογικη του "σουβλατζη".
οι δασκαλοι, σωστη εκπαιδευση παιρνουν και σωστα κανουν τη δουλεια τους. Αξιοι ειναι να διδαξουν τα οποια μαθηματα γινονται στην πρωτοβαθμια εκπ/ση και δεν υπαρχει λογος να ερχομαστε σε αντιπαραθεση.
προσωπικα, θεωρω οτι θα μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κανω μαθημα σε παιδια δημοτικου. θεωρω οτι χρειαζεται μια αλλη εκπαιδευση πανω σε θεματα ψυχολογιας και διδασκαλιας προ-εφηβικης περιοδου.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 02:01:42 pm »
1.επίσης θα ηθελα να πω οτι μου φαινεται κι εμενα πολυ παραλογο που δεν αφηνουν καθηγητες να μπουν στα δημοτικα...

2.και αντιστοιχα αφου δεν υπαρχουν δασκαλοι, γιατι δεν συμπληρωνονται τα κενα τους με φιλολογους για τα φιλολογικα, με φυσικους για τη φυσικη, με μαθηματικους για τα μαθηματικα, με ιστορικους για την ιστορια και θεολογους για τα θρησκευτικα και ουτω καθεξης....

1. Γιατί έτσι θίγονται τα δικαιώματα των δασκάλων και θα πέσουν να τους φάνε.

2. Διότι το παιδί στο δημοτικό έχει ανάγκη παιδαγωγού και όχι καθηγητή και γιατί οι καθηγητές δεν κάνουν τόσα παιδαγωγικά-διδακτική όσο εμείς. Άλλο να κατέχεις ένα αντικείμενο, άλλο να το διδάσκεις.

Πως μπορεί π.χ ένας μαθηματικός, που έκανε τα απίστευτα μαθηματικά στο πανεπιστήμιο (και όχι διδακτική) να διδάξει τα παιδιά τις μονάδες και τις δεκάδες ή ακόμα χειρότερα να μπει σε 25 πρωτακια που δεν έχουν ιδέα από μαθηματικά???

Εγώ θα πω αυτό που είπα και πιο πριν. Αυτό που γίνεται εδώ, αλλά και γενικά, είναι μια προσπάθεια διαίρει και βασίλευε, η οποία αποδίδει κιόλας. Τέτοια μιζέρια άλλοι κλάδοι δεν έχουν. Οι εκπαιδευτικοί βρίζονται και σνομπάρονται μεταξύ τους. Οι φιλόλογοι λένε ότι οι δάσκαλοι κτλ κτλ Γι' αυτό η εκπαίδευση δεν προχωρά (κι αν προχωρά το κάνει με βηματισμό χελώνας).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 02, 2009, 02:13:47 pm από _Ελένη_ »
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473