*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93740 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lisaki2004

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:57:47 am »

.... βλέπω ότι μερικοί τρέμουν στην ιδέα να ζήσουν το συναγωνισμό και πάνω στον πανικό τους σκαρφίζονται ατελείωτες θεωρίες περί παιδαγωγικής...

έχετε ανάγει το θέμα σε εντελώς άσχετο από αυτό που είναι πραγματικά, υπάρχει πολλή ζήτηση, υπάρχει μεγάλη απορρόφηση, παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και υπάρχει και ατέλειωτη ανεργία.

1+1=2  τι δεν καταλαβαίνετε από αυτό;

το να θεσπιστούν κάποια κριτήρια είναι θεμιτό και πρέπον και να μπει κάποιο πλαίσιο κι όχι ανεξαιρέτως, ή μια επιπλέον κατάρτιση, σύντομης διάρκειας (είναι παραπάνω κι από αρκετή).
Ακόμα και το να είναι ένα προσωρινό μέτρο ή ένα μέτρο που να εφαρμόζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα, που τόσο απαξιώνουν πλεόν οι δάσκαλοι.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να 'χουν να λένε όσοι φοβούνται για τη "θεσούλα" τους - και φαίνεται πόσο εμφανές είναι αυτό από το ότι τρέμουν να το συζητήσουν καν για να βρουν τη χρυσή τομή. δεν αναρωτιέστε γιατί δε νιώθουν την ίδια απειλή για τους νηπιαγωγούς; και δε μιλώ για τον κάθε δάσκαλο χωριστά, γι αόνομα του Θεού γιατί πολλοί έχουν μια τάση να παρανοούν ότι απαξιώνουμε. Μιλώ για τα συνδικάτα που κόπτονται και πρωτοστατούν...

Και σ' αυτό το σημείο αποχωρώ από το συγκεκριμένο θέμα, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να απευθυνθεί σε αυτά που γράφω δεν θα ασχοληθώ να απαντήσω περαιτέρω.
Καλή συνέχεια σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:07:47 »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 01:02:49 am »
παιδιά το παιδάκι πρώτης δημοτικού είναι ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και γι'αυτό,μετά τον δάσκαλο ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να το ""διδάξει"" είναι ο νηπιαγωγός.Εδώ δεν μιλάμε για εξαιρέσεις.Ότι δηλαδή κάποιος μεμονωμένος φιλόλογος καταφέρνει να προσεγγίσει ένα πρωτάκι.Γενικάοι καθηγητές δευτεροβάθμιας δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι για να χειριστούν παιδάκια τέτοιας ηλικίας.Και αναφέρομαι σε παιδάκια Α και

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 10:25:06 am »
αφου συμφωνησω με Boldini, τα εχουμε κανει ολα σαλατα !!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 10:36:20 am »
Πείτε μου, μπορεί καποιος που δεν εχει την παραμικρη παιδαγωγική γνωση να μπει σε μια ταξη με 25 πρωτακια που καθονται για πρωτη φορα σε θρανίο, που πολλα δεν ξερουν καν πώς να πιάσουν το μολυβι, και να τα κανει μαθητές?  

Πέρα από το ότι συμφωνώ, να κάνω κι εγώ μία ερώτηση...Γιατί ακόμα και οι ίδιοι οι περισσότεροι δάσκαλοι (όχι τόσο οι νέοι, που έχουν "αγνοια κινδύνου"  ;D, όσο οι παλαιότεροι-εμπειρότεροι) αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι την πρώτη-δευτέρα δημοτικού? ::) Νομίζω κάτι θα έπρεπε να σας λέει αυτό για τις συνθήκες-δυσκολίες με παιδιά αυτής της ηλικίας... :-X
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:07:47 »

Αποσυνδεδεμένος planety

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:00:57 am »
καλημερα!!
επειδη σοβαρες απαντησεις δεν παιρνω σε αυτα που ρωταω, προφανως γιατι δεν εχει καποιος να απαντησει σε ολα αυτα, με επιχειρηματα που να στεκουν, δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να συνεχισω να ασχολουμαι με το θεμα. πειτε ο,τι θελετε, ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε, αλλα πραγματικα σας ευχομαι να μη σας τυχει να κανει στο 9χρονο παιδι σας καποτε μαθημα ενας συνταξιουχος δασκαλος ή ενας νηπιαγωγος, γιατι θα πατε τρεχοντας στο σχολειο να δειτε γιατι συμβαινει αυτο και να το λυσετε... και τοτε θα ζητατε καθηγητες στα δημοτικα... και φυσικα να θυμαστε οτι στο δημοτικο υπαρχουν εξι ταξεις κι οχι μονο η πρωτη και η δευτερα... δεν χρειαζεται λοιπον να μπουν σε αυτες τις δυο οι καθηγητες... υπαρχουν και οι υπολοιπες...οπως ειπε κι η lisaki2004 δεν χρειαζεται να θεσπιστει κατι μονιμο, αλλα εφοσον υπαρχει τοση ζητηση και τοσα κενα δεν καταλαβαινω γιατι να μην καλυφθουν τα κενα απο αξιολογους συναδελφους... και μολις το προτειναμε καποιοι, πεσατε να μας φατε λες και σας ειπαμε να μπουν στα δημοτικα ψυκτικοι και υδραυλικοι για να κανουν στα παιδια γλωσσα και φυσικη που δεν κατεχουν το αντικειμενο... αν ειναι δυνατον δηλαδη... πιθανοτατα δεν συννενοουμαστε... και αυτο συμβαινει γιατι μερικοι ειμαστε πολυ κοντοφθαλμοι και περα απο τη μυτουλα μας δεν βλεπουμε παραπερα...

καλα κανουν και μπραβο τους που εχουν δουλεια οι δασκαλοι και μαγκια τους. μακαρι να γινουν για ολες τις ειδικοτητες τα ιδια να τακτοποιηθουμε ολοι, αλλα οχι να ψωμολυσανε τοσες χιλιαδες ανθρωποι, οι μισοι εκ των οποιων θα μπορουσαν να βρουν δουλεια στο αντικειμενο τους, γιατι μερικοι άλλοι φοβουνται μηπως δεν βρουν δουλεια σε τρια ή τεσσερα χρονια που θα αποφοιτησουν... καλομαθανε μου φαινεται που περνανε στον ασεπ με βαση 30 (ανεπσιημα... μου το εχει πει διορθωτης οτι τους περναγανε γιατι δεν ειχαν δασκαλους..._) και που δουλευουν απο τον πρωτο τους χρονο στην ιδια την πολη τους και δεν ξενιτευονται σαν αλλους... κριμα παντως, γιατι λεγονται και παιδαγωγοι... γι αυτο ειπα σε προηγουμενο ποστ οτι παιδαγωγος δεν ειναι αυτος που τελειωσε το παιδαγωγικο, αλλα ο ανθρωπος, κι ευτυχως το να εισαι ανθρωπος δεν στο μαθαινουν σε καμια σχολη, οσα παιδαγωγικα κι αν κανεις... και ξεκολληστε μερικοι το κεφαλι σας, γιατι αν καποιοι φιλολογοι οπως ειπες Μαρκο, πιστευουν οτι τελειωνοντας το κλασικο εγιναν κακριδιδες, τοτε και πολλοι δασκαλοι επειδη διαβασαν καποιες θεωριες περι παιδαγωγικης, νομιζουν οτι θα μας καβαλησουν κιολας... τουλαχιστον οι φιλολογοι (κι αυτο το ξερω απο δικους μου ανθρωπους και προσωπικα) για να παρουν πτυχιο και μαλιστα με 8, ματωνουν και ξεσκιζονται... δεν πανε αδιαβαστοι και χτυπανε 8... (ατακα αποφοιτης του παιδαγωγικου, που ειχε τουλαχιστον την ειλικρινεια να πει την αληθεια...), ενω με λιγο διαβασμα παιρνουν ανετα 10...

αν νομιζετε μερικοι δασκαλοι οτι τα οσα μαθαινετε στη σχολη σας κανουν δασκαλους, ειστε πολυ γελασμενοι. εμενα τουλαχιστον δεν με εκανε καθηγητρια τιποτα απο ο,τι εμαθα στη σχολη, γιατι επιτρεψτε μου να πω, αυτο δεν μαθαινεται...ή το εχεις ή οχι. κι αν δεν το εχεις, δεν σε σωνει κανενα βιβλιο και καμια θεωρια... το αν λοιπον καποιος θεωρει οτι υστερει ως καθηγητης να κανει μαθημα σε πρωτακι, γι αυτο δεν φταιει η καταρτιση του, αλλα ο ιδιος...

αυτα και χαρηκα πολυ που τα ειπαμε, δεν προκειται να ξανασχοληθω με το θεμα, γιατι ο καθενας λεει την αποψη του εδω κι ειναι σεβαστη. ουτε προσπαθω να πεισω κανεναν για την ορθοτητα των αποψεων μου, ουτε θα πειστω απο κανεναν για κατι. ο καθενας εχει την αποψη του, και αυτη εχει δημιουργηθει απο καποιες εμπειριες του...
Καλο υπολοιπο να εχετε ολοι και καλα μαθηματα!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:38:05 am από planety »
Σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε! Χρόνια τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:23:19 am »
δεν πανε αδιαβαστοι και χτυπανε 8... ([/b]ατακα αποφοιτης του παιδαγωγικου, που ειχε τουλαχιστον την ειλικρινεια να πει την αληθεια...), ενω με λιγο διαβασμα παιρνουν ανετα 10...

αν νομιζετε μερικοι δασκαλοι οτι τα οσα μαθαινετε στη σχολη σας κανουν δασκαλους, ειστε πολυ γελασμενοι. εμενα τουλαχιστον δεν με εκανε καθηγητρια τιποτα απο ο,τι εμαθα στη σχολη, γιατι επιτρεψτε μου να πω, αυτο δεν μαθαινεται...ή το εχεις ή οχι. κι αν δεν το εχεις, δεν σε σωνει κανενα βιβλιο και καμια θεωρια... το αν λοιπον καποιος θεωρει οτι υστερει ως καθηγητης να κανει μαθημα σε πρωτακι, γι αυτο δεν φταιει η καταρτιση του, αλλα ο ιδιος...

1. Επειδή στο είπε μια κοπέλα, δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους. Μπορεί να είχε βύσμα ή να έκανε σκονάκια. Εγώ πάντως 4 χρόνια διάβασα πάααααρα πολύ. Είναι θέμα ανθρώπου τελικά και το πόσο σοβαρά παίρνεις την επιστήμη σου.

2. Αυτά που έμαθα στη σχολή ναι, με έκαναν δασκάλα. Οι ψυχολογίες, οι διδακτικές και η όλη φιλοσοφία του παιδαγωγικού μου έδωσε μια κατευθυνση. Φυσικά η προσπάθεια συνεχίζεται, με τη μορφή της αυτομορφωσης.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν σχολιάζω, γιατι προφανώς αποκοδικωποιείς ένα κείμενο κατά το δοκούν...
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:26:43 am »

.... βλέπω ότι μερικοί τρέμουν στην ιδέα να ζήσουν το συναγωνισμό και πάνω στον πανικό τους σκαρφίζονται ατελείωτες θεωρίες περί παιδαγωγικής...

σκαρφιζονται θεωριες;;;δηλ η παιδαγωγικη για σενα ειναι απλα...θεωριες που σκαεφιζομαστε για να εχουμε να λεμε;;

1+1=2  τι δεν καταλαβαίνετε από αυτό;

εγω καταλαβαινω πολλα!οτι για σενα η διδασκαλια ειναι το 1+1!  αν εχεις και τη γνωση του πως δουλευει το μυαλουδακι του 6χρονου για να καταλαβει την προσθεση πες κανενα παραδειγμα για να το κανουμε κ εμεις! ελπιζω να μη διδασκεις ετσι στα παιδια..

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:31:24 am »
αιδαγωγος δεν ειναι αυτος που τελειωσε το παιδαγωγικο, αλλα ο ανθρωπος, κι ευτυχως το να εισαι ανθρωπος δεν στο μαθαινουν σε καμια σχολη, οσα παιδαγωγικα κι αν κανει

η κομμωτρια μου ειναι φοβερος ανθρωπος! θες να κανει ιδιατερα στο παιδακι σου;;

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 11:32:17 am »
Πες τα kathyk!!! ;D ;D ;D
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:02:33 pm »
planety
δεν χρειαζεται να μου στελνεις pm για να μου πεις οτι λεμε αρλουμπες και οτι η κομμωτρια-που αυτο που εμαθε να κανει καλα το κανει αλλα στην κομμωτικη και οχι στην παιδαγωγικη-μπορει να κανει καλυτερο μαθημα. γραψε κατι εδω και το συζηταμε ολοι μαζι

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:17:59 pm »
Διδακτική οέο!!! Γιατί με ένα πασάλειμμα της εισαγωγής στην παιδαγωγική δεν μπορείς να διδάξεις. Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία είναι ενότητες με τουλάχιστον τέσσερα ή έξι μαθήματα για να πάρουμε πτυχίο νηπιαγωγοί και δάσκαλοι με ταυτόχρονη πρακτική σε σχολεία. (όχι ότι η ποιότητα των πρακτικών είναι πάντα η ενδεδειγμένη, αλλά κάτι κινείται τουλάχιστον). Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στις καθηγητικές σχολές;

Είναι άλλο πράγμα να γνωρίζεις μια επιστήμη κι άλλο να γνωρίζεις πώς θα τη διδάξεις και σε ποιον. Αλλιώς διδάσκεις στους ενήλικες, αλλιώς στα νήπια κι ας είναι κοινές κάποιες βασικές αρχές. Κακώς κάκιστα σας στέλνουν έτσι απροστάτευτους στα σχολεία ούτως ή άλλως πόσο μάλλον σε άλλες βαθμίδες. Σας αφήνουν μόνους να εφαρμόζετε αυτό που λέμε λανθάνουσα θεωρία του εκπαιδευτικού που προέρχεται από το ένστικτο και τις δικές σας εμπειρίες από την εκπαίδευση, όταν έχουν γίνει τόσα πολλά στην επιστήμη της παιδαγωγικής που θα μπορούσαν να σας στηρίξουν. Η καλή διδασκαλία δεν είναι μονο ταλέντο είναι κυρίως γνώση, κριτική ανάλυση, αναστοχασμός. Καλή η έμφυτη τάση αλλά λίγη. Κι εγώ κάνω ωραίο κορμό σοκολάτας, αλλά δε θα πάω να αντικαταστήσω τον Παρλιάρο σε περίπτωση απουσίας του.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:25:44 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:28:40 pm »
Ritalamp, δεν μπορω να μιλησω για τις αλλες σχολες παντως στο ΦΠΨ την κατ/νση Παιδαγωγικης που τελειωσα εγω, ειχαμε 30 ωρες παρακολουθηση σε σχολεια και τουλαχιστον 1,2 ωρες διδασκαλια οι ιιδοι σε ταξη.δεν αναφερω βεβαια τα μαθηματα της παιδαγωγικης που καναμε και που εγω τουλαχιστον ειχα επιλεξει : Διδακτικη της Γλωσσας και της Λογοτεχνιας,
                                                     Η Ελληνικη ως δευτερη ξενη γλωσσα
                                                     Διδασκαλια της Εκθεσης,
                                                     Θεωρια της Λογοτεχνιας και Διδακτικη Πραξη   κά

Αλλα,φυσικα δε μπορω να διδαξω παιδια νηπιαγωγειου ή Δημοτικου. Αν καποια στιγμη η πολιτεια μου το ζητησει,θα το κανω, αλλα αισθανομαι οτι δεν ειμαι ικανος να παρω τετοιο ρισκο. δεν παιζουμε με αυτα. ειναι τρομερα δυσκολο για μενα προσωπικα. το τι πιστευουν οι αλλοι για τους εαυτους τους, δεν με αφορα. ισως, να αισθανονται ικανοι, δεν ξερω ειλικρινα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:33:36 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:35:17 pm »
Ναι βρε Μάρκο μου, αλλά μιλάμε αφενός μεν για μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση παρακλάδι των φιλολογιών και αφετέρου για συγκεκριμένη ηλικία. Κι εγώ έκανα πολλά πράγματα για τη διδακτική γενικά και για τη διδακτική της γλώσσας ειδικότερα και είχαμε και μάθημα νεοελληνική λογοτεχνία και παιδική λογοτεχνία, όμως δε θα πάω να διδάξω έκθεση στο Γυμνάσιο. Δεν έχω το απαραίτητο υπόβαθρο πώς να το κάνουμε. Σκέψου ότι σε άλλες σχολές κάνουν τους τόμους του  Δανασσή- Αφεντάκη σε ένα άντε δύο το πολύ εξάμηνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Και φυσικά για άλλη μια φορά μου πήρε λίγη ώρα για να συνειδητοποιήσω ότι λέμε το ίδιο πράγμα  :-[ :-[ :-[
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:44:31 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 12:50:55 pm »
Rita μου, καλλιο αργα παρα ποτε !!! Ναι, το ιδιο πραγμα λεμε.  χαχα