*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93794 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 08:46:57 pm »
Αν και έχω ξανατοποθετηθεί στο θέμα "φιλόλογοι στο Δημοτικό" ποτέ δεν θα σταματήσει να είναι επίκαιρο.

Φυσικά και δεν είναι θέμα ανταγωνισμού, ώστε να χρειαστεί να σκαρφιζόμαστε θεωρίες, είναι παιδωγική. Είναι η βάση όλων όσων διδάχτηκα και εξετάστηκα 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο. Μπορεί να μην βολεύει κάποιους αλλά αυτή είναι η επιστήμη που καλείσαι να υπηρετήσεις στο Δημοτικό. Ο καλύτερος φιλόλογος να είσαι, με προϋπηρεσία, θέληση και τα σχετικά, πάντα θα υστερείς και θα πρέπει να ρίξεις διάβασμα για να καλύψεις αυτά που για κάθε απόφοιτο παιδαγωγικού είναι δεδομένα. Τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας μπορεί να εμφανίσουν το άγχος του αποχωρισμού από τους γονείς τους, για αυτό και δένονται με το δάσκαλό τους. Οπότε αποφεύγεται η εναλλαγή προσώπων. Τα παιδιά της προεφηβείας (Ε και Στ) δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Σκέψου όμως και δώσε μου μια λογική απάντηση, πως θα συμπληρώσει ωράριο ένας φιλόλογος στο δημοτικό σχολείο με 7 ώρες για γλώσσα και 2 ώρες ιστορία την εβδομάδα; Για να μην μιλήσω για τους μαθηματικούς (4 ώρες ανά εβδομάδα) και τους φυσικούς (3 ώρες).
Με αναλυτικά προγράμματα που έχουν αλλάξει φιλοσοφία και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του γυμνασίου.

Όταν σε βολεύει φυσικά και σκέφτεσαι ότι θα προτιμούσες ένα φιλόλογο στη θέση του δασκάλου για το παιδί σου, αντί για μια νηπιαγωγό ή ένα συνταξιούχο δάσκαλο. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να έχει τον καλύτερο δυνατό δάσκαλο για το δημοτικό, καθηγητή για το γυμνάσιο.
 Έχω δουλέψει σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο με φιλολόγους αντί για δασκάλους φυσικά και δεν το έμαθαν ποτέ οι γονείς. Οι συναδέλφισσες ήταν εξαιρετικές, οργανωμένες, με προϋπηρεσία σε φροντιστήρια και άκουγαν ό,τι τους έλεγε ο συντονιστής μαθημάτων. Είχαμε την τρίτη δημοτικού και οι κοπέλες είχαν να κάνουν καθημερινά παραπάνω δουλειά από εμένα. Η μια κατάφερε να κατεβάσει το επίπεδό της στα παιδιά του δημοτικού, η άλλη όχι. Ο δε συνάδελφος- φιλόλογος στην Στ, τα βρήκε σκούρα με τα μαθηματικά και τη φυσική και παραιτήθηκε,αλλιώς θα έπρεπε να αφήσει τα ιδιαίτερά του. Όλα αυτά πριν τα νέα βιβλία.

https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:11:12 »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 09:24:01 pm »
λεμε για φιλολογους να κανουν στο δημοτικο γλωσσα και μαθηματικους μαθηματικα.οχι το αναποδο.το εργο των δασκαλων σαφως και δεν απαξιωνεται αλλα ας ειμαστε ειλικρινεις και μεταξυ μας τωρα,χαζος ειναι ο Μπαμπινιωτης που το προτεινε;γιατι να μην μπορει ο φιλολογος να διδαξει γλωσσα στο δημοτικο;ο νεος δασκαλος που διοριζεται σε ηλικια 20 ετων,μπορει ντε φακτο να προσεγγισει παιδια τετοιας ηλικιας και ο φιλολογος π.χ που μπορει να εχει και δικα του παιδια δεν μπορει;και ολα αυτα περι παιδαγωγικων..για τον ΑΣΕΠ τι διαβαζουμε;μπρικια κολαμε;δεν εχουμε διδαξει σε φροντιστηρια; δεν εχουμε επαφη με παιδια;εμεις οι ξενογλωσσοι π.χ πως διδασκουμε,το ξαναλεω,στα δημοτικα;και στο φροντιστηριο οταν ειχουμε ταξεις με παιδια δημοτικου,τι τους λεμε,δεν μπαινουμε να κανουμε μαθημα γιατι ειμαστε καθηγητες,θελουμε απο γυμνασιο και πανω;τωρα,σχετικα με το διαβασμα που αναφερθηκε εδω,ολοι δεν ριχνουμε διαβασμα οντες μεσα στην εκπαιδευση; εκτος κι αν απλωνουμε τραχανα.οι δασκαλοι δεν διαβαζουν για να κατανοησουν τα νεα βιβλια;και κατι αλλο για το δεσιμο με τον δασκαλο,που ειναι γεγονος οταν ενας ανθρωπος βλεπει το παιδι καθε μερα τοσες ωρες,ξερετε με τι ενθουσιασμο οι πεμπτες δημοτικου υποδεχονται τον καθηγητη β γλωσσας;Με τον φιλολογο η μαθηματικο γιατι να μην μπορει να γινει το ιδιο;

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 09:34:33 pm »
πεστα βρε alceste... για να το λεει ο Μπαμπινιωτης...(επικληση στην αυθεντια :))
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2009, 09:37:26 pm από amaly »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 09:37:26 pm »
λεμε για φιλολογους να κανουν στο δημοτικο γλωσσα και μαθηματικους μαθηματικα.οχι το αναποδο.το εργο των δασκαλων σαφως και δεν απαξιωνεται αλλα ας ειμαστε ειλικρινεις και μεταξυ μας τωρα,χαζος ειναι ο Μπαμπινιωτης που το προτεινε;γιατι να μην μπορει ο φιλολογος να διδαξει γλωσσα στο δημοτικο;ο νεος δασκαλος που διοριζεται σε ηλικια 20 ετων,μπορει ντε φακτο να προσεγγισει παιδια τετοιας ηλικιας και ο φιλολογος π.χ που μπορει να εχει και δικα του παιδια δεν μπορει;και ολα αυτα περι παιδαγωγικων..για τον ΑΣΕΠ τι διαβαζουμε;μπρικια κολαμε;δεν εχουμε διδαξει σε φροντιστηρια; δεν εχουμε επαφη με παιδια;εμεις οι ξενογλωσσοι π.χ πως διδασκουμε,το ξαναλεω,στα δημοτικα;και στο φροντιστηριο οταν ειχουμε ταξεις με παιδια δημοτικου,τι τους λεμε,δεν μπαινουμε να κανουμε μαθημα γιατι ειμαστε καθηγητες,θελουμε απο γυμνασιο και πανω;τωρα,σχετικα με το διαβασμα που αναφερθηκε εδω,ολοι δεν ριχνουμε διαβασμα οντες μεσα στην εκπαιδευση; εκτος κι αν απλωνουμε τραχανα.οι δασκαλοι δεν διαβαζουν για να κατανοησουν τα νεα βιβλια;και κατι αλλο για το δεσιμο με τον δασκαλο,που ειναι γεγονος οταν ενας ανθρωπος βλεπει το παιδι καθε μερα τοσες ωρες,ξερετε με τι ενθουσιασμο οι πεμπτες δημοτικου υποδεχονται τον καθηγητη β γλωσσας;Με τον φιλολογο η μαθηματικο γιατι να μην μπορει να γινει το ιδιο;

Σωστηηή ...
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:11:12 »

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 09:38:54 pm »
τωρα να δειτε τι βρισιδι θα φαμε... το βλεπω να ερχεται.... ερχεταιιιιι ;D

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 11:26:18 pm »
γιατι να φατε βρισιδι? εννοειτε πως ειμαστε ολοι μαζι σας. απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσα κενα στα δημοτικα γιατι να μην παρουν και φιλολογους και μαθηματικους?και μην ακουω βλακειες πως δε μπορουν να ανταπεξελθουν.

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 11:52:57 pm »
Εχουμε ξαναφαει γι αυτο... βγαζουν σπυρια μερικοι μονο κ μονο με την ιδεα...ερχεταιιιιι το βλεπωωωω

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 11:56:43 pm »
Συμφωνώ με alceste...

Αποσυνδεδεμένος partali

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 12:14:09 am »
αν καποιοι εχουν προβλημα με αυτο ειναι οι ιδιοι οι δασκαλοι.αλλα οπως μ ειπε καποιος παραπανω οτι οποιος δεν εχει μπει σε αιθουσα δεν εχει δικαιωμα να λεει τη γνωμη του ετσι κ εγω απανταω ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΙΩΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ δεν εχει δικαιωμα να λεει τη γνωμη του για το αν θα πρεπει να μπουν φιλολογοι στα σχολεια.αλλωστε δε νομιζω οτι θα βλαψουν ουτε τα παιδια ουτε θα φανε τη θεση καποιου δασκαλου απο τη στιγμη που ειναι ολοι διορισμενοι.understand?

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 12:05:15 pm »
Δεν ξέρω πόσοι έχετε δει αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΟΕ. Οι συνδικαλιστές της, μιλούν ξεκάθαρα για υφαρπαγή θέσεων από Πληροφορικούς, Γυμναστές, Εικαστικούς και Θεατρολόγους!!!

Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι; Ναι συνάδελφοι. Τόσοι πολλοί και ακόμα περισσότεροι. Όσο κάποιοι κύριοι σαν τους Μπρατη και Οικονόμου θεωρούν τσιφλίκι τους την πρωτοβάθμια και κάνουν ότι θέλουν όποτε θέλουν. Τόσοι πολλοί και ακόμα περισσότεροι. Ακόμα και έφηβους δασκάλους θα διορίζουν από την πρώτη τους χρονιά στις σχολές, για να μην αφήσουν άλλο κλάδο να μπει στην πρωτοβάθμια.

Πραγματικά προκαλεί αηδία, όλοι εμείς που τρέχουμε στα ολοήμερα χρόνια τώρα, να ακούμε τους συνδικαλιστές δασκάλους να θέλουν να μας πετάξουν έξω. Όχι βέβαια τώρα που είμαστε ωρομίσθιοι με 7 ευρώ αλλά όταν γίνουν οργανικές θέσεις. Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους. Και λυπάμαι που δεν υπάρχει αντίλογος.

Πάντως θέλω να σταθώ λίγο στα περί παιδαγωγικής επάρκειας των δασκάλων σε σχέση με εμάς τους "αγριάνθρωπους". Την πρώτη χρονιά που πήγα στο ολοήμερο (για πληροφορική) μου έδωσε ο υποδιευθυντής την πρώτη δημοτικού. Μπαίνω μέσα στην τάξη τους. Φατσουλες να με κοιτανε περίεργα. Και αφού τους συστήνομαι λέω:

-Παιδιά έχουμε υπολογιστές. Θα ανέβουμε στον πάνω όροφο. Ήσυχα να κάνουμε δυάδες και να ανέβουμε.

Χαμός! Μετά από αρκετά λεπτά και αφού είχαν βγει όλοι, μπαίνουμε στην αίθουσα υπολογιστών. Πολλά παιδιά έβλεπαν για πρώτη φορά υπολογιστές. Ε αυτή η μισή ώρα μου φάνηκε σαν να πέρασαν μέρες. Έπρεπε να παρατηρώ μην χτυπήσει κανένα παιδί (νέα άγνωστη αίθουσα για αυτά) μην κάνει ζημιά και παράλληλα να τους εξηγώ και μερικά πράγματα για τους Η/Υ. Τη δεύτερη φορά που κάναμε μάθημα ήταν λίγο καλύτερα. Μετά από ένα μήνα όμως όλα πήγαιναν ρολόι. Τα παιδάκια ήσυχα στη σειρά, ανέβαιναν χωρίς φασαρία, κάθονταν στις θέσεις τους, και προσπαθούσαν να μάθουν να γράφουν το όνομα τους στο word και να χειρίζονται το ποντίκι ζωγραφίζοντας. Ερχόταν ο διευθυντής και μου έλεγε:

-Καλά πως τα καταφέρνεις και είναι έτσι ήσυχα και ενδιαφέρονται για τους υπολογιστές. Και του απάντησα: υπομονή, ενδιαφέρον, σεβασμός για τους μικρούς μαθητές και καλή διάθεση. Αυτονόητα για ένα δάσκαλο φαντάζομαι.

Δεν ξέρω αν χρειάζονται φιλόλογοι και μαθηματικοί στα δημοτικά. Αυτό που ξέρω και βλέπω είναι ότι αρκετά παιδιά τελειώνοντας το δημοτικό, δεν ξέρουν ούτε ορθογραφία, ούτε γραμματική, ούτε καν την προπαίδεια. Νομίζω ότι ένα τεστ στην πρώτη γυμνάσιου θα το απεδείκνυε. Γι’αυτό κάτι πρέπει να αλλάξει.

Και ακόμα δυο τρεις παρατηρήσεις. Μην μπερδεύουμε πλέον τα χρόνια τα δικά μας με τα χρόνια τα σημερινά. Σήμερα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν ενήλικοι. Οι παιδαγωγικές μέθοδοι (αυτές που διάβασα για τον ΑΣΕΠ) είναι ως επί το πλείστον ανεφάρμοστες, ουτοπικές και αναχρονιστικές. Είναι αστείο να κρατάμε σε ομηρία τα δημοτικά γιατί υποτίθεται ότι δεν είμαστε "παιδαγωγοί". Γιατί αν δίναμε ΑΣΕΠ δασκάλων θα αριστεύαμε πολλοί και από άλλους κλάδους. Και τότε ως δια μαγείας μήπως θα γινόμασταν καλύτεροι στη δουλειά μας; Θα γινόμασταν παιδαγωγοί εμείς οι πρώην "αγριάνθρωποι"; Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τις θέσεις των δασκάλων; Αστεία πράγματα εκτός λογικής.

Πάντως οι της ΔΟΕ είναι πανίσχυροι και μέχρι τώρα ανίκητοι. Είναι αυτοί που το 2006 έκαναν απεργία στις αρχές της χρονιάς, με αποτέλεσμα πολλοί ωρομίσθιοι να μην μπορούν να κανονίσουν το πρόγραμμα τους, να μην ανανεώσουν το βιβλιάριο ΙΚΑ, να μην βγουν ταμείο ανεργίας. Ο καθένας μόνος του δεν θα καταφέρει τίποτα. Όλοι μαζί όμως ειδικότητες + μαθηματικοί & φιλόλογοι, ίσως τελικά κάνουμε και κάτι. Γιατί είναι γελοίο συνάδελφοι ο Μπρατης και ο κάθε Μπρατης να λέει ότι το μάθημα της γυμναστικής - χορού μπορεί να το κάνει ένας 22αρης δάσκαλος και ένας 40αρης γυμναστής που έχει περάσει όλη τη ζωή του σαν ωρομίσθιος να το διδάσκει, να πετιέται έξω.

Υ.Γ.1 Κάπου διάβασα και κάτι για μια κομμώτρια. Έχω γνωρίσει δασκάλους (ευτυχώς μικρή μειοψηφία), που αν η κομμώτρια ήταν "φοβερός" άνθρωπος θα την προτιμούσα να κάνει ιδιαίτερο στο "παιδάκι μου".
Υ.Γ.2 Επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί να πει τι δουλειά έχουν οι Πληροφορικοί σε δημοτικά. Το Υπουργείο Παιδείας μας κάλεσε. Και αρκετοί ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα.
Το τι μπορεί να κάνει ένας πληροφορικός σε δημοτικό; Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, ας ανοίξει ένα topic να το κουβεντιάσουμε (υπάρχουν αρκετά στα υποφόρουμ ΠΕ19-ΠΕ20). Γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της κουβέντας θα πει "-Τι περιμένουν οι υπεύθυνοι και δεν δημιουργούν οργανικές θέσεις πληροφορικής στην πρωτοβάθμια". Αλλά είπαμε: Υπουργού θέλοντος και Μπράτη επιτρέποντος. Και όχι μόνο για τους πληροφορικούς. Αλλά για όλους.
Υ.Γ.3 Δεν έχω κανένα σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση με εσάς τους δασκάλους. Η μόνη αντιπαράθεση που έχω είναι με τους συνδικαλιστές σας.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 01:57:38 pm »
Και ακόμα δυο τρεις παρατηρήσεις. Μην μπερδεύουμε πλέον τα χρόνια τα δικά μας με τα χρόνια τα σημερινά. Σήμερα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν ενήλικοι. Οι παιδαγωγικές μέθοδοι (αυτές που διάβασα για τον ΑΣΕΠ) είναι ως επί το πλείστον ανεφάρμοστες, ουτοπικές και αναχρονιστικές.

Και σ'αυτό συμφωνούν και οι σύμβουλοι των δασκάλων! Το έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά.

Είναι αστείο να κρατάμε σε ομηρία τα δημοτικά γιατί υποτίθεται ότι δεν είμαστε "παιδαγωγοί". Γιατί αν δίναμε ΑΣΕΠ δασκάλων θα αριστεύαμε πολλοί και από άλλους κλάδους. Και τότε ως δια μαγείας μήπως θα γινόμασταν καλύτεροι στη δουλειά μας; Θα γινόμασταν παιδαγωγοί εμείς οι πρώην "αγριάνθρωποι"; Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τις θέσεις των δασκάλων;

Εδώ είπες μια μεγάλη αλήθεια ....
που τους τσούζει και τους καίει!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 02:30:08 pm »
Δεν ειμαι δασκαλος ,αλλα γιατι δεν δινετε παλι εξετασεις να μπειτε στο παιδαγωγικο αφου σας αρεσει τοσο.
απο εκθεση καλα πατε ,5 μαθηματακια ειναι ακομα.Ποτε θα καταλαβετε οτι το πτυχιο σου δινει απλα μια ιδιοτητα και οχι επαγγελμα αναγκαστικα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 02:40:39 pm »
Η λύση είναι απλή και εφαρμόζεται δεκαετίες σε άλλες χώρες. Ενιαίο σχολείο (12τάξιο π.χ.). Τα πρώτα 3-4 χρόνια θα λειτουργεί σαν δημοτικό (με συγκεκριμένο δάσκαλο), αλλά τα ειδικά μαθήματα (γυμναστική, πληροφορική, ξένες γλώσσες) από ειδικούς καθηγητές. Αυτοί οι διαχωρισμοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είναι πλέον ξεπερασμένοι από την πραγματικότητα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 02:51:09 pm »
Δεν ειμαι δασκαλος ,αλλα γιατι δεν δινετε παλι εξετασεις να μπειτε στο παιδαγωγικο αφου σας αρεσει τοσο.
απο εκθεση καλα πατε ,5 μαθηματακια ειναι ακομα.Ποτε θα καταλαβετε οτι το πτυχιο σου δινει απλα μια ιδιοτητα και οχι επαγγελμα αναγκαστικα.

Άνετε αυτή η άνεση θα σε φάει, να πετάς εύκολα κουβεντούλες απο εδώ κ από κει!
Την ξέρουμε τη θέση σου περι του θέματος
το πρώτο μήνυμα σου στο pde ήταν:

ΘΕΜΑ:ΑΣΕΠ 2008 - Αριθμός θέσεων ΠΕ19 κ ΠΕ20
να τους πεταξουν εξω εχει γεμισει η εκπαιδευση απο διαφορες απιθανες ειδικοτητες.

από κει κ πέρα σαν ΠΕ20 δεν αξίζει να ασχολούμαι με τη πάρτη σου

Φιλάκια :-*

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)