0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ξαναγράψω, αν και επιμένω ότι δεν μου αρέσει καθόλου ο τόνος στον οποίο διεξάγεται η συζήτηση και σε αυτό το θέμα, συμφωνώ απόλυτα με το MARKOS, ότι ο καθένας γράφει το δικό του, χωρίς να διαβάζει καλά τι γράφουν οι υπόλοιποι.
... ότι η πλειοψηφία των καθηγητών πληροφορικής που έχω γνωρίσει στη δευτεροβάθμια, διαμαρτύρονται πολύ έντονα ότι έχουν προσληφθεί ως καθηγητές και όχι ως τεχνικοί και δεν είναι δικιά τους δουλειά-ευθύνη να συνδέσουν τον καινούριο εκτυπωτή -να δουν γιατί δεν δουλεύει το δίκτυο- να εγκαταστήσουν το τάδε ή δείνα πρόγραμμα, να συνδέσουν τον προτζέκτορα για τις σχολική γιορτή ή για οποιοδήποτε μάθημα και πάει λέγοντας. Αυτή, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι η νοοτροπία των περισσότερων συναδέλφων σου που έχω συναντήσει σε σχολεία και να σου πω και την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρη αν ο καθηγητής πληροφορικής οφείλει να είναι ταυτόχρονα και ο τεχνικός του σχολείου, όπως σίγουρα οι φιλόλογοι δεν είναι οι γραμματείς της υπόθεσης, απλά και μόνο επειδή κάνουν ωραία γράμματα....
Τι να κάνω που με πείσμα επιμένεις...θα το πάρω σημείο σημείο.
Στην πρωτοβάθμια υπάρχει Διεύθυνση που κάνει αυτή τη δουλειά και απευθυνόμαστε για όποιο τυχόνι πρόβλημα. Προσωπικά θα ήθελα να έναν τεχνικό στο σχολείο, καθώς σε όσα σχολεία έχω περάσει κάνω εγώ αυτή τη δουλειά και χωρίς να έχω απαλλαγή από το διδακτικό ωράριο, όπως έχουν αντίστοιχα οι πληροφορικοί στη δευτεροβάθμια, οι οποίοι όπως προανέφερε κάποιος άλλος διαμαρτύρονται διοτί είναι εκπαιδευτικοί και όχι τεχνικοί.
Θα μιλήσω για το πανεπιστήμιο της Αθήνας, του οποίου είμαι απόφοιτη. Αυτά που αναφέρεις είναι το βασικό υποχρεωτικό μάθημα πληροφορικής που κάναμε, στο πρώτο έτος κι όλας. Από εκεί και πέρα προσφερόντουσαν καμιά δεκαριά ακόμα, τα οποία τα διάλεγαν οι περισσότεροι συνάδελφοι. Οπότε όταν αποφάσισα να αφιερώσω την ευέλικτη ζώνη (3 ωρες την εβδομάδα) στη Δ τάξη που ήμουν στον υπολογιστή τα κατάφερα μια χαρά και αν έμενα και δεύτερη χρονιά σε εκείνο το σχολείο, θα μαθαίναμε μέχρι και τυφλό.
Περιμένεις να έχουν όλοι οι συνάδελφοι την ίδια γνώμη;Πρέπει να κακίσω κάποιον που δεν θεωρεί την πληροφορική ως μάθημα χρήσιμο στο Δημοτικό σχολείο;
Αφού δεν βγαίνει ένας δάσκαλος να σας πει... γιατί δεν λες εσύ τι συμβαίνει στα σχολεία που έχεις πάει εσύ. Μπορεί πραγματικά να είμαστε όλοι οι δάσκαλοι του φόρουμ σε άλλο κόσμο και να συναντάμε διαφορετικά πράγματα στα σχολεία μας ή ακόμα χειρότερα επειδή είμαστε μια κλίκα όλοι οι δάσκαλοι έχουμε βαλθεί να βγάλουμε το μαύρο άσπρο.
Κάθε φορά που χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα το μόνο που ενισχύεις, τουλάχιστον για εμένα, είναι ότι ποσώς σε ενδιαφέρει το δημοτικό σχολείο και η βελτίωσή του αλλά κοντόφθαλμα βλέπεις μόνο πως θα διοριστείς στο δημόσιο. Αύτη η φράση δεν με ενοχλεί τόσο επειδή αναφέρεσαι σε συναδέλφους μου αλλά πιο πολύ γιατί βάζεις όριο ηλικίας στην επαγγελματική αποκατάσταση.
Πάλι θα αναφερθώ στο τμήμα της Αθήνας (για τα υπόλοιπα παιδαγωγικά δεν ξέρω τι γίνεται) Έχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα πληροφορικής τουλάχιστον από το 1998 και κάθε χρόνο δέχεται τουλάχιστον 10 φοιτητές. Πέρα από το μεταπτυχιακό, προσφέρεται και ένα πρόγραμμα για δασκάλους προσανατολισμένο στη διδακτική της πληροφορικής. Μπορεί να μην κυκλοφορούν στο φορουμ μας αλλά υπάρχουν εκεί έξω...
Πραγματικά, εφόσον έχεις δουλέψει σε Ολοήμερα Δημοτικά, πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι μόνο αν θα βρούμε 10 παραπάνω υπολογιστές.για κάθε σχολείο για να καλυτερεύσει η αναλογία μαθητών προς Η/Υ; Άσε που δεν είναι λύση να μαζεύουμε όλη τη σαβούρα από τις εταιρίες και τα πανεπιστήμια. Έχω περάσει και από τέτοιο σχολείο και μπράβο του διευθυντή που κάθισε να τους επιδιορθώσει για να έχει το σχολείο έστω και 5 παραπάνω. Σε πολλά σχολεία δεν περισσεύει καν αίθουσα, έχω δει πρώην αποδυτήρια, πατάρια και υπόγεια να μετονομάζονται σε εργαστήρι πληροφορικής διότι έτσι απαιτεί ο νόμος για το Ολοήμερο. Σε άλλα σχολεία οι αίθουσες είναι ακατάλληλες, τα ηλεκτρολογικά σε κακό χάλι. Με τέτοιες συνθήκες η πληροφορική δεν μπορεί να μπει στο πρωινό πρόγραμμα. Προσωπικά θα το θεωρούσα κοροϊδία.
Don Quixote προφανώς οταν μιλάω για μεταπτυχιακό δεν μιλάω για ecdl αλλά για master όπως αυτό: http://www.cc.uoa.gr/ptde/metaptyxiaka.htmΑπο κει και πέρα όσα αναφέρεις {-Τεχνική υποστήριξη στους Η/Υ και στο δίκτυο, (αν δεν υπάρχει δίκτυο το φτιάχνουμε).-Ιστοσελίδα για κάθε δημοτικό με ελεύθερο CMS (joomla ή drupal)-Απλή γλώσσα προγραμματισμού (Logo, Basic) και μερικές απλές γνώσεις αλγοριθμικών δομών (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη).}ΔΕΝ αφορούν τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά Δημοτικού αλλά μια "τεχνική"υπιστήριξη στο σχολείο!!!!!!!
Παράθεση από: Boldini στις Οκτωβρίου 13, 2009, 02:15:47 pmΠαράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 13, 2009, 01:31:12 pm Μέχρι να "αναβαθμιστούν" όμως οι δάσκαλοι, επέτρεψε μου να μην αφήνω τον κύριο Μπρατη να καθορίζει τη μοίρα μου....τη μοίρα σου ή τη μοίρα των δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους;πρόσεχε γιατί καρφώνεσαιΑπό όλα αυτά που έγραψα, αυτό βρήκες να σχολιάσεις Boldini; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ
Παράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 13, 2009, 01:31:12 pm Μέχρι να "αναβαθμιστούν" όμως οι δάσκαλοι, επέτρεψε μου να μην αφήνω τον κύριο Μπρατη να καθορίζει τη μοίρα μου....τη μοίρα σου ή τη μοίρα των δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους;πρόσεχε γιατί καρφώνεσαι
Μέχρι να "αναβαθμιστούν" όμως οι δάσκαλοι, επέτρεψε μου να μην αφήνω τον κύριο Μπρατη να καθορίζει τη μοίρα μου.
Αν οι δάσκαλοι είναι ανεπαρκείς τότε θα πρέπει να αλλάξει η εκπαίδευσή τους.Τόσο απλό.Αλλιώς ρε'συ να τους καταργήσουμε τελείως,ε;
Μα τι λέτε επιτέλους?Ο υπερδάσκαλος όπως χαρακτηρίζεται είναι καταρτισμένος για τις ηλικίες στις οποίες καλείται να διδάξει.Για παραπάνω εννοείται πως αυτό δε γίνεται.Τι τα περάσατε τα δημοτικά?Γνωρίζετε για τις ιδιαιτερότητες των ηλικιών που φοιτούν στο Δημοτικό?Μετά κατακρίνουν ορισμένοι ,δασκάλους και νηπιαγωγούς για ανεπάρκεια.Σας πληροφορώ ότι έχουν γνώσεις σε αναπτυξιακή ψυχολογία καθώς και ψυχ.της εκπαίδευσης πολύ περισσότερες απ'ότι σε κάποιες καθηγητικές σχολές για το λόγο ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες των ηλικιών στις οποίες καλούνται να διδάξουν.Πρακτικές άπειρες σε σχολεία και διδακτικές από τη στιγμή που σε μερικές καθηγητικές δεν κάνουν παιδαγωγικά μαθήματα.Γιατί μιλάμε λοιπόν?Ο καθένας στο "πόστο" του.
Παράθεση από: Boldini στις Οκτωβρίου 14, 2009, 12:40:25 pmΑν οι δάσκαλοι είναι ανεπαρκείς τότε θα πρέπει να αλλάξει η εκπαίδευσή τους.Τόσο απλό.Αλλιώς ρε'συ να τους καταργήσουμε τελείως,ε;Καταλαβαίνεις τι λες; Και όλοι αυτοί που βγήκαν «ανεπαρκείς» τι θα γίνουν; Και μέχρι να αλλάξει η εκπαίδευση τους... Τι θα λέμε στα παιδιά που πάνε τώρα σχολείο; Πέσατε στην περίοδο της αναβάθμισης; Όποιος δεν μπορεί σπίτι τους Boldini; Τι είναι η πρωτοβάθμια δηλαδή; Χώρος που «ανεπαρκείς» εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις; Και κρατούν όλη την πρωτοβάθμια σε τέλμα; ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Όποιοι δεν μπορούν να καταργηθούν.