0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ γιατί ξαφνικά αισθάνθηκα την ανάγκη να απολογηθώ ξαφνικά για τη .. μαμά μου και για όλους τους αγαπημένους μου καθηγητές, οι οποίοι για κάποιο λόγο διορίστηκαν -λόγω συγκυρίας- στα 22 και στα 23 τους; Είχα την τύχη να γνωρίσω καταπληκτικούς καθηγητές που διορίστηκαν πολύ νέοι τη δεκαετία του '70, όπως ακριβώς διορίζονται και οι δάσκαλοι σήμερα, όπως επίσης και πολύ κακούς καθηγητές που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Και ακριβώς το αντίθετο! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι έφηβοι καθηγητές της δεκαετίας του '70 και του '80 ήταν καλύτεροι από τους έφηβους δασκάλους του σήμερα. Και στην τελική, Don Quixote, αν θεωρείς ότι οι έφηβοι δάσκαλοι αλλά και οι έφηβοι εκπαιδευτικοί γενικότερα δεν πρέπει να μπαίνουν σε τάξη, πρότεινε να βάλουμε κατώτατο όριο διορισμού τα 30. Μόνο αυτό δεν μας έχεις πει ακόμα...
Παράθεση από: vasilikip στις Οκτωβρίου 13, 2009, 04:50:26 pmDon Quixote προφανώς οταν μιλάω για μεταπτυχιακό δεν μιλάω για ecdl αλλά για master όπως αυτό: http://www.cc.uoa.gr/ptde/metaptyxiaka.htmΑπο κει και πέρα όσα αναφέρεις {-Τεχνική υποστήριξη στους Η/Υ και στο δίκτυο, (αν δεν υπάρχει δίκτυο το φτιάχνουμε).-Ιστοσελίδα για κάθε δημοτικό με ελεύθερο CMS (joomla ή drupal)-Απλή γλώσσα προγραμματισμού (Logo, Basic) και μερικές απλές γνώσεις αλγοριθμικών δομών (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη).}ΔΕΝ αφορούν τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά Δημοτικού αλλά μια "τεχνική"υπιστήριξη στο σχολείο!!!!!!!vasiliki με όλο το θάρρος γλυκιά μου, επίτρεψε μου να σου πω οτι είσαι ΑΣΧΕΤΗ!
Don Quixote προφανώς οταν μιλάω για μεταπτυχιακό δεν μιλάω για ecdl αλλά για master όπως αυτό: http://www.cc.uoa.gr/ptde/metaptyxiaka.htmΑπο κει και πέρα όσα αναφέρεις {-Τεχνική υποστήριξη στους Η/Υ και στο δίκτυο, (αν δεν υπάρχει δίκτυο το φτιάχνουμε).-Ιστοσελίδα για κάθε δημοτικό με ελεύθερο CMS (joomla ή drupal)-Απλή γλώσσα προγραμματισμού (Logo, Basic) και μερικές απλές γνώσεις αλγοριθμικών δομών (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη).}ΔΕΝ αφορούν τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά Δημοτικού αλλά μια "τεχνική"υπιστήριξη στο σχολείο!!!!!!!
Don Quixote, αναπληρώτρια σε γυμνάσιο είμαι φέτος και διδάσκω γλώσσα και λογοτεχνία σε Α' γυμνασίου, οπότε μια σχετική εμπειρία στο θέμα την έχω. Να σου απαντήσω σε αυτά που ρωτάς, λοιπόν. Προσωπικά, θεωρώ ότι η δομή του μαθήματος της γλώσσας, με βάση την μπρουνεριανή αντίληψη της εκπαίδευσης που, αν έχω καταλάβει καλά τα παιδαγωγικά που τόσες φορές διάβασα για τον ΑΣΕΠ, ακολουθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, κλείνει ένα κύκλο στη έκτη δημοτικού και ξεκινάει ένα νέο κύκλο στην Α' γυμνασίου, βασισμένο στην αντιληπτική ικανότητα κάθε ηλικιακής ομάδας. Το ίδιο συμβαίνει και με την ιστορία και εν μέρει με τη λογοτεχνία. Αυτή η τομή, καλώς ή κακώς υπάρχει, οπότε, από τη στιγμή που το δημοτικό είναι ένας ενιαίος κύκλος, δεν μπορώ να θεωρώ ότι μπορώ να διδάξω το τέλος του κύκλου, ενώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα από την αρχή. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στα δικά μας μαθήματα, τουλάχιστον όχι τόσο απλά όσο νομίζεις. Δεύτερον, και εξίσου σημαντικό θέμα, παραμένει το γεγονός ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τις μαθησιακές δυσκολίες, ούτε και ξέρω πώς να τις αντιμετωπίσω. Ευτυχώς, σε αρκετά γυμνάσια πλέον υπάρχουν τμήματα ένταξης, στα οποία τα παιδιά που αδυνατούν να παρακολουθήσουν την τάξη, μπορούν να μεταφερθούν μέχρι να μπορέσουν να ενσωματωθούν στον κύριο κορμό. Πώς φτάνουν τέτοια παιδιά στο γυμνάσιο; Συνήθως είναι θέμα των γονέων, που παρά τις υποδείξεις των δασκάλων, αρνούνται οποιαδήποτε υπόδειξη πάνω σε τέτοια θέματα. Ίσως, με ριζική αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και της ίδιας της δομής της εκπαίδευσης, αυτό που προτείνεις να είναι αποτελεσματικό. Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, δεν βλέπω κανένα όφελος για τα παιδιά από την είσοδο των φιλολόγων στο δημοτικό. Για τους φιλόλογους, σίγουρα υπάρχει όφελος, αλλά η εκπαίδευση δεν υπάρχει για μας, αλλά για τα παιδιά. Και αυτό μερικές φορές τείνουμε να το ξεχνάμε.
Παράθεση από: anneta στις Οκτωβρίου 14, 2009, 12:31:39 pmΠαράθεση από: vasilikip στις Οκτωβρίου 13, 2009, 04:50:26 pmDon Quixote προφανώς οταν μιλάω για μεταπτυχιακό δεν μιλάω για ecdl αλλά για master όπως αυτό: http://www.cc.uoa.gr/ptde/metaptyxiaka.htmΑπο κει και πέρα όσα αναφέρεις {-Τεχνική υποστήριξη στους Η/Υ και στο δίκτυο, (αν δεν υπάρχει δίκτυο το φτιάχνουμε).-Ιστοσελίδα για κάθε δημοτικό με ελεύθερο CMS (joomla ή drupal)-Απλή γλώσσα προγραμματισμού (Logo, Basic) και μερικές απλές γνώσεις αλγοριθμικών δομών (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη).}ΔΕΝ αφορούν τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά Δημοτικού αλλά μια "τεχνική"υπιστήριξη στο σχολείο!!!!!!!vasiliki με όλο το θάρρος γλυκιά μου, επίτρεψε μου να σου πω οτι είσαι ΑΣΧΕΤΗ!Mε όλο το θάρρος "γλυκία" μου θα σου πω οτι δεν δίνω δεκάρα για την άποψη σου για μένα
Παράθεση από: vasilikip στις Οκτωβρίου 14, 2009, 04:43:56 pmΠαράθεση από: anneta στις Οκτωβρίου 14, 2009, 12:31:39 pmΠαράθεση από: vasilikip στις Οκτωβρίου 13, 2009, 04:50:26 pmDon Quixote προφανώς οταν μιλάω για μεταπτυχιακό δεν μιλάω για ecdl αλλά για master όπως αυτό: http://www.cc.uoa.gr/ptde/metaptyxiaka.htmΑπο κει και πέρα όσα αναφέρεις {-Τεχνική υποστήριξη στους Η/Υ και στο δίκτυο, (αν δεν υπάρχει δίκτυο το φτιάχνουμε).-Ιστοσελίδα για κάθε δημοτικό με ελεύθερο CMS (joomla ή drupal)-Απλή γλώσσα προγραμματισμού (Logo, Basic) και μερικές απλές γνώσεις αλγοριθμικών δομών (ακολουθία, επιλογή, επανάληψη).}ΔΕΝ αφορούν τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά Δημοτικού αλλά μια "τεχνική"υπιστήριξη στο σχολείο!!!!!!!vasiliki με όλο το θάρρος γλυκιά μου, επίτρεψε μου να σου πω οτι είσαι ΑΣΧΕΤΗ!Mε όλο το θάρρος "γλυκία" μου θα σου πω οτι δεν δίνω δεκάρα για την άποψη σου για μένα Μαλλιοτραβηχτήτε σε λάκο με λάσπη
Καταρχάς συνεχίζεις να απαντάς επιλεκτικά, σε ότι σε βολεύει. Αλλά επειδή είσαι από τις λίγες δασκάλες/ους που απαντούν, θα συζητάμε σε ότι επιλέγεις να απαντήσεις εσύ κάθε φορά. Πάμε λοιπόν...
Πάλι είσαι λίγο λάθος. Αυτή η «διεύθυνση τεχνικής υποστήριξης» που λες, αντιστοιχεί ένα άτομο «τεχνικός» για κάθε 100 δημοτικά. Πάρε τηλέφωνο σήμερα και πες χάλασε ο υπολογιστής. Και κατά την άνοιξη ίσως περάσει ο «τεχνικός» να τον φτιάξει. Και όποιος αμφιβάλλει ας ζητήσει το τηλέφωνο από την kyra_daskala να πάρει ο ίδιος. Να διαπιστώσει και μόνος του, ποιος είναι ο χρόνος αναμονής.
Ο Μητσοτάκης είμαι; Τέτοια γκαντεμιά; Γιατί εγώ πέφτω όλο σε δάσκαλους που δεν ξέρουν καν να ανοίξουν τον υπολογιστή; Και πότε μπήκε αυτό το μάθημα; Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των δασκάλων δεν νομίζω να το πρόλαβε.
Το είπα και πιο πάνω. Κανένα πρόβλημα με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Δεν θα ήταν καλύτερο εγώ και εσύ αντί να επικοινωνούμε από το internet να ανταλλάσουμε απόψεις με ταχυδρομικά περιστέρια;Αλλά τα μαθηματικά και τη γλώσσα τα θεωρώ χρήσιμα μαθήματα. Εσύ;
Θα σου πω. Σε όσα ολοήμερα έχω πάει. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Σπάνια γίνεται μάθημα. Οι περισσότεροι δάσκαλοι που επιλέγουν το ολοήμερο είναι ανεπαρκείς. Πάνε μόνο για να λουφάρουν. Μοναδική έννοια τους μην χτυπήσει κανένα παιδί και τους τρέχουν στα δικαστήρια.
Για το πρωινό δεν έχω άποψη. Πάντως και εκεί δεν πρέπει να είναι καλύτερα τα πράγματα. Γιατί όταν τα παιδιά του ολοημέρου (που πάνε στο πρωινό εννοείται) γράφουν προτάσεις στο word, πολλά κάνουν απίστευτα ορθογραφικά λάθη. Μου έτυχαν μάλιστα και μαθητές που έγραφαν λάθος και το όνομα τους. Μαθητές της πέμπτης και έκτης.
Για τις μικρότερες τάξεις θεωρώ ότι ίσως δεν έμαθαν ακόμα (δεν έχω ιδέα πως είναι το πρόγραμμα σπουδών των δημοτικών σε κάθε τάξη) οπότε δεν τις αναφέρω. Για μαθηματικές πράξεις δεν το συζητώ. Ειδικά διαίρεση πρέπει να μετριούνται στα δάχτυλα αυτοι που ξέρουν να κάνουν.
Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Προσωπική μου άποψη. Κάποιος που στα 17 περνά στα παιδαγωγικά και στα 22 διορίζεται (χωρίς ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία), δεν πρόκειται να εκτιμήσει τη δουλειά του δασκάλου. Γιατί, δεν θα έχει με τι να τη συγκρίνει.
Θα μπει στην εκπαίδευση και θα νομίζει ότι έχει μόνο δικαιώματα. Και θα θέλει να μην αναλαμβάνει πρόσθετες δουλειές, να φεύγει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Να απεργεί γιατί θεωρεί ότι κακοπληρώνεται. Θα τον φωνάζει ο διευθυντής να αναλάβει σχολική γιορτή και θα απαντά:-Πάλι εγώ; Και πέριση εγώ ήμουν. Έλεος. Έχουμε και άλλες υποχρεώσεις ξέρετε. Έχουμε και προσωπική ζωή. Δεν αντέχω άλλο το επάγγελμα του δασκάλου. Άντε να έρθει το καλοκαίρι να ξεκουραστώ.
Ενώ αν ο ίδιος δάσκαλος, εχει διαβάσει για να δώσει ΑΣΕΠ, εχει πάει σε όλη την Ελλάδα για να μαζέψει μόρια να διοριστεί, έχει περάσει από τον ιδιωτικό τομέα... Έχει δουλέψει στα goodys. Έχει πάει ντελίβερι. Έχει κολλήσει χαρτάκια σε κολώνες για ιδιαίτερα. Έχει χτυπήσει χιλιάδες πόρτες για να βρει εργασία. Πιστεύω θα το εκτιμήσει λίγο παραπάνω το επάγγελμα του δασκάλου. Και δεν θα νιώθει ότι «χώνεται» αν του ζητήσουν να κάνει μια γιορτή. Ή να στήσει έναν προτζεκτορα. Εκτός αν τα παραπάνω επαγγέλματα τα θεωρείς ντροπιαστικά. Και μην πεις ότι δεν σπούδασες κάτι τέτοιο. Ούτε και εμείς. Αλλά τα κάνουν πολλοί από εμάς.
Και ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις και απαντήσεις, -Δηλαδή κάποιος για να διοριστεί πρέπει να περάσει «Γολγοθά». Δεν εννοώ αυτό. Και δεν μπορώ να στο εξηγήσω αν δεν το καταλαβαίνεις. Γιατί και εγώ αν διοριζόμουν στα 22, και δεν είχα δει πως είναι η «πραγματική ζωή». Τα ίδια θα έλεγα.
Γιατί μπορεί να διαφωνούσες με τη λήξη της απεργίας το 2006 kyra_daskala αλλά από αυτή την απεργία αναστατωθήκαν πολλά άτομα.
Για τους ωρομίσθιους σου εξήγησα πριν.
Αλλά δεν σου είπα για τους γονείς των παιδιών.
Αυτών που δούλευαν και δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Και αναγκάζονταν να πληρώνουν babysitter οικοδόμοι πατεράδες και καθαρίστριες μάνες. Φτωχοί άνθρωποι kyra_daskala . Δίκαια τα αιτήματα σας δεν λέω. Αλλά ξέρεις κάτι. Και στα κλωστήρια του Λαναρά και αυτοί δίκιο έχουν. Αλλά του πέταξαν έξω. Άνθρωποι που έλιωναν πάνω σε μηχανές κλωστών. Που χάσανε την ακοή τους. Κόψανε τα δάκτυλα τους. Κατάστρεψαν τα πνευμόνια τους. Και στα πενήντα τους, ο απατεώνας ο Λαναράς τους άφησε άνεργους.Θα μου πεις και τι προτείνεις. Να ρίξουμε και εμείς του μισθούς μας, για να μην αισθάνονται άσχημα οι κλωστοϋφαντουργοι; Να μην απεργούμε για να μην παρεξηγηθούν οι οικοδόμοι; Εμείς σπουδάσαμε 4 χρόνια παιδαγωγικά με αίμα, θυσία και ιδρώτα. Η παιδαγωγική σχολή είναι από τις πιο απαιτητικές σχολές της Ελλάδας.
Μαζί σου. Απλά πολλοί έχουν δίκιο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να το βρουν όπως εσείς. (Δεν ξέρω τελικά το βρήκατε το δίκιο σας. Ελπίζω ναι.) Πάντως κάποια (λίγα) αιτήματα που είχατε για τους ωρομίσθιους. ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ.
Οπότε να με συγχωράς αν επιμένω στην ηλικία. Ειδικά όταν ακούω δάσκαλους να λένε ότι αγχώνονται με τον ΑΣΕΠ και δεν δίνουν γιατί θα διοριστούν έτσι κι’αλλιως. Να με συγχωράς που επιμένω στην ηλικία όταν δάσκαλοι λένε, δεν πάω επαρχία, διορίζομαι του χρόνου. Ειδικά όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι φιλόλογοι – μαθηματικοί που έχουν δώσει δεκάδες φορές ΑΣΕΠ και έχουν πετυχει. Και που όλοι αυτοί θα μπορούσαν να εργάζονται στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού και με μεγάλη επιτυχία (προσωπική μου άποψη). Χειρότερα πάντως αποκλείεται. (Άποψη όλων πλην Δημήτρη Μπρατη)
10 φοιτητές το χρόνο; Σεβαστός αριθμός. Σε δυο αιώνες λοιπόν, κάθε δημοτικό θα έχει και τον δάσκαλο – πληροφορικό του.
Ποιος μίλησε για σαβούρα.
Δηλαδή οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου σαβούρα πήραν; Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Έχει το Υπουργείο Παιδείας χρήματα για να εξοπλίσει ατομικά τον κάθε μαθητή της πρώτης γυμνασίου, και δεν έχει για να εξοπλίσει ένα δημοτικό με εκατοντάδες μαθητές. Τι παράλογη λογική είναι αυτή. Τα laptop που πήραν 10 μαθητές γυμνασίου, εξοπλίζουν ένα δημοτικό. Μαζί με έναν laser εκτυπωτή, και μια adsl σύνδεση έτοιμο το εργαστήριο. Τι παραπάνω θέλεις εσύ;
Και πόσο κοστίζει να έρθει ένας ηλεκτρολόγος να φτιάξει τα ηλεκτρολογικά. Δηλαδή αν στη τάξη σου χαλάσει μια πρίζα. Θα την κλείσετε την αίθουσα; Θα κάνετε μάθημα στο προαύλιο;
Δεν περισσεύει μια αίθουσα ε; Είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό;
Καταρχάς όπου λειτουργεί ολοήμερο, υπάρχει και αίθουσα υπολογιστών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει υπολογιστές ή ότι έχει πολύ παλιούς. Ξέρεις επίσης πόσα δημοτικά έχουν τεράστιες αίθουσες και τις χρησιμοποιούν σαν αποθήκες; Και αν είναι ακατάλληλες να τις φτιάξουν. Ή θεωρείς μια αίθουσα υπολογιστών στο δημοτικό σχολείο πεταμένα λεφτά; Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες όλα αυτά. Και λυπάμαι που θεωρείς ότι θέλω να κοροϊδέψω.
Υπάρχουν δάσκαλοι που δεν κατανοούν τα καινούργια βιβλία. Υπάρχουν δάσκαλοι μεγάλοι σε ηλικία που δυσκολεύονται στα μαθηματικά.
Γιατί τους καλύπτεις; Να κάτσουν να ξαναδιαβάσουν. Να φωνάξουν έναν μαθηματικό να τους κάνει ιδιαίτερα. Να πάνε σε γραφεία πρωτοβάθμιας να εργαστούν. Και αν δεν μπορούν τίποτα από τα παραπάνω. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. Πως το δέχεσαι να υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι σου, και να απαντάς και στα Γυμνάσια το ίδιο γίνεται. Σπίτι τους λοιπόν και αυτοί των γυμνασίων. Υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί που και τις γνώσεις έχουν, και μπορούν, και θέλουν και θα το εκτιμήσουν απίστευτα να διδάξουν στα σχολεία. Μην τους καλύπτεις. Δεν λέγεται συναδελφικότητα και αλληλεγγύη κάτι τέτοιο. Εκτός αν υποστηρίζεις τη λογική του κυρίου Δημήτρη, ότι το δημοτικό είναι «μασονία». Και σε αυτό μόνο δάσκαλοι θα διδάσκουν. Είτε καλοί, είτε κακοί. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.
@xionati αυτό λέω.... Ο καθένας στο πόστο του. Ποιος όμως είναι ο καθένας; Και πιο το πόστο του. Ειδικά από τη στιγμή που εσείς οι δάσκαλοι λέτε ότι χρειάζεστε αναβάθμιση σπουδών (το είπε η Boldini)
ότι μερικοί δυσκολεύεστε με τα μαθηματικά (το είπε η kyra_daskala)
μερικοί πάτε στα ολοήμερα για φύλαξη (το είπε η kyra_daskala).
Γιατί να μην ζητάμε μετά από όλα αυτά αναδιοργάνωση της Παιδείας στην πρωτοβάθμια; Που το βλέπεις το κακό; Αν κάτι γίνεται λάθος, γιατί να μην το διορθώσουμε;Τα πάντα από την αρχή. Αλλάζουμε δεκαετία σε λίγο. Ας αλλάξουμε και το εκπαιδευτικό σύστημα. Ας κριθεί ποιος είναι ικανός και για που.
Ή προτείνεις τα υπόλοιπα χίλια χρόνια, ο δάσκαλος να κάνει αποκλειστικά:Πρώτη δημοτικού: ΓΛΩΣΣΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΑΙΣΘ. ΑΓΩΓΉ - ΜΕΛ. ΠΕΡΙ
Αν είσαι διορισμένη, πως θεωρείς τον εαυτό σου μη ικανό για το παιδί της έκτης που τελείωσε το σχολείο τον Ιούνιο του 2009 και ικανό για το ίδιο παιδί τον Σεπτέμβρη του 2009 της πρώτης γυμνασίου; Τι μεσολάβησε σε αυτούς τους τρεις μήνες; Μάλλον δεν έχεις απάντηση...
Don Quixote, αναπληρώτρια σε γυμνάσιο είμαι φέτος και διδάσκω γλώσσα και λογοτεχνία σε Α' γυμνασίου, οπότε μια σχετική εμπειρία στο θέμα την έχω. Να σου απαντήσω σε αυτά που ρωτάς, λοιπόν. Προσωπικά, θεωρώ ότι η δομή του μαθήματος της γλώσσας, με βάση την μπρουνεριανή αντίληψη της εκπαίδευσης που, αν έχω καταλάβει καλά τα παιδαγωγικά που τόσες φορές διάβασα για τον ΑΣΕΠ, ακολουθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, κλείνει ένα κύκλο στη έκτη δημοτικού και ξεκινάει ένα νέο κύκλο στην Α' γυμνασίου, βασισμένο στην αντιληπτική ικανότητα κάθε ηλικιακής ομάδας. Το ίδιο συμβαίνει και με την ιστορία και εν μέρει με τη λογοτεχνία....Ίσως, με ριζική αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και της ίδιας της δομής της εκπαίδευσης, αυτό που προτείνεις να είναι αποτελεσματικό. Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν, δεν βλέπω κανένα όφελος για τα παιδιά από την είσοδο των φιλολόγων στο δημοτικό. Για τους φιλόλογους, σίγουρα υπάρχει όφελος, αλλά η εκπαίδευση δεν υπάρχει για μας, αλλά για τα παιδιά. Και αυτό μερικές φορές τείνουμε να το ξεχνάμε.
οτι και να λεμε,αλλοι αποφασιζουν...το σεναριο για καθηγητες στο δημοτικο δεν νομιζω οτι θα πραγματοποιηθει...Αλλα αν γινει ,οσοι αισθανονται ανικανοι να διδαξουν ας μην πανε...στους δασκαλους που δεν αρεσει ξυδια.
μην τα λες ετσι τα αστεια ! θα μας μεινει κανενας !οσο για τα παιδακια της πρωτης γυμνασιου ...τι σχεση εχουν με της α δημοτικου που ειναι 6 χρονων και δεν εχουν ξαναπαει σχολειο?δεν ειναι δα και τοσο ανωριμα οσο περιγραφεις! αντιθετως μαλιστα ! τωρα τα παιδια ωριμαζουν πιο μικρα απο οτι παλιοτερα και ειναι πιο εξυπνα κ εγκλιματιζονται ευκολα.