0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως λέει κι η συναδέλφισσα:Παράθεση από: Landau στις Οκτωβρίου 14, 2009, 09:53:32 pmΕ σιγά τώρα.. και τι είπε δηλαδή; Το σεξ δεν βλάπτει κανέναν (αρκεί να γίνεται με προφυλάξεις και να μην έχεις πρόβλημα με την καρδιά)
Ε σιγά τώρα.. και τι είπε δηλαδή; Το σεξ δεν βλάπτει κανέναν (αρκεί να γίνεται με προφυλάξεις και να μην έχεις πρόβλημα με την καρδιά)
δεν μπορούμε να λεγόμαστε πχ όλοι φιλόλογοι και να μπορούμε να κάνουμε τα ίδια μαθήματα. Εγώ πχ ανήκωβ στο κλασικό τμήμα της φιλοσοφικής. δεν διδάχθηκα και δεν γνωρίζω ιστορία ούτε εις βάθος ούτε εις μήκος ούτε εις πλάτος, σε καμία αξιοπρεπή διάσταση που να μου επιτρέπει να μπω και να διδάξω σε άλλους. μπορώ φυσικά να διαβάσω μόνη και το κάνω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το ίδιο ισχύει και για τον ιστορικό. Δεν έχει τη δική μου κατάρτιση σε αρχαία και λατινικά και με ποια λογική θεωρείται το πτυχίο μας ίδιας φύσεως. Είναι άλλα αντικείμενα, να μην ασχοληθώ καν με το ΦΠΨ και τον λόγο ύπαρξης αυτής της σχολής.
Παράθεσηδεν μπορούμε να λεγόμαστε πχ όλοι φιλόλογοι και να μπορούμε να κάνουμε τα ίδια μαθήματα. Εγώ πχ ανήκωβ στο κλασικό τμήμα της φιλοσοφικής. δεν διδάχθηκα και δεν γνωρίζω ιστορία ούτε εις βάθος ούτε εις μήκος ούτε εις πλάτος, σε καμία αξιοπρεπή διάσταση που να μου επιτρέπει να μπω και να διδάξω σε άλλους. μπορώ φυσικά να διαβάσω μόνη και το κάνω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το ίδιο ισχύει και για τον ιστορικό. Δεν έχει τη δική μου κατάρτιση σε αρχαία και λατινικά και με ποια λογική θεωρείται το πτυχίο μας ίδιας φύσεως. Είναι άλλα αντικείμενα, να μην ασχοληθώ καν με το ΦΠΨ και τον λόγο ύπαρξης αυτής της σχολής. Συνέλθετε (όπως λέει ο φίλος Μάρκος)Σημείωση: Άλλο σχολή, όπως η φιλοσοφική, άλλο τμήμα και άλλο κατεύθυνση όπως η κλασική. Το ΦΠΨ και τα συγγενικά Φιλολογίας και Ιστορίας - Αρχαιολογίας είναι τμήματα της ίδια σχολής, της φιλοσοφικής. Τέσσερα χρόνια (το λιγότερο) δεν έφτασαν για να το μάθουν κάποιοι;
τελικα ενα πραγμα ειναι αδιαμφισβητητο και αδιαπραγματευτο: ι να εισαι ΠΑΝΑΘΑ.
Διότι το παιδί στο δημοτικό έχει ανάγκη παιδαγωγού και όχι καθηγητή και γιατί οι καθηγητές δεν κάνουν τόσα παιδαγωγικά-διδακτική όσο εμείς. Άλλο να κατέχεις ένα αντικείμενο, άλλο να το διδάσκεις.
Διδάσκουμε γιατί έχουμε παρακολουθήσει μαθήματα διδακτικής και ψυχολογιας περισσότερο από κάθε άλλη καθηγητική σχολή.
γιατι παιδαγωγοί είμαστε όλοι, ανεξαρτητως βαθμιδας διδασκαλιας, ή τουλαχιστον έτσι θα επρεπε...
Μπορεί να μην βολεύει κάποιους αλλά αυτή είναι η επιστήμη που καλείσαι να υπηρετήσεις στο Δημοτικό.
ο δάσκαλος έχει ως γνωστικο αντικείμενο την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ και όχι την εκάστοτε επιστήμη