*

Ψηφοφορία

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτιμήσεις;

Α Αθήνας
13 (10.4%)
11 (8.8%)
Γ Αθήνας
8 (6.4%)
Δ Αθήνας
8 (6.4%)
Α Αν. Αττικής
5 (4%)
2 (1.6%)
Α Δυτ. Αττικής
0 (0%)
0 (0%)
Α Πειραιά
7 (5.6%)
3 (2.4%)
Γ Πειραιά
0 (0%)
Αιτωλοακαρνανία
2 (1.6%)
Αργολίδα
1 (0.8%)
Α Αρκαδία
2 (1.6%)
0 (0%)
Άρτα
0 (0%)
Αχαία
3 (2.4%)
1 (0.8%)
Γρεβενά
1 (0.8%)
Δράμα
2 (1.6%)
Δωδεκάνησα
0 (0%)
Έβρος
0 (0%)
Εύβοια
2 (1.6%)
Ευρυτανία
0 (0%)
Ζάκυνθος
0 (0%)
Ηλεία
0 (0%)
Ημαθία
2 (1.6%)
Ηράκλειο
0 (0%)
Α Θεσ/νίκη
3 (2.4%)
4 (3.2%)
Γ Θεσ/νίκη
6 (4.8%)
Δ Θεσ/νίκη
3 (2.4%)
Ε Θεσ/νίκη
3 (2.4%)
Θεσπρωτία
1 (0.8%)
Α Ιωάννινα
0 (0%)
0 (0%)
Γ Ιωάννινα
0 (0%)
Δ Ιωάννινα
0 (0%)
Α Καβάλα
3 (2.4%)
2 (1.6%)
Καρδίτσα
2 (1.6%)
Καστοριά
0 (0%)
Κέρκυρα
2 (1.6%)
Α Κεφ/νιά
0 (0%)
0 (0%)
Κιλκίς
1 (0.8%)
Κοζάνη
0 (0%)
Κόρινθος
1 (0.8%)
Κυκλάδες
0 (0%)
Λακωνία
1 (0.8%)
Α Λάρισα
1 (0.8%)
0 (0%)
Γ Λάρισα
0 (0%)
Δ Λάρισα
0 (0%)
Λασίθι
0 (0%)
Α Λέσβου
0 (0%)
0 (0%)
Λευκάδα
0 (0%)
Α Μαγνησία
0 (0%)
0 (0%)
Γ Μαγνησία
0 (0%)
Δ Μαγνησία
0 (0%)
Μεσσηνία
0 (0%)
Ξάνθη
3 (2.4%)
Πέλλα
2 (1.6%)
Πιερία
1 (0.8%)
Πρέβεζα
1 (0.8%)
Ρέθυμνο
0 (0%)
Ροδόπη
1 (0.8%)
Α Σάμου
0 (0%)
2 (1.6%)
Σέρρες
2 (1.6%)
Τρίκαλα
1 (0.8%)
Φθιώτιδα
2 (1.6%)
Φλώρινα
0 (0%)
Φωκίδα
1 (0.8%)
Χαλκιδική
1 (0.8%)
Χανιά
0 (0%)
Α Χίου
1 (0.8%)
0 (0%)
Μειονοτικά Ροδόπης
0 (0%)
Μειονοτικά Ξάνθης
1 (0.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 51

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2011  (Αναγνώστηκε 446674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2011
« Απάντηση #1470 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:21:07 am »

Όταν οι εκπαιδευτικοί είναι μακρυά από τα σπίτια τους θα μειωθεί το έλλειμμα;
Όχι βέβαια, αλλά έτσι νομίζουν οι του ιδιωτικού τομέα, και γενικά όσοι μάς έχουν άχτι (μην ξεχνάς ότι όλοι κάποτε πέρασαν από κάποια θρανία).
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:37 »

Αποσυνδεδεμένος digeo21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1471 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:26:45 am »
Δεν είπα ποτέ ότι αυτό είναι η λύση. Όμως έτσι το βλέπουν αυτοί. Μακάρι να βρεθεί η κυβέρνηση που θα κλείσει στρατόπεδα και θα ανοίξει σχολεία. Θα κόψει εξοπλισμούς και θα αγοράσει βιβλία. Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω ότι θα βρεθεί τέτοια κυβέρνηση. Οπότε ερμηνεύω τι γίνεται. Και εγώ χιλιόμετρα μακριά απο την Αθήνα είμαι.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1472 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:35:07 am »

Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δεν αύξησαν το έλλειμμα τα περισσότερα σχολεία για να τα κλείσουμε. Πολλά άλλα φταίνε.
Αλλά και με τα σημερινά δεδομένα η ένσταση μου είναι ότι δεν εξοικονομούν τίποτα όταν ο βορειοελλαδίτης συνάδελφος είναι στη νότια Ελλάδα και ο νοτιοελλαδίτης στη βόρεια και της ίδιας ειδικότητας μάλιστα.

Gabriel Garcia Marquez

weakforce

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1473 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:37:06 am »
Δεν είπα ποτέ ότι αυτό είναι η λύση. Όμως έτσι το βλέπουν αυτοί. Μακάρι να βρεθεί η κυβέρνηση που θα κλείσει στρατόπεδα και θα ανοίξει σχολεία. Θα κόψει εξοπλισμούς και θα αγοράσει βιβλία. Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω ότι θα βρεθεί τέτοια κυβέρνηση. Οπότε ερμηνεύω τι γίνεται. Και εγώ χιλιόμετρα μακριά απο την Αθήνα είμαι.

Συμφωνώ μαζί σου digeo21..
Kαι μερικές φορές.. όταν κάποιος περιγράφει μια κατάσταση..
σπεύδουν να τον κατατάξουν μεταξύ όσων συμφωνούν με αυτή ..

Δεν είναι έτσι τα πράγματα.. η λύση ενός προβλήματος ξεκινά
από τη συνειδητοποίηση της ύπαρξής του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:37 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1474 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:56:02 am »

Εγώ δεν έχω κατατάξει ποτέ κανέναν. Πιστεύω ότι μου επιτρέπετε να λέω κι εγώ την άποψη μου περιγράφοντας γεγονότα και μάλιστα με προβληματισμούς προς συνειδητοποιημένους και μη.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος zeroout

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • it's all about the journey, not the destination...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1475 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:59:51 am »
Προς όλους τους συναδέλφους ΠΕ19-20:
Η πιθανότητα μετάθεσής μας φέτος (από οπουδήποτε στην Ελλάδα για οπουδήποτε αλλού) είναι ίδια με την πιθανότητα να κερδίσουμε το τζόκερ... έως τώρα όσες ανακοινώσεις από ΠΥΣΔΕ ανά την Ελλάδα να έχω κοιτάξει, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος που να παρουσιάζει έλλειμα.... σκοτεινές μέρες... Μία μετάταξη στην πρωτοβάθμια, όταν αρχίσει να δίνει οργανικές, θα είναι η μόνη λύση.... καλή τύχη σε όλους... Πάντως εμένα με βλέπω για πολύ καιρό ακόμα στα Δωδεκάνησα...

Αποσυνδεδεμένος leith

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1476 στις: Μαΐου 11, 2011, 10:43:38 am »
Καλημέρα. Δεν απάντησα χθες, γιατί δεν ήθελα να γράψω comment-σεντόνι την ώρα που εναγωνίως περιμέναμε να λήξει η συνεδρίαση και να έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Η κατάσταση αγωνίας δεν είναι καλή συνθήκη για διάλογο, προκύπτουν πιο εύκολα παρεξηγήσεις. Γράφω σήμερα λοιπόν:

Αλλά όταν οι λιγοστοί εδώ μέσα προσπαθούν να δουν
τα πράγματα ως έχουν και όχι με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον..
υπάρχουν και και εκείνοι που τους αποκαλούν "Αννούλα" και άλλα παρόμοια ..

....... γράφει και η Άννα στο φόρουμ;;; :o   χρειάζεται παράθεση; δεν ξέρω κιόλας... καινούριος  γαρ!

ε λοιπόν δεν θα πάμε Π Ο Τ Ε μπροστά..
τουλάχιστον κάποιοι έχουμε ακόμη το θάρρος της γνώμης μας..
Ας ξεκινήσει ο αγώνας με την ξεκάθαρη / ντόμπρα / γόνιμη (αντι-) παράθεση..

Εκπαιδευτικός ΠΕ 05
δια βίου αμετάθετη..
ακριβώς επειδή δεν καταπάτησε το δικαίωμα κανενός..

Είμαι υπέρ της ανταλλαγής απόψεων..
υπέρ της διαφωνίας..
αλλά κατά του ψυχαναγκαστικού
συναισθηματικού εκβιασμού...

Καταρχάς, χαίρομαι που τροποποιήθηκε το μήνυμά σου προς το λιγότερο ψυχαναγκαστικο-συναισθηματικο-εκβιαστικό κι έσβησες τους αρχικούς χαρακτηρισμούς και πρόσθεσες την τελευταία παράγραφο ότι είσαι υπερ της ανταλλαγής απόψεων. Το μήνυμά μου ήταν σύντομο, πράγματι, χωρίς να επεξηγώ τη θέση μου, καταλαβαίνω εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος αυτό, έπρεπε να επεκταθώ προς αποφυγήν παρερμηνειών. Αρχίζω με μια λεπτομέρια: δεν έγραψα "γράφει και η Αννούλα" αλλά "γράφει και η Άννα" και έχοντας κάνει Κοινωνιογλωσσολογία, Ψυχογλωσσολογία κλπ. γνωρίζεις ότι δεν ισχύει εδώ το υπεραπλουστευμένο "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης" διότι το "Αννούλα" στην περίπτωσή μας θα είχε αυξημένη δόση ειρωνείας και δεν ήταν στις προθέσεις μου για το κομμάτι της απάντησης -όχι δικής σου- στο οποίο αναφερόμουν. Από την άλλη το ίδιο απόσπασμα (το αναφέρω κι εξηγώ παρακάτω) μου έφτιαξε μια εικόνα στο μυαλό εξ'ού και "απορία" περί υπουργού.

Από την άλλη, φταίω κι εγώ, διότι έπρεπε να γνωρίζω ότι και μόνο η αναφορά στο όνομά της (αυτηνής της τρισκατάρατης και του Lord Voldemort) είναι ικανό να μας προκαλέσει σε όλους εδώ μέσα σπυριά, τυφοειδή πυρετό, τρομώδες παραλήρημα κι άλλα οπότε... εντάξει βρε παιδιά, δέχομαι να αναφέρομαι σε αυτήν ως You-Know-Who ή She-Who-Must-Not-Be-Named.

Να εξηγήσω πώς, λοιπόν, έγραψα το σχόλιο που δεν αναφερόταν καν σε σένα αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε. Διαβάζοντας τις φράσεις

Στο τέλος ότι θέλει ο κόσμος θα γίνει και θα το δείτε ! Κανένας υπουργός ή γενικότερα πολιτικός δεν μπορεί να αντιστέκεται επ ' άπειρον εκτός και αν πέσει ηρωικά μαχόμενος !

μου ήρθε στο νου η εικόνα μας ως "βάρβαροι" να εισβάλουμε αλαλάζοντας και λεηλατώντας το κάστρο της ηρωικά μαχόμενης You-Know-Who. Και θα συμφωνήσω με τον Empedocles ως προς το ότι ως τώρα σύστημα ήταν σαθρό. Και βρίσκω ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί όχι μόνο δεν το διορθώνουν αλλά μας ξεπουλάνε τελείως. Και ότι το κάστρο της "ηρωικά μαχόμενης" υπουργού έχει σημαία του Δ.Ν.Τ. κι όχι της Εκπαίδευσης. .

Οπότε δε μου πάει η στάση "τι να σου κάνει και το κορίτσι, χάος παρέλαβε". Πολύ, δε, λιγότερο ότι "φταίμε κι εμείς.'' Ακόμα και για την περίπτωση των βυσματούχων. Ο βυσματούχος είναι κατάπτυστος κι ανήθικος δια της επιλογής του. Αλλά αν δε βρεί, δεν το κάνει (όχι ότι αυτό ελαφρύνει τη θέση του) και αυτήν την κατάσταση οι πολιτικοί τη δημιούργησαν κι αυτοί φέρουν την ευθύνη. Τα πράγματα θα μπορούσαν σταδιακά να διορθωθούν αλλά βλέπεις έχουμε κι αυτήν την τεχνητή κρίση, οπότε μας την πετάνε στα μούτρα μαζί με την αντίστοιχη προπαγάνδα ενοχών, ώστε να δεχτούμε όλα τα μέτρα ως αναπόφευκτα.

Σχετικά με την υπογραφή σου
Εκπαιδευτικός ΠΕ 05
δια βίου αμετάθετη..

Όλοι εδώ αμετάθετοι είναι, γι'αυτό ξεροσταλιάζουμε εδώ μέσα. Επίσης κι εγώ -σε βαρβάτη παραμεθώριο και χωρίς ουσιαστικές ελπίδες. Αυτό δε σημαίνει ότι όσοι πάρουν αύριο (αύριο;;;;; αμάν πιά!) τη μετάθεση - το εύχομαι ολόψυχα σε όλους-  είναι ακριβώς επειδή καταπάτησαν δικαιώματα άλλων. Για μετάθεση μιλάμε, όχι γι'απόσπαση που εκεί κι αν μπάζει το θέμα, απ'ότι γνωρίζω εγώ τουλάχιστον...

Εκτός κι αν μπάζει και στις μεταθέσεις, μπορεί να διαφωτίσει κανείς; Είναι διαβλητό το σύστημα;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2011, 11:12:49 am από leith »

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1477 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:00:03 am »
Αλγόριθμος:

ο Κ πρέπει να πάρει μετάθεση.
ο Κ έχει Χ μόρια.
όσοι έχουν περισσότερα από Χ μόρια παίρνουν μετάθεση.

βέβαια διαφαίνεται ότι αυτό δύσκολα θα ισχύσει φέτος, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που γινόταν μέχρι πρότινος, χωρίς να σημαίνει ότι το σύστημα είναι 'δίκαιο'.. δεν υπάρχει καθολική δικαιοσύνη, αλλά μόνο μεταξύ μας, αλλά και αυτή μέχρι ένα βαθμό..
άλλο εγώ που πήρα τα 11 μόριά μου υπηρετώντας στο σχολείο και άλλο (μέχρι πριν 2 χρόνια) ο άλλος που τα έπαιρνε από τα γραφεία, τις διευθύνσεις και τα υπουργεία - ειδικά όταν πήγαινε εκεί με αίτησή του.

οπότε το σύστημα έχει σίγουρα στρεβλώσεις.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1478 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:03:40 am »
Μίλησα με αιρετό και επιβεβαίωσε την πληροφορία του esos για συνεχιση της συνεδρίασης Πέμπτη πρωί,αλλά για σύγκλιση υπουργείου-Κυσδε στον αριθμό των 1200θέσεων μετάθεσης παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο επέμενε για 900 και το Κυσδε για 1500.κοίτα να δεις που θα κανουμε και πάρτυ,αν επιβεβαιωθεί το esos,ενώ θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε εντονότατα!!!!πάντως, αν καταφέρει να λήξει η συνεδρίαση Πέμπτη,μέχρι να ελεγχθούν καλά και να πάρουν υπογραφή,πάμε για Παρασκευή απόγευμα.... >:( >:( >:(

Οι συνεχείς εκπτώσεις δεν βοήθησαν μέχρι τώρα τον εμπορικό κόσμο να ανακάμψει, γιατί να βοηθήσουν εμάς!Η χθεσινή ανακοίνωση της esos έγραφε για προσπάθεια σύγκλισης στα  1500-2000, στη συνέχεια αυτό έγινε "καθαρό" 1500, για να καταλήξουμε στο 1200 και αν..... !!!!Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν... έχουμε και άλλη έκπτωση!!!Στο τέλος, σωστά το έγραψαν παραπάνω, θα πανηγυρίσουν κάποιοι, διότι ,ενώ η πρόθεση του υπουργείου ήταν να γίνουν 900 μεταθέσεις, έγιναν τελικά........ 901!!!!!!!!!Δεν φταίνε αυτοί συνάδελφοι, εμείς φταίμε που ακόμη καθόμαστε και ασχολούμαστε με την υποτιθέμενη.... μάχη του Στάλινγκραντ, που διεξάγεται κατά τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ!!!!!!!Έλεος πια με τις εκπτώσεις προς τα κάτω των μεταθέσεών μας!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1479 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:05:14 am »
Αλγόριθμος:

ο Κ πρέπει να πάρει μετάθεση.
ο Κ έχει Χ μόρια.
όσοι έχουν περισσότερα από Χ μόρια παίρνουν μετάθεση.

βέβαια διαφαίνεται ότι αυτό δύσκολα θα ισχύσει φέτος, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που γινόταν μέχρι πρότινος, χωρίς να σημαίνει ότι το σύστημα είναι 'δίκαιο'.. δεν υπάρχει καθολική δικαιοσύνη, αλλά μόνο μεταξύ μας, αλλά και αυτή μέχρι ένα βαθμό..

Ίσως αυτή η δυσκολία να προκαλεί τις μεγάλες καθυστερήσεις φέτος.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος leith

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1480 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:08:36 am »

άλλο εγώ που πήρα τα 11 μόριά μου υπηρετώντας στο σχολείο και άλλο (μέχρι πριν 2 χρόνια) ο άλλος που τα έπαιρνε από τα γραφεία, τις διευθύνσεις και τα υπουργεία - ειδικά όταν πήγαινε εκεί με αίτησή του.

οπότε το σύστημα έχει σίγουρα στρεβλώσεις.

Έχεις δίκιο greeker!

Αποσυνδεδεμένος greeker

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1481 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:36:14 am »
Στο τέλος, σωστά το έγραψαν παραπάνω, θα πανηγυρίσουν κάποιοι, διότι ,ενώ η πρόθεση του υπουργείου ήταν να γίνουν 900 μεταθέσεις, έγιναν τελικά........ 901!!!!!!!!!Δεν φταίνε αυτοί συνάδελφοι, εμείς φταίμε που ακόμη καθόμαστε και ασχολούμαστε με την υποτιθέμενη.... μάχη του Στάλινγκραντ, που διεξάγεται κατά τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ!!!!!!!Έλεος πια με τις εκπτώσεις προς τα κάτω των μεταθέσεών μας!!!!!!!

για μένα ακόμα και αυτή η μια μετάθεση θα είναι κέρδος.
απλά τότε θα ισχύει στο ακέραιο αυτό που εύστοχα παρέθεσε ο damien

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1482 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:37:02 am »
Ισως το σχόλιο μου να ήταν ασαφές, μπορεί και ατυχές, και σας έχω βάλει να διαφωνείτε άδικα ! Δε θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου φιλο-υπουργικό πάντως ! Απλώς λέω ότι από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία και όχι ελέω Θεού αυτοκράτορα των Ρωμαίων, τελικά πάντα γίνεται αυτό που θέλει ο κόσμος ! Διότι αν δεν του το κάνει κάποιος το χατήρι, θα βρεθεί κάποιος άλλος πρόθυμος να του το κάνει ! Και ο σημερινός Πρωθυπουργός "λεφτά υπάρχουν" είπε, ενώ ο προηγούμενος "χρειάζονται σκληρά μέτρα"  και όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών ! Εκφράζω λοιπόν την αμφιβολία κατά πόσον η πολιτική των ελαχίστων διορισμών και μεταθέσεων είναι πολιτικά βιώσιμη !

Καλημέρα. Δεν απάντησα χθες, γιατί δεν ήθελα να γράψω comment-σεντόνι την ώρα που εναγωνίως περιμέναμε να λήξει η συνεδρίαση και να έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Η κατάσταση αγωνίας δεν είναι καλή συνθήκη για διάλογο, προκύπτουν πιο εύκολα παρεξηγήσεις. Γράφω σήμερα λοιπόν:

Αλλά όταν οι λιγοστοί εδώ μέσα προσπαθούν να δουν
τα πράγματα ως έχουν και όχι με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον..
υπάρχουν και και εκείνοι που τους αποκαλούν "Αννούλα" και άλλα παρόμοια ..

....... γράφει και η Άννα στο φόρουμ;;; :o   χρειάζεται παράθεση; δεν ξέρω κιόλας... καινούριος  γαρ!

ε λοιπόν δεν θα πάμε Π Ο Τ Ε μπροστά..
τουλάχιστον κάποιοι έχουμε ακόμη το θάρρος της γνώμης μας..
Ας ξεκινήσει ο αγώνας με την ξεκάθαρη / ντόμπρα / γόνιμη (αντι-) παράθεση..

Εκπαιδευτικός ΠΕ 05
δια βίου αμετάθετη..

Είμαι υπέρ της ανταλλαγής απόψεων..
υπέρ της διαφωνίας..
αλλά κατά του ψυχαναγκαστικού
συναισθηματικού εκβιασμού...

Καταρχάς, χαίρομαι που τροποποιήθηκε το μήνυμά σου προς το λιγότερο ψυχαναγκαστικο-συναισθηματικο-εκβιαστικό κι έσβησες τους αρχικούς χαρακτηρισμούς και πρόσθεσες την τελευταία παράγραφο ότι είσαι υπερ της ανταλλαγής απόψεων. Το μήνυμά μου ήταν σύντομο, πράγματι, χωρίς να επεξηγώ τη θέση μου, καταλαβαίνω εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος αυτό, έπρεπε να επεκταθώ προς αποφυγήν παρερμηνειών. Αρχίζω με μια λεπτομέρια: δεν έγραψα "γράφει και η Αννούλα" αλλά "γράφει και η Άννα" και έχοντας κάνει Κοινωνιογλωσσολογία, Ψυχογλωσσολογία κλπ. γνωρίζεις ότι δεν ισχύει εδώ το υπεραπλουστευμένο "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης" διότι το "Αννούλα" στην περίπτωσή μας θα είχε αυξημένη δόση ειρωνείας και δεν ήταν στις προθέσεις μου για το κομμάτι της απάντησης -όχι δικής σου- στο οποίο αναφερόμουν. Από την άλλη το ίδιο απόσπασμα (το αναφέρω κι εξηγώ παρακάτω) μου έφτιαξε μια εικόνα στο μυαλό εξ'ού και "απορία" περί υπουργού.

Από την άλλη, φταίω κι εγώ, διότι έπρεπε να γνωρίζω ότι και μόνο η αναφορά στο όνομά της (αυτηνής της τρισκατάρατης και του Lord Voldemort) είναι ικανό να μας προκαλέσει σε όλους εδώ μέσα σπυριά, τυφοειδή πυρετό, τρομώδες παραλήρημα κι άλλα οπότε... εντάξει βρε παιδιά, δέχομαι να αναφέρομαι σε αυτήν ως You-Know-Who ή She-Who-Must-Not-Be-Named.

Να εξηγήσω πώς, λοιπόν, έγραψα το σχόλιο που δεν αναφερόταν καν σε σένα αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε. Διαβάζοντας τις φράσεις

Στο τέλος ότι θέλει ο κόσμος θα γίνει και θα το δείτε ! Κανένας υπουργός ή γενικότερα πολιτικός δεν μπορεί να αντιστέκεται επ ' άπειρον εκτός και αν πέσει ηρωικά μαχόμενος !

μου ήρθε στο νου η εικόνα μας ως "βάρβαροι" να εισβάλουμε αλαλάζοντας και λεηλατώντας το κάστρο της ηρωικά μαχόμενης You-Know-Who. Και θα συμφωνήσω με τον Empedocles ως προς το ότι ως τώρα σύστημα ήταν σαθρό. Και βρίσκω ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί όχι μόνο δεν το διορθώνουν αλλά μας ξεπουλάνε τελείως. Και ότι το κάστρο της "ηρωικά μαχόμενης" υπουργού έχει σημαία του Δ.Ν.Τ. κι όχι της Εκπαίδευσης. .

Οπότε δε μου πάει η στάση "τι να σου κάνει και το κορίτσι, χάος παρέλαβε". Πολύ, δε, λιγότερο ότι "φταίμε κι εμείς.'' Ακόμα και για την περίπτωση των βυσματούχων. Ο βυσματούχος είναι κατάπτυστος κι ανήθικος δια της επιλογής του. Αλλά αν δε βρεί, δεν το κάνει (όχι ότι αυτό ελαφρύνει τη θέση του) και αυτήν την κατάσταση οι πολιτικοί τη δημιούργησαν κι αυτοί φέρουν την ευθύνη. Τα πράγματα θα μπορούσαν σταδιακά να διορθωθούν αλλά βλέπεις έχουμε κι αυτήν την τεχνητή κρίση, οπότε μας την πετάνε στα μούτρα μαζί με την αντίστοιχη προπαγάνδα ενοχών, ώστε να δεχτούμε όλα τα μέτρα ως αναπόφευκτα.

Σχετικά με την υπογραφή σου
Εκπαιδευτικός ΠΕ 05
δια βίου αμετάθετη..

Όλοι εδώ αμετάθετοι είναι, γι'αυτό ξεροσταλιάζουμε εδώ μέσα. Επίσης κι εγώ -σε βαρβάτη παραμεθώριο και χωρίς ουσιαστικές ελπίδες. Αυτό δε σημαίνει ότι όσοι πάρουν αύριο (αύριο;;;;; αμάν πιά!) τη μετάθεση - το εύχομαι ολόψυχα σε όλους-  είναι ακριβώς επειδή καταπάτησαν δικαιώματα άλλων. Για μετάθεση μιλάμε, όχι γι'απόσπαση που εκεί κι αν μπάζει το θέμα, απ'ότι γνωρίζω εγώ τουλάχιστον...

Εκτός κι αν μπάζει και στις μεταθέσεις, μπορεί να διαφωτίσει κανείς; Είναι διαβλητό το σύστημα;

Αποσυνδεδεμένος anyname

• Πλήρες μέλος
  • Η ελπίδα πνέει τα λοίσθια (κι εμείς τα μένεα).
    • Προφίλ
« Απάντηση #1483 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:45:39 am »

Όταν οι εκπαιδευτικοί είναι μακρυά από τα σπίτια τους θα μειωθεί το έλλειμμα;
Όχι βέβαια, αλλά έτσι νομίζουν οι του ιδιωτικού τομέα, και γενικά όσοι μάς έχουν άχτι (μην ξεχνάς ότι όλοι κάποτε πέρασαν από κάποια θρανία).
Ένας (ες αεί;) 'εθελοντής'  εκπαιδευτικός.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182624
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)