0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τώρα θυμήθηκα μια ιστορία που άκουσα οταν ήμουν φοιτήτρια για έναν καθηγητή στη Φιλοσοφική που είχε κλειστεί στο ανσανσερ και φώναζε βοήθεια στα Λατινικά.Δε ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά κάποιοι ειναι τοσο κολλημενοι που ικανούς τους έχω. Καλά εκανες Ελενη μου και προτιμησες την Αγγλικη δε το συζητω. Αυτοι ποιυ ξέρουν καταλαβαίνουν
Χαλαρωσε λιγο ελενη φιλολογε........... δεν ειπα το ξαναλεω οτι συμφωνω με το να γινουν τα αγγλικα δευτερη ξενη γλωσσα.......... το καταλαβες η να κανω και κ@κ@? .......... Ευτυχως που στο φιλολογικο εκατσα μια χρονια και εφυγα........... για να ηρεμησω στο αγγλικο........α!!!!!!!! και κλασσικη φιλολογος για μια εστω χρονια.... εκει κ αν ειναι ξεχασμενα μυαλα.........
για να κανεις μια σοβαρη ερευνα στο πανεπιστημιο(εργασιες) η γενικοτερα,εννοειται πως πρεπει να μπορεις να διαβαζεις κ ξενογλωσσα βιβλια.αλλιως εισαι πολυ περιορισμενος.ειναι σιγουρο οτι η διδασκαλια των αγγλικων στο σχολειο ειναι υποβαθμισμενη κ δεν παραγει παιδια με ικανοτητα αναγνωσης κ κατανοησης αγγλικων βιβλιων.σε αυτη τη βαση,η αναβαθμιση της διδασκαλιας των αγγλικων στο σχολειο(καθοτι ολοι στα φροντιστηρια μαθαμε αγγλικα) πιστευω ειναι σωστη.το οτι θα ειναι δευτερη επισημη γλωσσα δεν καταλαβαινω ακριβως τι σημαινει.κ δε νομιζω να εννοει οτι οσες ωρες γινονται στα ελληνικα,θα γινονται κ στα αγγλικα.αποκλειεται.ισως απλα τονιζει την αναβαθμιση.τωρα αυτες τις ακροδεξιες φωνες περι εβραικης καταγωγης(τι αλλο θα σκεφτει ο καρατζαφερης) κ τα επιχειρηματα του ζουραρη που που διατυπωνει αποψη αναλογα με το ποιο κομμα εκανε το χωριο του δημο απο κοινοτητα,ουτε καν θα τις σχολιασω
παιδια οταν λεμε δευτερη επισημη γλωσσα του κρατους, δεν εχει να κανει μονο με την εκπαιδευση...σημαινει οτι θα εχει ισαξια θεση με την ελληνικη γενικοτερα στη λειτουργια του κρατους...π.χ αν θελω εγω να καταθεσω καπου το lower cambridge πρεπει πρωτα να το μεταφρασω...ενω αν ειναι δευτερη επισημη σημαινει οτι μπορω να το δωσω ετσι οπως ειναι...κ μπορει αυτο να ακουγεται καλο κ να γλιτωνει απο γραφειοκρατια..αλλα δεν ειναι ετσι απλο το ζητημα...μπειτε στη διαδικασια να σκεφτειτε οτι οπου χρησιμοποιουμε την ελληνικη...θα επιτρεπεται αντιστοιχως κ η αγγλικη....ειναι παραλογο...και δεν υπαρχει κανενας λογος να γινει........σαφως θα ηταν καλο να αναβαθμιστει η διδασκαλια των αγγλικων στα σχολεια.σαφως! αλλα δεν μπορει να την εξισωσουμε με την μητρικη μας...δεν ξερω...συμβαινει αυτο καπου αλλου σε αλλη χωρα? ειναι παραλογο...ας αναβαθμισουμε τη διδασκαλια των ελληνικων κ τα υπολοιπα επονται...(καλα αυτα περι εβραικης κτλ...ειναι απαραδεκτα. δεν ξερω απο ποιον γραφτηκαν.αλλα ειναι τραγικο να λεγονται τετοιου ειδους σκεψεις.ποσο μαλλον απο εκπαιδευτικους...)